Σελίδα 924 από 1963 ΠρώτηΠρώτη ... 424524624724824874884894904914920921922923924925926927928934944954964974102411241224132414241924 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 18.461 έως 18.480 από 39257

Θέμα: Off Topic

Κάπτεν Πιτόγυρος Το avatar του χρήστη The Dude

Περιοχή
    Liquor Town
    Thanks
    9.344
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 18.275 φορές σε 9.607 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Ο Σρέντερ είναι αυτός από τα χελωνονιντζάκια;
    There is a Dude in town

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από polixenios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να βιώνουμε σήμερα το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού. Εκεί που χάθηκε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η αλληλοβοήθεια.
    Εκεί που η ανθρώπινη προσωπικότητα τσαλαπατιέται μέσα στη μάζα και τους αριθμούς. Γιατί οι άνθρωποι έγιναν στατιστικές παράμετροι και αριθμητικές πράξεις.
    Γιατί είμαστε Έλληνες και δε μπορούμε να μπούμε στη γραμμή με ενιαία σκέψη και ομοιομορφία. Γιατί θέλουμε να σκεφτόμαστε ελέυθερα, ανεξάρτητα να μαλώνουμε και να φιλιώνουμε την άλλη στιγμή.
    Να διαφωνούμε, να έχουμε γνώμη.
    Αν αποκοπούμε από τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, αν γίνουμε αδιάφοροι για τον άλλο, αν λειτουργήσει ένας σύχρονος καιάδας όπου ο κοινωνικά ασθενέστερος θα εκμηδενίζεται, τότε όλοι οι άλλοι θα μιλάνε για ανάκαμψη και πλεόνασμα εμείς όμως δεν θα είμαστε πια Έλληνες.
    Κατά την άποψή μου, ακόμα δεν έχουμε δει το ποιο σκληρό πρόσωπο του τέρατος που ονομάζεται καπιταλισμός.
    Σε μερικά χρόνια όμως θα το βιώσουμε ......και θα ονομάζεται η φιλελευθερισμός ή νοεναζισμος/φασισμός/εθνικοσοσιαλισμός (όπως θες πες το).

Από εκεί και πέρα.
    Πέρα των Ελληνιστικών χρόνων δεν έχω δει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, συντροφικότητα στο πέρασμα των χρόνων ........ ίσως να μην υπήρχαν τόσες ακραίες συμπεριφορές, άλλα οι έννοιες που αναφέρεις δεν νομίζω ότι υπήρχαν ,ή τουλάχιστον εφαρμόζονταν έστω και κατά 50%.

Αδιάφοροι ο ένας για τον άλλο έχουμε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, απλά τώρα μας μπήκε η άρβυλα του αφεντικού για τα καλά στον κώλο μας και ανοίξαμε τα μάτια.......
    Τα υπόλοιπα περί παραδόσεων δεν τα ενστερνίζομαι για τον πολύ απλό λόγο ....... εξέλιξη .......όχι με την έννοια του εκμοντερνισμού, αλλά με την έννοια των αλλαγών που γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στην ζωή του παγκόσμιου homo sapiens.
    Ποτέ στην παγκόσμια ιστορία δεν σταμάτησε κάτι και ξεκίνησε κάτι άλλο .......πάρα μέσα από κάτι γεννήθηκε κάτι άλλο ........ και αυτό το κάτι άλλο -είτε είναι καλό είτε είναι κακό- δεν είναι αποκομμένο από το παρελθόν του.
    Έτσι λοιπόν οι παραδόσεις και οι ρίζες των Ελλήνων δεν γίνετε να αποκοπούν ........ Εδώ δεν αποκόπηκαν επί Τουρκοκρατίας και θα αποκοπούν από την καπιταλιστική επινόηση που ονομάζετε οικονομική κρίση?
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

Το avatar του χρήστη panahs7

Thanks
    20.113
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.384 φορές σε 20.660 μηνύματα
    Ignore User

Συγνώμη που θα "χαλάσω" τη ροή της κουβέντας σας, αλλά το θέμα των Γυναικών είναι κλειδωμένο.

Μ.Α.Τ.Φ. Το avatar του χρήστη differance

Περιοχή
    Φλώρινα
    Thanks
    12.099
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 24.963 φορές σε 14.476 μηνύματα
    Ignore User

Πάλι έκανε τα μαγικά του ο Ηλίας?
    «Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
    Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823

5. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Το avatar του χρήστη polixenios

Thanks
    182
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 247 φορές σε 113 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από celticfrost Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατά την άποψή μου, ακόμα δεν έχουμε δει το ποιο σκληρό πρόσωπο του τέρατος που ονομάζεται καπιταλισμός.
    Σε μερικά χρόνια όμως θα το βιώσουμε ......και θα ονομάζεται η φιλελευθερισμός ή νοεναζισμος/φασισμός/εθνικοσοσιαλισμός (όπως θες πες το).

Από εκεί και πέρα.
    Πέρα των Ελληνιστικών χρόνων δεν έχω δει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, συντροφικότητα στο πέρασμα των χρόνων ........ ίσως να μην υπήρχαν τόσες ακραίες συμπεριφορές, άλλα οι έννοιες που αναφέρεις δεν νομίζω ότι υπήρχαν ,ή τουλάχιστον εφαρμόζονταν έστω και κατά 50%.

Αδιάφοροι ο ένας για τον άλλο έχουμε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, απλά τώρα μας μπήκε η άρβυλα του αφεντικού για τα καλά στον κώλο μας και ανοίξαμε τα μάτια.......
    Τα υπόλοιπα περί παραδόσεων δεν τα ενστερνίζομαι για τον πολύ απλό λόγο ....... εξέλιξη .......όχι με την έννοια του εκμοντερνισμού, αλλά με την έννοια των αλλαγών που γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στην ζωή του παγκόσμιου homo sapiens.
    Ποτέ στην παγκόσμια ιστορία δεν σταμάτησε κάτι και ξεκίνησε κάτι άλλο .......πάρα μέσα από κάτι γεννήθηκε κάτι άλλο ........ και αυτό το κάτι άλλο -είτε είναι καλό είτε είναι κακό- δεν είναι αποκομμένο από το παρελθόν του.
    Έτσι λοιπόν οι παραδόσεις και οι ρίζες των Ελλήνων δεν γίνετε να αποκοπούν ........ Εδώ δεν αποκόπηκαν επί Τουρκοκρατίας και θα αποκοπούν από την καπιταλιστική επινόηση που ονομάζετε οικονομική κρίση?
    Κάθε άλλο παρά εποχή αλληλεγγύης. Εποχή μεγάλης άνθισης επιστημών και φιλοσοφίας, εξάπλωσης των ελληνικών παντού αλλά και συνεχείς διαμάχες, ανταγωνισμοί και πόλεμοι μεταξύ των ελληνιστικών κρατών που εξασθένησαν την οικονομία τους με συνέπεια να ωφεληθούν οι Ρωμαίοι, που γρήγορα κυριάρχησαν. Το σύστημα διακυβέρνησης στα ελληνιστικά βασίλεια ήταν η απόλυτη μοναρχία Σ' αυτό το σύστημα της απόλυτης μοναρχίας ο πολίτης δεν είχε να διαδραματίσει κανένα ρόλο, ενδιαφερόταν μόνο για το ατομικό του συμφέρον.
    Απόλυτη Αλληλεγγύη υπάρχει μόνο μέσα από τα λόγια του Ιησού Χριστού. «Ελάτε οι ευλογημένοι απΆ τον Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ΄ την αρχή του κόσμου. Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μΆ επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε» .
    Η προσφορά της Ορθοδοξίας στη Πατρίδα μας είναι ανεκτίμητη διαχρονικά.
    Όσο ο Έλληνας θα είναι δεμένος με τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις ο κίνδυνος θα είναι μακριά. Εις πείσμα των πολέμιων τους …
    είναι πολύ λίγο να ελπίζεις και είναι τίποτα να ζείς χωρίς το Θρύλο

7. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον polixenios για αυτό το μήνυμα:

dimace (05-01-15), kwtsios (05-01-15)

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Κάθε άλλο παρά εποχή αλληλεγγύης. Εποχή μεγάλης άνθισης επιστημών και φιλοσοφίας, εξάπλωσης των ελληνικών παντού αλλά και συνεχείς διαμάχες, ανταγωνισμοί και πόλεμοι μεταξύ των ελληνιστικών κρατών που εξασθένησαν την οικονομία τους με συνέπεια να ωφεληθούν οι Ρωμαίοι, που γρήγορα κυριάρχησαν. Το σύστημα διακυβέρνησης στα ελληνιστικά βασίλεια ήταν η απόλυτη μοναρχία Σ' αυτό το σύστημα της απόλυτης μοναρχίας ο πολίτης δεν είχε να διαδραματίσει κανένα ρόλο, ενδιαφερόταν μόνο για το ατομικό του συμφέρον.
    Απόλυτη Αλληλεγγύη υπάρχει μόνο μέσα από τα λόγια του Ιησού Χριστού. «Ελάτε οι ευλογημένοι απΆ τον Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ΄ την αρχή του κόσμου. Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μΆ επισκεφτήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε» .
    Όσο ο Έλληνας θα είναι δεμένος με τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις ο κίνδυνος θα είναι μακριά. Εις πείσμα των πολέμιων τους …
    Κατά την περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη υπήρχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
    Όταν μιλάς για την απόλυτη μοναρχία ίσως να μπερδεύεσαι με τα Μυκηναϊκά Βασίλεια όπου εκεί όντως το σύστημα ήταν η μοναρχία, αλλά εκείνα τα χρονιά είναι η εποχή του Χαλκού.

Σχετικά με τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις ,υποθέτω, ότι μιλάς για αυτά που είπε ο Χριστός και όχι για την εκκλησία ε?

Το avatar του χρήστη 7DeadlySins

Thanks
    1.059
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 2.270 φορές σε 1.087 μηνύματα
    Ignore User

1ον) Η Ελληνιστική περιοδος δεν εχει σχεση με την Αθηναικη Δημοκρατια

2ον) Επι Αθηναικης Δημοκρατιας τα κώνεια και οι εξοστρακισμοι πηγαιναν συννεφο

3ον) Το οτι μεσα στο κεφαλι μας εχουμε εναν κοσμο που βρεχει τυροπιτες και μιλκο, δε σημαινει ουτε οτι ειναι εφικτος αυτος ο κοσμος, ουτε οτι εχει νοημα να τον συγκρινουμε με τον πραγματικο κοσμο για να τροφοδοτισουμε τις ουτοπιες μας. Θα συγκρινουμε τον πραγματικο και υπαρκτο καπιταλισμο με τον πραγματικο και υπαρκτο κομμουνισμο, και εκει ο καπιταλισμος νικαει κατα κρατος, οχι γιατι ενδιαφερεται η εξασφαλιζει τον εργαζομενο, καθε αλλο, αλλα γιατι εχει ενα παραγωγικο μοντελο που ειναι φεραρι σε σχεση με το παπακι του κομμουνισμου. Ως εργαζομενος ο πολιτης στον καπιταλισμο ειναι στην ιδια περιπου κατασταση με τον κουμουνισμο, αλλα ως καταναλωτης ειναι 100 σκαλες πανω, και τελικα αυτο κανει τη διαφορα.

Αν τωρα μπανανιες σαν την Ελλαδα δεν μπορουν να εξασφαλισουν ουτε τα βασικα στους πολιτες τους, εκει φταιει ο λαος ΚΑΙ η νοοτροπια του ΚΑΙ η θρησκεια του, γιατι ο προτεσταντης σου λεει "δουλεψε για να σωθεις", ενω ο ορθοδοξος "δωσε θεε μου να σωθω", πως να μην πεθανει στην πεινα μετα; Ο καπιταλισμος προυποθετει εργασια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, ενω ο Ελληνας περιμενει απο το κρατος να τον σωσει, γιαυτο και ψηφιζει μια ζωη ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ τις περισσοτερες φορες ειναι ΠΑΣΟΚ, με προσλήψεις στο δημοσιο κλπ.

Δεν εχει ελπιδα ο Ελληνας με κανενα συστημα, ΠΟΤΕ δε φτιαξαμε κρατος, ΠΟΤΕ, μια ζωη να βγαλει ο ενας τα ματια του αλλου, και στην Αθηναικη Δημοκρατια αυτη η δουλεια εφτασε στο αποκορυφωμα, ΤΗΣ ΓΑΜΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μεσα σε 50 χρονια απο κορυφη εγινε σκουπιδι, δε φταιει το συστημα βεβαια, αλλα το ρουφιανιλικι και η πουστια που εχουν ποτισει το DNA μας και σε συνθηκες ελευθεριοτητας πραγματικα ξεσαλωνουν

10. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον 7DeadlySins για αυτό το μήνυμα:

dimace (05-01-15), kwtsios (05-01-15), voskos_7 (05-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

Όσο ο Έλληνας θα είναι δεμένος με τις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις ο κίνδυνος θα είναι μακριά. Εις πείσμα των πολέμιων τους ...
    Μεγάλη παρηγοριά ο Κύριος και πολύ καλό να κάνεις πού και πού τον Σταυρό σου και να λες ένα »Κύριε ελέησον!» ή «Παναγιά βοήθα!» Πρώτα σώζεται η ψυχή και μετά το σαρκίον...

12. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

pf7 (05-01-15), polixenios (05-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Καλώς (ξανά) όρισες Μάνο! Μου έλλειψαν οι θέσεις σου. (Καλή χρονιά με την ευκαιρία.)

14. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

7DeadlySins (05-01-15)

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από 7DeadlySins Εμφάνιση μηνυμάτων
    1ον) Η Ελληνιστική περιοδος δεν εχει σχεση με την Αθηναικη Δημοκρατια

2ον) Επι Αθηναικης Δημοκρατιας τα κώνεια και οι εξοστρακισμοι πηγαιναν συννεφο
    Σύμφωνα με πανεπιστημιακούς ιστορικούς η Ελληνιστική περίοδος ξεκινάει από τον 4ο αιώνα π.Χ. , τότε δηλαδή που η Αθηναϊκή Δημοκρατία βρισκόταν στο αποκορύφωμα της.
    Είναι οι αιώνες που έχουν ακολουθήσει την περίοδο των τυραννίδων και την εποχή των μεγάλων νομοθετών όπως ο Σόλων.
    Όταν μιλάμε για ιστορία δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να συγκρίνουμε την εποχή για την οποία μιλάμε με την σημερινή εποχή. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε το τι κυριαρχούσε τότε και σύμφωνα με αυτό να ξεκινάμε την συζήτηση.

Τωρα τα άλλα που λες περί μιλκο και τυροπιτών δεν με αφορούν γιατί κάνεις δεν μίλησε για κομμουνισμό.

Πέρα από όλα τα άλλα θα σε παρακαλούσα να προσεχείς από εδώ και πέρα πως γράφεις γιατί εξ αιτίας σου έχουν φύγει 2-3 καλά μέλη από το φόρουμ. Το ότι σου αφαιρέσαμε το μπαν το οποίο αφαιρέθηκε και σε όλους τους υπολοίπους δεν σου δίνει το δικαίωμα να νομίζεις ότι είσαι στο απυρόβλητο.

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.979
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.389 φορές σε 19.007 μηνύματα
    Ignore User

Εδώ που τα λέμε, κανείς δεν κάθισε να θεμελιώσει θεωρητικά και να σχεδιάσει οικονομικά και πολιτικά συστήματα διοίκησης για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα του 20ου αιώνα και έπειτα...
    Κανονικά, ως κράτος, θα μας είχαν κάνει μήνυση όλοι οι θεωρητικοί από τον Σμιθ, μέχρι και τον πιο τελευταίο οικονομολόγο, (μην πιάσω τους φιλόσοφους - πολιτικούς επιστήμονες) για σφετερισμό, περιύβριση και διακωμώδηση του πνευματικού τους έργου.
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

17. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (05-01-15)

Το avatar του χρήστη pirateeeeeee

Thanks
    4.166
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 4.112 φορές σε 2.588 μηνύματα
    Ignore User

Το πολίτευμα έχει να κάνει με την κατανομή της εξουσίας και όχι με την αλληλεγγύη ή το κοινωνικό κράτος. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που θα πάρει...
    Μπορεί κάποια δεσποτική εξουσία να είναι πολύ πιο κοινωνική από κάποια πιο ανοιχτή...

Η Αθηναική δημοκρατία επηρεάζει μέχρι τις ημέρες μας. Δείγμα στο ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός προοδεύει με βήματα χελώνας...

ουτοπίες και ξεουτοπίες δεν υπάρχουν. Τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να το επιδιώξεις...
    Olympiacos is the most successful Greek football club.
    the only club from Greece to have won a major European cup.
    the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.

19. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον pirateeeeeee για αυτό το μήνυμα:

dimace (05-01-15), polixenios (05-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από pirateeeeeee Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πολίτευμα έχει να κάνει με την κατανομή της εξουσίας και όχι με την αλληλεγγύη ή το κοινωνικό κράτος. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που θα πάρει...
    Μπορεί κάποια δεσποτική εξουσία να είναι πολύ πιο κοινωνική από κάποια πιο ανοιχτή...

Η Αθηναική δημοκρατία επηρεάζει μέχρι της ημέρες μας. Δείγμα στο ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός προοδεύει με βήματα χελώνας...

ουτοπίες και ξεουτοπίες δεν υπάρχουν. Τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να το επιδιώξεις...
    Ο ανθρώπινος πολιτισμός ΔΕΝ προοδεύει πλέον. Η τεχνολογία προοδεύει. Το ανθρώπινο πνεύμα ΔΕΝ παράγει πλέον απολύτως τίποτα στη μουσική, στη λογοτεχνία, στην ποίηση, στις εικαστικές τέχνες, κλπ...

21. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (05-01-15), polixenios (05-01-15), voskos_7 (05-01-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.979
    Ignore User

Η Αθηναική δημοκρατία επηρεάζει μέχρι της ημέρες μας. Δείγμα στο ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός προοδεύει με βήματα χελώνας...

Το θέμα είναι ποιά είναι τα μέσα.
    - Αν εγώ θέλω να στεγάσω 7 δις κόσμο σε βίλες, είναι σχετικά εφικτό, καθώς κάποτε θα έχω όλα τα υλικά που χρειάζονται.
    - Αν θέλω να ταΐζω 7 δις κόσμο μόνο με μακαρόνια με κιμά, για όλη την χρονιά, για όση ποσότητα θέλει ο καθένας, θα έχω ένα πρόβλημα και στο σιτάρι και στο κρέας, που θα μπορεί να διατεθεί, καθώς η φύση έχει ένα συγκεκριμένο όριο με το οποίο μπορεί να παράγει, ασχέτως της ανθρώπινης εργατικότητας (χειρωνακτικής και πνευματικής).

- Αν θέλω να αλλάξω ένα σύστημα διοίκησης που το αποδέχεται το 90+% των συμπολιτών, πρέπει να έχω πολύ περισσότερα μέσα από ένα απλό όραμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ενδεχόμενο το όραμά μου, να γίνει μεν αποδεκτό από τους περισσότερους, αλλά όμως να μην προσχωρούν σε εμένα, απλά γιατί φοβούνται το υπάρχον καθεστώς. Κάθε σύστημα, δημιουργεί και μία συγκεκριμένη κουλτούρα και είναι αυτή που πρέπει να αποδομηθεί και κανένας λαός δεν φημίζεται για την προσαρμοστικότητά του, ειδικά στις περιπτώσεις που του αφήνεται η εναλλακτική επιλογή της διατήρησης του υπάρχοντος.

23. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον voskos_7 για αυτό το μήνυμα:

dimace (05-01-15), kwtsios (05-01-15)

Thanks
    4.166
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο ανθρώπινος πολιτισμός ΔΕΝ προοδεύει πλέον. Η τεχνολογία προοδεύει. Το ανθρώπινο πνεύμα ΔΕΝ παράγει πλέον απολύτως τίποτα στη μουσική, στη λογοτεχνία, στην ποίηση, στις εικαστικές τέχνες, κλπ...
    Ουτε η τεχνολογία. Τα γκατζετάκια των κινητών δεν είναι τεχνολογία.
    Ετοιμα/ημιτελή/σε αρχικό στάδιο προγράμματα και σχέδια για ανώτερες τεχνολογίες όπως ο ασύρματος ηλεκτρισμός έχουν μείνει στα συρτάρια εδώ και αιώνες παρόλο που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή στον κόσμο. Το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα που έχουμε επιλέξει δεν έχει κάποιο οικονομικό κέρδος, το ενδιαφέρει μόνο το τυφλό κέρδος με οποιοδήποτε κόστος. Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η διαστημική τεχνολογία και εξέλιξη(?)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.979
    Ignore User

Ουτε η τεχνολογία. Τα γκατζετάκια των κινητών δεν είναι τεχνολογία.
    Ετοιμα/ημιτελή/σε αρχικό στάδιο προγράμματα και σχέδια για ανώτερες τεχνολογίες όπως ο ασύρματος ηλεκτρισμός έχουν μείνει στα συρτάρια εδώ και αιώνες παρόλο που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή στον κόσμο. Το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα που έχουμε επιλέξει δεν έχει κάποιο οικονομικό κέρδος, το ενδιαφέρει μόνο το τυφλό κέρδος με οποιοδήποτε κόστος. Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η διαστημική τεχνολογία και εξέλιξη
    Επισήμανση: Δεν το έχουμε επιλέξει - έχει επιβληθεί.
    Όπως οποιοδήποτε σύστημα, οπουδήποτε.

Πέραν του οικονομικού κέρδους, το ουσιαστικό διακύβευμα, είναι η εξουσία - σε αυτό εστιάζεται η μεγιστοποίηση του κέρδους και όχι στο αμιγώς οικονομικό σκέλος. Αν εγώ, σου προσφέρω λύσεις σε όλα τα προβλήματά σου, ως σύστημα, πρακτικά, έχω καταργήσει κάθε εξουσία μου επάνω σου.

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    - Αν εγώ θέλω να στεγάσω 7 δις κόσμο σε βίλες, είναι σχετικά εφικτό, καθώς κάποτε θα έχω όλα τα υλικά που χρειάζονται.
    - Αν θέλω να ταΐζω 7 δις κόσμο μόνο με μακαρόνια με κιμά, για όλη την χρονιά, για όση ποσότητα θέλει ο καθένας, θα έχω ένα πρόβλημα και στο σιτάρι και στο κρέας, που θα μπορεί να διατεθεί, καθώς η φύση έχει ένα συγκεκριμένο όριο με το οποίο μπορεί να παράγει, ασχέτως της ανθρώπινης εργατικότητας (χειρωνακτικής και πνευματικής).

- Αν θέλω να αλλάξω ένα σύστημα διοίκησης που το αποδέχεται το 90+% των συμπολιτών, πρέπει να έχω πολύ περισσότερα μέσα από ένα απλό όραμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ενδεχόμενο το όραμά μου, να γίνει μεν αποδεκτό από τους περισσότερους, αλλά όμως να μην προσχωρούν σε εμένα, απλά γιατί φοβούνται το υπάρχον καθεστώς. Κάθε σύστημα, δημιουργεί και μία συγκεκριμένη κουλτούρα και είναι αυτή που πρέπει να αποδομηθεί και κανένας λαός δεν φημίζεται για την προσαρμοστικότητά του, ειδικά στις περιπτώσεις που του αφήνεται η εναλλακτική επιλογή της διατήρησης του υπάρχοντος.
    Πόσες πιθανότητες έχουμε να βάλουμε 4 δις άτομα στο κλουπ;

*Χαίρομαι να σας διαβάζω, μάγκες. Γράφετε πολύ ωραία πράγματα. Αυτό είναι συζήτηση και όχι οι μαλακίες του ποδοσφαίρου.

27. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

pirateeeeeee (05-01-15), polixenios (05-01-15)

Thanks
    4.166
    Ignore User

To παραπάνω είναι το πιο εύκολο πράγμα να γίνει.
    Το δύσκολο είναι να παρθεί η απόφαση για μετασχηματισμό και να έχουμε όλοι την πνευματική κατάσταση για το τι πάει να γίνει και ποιος είναι ο σκοπός...

Το σίγουρο όμως είναι ότι τα πάντα αλλάζουν και ο χρόνος τρέχει. Οσο και να προσπαθείς να τον σταματήσεις οι εξελίξεις θα σε βρουν είτε με το καλό είτε με το κακό όσο και να τον κοροιδεύεις... Ηδη έχουμε πάρει μια ιδέα τι σημαίνει κακό σε αυτό το σύστημα που παίζουμε μπάλα...

- Αν θέλω να αλλάξω ένα σύστημα διοίκησης που το αποδέχεται το 90+% των συμπολιτών, πρέπει να έχω πολύ περισσότερα μέσα από ένα απλό όραμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ενδεχόμενο το όραμά μου...
    Η ιστορία δείχνει ότι έχουμε μεγάλη ιδέα για τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε κάνει τίποτα και θεωρούμε ότι είμαστε οι Μαικλ Τζόρνταν ενός αχανούς διαστήματος. Δυστυχώς, η μάζα , γιατί περι αυτού πρόκειται όταν αναφέρουμε το όρο συμπολίτες σήμερα, θα πάνε εκεί που θα τους πάει το κύμα... Σαν ζώα που βρίσκονται σε κάποια σαβάνα της αφρικής και ψάχνουν από εδώ και από εκεί πως βραχυχρόνια θα ωφεληθούν

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου το όραμα έγινε πράξη συνειδητά με τεράστια θετικά αποτελέσματα. Οπως η Αθηναική δημοκρατία που αναφέρουμε παραπάνω ή οι πρωτοχριστιανικές κοινωνίες. Τίποτα δεν θα γίνει με ένα κλικ αλλά με συνεχή εξέλιξη στο πνεύμα του οράματος, γεωγραφικά, χρονικά κλπ κλπ κλπ

Τα πράγματα είναι πολύ πιο "άνετα" από ότι φαίνονται. Η αρχή είναι το δύσκολο και η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου...

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.979
    Ignore User

To παραπάνω είναι το πιο εύκολο πράγμα να γίνει.
    Το δύσκολο είναι να παρθεί η απόφαση για μετασχηματισμό και να έχουμε όλοι την πνευματική κατάσταση για το τι πάει να γίνει και ποιος είναι ο σκοπός...
      Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  

Το σίγουρο όμως είναι ότι τα πάντα αλλάζουν και ο χρόνος τρέχει. Οσο και να προσπαθείς να τον σταματήσεις οι εξελίξεις θα σε βρουν είτε με το καλό είτε με το κακό όσο και να τον κοροιδεύεις... Ηδη έχουμε πάρει μια ιδέα τι σημαίνει κακό σε αυτό το σύστημα που παίζουμε μπάλα...

Η ιστορία δείχνει ότι έχουμε μεγάλη ιδέα για τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε κάνει τίποτα και θεωρούμε ότι είμαστε οι Μαικλ Τζόρνταν ενός αχανούς διαστήματος. Δυστυχώς, η μάζα , γιατί περι αυτού πρόκειται όταν αναφέρουμε το όρο συμπολίτες σήμερα, θα πάνε εκεί που θα τους πάει το κύμα... Σαν ζώα που βρίσκονται σε κάποια σαβάνα της αφρικής και ψάχνουν από εδώ και από εκεί πως βραχυχρόνια θα ωφεληθούν

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου το όραμα έγινε πράξη συνειδητά με τεράστια θετικά αποτελέσματα. Οπως η Αθηναική δημοκρατία που αναφέρουμε παραπάνω ή οι πρωτοχριστιανικές κοινωνίες. Τίποτα δεν θα γίνει με ένα κλικ αλλά με συνεχή εξέλιξη στο πνεύμα του οράματος, γεωγραφικά, χρονικά κλπ κλπ κλπ

Τα πράγματα είναι πολύ πιο "άνετα" από ότι φαίνονται. Η αρχή είναι το δύσκολο και η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου...
    Αντιλαμβάνεσαι φυσικά, ότι όλο αυτό, θεωρητικά πες ότι έγινε κιόλας.

Λίγο πιο πάνω, σου γράφει ο Δημήτρης ότι οπισθοχωρούν όλοι πνευματικά και εσύ αναζητείς εξέλιξη, για να ξεκινήσεις, άρα... μάλλον, θέλουμε κάτι άλλο και όχι ιδέες, αλλά γεγονότα.

Εξέλιξη μην περιμένεις από χορτάτους: Είναι φύσει αδύνατον να σου την προσφέρουν, αλλιώς, δεν θα υπήρχε και η έννοια της παρακμής στους πολιτισμούς.

Το μέλλον, είναι σε άλλες περιοχές, πλέον, οι οποίες θα πρέπει να διεκδικήσουν αυτό το δικαίωμά τους, στην εξέλιξη, αποτινάσσοντας από πάνω τους την εξουσία που τους ασκείται από τους ήδη ανεπτυγμένους.

Με την τελευταία πρότασή μου, επειδή ίσως φωτογραφίζω κάποιες καταστάσεις, να σημειώσω ότι καμία πρόοδος δεν μπορεί να επέλθει βοηθούμενη από την ηγεσία οποιασδήποτε θρησκείας και κανένας εχθρός μίας κατεστημένης κατάστασης, δεν είναι εξ ορισμού καλύτερός της, τουλάχιστον ηθικά.

Thanks
    4.166
    Ignore User

Αντιλαμβάνεσαι φυσικά, ότι όλο αυτό, θεωρητικά πες ότι έγινε κιόλας.

Λίγο πιο πάνω, σου γράφει ο Δημήτρης ότι οπισθοχωρούν όλοι πνευματικά και εσύ αναζητείς εξέλιξη, για να ξεκινήσεις, άρα... μάλλον, θέλουμε κάτι άλλο και όχι ιδέες, αλλά γεγονότα.

Εξέλιξη, μην περιμένεις από χορτάτους, είναι φύσει αδύνατον να σου την προσφέρουν, αλλιώς, δεν θα υπήρχε και η έννοια της παρακμής στους πολιτισμούς.

Το μέλλον, είναι σε άλλες περιοχές, πλέον, οι οποίες θα πρέπει να διεκδικήσουν αυτό το δικαίωμά τους, στην εξέλιξη, αποτινάσσοντας από πάνω τους την εξουσία που τους ασκείται από τους ήδη ανεπτυγμένους.
    Ωραία με πας εκεί που θέλω

οπισθοχωρούν όλοι πνευματικά και σωστά το λέει ο Δημήτρης.
    Αυτός δεν είναι ο σκοπός τους? Να σταματήσουν τον χρόνο και να εδραιώνουν όσο πιο πολύ την εξουσία τους. Δες τι συμβαίνει στις αραβικές κοινότητες? Ενας τεράστιος πολιτισμός που έριξε ταχύτητα λόγω της απληστίας. Από την μια φεράρι, από την άλλη πεθαίνουν άνθρωποι από της κακές συνθήκες του επικείμενου μουντιάλ

Aλλά όπως αναφέρω παραπάνω τον κύριο Χρόνο δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς (και αυτό δεν γνωρίζω αν το λέω για καλό ή για κακό)

----------------------------------------------------------------------------------

πρέπει όλοι να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, τι είναι καλό-κακό, να ωριμάσουμε, τι κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο, ποιος είναι ο σκοπός μας. Πρέπει να γίνουν γεγονότα όπως λες και αυτό θα γίνει με την δράση/επίδραση του ενός προς τον άλλον κάθε μέρα σαν μονάδα και σαν σύνολο ταυτόχρονα...

θα υπήρχε Δημοκρατία εάν δεν υπήρχε η αγορά? Εαν δεν υπήρχε η συχνή και συνεχής επαφή του ενός πολίτη με τον άλλο συζητώντας για τα θέματα που τους απασχολούν, βρίσκοντας λύσεις, δημιουργώντας ερωτήματα και ερεθίσματα, προσπαθώντας σαν ομάδα για το κοινό καλό?

αυτό το πράγμα δεν κάνουμε και εμείς τώρα? προσπαθώ να είμαι δανειοδέκτης των απόψεων σου και να δανειοδοτώ προς εσένα. Να δω κάποιες θέσεις από άλλη ματιά (γιατί προφανώς δεν είμαι ο Θεός να ξέρω τα πάντα) να βάλω ένα λιθαράκι στην εξέλιξη μου και στην δική σου, μια διάθεση να βρεθεί κάτι συλλογικό καλό. Φαντάσου αυτό να γινόταν από όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο μέσα στο διαδίκτυο...

Και να για επιστρέψω πάλι στην αρχή. Μήπως το καθεστώς προσπαθεί για αυτά που διαβάζω στην αρχή της ανάρτησης? απομόνωση, ατομικισμός, έλλειψη επικοινωνίας και συννενόησης, ξεκομμένος από τα ανθρώπινα ένστικτα+αρχές?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

μόνο οι σκλάβοι/ζώα περιμένουν κάποιον μαγικά να τους ελευθερώσει... την πρωτοπορία και την εξέλιξη πρέπει να την κερδίζεις καθημερινά με το σπαθί σου

Σελίδα 924 από 1963 ΠρώτηΠρώτη ... 424524624724824874884894904914920921922923924925926927928934944954964974102411241224132414241924 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές