celticfrost (15-01-15), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (16-01-15)
Μένιο, δεν ξέρω για τα όσα αναφέρει ο Πολυξένης στο άρθρο του, αλλά δυστυχώς αυτά που έκαναν στον ισπανικό εμφύλιο οι κουμμουνιστές εναντίον της εκκλησίας ήταν απίστευτα τρομακτικά. Κάποιες από τις αναφορές του Πολυξένη θα μπορούσαν χωρίς καμιά αλλαγή να τοποθετηθούν στην ιστορία του ισπανικού εμφύλιου και γι αυτό το λέω... Γενικά οι ακρότητες είναι ίδιον των εμφυλίων, που είναι οι αγριότεροι πόλεμοι απ' όλους.
celticfrost (15-01-15), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (16-01-15)
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
dimace (15-01-15)
kwtsios (16-01-15)
Χωρίς αυτό να κάνει τα εγκλήματά τους, ήσσονος σημασίας, έχουν ψηφιστεί κατ'εξακολούθηση, άρα και έντιμος - νοικοκύρης ψηφοφόρος τους, κάτι περίμενε από αυτούς, το οποίο προφανώς και έπαιρνε και φυσικότατα, δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στον νοικοκυραίο μισθωτό του δημοσίου.
Συμφωνώ, ωστόσο με τον Μένιο, ότι δεν μπορείς να βάλεις τους καθ'έξην δολοφόνους και προβοκάτορες, στο ίδιο σακί με τους απατεώνες του λευκού κολάρου. Οι δεύτεροι, εκμεταλλεύονται κάποια δικαιώματα που τους έχουν νομίμως παραχωρηθεί, έστω και σε λανθάνουσα μορφή.
Και για όλα τα υπόλοιπα συμβάντα, να υπάρχει μία αμφιβολία που μας οδηγεί στην απαλλαγή, το έγκλημα του ΧΑΑ, κατέρριψε παντελώς τον μύθο του ανυποψίαστου ψηφοφόρου. Η ψήφος μας, διαχρονικά είναι μέσο συναλλαγής και έτσι αντιμετωπίζεται. Τώρα, πλέον, δεν υπάρχει σαφές αντάλλαγμα για όλους, εξ ου και έχει μοιραστεί η πίτα της πελατείας, σε περισσότερα μορφώματα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
kwtsios (16-01-15)
Και τους χρυσαυγιτες τους εχει ψηφισει πολυς κοσμος και αυτο δεν αναιρει το οτι ειναι εγκληματιες. Kαι οι μεν και οι δε, κυριως βεβαια οι χρυσαυγιτες, χτυπουν στο χαμηλο μορφωτικο επιπεδο, για να αρπαξουν ψηφους.
Εαν για παραδειγμα ανοιγαν οι φακελοι με ολα τα σκανδαλα επι 40 χρονων και γινονταν κανονικες δικες η ιστορια θα εγραφε οτι προκειται για αμιγως εγκληματικες οργανωσεις (ΝΔ,Πασοκ) εφ'οσον οι παμπολλες ενδειξεις μεταφραζονταν σε καταδικες. Τα χρυσα αυγα ειναι απλα βλαμμενα και τους ανθρωπους με χαμηλη νοημοσυνη τους κατανοω.
pirateeeeeee (16-01-15), VALVERDES_7 (16-01-15), voskos_7 (16-01-15)
Μάνα μου, καμία αντίρρηση, ως προς τα γεγονότα, αν και δεν μπορώ να επεκταθώ, πιο συγκεκριμένα, επειδή δεν φταίει σε τίποτα το φόρουμ, να πρέπει να λογοδοτήσει για την δική μου αντίληψη των γεγονότων.
Για εμένα, ρητορικές και πρακτικές μίσους - δεν μιλάμε για... απλό εθνικισμό, αλλά για κάτι πιο πολύπλοκο - δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται. Σου λέει ο άλλος, ότι "κάψτε - σπάστε - γίνετε δικαστές, αστυνομικοί και στρατός εσείς με την βοήθειά μας και υποκαταστήστε το (όποιο) κράτος ( έχουμε;;; )". Κάτι τέτοιοι δεν θα έπρεπε καν να έχουν καν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.
Δεν είναι καθόλου παράδοξο, που οι περισσότερες εθνικιστικές παρατάξεις ανά την Ευρώπη, έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από την αντίστοιχη Ελληνική, όπως δεν είναι και καθόλου τυχαίο ότι η μοναδική Ελληνική τέτοια παράταξη, είναι από τις νεώτερες στον Ευρωπαϊκό χώρο.
Οι άλλοι, σου είπαν "επέλεξέ μας" - το έκανες - σε εξαπάτησαν - μην το ξανακάνεις (αλλά, το ξανακάνεις με θαυμαστή συνέπεια και δεν είσαι του επιπέδου των... σταγονιδίων, κατά τα κοινώς λεγόμενα) - πάνε σπίτι τους και μετά, μπορεί και πιο πέρα...
voskos_7 (16-01-15)
Θα κερδίσει ο Αλέξης, θα φύγει ο Αντώνης, θα ανέβει ο Μάκης και θα συνυπάρξουμε αρμονικά εμείς οι δύο και όλο το κλουμπ...
Ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία - 5χρόνια και αν (όχι σίγουρα), γιατί ο αυτόχειρ, ήτο προβληματικός εξ αρχής, αγαπητό δικαστήριο...
Ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, εκ προθέσεως, με τον θύτη να τελεί εν πλήρει συνειδήσει - ισόβια, για αρχή.
Στην δημοκρατία, υπάρχει και διαβάθμιση της βαρύτητας του αδικήματος και ουδέν αδίκημα, δικαιολογείται να τελεστεί προς δημόσιον όφελος, όποιο και αν είναι αυτό.
estai (16-01-15)
Μάχη με τζιχαντιστές στο Βέλγιο: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας. Ετοιμαζόντουσαν για τρομοκρατικό χτύπημα
![]()
Πυροβολισμοί και εκρήξεις κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Βέλγιο. Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε "μάχη" της αντιτρομοκρατικής με τζιχαντιστές
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε μια επιδρομή ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας, μετέδωσε μέσω του ιστοτόπου της η δημόσια βελγική τηλεόραση RTBF.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, επικαλούμενο πολλές πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στο κέντρο της πόλης.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε σοβαρά ενώ πολλοί άλλοι συνελήφθησαν. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.Τζιχαντιστές που είχαν πολεμήσει στη Συρία ετοιμαζόντουσαν για τρομοκρατικό χτύπημαΤο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι RTL-TVI ανέφερε ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τρεις νέους οι οποίοι είχαν φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσουν στη Συρία αλλά επέστρεψαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη εφημερίδα De Standaard, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα αυτή ήταν έτοιμη να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και αποφάσισαν να δράσουν άμεσα. Στο στόχαστρο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας είχε μπει ένας παλιός φούρνος, στο κέντρο της πόλης Βερβιέ.Παρόμοιες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη και στις Βρυξέλλες. Η Φρανσουάζ Σεπμάν, η δήμαρχος του Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, είπε ότι έγιναν έρευνες στην κοινότητα της οποίας προΐσταται, στα προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Σύμφωνα με το κανάλι RTL-TVI, η αστυνομία αναζητά επίσης έναν ένοπλο που εκτόξευσε απειλές και φώναζε "Αλλάχου Άκμπαρ" στο μετρό των Βρυξελλών.Στη Βερβιέ, ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί και εκρήξεις στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού. Η συνοικία αποκλείστηκε από την αστυνομία που κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους."Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις", αφηγήθηκε μια γυναίκα. Ένας κάτοικος της περιοχής είπε ότι άκουγε πυρά επί ένα δεκάλεπτο.Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες "για μια επιχείρηση που σχετίζεται με την τρομοκρατία στη Βερβιέ".Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη αυτή με προορισμό τη Συρία. Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες ισλαμιστές έχουν εκτοξεύσει απειλές μέσω του διαδικτύου στο Βέλγιο όπου οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένας από τους τρεις δράστες των επιθέσεων στη Γαλλία, σχετιζόταν με έναν λαθρέμπορο όπλων που κατοικεί στο Βέλγιο.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Εϊπα να κοιμηθώ, ανοίγω αξημέρωτα τα μάτια μου, και τσουπ! Τι βλέπω; Το Βοσκόπουλο σε αρμονική συμβίωση με τον Γιαννιώτη!Και αν, για διαφόρους πέραν της θελήσεώς μου λόγους, ο Γιαννιώτης μπορεί να βγάλει υγιής το ΣΚ. εσύ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΚΑΘΑΡΜΑ, ΚΤΗΝΟΣ, κλπ. Βοσκέ, πολύ αμφιβάλλω πως θα τα καταφέρεις! Θα σου βγάλω το μαλλί τρίχα τρίχα, θα το κάνω κανταίφι και θα στο δώσω να το φας, να μάθεις να παίζεις καλλιτεχνία πίσω από την πλάτη μου! Message over.
*επί του θέματος: Έγινε δίκη για κάποια λαμόγια, αλλά στον κρίσιμο κατηγορούμενο το ΕΔ (ο Μητσοτάκης εν προκειμένω) κότεψε και χάθηκε η ευκαιρία να αποδοθεί δικαιοσύνη για μεγάλο μέρος των αισχών που μας οδήγησαν στην κατάντια της τελευταίας δεκαετίας. Εμείς δεν μαθαίνουμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται και όλα καλά...
estai (18-01-15)
Περιμένω να επανέλθει στο φόρουμ ένας εξαιρετικός συνομιλητής όπως είναι ο Μέγιστος. Με ισχυρή άποψη, γνώση και προπάντων με αίσθηση του χιούμορ. Ειδικά σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία των εκλογών, η δική του επιχειρηματολογία είναι πάντα απαραίτητη.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
SOLID (16-01-15), VALVERDES_7 (16-01-15)
Οχι φίλε μου διαφωνώ
Απλώς στην μια περίπτωση σου πιπιλάνε το μυαλό, στην δεύτερη το θάβουν κάτω από το χαλάκι και το ξεχνάς (επειδή πρέπει να ασχοληθείς με την δουλειά σου, την οικογένεια σου κλπ). Η προδοσία και τα βασανιστήρια στον Οτσαλάν, οι θάνατοι στα Ιμια και όχι μόνο, η εκτέλεση τσαλικίδη, το ξεσάλωμα της ζηραατ, το κλείσιμο της βουλής από το πάσχα για καλοκαίρι, η υποθήκευση των αγέννητων παιδιών και πάρα μα πάρα πολλά άλλα
τα πάντα είναι "όχι το τι πραγματικά είναι" αλλά στο τι φαίνεται να είναι
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
voskos_7 (16-01-15)
estai (19-01-15), pirateeeeeee (16-01-15)
Δεν διαφωνείς, απλά, δεν διάβασες αυτό που γράφω στο ακέραιο...
Όλα αυτά που αναφέρεις και ακόμα περισσότερα, έχουν γίνει, αλλά δεν αποδεικνύονται - και άλλα, δεν απαγορεύονται, με αποτέλεσμα, ενώ έχουμε το πτώμα, να μην έχουμε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία για την δίκη: Στην άλλη περίπτωση, έχουμε και το πτώμα και την αναπαράσταση και την ομολογία. Όσο να 'ναι, είναι τεράστια η απόσταση κάποιου που παρανομεί και δεν αφήνει στοιχεία, με κάποιον που παρανομεί και το διατυμπανίζει και μεταξύ μας, ο δεύτερος, αφού κάνει τα εξόφθαλμα, με χαρακτηριστική άνεση θα κάνει και τα υπόλοιπα. Αυτή η συζήτηση, έχει να κάνει κυρίως με τον τύπο και δευτερευόντως με την ουσία.
Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να σταθμίσουμε την βαρύτητα των αδικημάτων (σαφώς κερδίζουν οι δημοκράτες και μόνο από την προϋπηρεσία), αλλά στην εμφανή εκδήλωση διάθεσης και συμβατότητάς της, με τον όποιο νόμο.
dimace (16-01-15)
Φίλε μου δεν είμαι ιστορικός αναλυτής . Ένας έμπορος τρίτης γενιάς είμαι που προσπαθώ να ζήσω την οικογένεια μου με αξιοπρέπεια.
Επομένως ότι εκθέτω είναι αποτέλεσμα δικής μου αμερόληπτης και απροσωπόληπτης αναζήτησης.
Μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο έμαθα ότι «πας ο αιτών λαμβάνει κει ο ζητών ευρίσκει» και ο πνευματικός μου πατέρας, ο απλός εργάτης του Ευαγγελίου, πρώην Δεσπότης Πειραιώς,
με έβαλε σε μια ζωή για την οποία αιώνια θα τον ευγνωμονώ.
Η Εκκλησία μας κοσμείται από Ιερές Μορφές άνδρες και γυναίκες που όλοι οι φιλόσοφοι και οι ερευνητές του κόσμου αδυνατούν να τους πλησιάσουν σε πνευματικό ύψος .
Γέροντες με Σοφία και Χαρίσματα άλλοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι.
Τεράστια η προσφορά του Κλήρου στους Αγώνες του Έθνους μας. Τους χρωστάμε τη διατήρηση της Ελληνικότητας μας.
Για παράδειγμα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός που μάζευε λεφτά για σχολεία αντί για εκκλησίες πολύ κατακρινόμενος από άλλους, για να μαθαίνουν τα υπόδουλα Ελληνόπουλα τα Ελληνικά Γράμματα.
Τα κρυφά Σχολεία που δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα απτή και ζωντανή.
Ο Γρηγόριος ο Ε’ , Ο Χρυσόστομος Σμύρνης, ο καλόγερος Σαμουήλ και άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός.
Δε θα πετάξουμε όλο το κοφίνι με τα μήλα επειδή βρέθηκαν κάποια σάπια.
Η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία βασίζεται στη Θυσία ενώ η Δυτική στη γραφειοκρατία.
Η μεγαλύτερη Θυσία Χριστιανών , πιο μεγάλη και από αυτή των πρώτων διωγμών από τους Ρωμαίους αλλά και πιο μεγάλη και από αυτή των Οθωμανών Τούρκων έγινε από το Σοβιετικό κομμουνισμό.
Τούτο διότι οι μέν Ρωμαίοι δεν ήταν άθεοι αλλά κατά καιρούς εξεδίωκαν τους Χριστιανούς, οι δε Οθωμανοί αν και πιστοί σε άλλη θρησκεία άφηναν πολλά προνόμια στους Χριστιανούς.
Ὁ Σοβιετικός Κομμουνισμός όμως , λόγω των βασικών του αρχών, ήταν στραμμένος σέ μία επιθετική και στρατευμένη αθεΐα. Δεν του αρκούσε ένας ουδέτερος χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, αλλά επιζήτησε μέ όλα τά μέσα, ευθέα και πλάγια, νά αναποδογυρίσει όλη την οργανωμένη εκκλησιαστική ζωή και να εξαλείψει κάθε θρησκευτική πίστη .
Αυτά και πολλά άλλα μπορεί να τα μάθη οποιοσδήποτε, ζούμε σε ελεύθερη χώρα που υπάρχει ακόμα η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και η πληροφόρηση για όποιον θέλει να σταθεί ψηλότερα από κει που τον θέλουν ινστρούχτορες τύπου Μπογιόπουλου …
υγ μη νομίσεις ότι είμαι κανένας φανατικός αντικουμουνιστής. Την αλήθεια ψάχνω όπως όλοι μας...
είναι πολύ λίγο να ελπίζεις και είναι τίποτα να ζείς χωρίς το Θρύλο
Ως θεολόγος συγχαίρω τον Γιάννη για την μελέτη του στα της θρησκείας και της εκκλησίας. Ο σκεπτόμενος πιστός είναι δυο φορές πιστός και κοινωνικά χρήσιμος άνθρωπος.
*Γενικά μιλώντας: Είτε δεξιός είσαι, είτε κουμμουνιστής είσαι, είτε θρησκευόμενος είσαι, είτε άθεος κλπ, αν μπορείς να σκεφτείς και να αρθρώσεις άποψη, είσα ΩΡΑΙΟΣ, ΜΑΓΚΑΣ και, προσωπικά μιλώ τώρα, φίλος μου. Όταν είσαι ξύλο και σκαφτιάς, δεν πάει να είσαι αδελφός μου; Άχρηστος είσαι. Αυτή είναι η θεωρία μου.
estai (16-01-15), polixenios (16-01-15)
Bookmarks