"Ο καπιταλισμός έχει ένα μόνιμο ελάττωμα:την άνιση κατανομή του πλούτου. Ο σοσιαλισμός αντίθετα έχει ένα σταθερό προτέρημα: την ίση κατανομή της φτώχειας".
Αυτό είπε κάποτε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και είχε απόλυτο δίκιο. Στο καπιταλισμό υπάρχουν φτωχοί και υπάρχουν ανισότητες. Υπάρχουν αδικίες και ταξικές διαφορές. Στον σοσιαλισμό-κομμουνισμό υπάρχουν μόνο αδικημένοι και φτωχοί καθώς και σκλάβοι κάτω από την κεντρική διαχείρηση του κράτους. Ούτε Σύνταγμα, ούτε ατομική ιδιοκτησία. Οχι ότι στον καπιταλισμό έχεις αυτούσια ατομική ιδιοκτησία. Η ιδιοκτησία που έχεις είναι "δανεική", καθώς το κράτος και πάλι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης.
Οπότε λοιπόν μπαρούφες είναι αυτά που λέγονται ότι για όλα φταίει το "σύστημα". Για όλα φταίνε οι "ανίκανοι διαχειριστές του συστήματος". Σύστημα απόλυτο και εξιδανικευμένο δεν υπάρχει. Απλά δέξου ότι αυτό έχουμε αυτό θα πάρουμε και κοιτά να δεις από ποια πλευρά μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να επιβιώσεις. Διότι αν το σύστημα ήταν "άλλο" θα είχες βρεθεί ήδη προ τετελεσμένων γεγονότων. Διότι εκεί ευκαιρίες δεν υπάρχουν.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
VALVERDES_7 (05-10-14)
Μικρά μικρά
- Ο προσανατολισμός στην πρωτογενή παραγωγή είναι λάθος. Συνήθως διασπείρεται από αυτούς που είναι βολεμένοι μέσω μμε (δες σπυρίδων γεωργιάδη λαμόγιο, δεν λέω εσάς παιδιά) για να κάνουν γκεμπελική πολιτική και να παρασύρουν κανένα παππού. Εκτός αν μιλάμε για μια πολύ εξιδικευμένη επιχείρηση. Είναι τόσο σωστή όσο να επιστρέψουμε στο φεουδαρχικό σύστημα ειδικά σε μια μη έφορη χώρα... Είναι βουτιά στο κενό...
- Οι δουλειές που τις παίρνουν οι αλβανοί πάλι δεν είναι σωστό. Είμαστε πάρα πολλοί ως Ελληνες σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο. Θα έπρεπε να είμασταν τουλάχιστον κάτω από 6εκ. σαν την νορβηγία περίπου. Η πολυκοσμία δημιουργεί ένα χυλό και μια σαλάτα με συνέπεια να υπάρχει μια τεράστια προσφορά και να χτυπιούνται οι τιμές όπως και η ποιότητα το οποία είναι έγκλημα. Αυτό το πράγμα έχει γίνει επίτηδες και συνειδητά από την κεντρική διαχείρηση
-Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι το σύστημα αξιών και αρχών το οποίο πολιορκείται από παντού ειδικά από τους λύκους-σωτήρες. Οταν πάει ο 60 στα 80 τότε θα πεθαίνει. Τα εγγόνια του που δεν θα έχουν τα λεφτά για να σπουδάσουν αμέσως θα μπουν σε συγκεκριμένες κάστες. Με την κατάντια τους θα φυτοζωούν. Το λαμόγιο που θα έχει χώσει το κεφάλι του κάπου καλά θα απολαμβάνει άλλου είδους υπηρεσίες από το κράτος και θα έχεις άλλου είδους προνόμια. Οπότε όλη αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται μέχρι και αν γίνει το μπαμ με συνέπεια η κοινωνία να γίνεται όλο και πιο χειρότερη...
Συμπέρασμα: αν η κεντρική διαχείριση δεν αλλάξει στο πως εκπαιδεύει και στο πως λειτουργεί τότε φοβάμαι να πω αυτό που πρόκειται να έρθει (όχι από εμάς, γιατί ιστορικά είμαστε κότες...)
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Δεν εξετάζω τα + - καπιταλισμού σοσιαλισμού. Αυτοί που μας απαυτώνουν εκεί θέλουν να μας πάνε (διαίρει και βασίλευε)
Αλλά νομίζω ότι απαντάς παρακάτω μόνος σου "οι διαχειριστές φταίνε" (και εμείς τους επιβραβεύουμε)... Είναι σαν αν εξετάζουμε το 4-2-3-1 ή το 4-3-3 είναι το καλύτερο? Αν έχεις μήτρογλου/κώνο τα ίδια χάλια θα κάνεις...
ΥΓ. Υπάρχει πολύ ζωή και πλούτος αν η ανθρωπότητα το επιδιώξει... Αλλά δεν θέλει... σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι συχνά πυκνά στην πνευματική κατάσταση και ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός κινείτε με βήματα χελώνας (σε αντίθεση με την άποψη που έχει η κοινή γνώμη)
Μου το κάψατε το τσιπάκι, τύποι... μπήκα να αμολήσω τη μαλακία μου και με ξενερώσατε...
(Συνεχίστε... σύνεχίστε... θα τα ξαναπούμε όταν ξενερώσω. Σε καμιά 10αριά χρόνια...)
There is a Dude in town
Κρατούμενος είναι τις τελευταίες 48 ώρες, τα προηγούμενα 31 χρόνια του βίου του δεν γνωρίζω τι περισσότερο επαναστατικό έκανε από μένα που πίνω γαλατάκι με 2% λιπαρά στο κρεββάτι μου. Και λέω "επαναστατικό" κι όχι "παρανομία", γιατί τέτοιες κάνουν πολλοί. Αλλά αυτός κι οι όμοιοί του συστήνονται ως επαναστάτες όταν τους ρωτάει ο ανακριτής, γι' αυτό έχω την απορία τι επαναστατικό έκανε το παλικάρι για να αλλάξει τη κοινωνία πέραν απ' τις γκριμάτσες την ώρα της φωτογράφησης.
kwtsios (06-10-14), VALVERDES_7 (05-10-14)
dimace (06-10-14), kwtsios (06-10-14), VALVERDES_7 (05-10-14)
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
pirateeeeeee (05-10-14)
Δεν ξέρω αν οι παλιοί ήταν και γαμώ, αλλά έστω από ανάγκη ή από συνήθεια ήταν σίγουρα πιο εργατικοί από μας.
Κι ούτε μας λείπουν αυτά που έφαγαν εκείνοι. Αντιθέτως, εμείς καταβροχθίσαμε αλύπητα σε κωλόμπαρα/Ψαρρού/χρηματιστήριο/μεζονέτες/Ναβάρα 4Χ4 ότι μάζεψαν εκείνοι ξεραίνοντας το σκατό τους μια ζωή. Ανθρωποι που δεν ντρέπονταν να φορούν το ίδιο σακκάκι για 40 χρόνια, τη στιγμή που εμείς θέλουμε καινούργια γκαρνταρόμπα κάθε Απρίλη & Νοέμβρη.
Φίλος μου οικονομολόγος που ζει μόνιμα στο Λονδίνο, μου είχε προ δεκαετίας περίπου "η Ελλάδα ζει χάρη στα λεφτά που αποταμίευσαν οι προηγούμενες γενιές, αλλά αυτά πλέον κοντεύουν να τελειώσουν". Είναι τραγικός ο τρόπος που επαληθεύτηκε τόσο σύντομα.
VALVERDES_7 (06-10-14)
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα, αλλά χάνω τη μπάλλα όταν βάζω σε αντιπαραβολή αυτό το ποστ με το προηγούμενο που έγραψες περί της εργατικότητας των παλαιότερων. Λες ο δικός σου κι ο δικός μου παππούς να είχαν πρόβλημα να δουλέψουν στην οικοδομή, επειδή δεν ήταν σοβαρή δουλειά αυτή για να τη κάνουν κάποιοι με τα δικά τους προσόντα?
Σ αρέσει δεν σ αρέσει αυτή είναι η αλήθεια...
Αλλωστε η λέξη τρομοκρατία δεν αφορά μόνο τον εθνικό αγώνα από την ερμηνεία της
ειδικά για τον Κολοκοτρώνη η στρατηγική του ήταν για Σεμινάρια (ειδικά αυτή του ανταρτοπολέμου), δεν είναι τυχαίο που έμεινε στην ιστορία ως ένας από την μεγαλύτερους ηγέτες. Με την μεγαλύτερη ποινή, πρώην κουρσάρος, με τρομερά σκληρές αποφάσεις αλλά πανέξυπνος και ευσυνείδητος
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Γελάω όταν διαβάζω για στροφή στη γεωργία και στη κτηνοτροφία. Που ρε παιδιά? Σε μια ορεινή επί το πλείστον χώρα με τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας? Σε λίγα χρόνια (σε μερικά σημεία της επικράτειας συμβαίνει και τώρα) δεν θα έχουμε νεράκι να πιούμε και κάποιοι ονειρεύονται φυτείες με καλαμπόκια και φάρμες με γελάδια? Ημαρτον! Και μην ακούσω τίποτα παλαβά για εκτροπές Αχελώων και φράγματα κλπ, γιατί αυτά θα γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά για να πιει νεράκι ο κόσμος κι όχι για μποστάνια με καρπούζια.
Δεν έχει να κάνει ο πληθυσμός. Η Ολλανδία έχει περισσότερο πληθυσμό σε περίπου ίδια έκταση και τέτοιο πρόβλημα ανεργίας δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ.
Συνοπτικά: Είσαι και καμία 12ριά χρόνια μεγαλύτερος και πρόλαβες τις καλές εποχές, όταν εγώ αποφοίτησα στην Ολυμπιάδα και από το στρατό ξέμπλεξα το 06. Και για την φουρνιά μου, αυτών που σπουδάσανε και νωρίς τελείωσα. Ο αντίστοιχος συνάδελφός μου, έβγαζε πολύ περισσότερα και είχε λιγότερα έξοδα: Πώς λοιπόν, να συγκρίνουμε την αποταμιευτική συμπεριφορά δύο γενεών με τελείως διαφορετικές συνθήκες και συσχετισμό κόστους και εξόδων;
Τα περισσότερα λεφτά, από αυτά που δεν έγιναν σπίτια, έγιναν γούστα και γίνανε άγρια γούστα. Δεν πρόλαβαν τα σημερινά παιδιά να περάσουν την νυχτερινή ζωή, από τα χρόνια των κουτουκιών και της μπουάτ, στα μπουζουξίδικα των 2000 θέσεων - άλλοι τα ταΐσανε. Όπως και πολλά άλλα.
Οι παππούδες μας (70+) δώσανε πολλά - κυρίως οι μετανάστες. Οι γονείς μας 50+ πήραν τα περισσότερα και όλοι εμείς από κάτω, τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Τώρα, το αν φέρουν οι γονείς ευθύνη ότι τα παιδιά κάθονται, πες σε κάποιον πατέρα, στην επαρχία, να μεσολαβήσει στο γιό του, να έρθει να σε βοηθήσει να καθαρίσεις έναν στάβλο (δεν λέμε για κάτι πιο μόνιμο - βοσκή ζώων, πχ) και αν δεν σε στείλει αυτός στο διάολο που είχες το θράσος να ζητήσεις από το παιδί του να κάνει "δουλειά Αλβανού", θα το κάνει η γυναίκα του και ας πεινάνε όλοι στην οικογένεια.
Και το παιδί να το πει, θα πάρει καμία απάντηση του στυλ: "Δεν σε έχουμε εμείς για τέτοια..." - αμφιβάλλεις;;;
Φυσικά και όλα τα παραπάνω, δεν είναι απόλυτα και ακόμα πιο φυσικά, δεν επεκτείνω τα επιχειρήματα και τα παραδείγματα γιατί τρεις σελίδες ποστ, δεν θα φτάσει να γράψω όσα θέλω, αλλά είναι και πρακτικώς αδύνατο να θυμηθώ όλα τα περιστατικά.
Η αγροτική οικονομία και η ενασχόληση με αυτήν είναι μία άλλη τεράστια πληγή, την οποία καλό θα είναι να μην ανοίξουμε.
Παιδιά, δεν φτύνουμε και φυτρώνουν εκτάρια και τα ζώα δεν τρώνε και γίνονται έναν τόνο για πλάκα. Αυτές οι δουλειές, με κομπιουτεράκι, δεν γίνονται.
Έτσι και γίνει κανένα αστείο και κοπούν οι επιδοτήσεις, θα γελάσει πολλής κόσμος. Οι αγρότες, είναι πάρα πολλοί, για τον πληθυσμό που έχουμε και η παραγωγικότητά τους, λόγω κλίμακας εκμετάλλευσης, επιλογής ειδών και τρόπου καλλιέργειας και έλλειψης τυποποίησης τελικού προϊόντος, είναι τραγικά χαμηλή.
Λυπάμαι που θα το θέσω έτσι, αλλά το μέλλον, δεν είναι ακριβώς η ενασχόληση με την γη και σε καμία περίπτωση με τον τρόπο που έχουμε μάθει και λειτουργούμε μέχρι τώρα.
Ποια σημερινά παιδιά, ρε Νίκο? Τα 18χρονα εννοείς? Οκέι, αυτά δεν πήγαν στα μπουζούκια, αλλά πρόλαβαν να βάλουν ΝΙΚΕ των 120 ευρώ στην Α' Γυμνασίου. Η δική σου ηλικία σίγουρα πρόλαβε και τα μεγάλα μπουζουξίδικα με τα δίδυμα Βίσση-Γαρμπή κλπ και τις διακοπές με διακοποδάνειο στη Ψαρρού.
Ολα αυτά ξοφλήθηκαν με τις οικονομίες των παλιότερων.
Η διαφορά μας βασικά είναι στο ότι οι παλιότεροι πρώτα αποταμίευαν κι αφού συγκέντρωναν το ποσό που ήθελαν για τον σκοπό τους (σπίτι, αυτοκίνητο, γάμο κλπ) τότε έκαναν τη κίνηση και ξόδευαν για να αποκτήσουν αυτό που είχαν βάλει στο μάτι. Οι νεότεροι είμαστε πιο ανυπόμονοι. Μας έριξαν το τυράκι των δανείων κι εμείς πέσαμε με τα μούτρα. Γιατί να βάζω λεφτά στη τράπεζα μέχρι να μαζέψω τα λεφτά του αυτοκινήτου, αφού μπορώ να πάρω δάνειο και να κάνω μόστρα με τη κούρσα ναούμε στη πλατεία του χωριού την άλλη Κυριακή που είναι και το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και θα φέρουν και κλαρίνα?
ΥΓ. Στο θέμα δουλειάς συμφωνούμε στις ηλικίες. Οι παππούδες παραχάιδεψαν τις επόμενες γενιές και δημιούργησαν μεραρχίες από κηφήνες.
voskos_7 (06-10-14)
Bookmarks