Πληρώνετε εσείς κορόιδα (και γω μαζί φυσικά) τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ασφάλιστρα κλπ, τη στιγμή που άλλοι (και δη πρώην υπουργοί μεταφορών) τη βγάζουν στο τζαμπαντάν.
Πληρώνετε εσείς κορόιδα (και γω μαζί φυσικά) τέλη κυκλοφορίας, φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ασφάλιστρα κλπ, τη στιγμή που άλλοι (και δη πρώην υπουργοί μεταφορών) τη βγάζουν στο τζαμπαντάν.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Πριν δυο χρόνια, πάει ένας τύπος, καλός ψαράς, με τα σύνεργά του μια Κυριακή για ψάρεμα, σε μια αποβάθρα της Κοπεγχάγης. Πολύς κόσμος ψάρευε (στους βόερειους αρέσει το σπορ...) εκεί γύρω. Αυτός ετυχε να είναι δίπλα σε έναν τύπο, αξύριστο και φτωχοντυμένο, ο οποίος δεν κατάφερνε να βγάλει ούτε σαρδέλα. Τον έβλεπε ο δικός μας να παιδεύεται, να πασχίζει και τίποτα να μην κάνει, είπε να τον βοηθήσει. "Έλα δω του λέει: Δεν δολώνουμε έτσι τ' αγκίστρι. Και το ψωμί δεν κάνει για μεγάλα ψάρια. Αλλά και το σκουλίκι μόνο του δεν φτανει. Θα βάλεις κάτω σκουλίκι, μετά, πιο πάνω, λίγο ψωμί κλπ..."
Του έφτιαξε το δόλωμα, του έδειξε να πετάει μακριά την πετονία, και ο φουκαράς, μετά από μισή ώρα, έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Ενθουσιασμένος, θέλησε να μάθει ποιον έπρεπε να ευχαριστήσει. Ο φίλος μας, ο καλός ψαράς, του συστήθηκε, αντάλλαξαν διευθύνσεις, τηλέφωνα κλπ, για να βρεθούν και πάλι την επόμενη Κυριακή, και αποχαιρετήθηκαν θερμά. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, δυο κουστουμαρισμένοι τύποι, χτύπησαν την πόρτα του φίλου μας και του είπαν πως το απόγευμα της Τρίτης, ακριβώς στις έξη, ένα αυτοκίνητο θα περάσει να τον πάρει «να είστε κατάλληλα ντυμένος, κύριε", γιατί ο Βασιλιάς επιθυμούσε να τον συναντήσει! Φοβήθηκε ο φίλος μας... «Τι να θέλει από μένα ο Βασιλιάς» σκέφτηκε. Όμως, τι να έκανε, έβαλε τα καλά του και το απόγευμα της Τρίτης μια αστραφτερή λιμουζίνα σταμάτησε μπροστά στο σπίτι του, για να τον μεταφέρει στα ανάκτορα. Κι όταν ο οδηγός άνοιξε την πόρτα, μπροστά στην κεντρική είσοδο των ανακτόρων, ποιος λέτε πως τον υποδέχτηκε; Ο φουκαράς, που την Κυριακή δεν μπορούσε να σταυρώσει ούτε μαρίδα! Μόνο που αυτή τη φορά, φορούσε τα πορφυρά και τα μπλε του θρόνου της Δανίας, και στο στήθος του άστραφταν τα παράσημα της τάξης του! Χέστηκε ο φίλος μας! «Συγγνώμη μεγαλειότατε που δεν σας αναγνώριασα προχθές και σας απευθύνθηκα απρεπώς. Τα μάτια μου ξέρετε...» άρχισε να δικαιολογείαι. «Άστα τώρα αυτά Κρίστιαν και έλα να φάμε το ψάρι που χάρη σε σένα έπιασα, πριν κρυώσει. Και την Κυριακή, που θα ψαρέψουμε και πάλι, κοίτα να είσαι το ίδιο φιλικός και χρήσιμος, αν θέλεις να πηγαίνουμε συχνά μαζί για ψάρεμα!"
Δανία.
differance (17-12-13), Reds (17-12-13), Rena (17-12-13)
Δε γαμείς που δε γαμείς, δε πας για ψάρεμα;![]()
There is a Dude in town
- Πρώην υπουργός κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, μάθαμε ότι έπαιρνε κι ΕΚΑΣ.
- Βουλευτές κόμματος που θεωρούν πλούσιους τους Έλληνες με μισθό 30.000 ευρώ ετησίως και θέλουν να τους πάρουν "υποχρεωτικό δάνειο" και την παλεύουν να βγάλουν την χώρα από την Ευρώπη, και ψάχνουν λίστες έχουν 100-άδες χιλιάδες ευρώ επενδεδημένα στα Funds που δαιμονοποιούσαν.
- Μάθαμε ότι ιδιωτική τράπεζα έδινε "εφ' απαξ" 1.000.000 σε συνδικαλιστές (άραγε τα πήρε κι άλλος)
- 8,5 εκατ ευρώ αναζητούνται στον ΟΚΑΝΑ μέσα σε 2 χρόνια κρίσης, μάθαμε επίσης ότι δόθηκε υποκατάσταση ουσία που δεν είχε την έγκριση του ΕΟΦ στους τοξικομανείς με απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία.
- Άλλοι 300 50-άρηδες θα πάρουν σύνταξη κι εφ' απαξ με μόνο κριτήριο ότι έχουν μπάρμπα στην κορώνη.
- Πρώην γενικός γραμματέας ΥΠΕΘΑ βρέθηκε με 13,7 εκατ από μίζες οπλικών συστημάτων και είπε ότι θα φέρει κι άλλα δύο που δεν βρέθηκαν και θα ΄"δώσει" κι άλλες 6 περιπτώσεις.
- Παρατείνετε ένα χρόνο ακόμη η απόσπαση Υπαλλήλων της ΔΕΗ στο ΕΟΠΥΥ άσχετα αν η ΔΕΗ χαρατσώνει το κόσμο, κι άσχετα αν απ' αυτά που εισπράττει υπερ. τρίτων ΑΠΕ και το χαράτσι δεν τα δίνει γιατί δεν βγαίνει.
- Το ΝΑΤ θα πληρώσει το 2014 780 εκατ ευρώ σε συντάξεις θα εισπράξει 200 εκατ από εισφορές και θα κάνει 1 δις έλλειμα.
- Ενα ολόκληρο σύστημα τακτικής παρακολούθησης των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων γνωστών πολιτικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της showbiz φαίνεται ότι είχε στήσει μια ομάδα υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Ηδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμορία που, αντλώντας πληροφορίες από τις φορολογικές δηλώσεις ισχυρών και γνωστών φορολογουμένων, διακινεί τα απαραίτητα στοιχεία σε κυκλώματα που στόχο έχουν την εκμετάλλευσή τους με διάφορα κίνητρα, από πολιτικά έως την άσκηση εκβιασμών. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σκοπεύει να ρίξει φως σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση, στην οποία ενέχονται αρκετοί εφοριακοί που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των φορολογουμένων και θα ζητηθεί η συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ανακληθούν από τους υπολογιστές των υπόπτων όλες οι πληροφορίες και η επεξεργασία που έγινε στις συγκεκριμένες φορολογικές δηλώσεις.
Ειδησιογραφία διημέρου στο Ελλαδιστάν
Τελικά οι γερμανοί φταίνε.
Ειδικά για το τελευταίο η "Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" έπρεπε να είναι φάρσα
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Δεν ξέρω πόσα ευχαριστώ να σου βάλω Νικόλα, μάγκα Πειραιώτη! Γεμίσαμε αρχίδια και μετά μας φταίνει οι ξένοι (παλιά ήταν οι Αμερικάνοι, τώρα οι Φρίτσιδες) για τα χάλια μας.
The Dude (18-12-13)
Είμαι Εθνικά υπερήφανος: Πήγα μουντιάλ...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Aν κερδίσουμε φέτος και την Eurovision..![]()
Αν μας αφήσουν τα σκοτεινά κέντρα, που θέλουν το κακό μας, μηχανορραφούν και απεργάζονται πρακτικές συνωμοσίας - μας ανήκει και αυτό...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
"H μη εγκληματικη οργανωση της συμπολιτευσης εδρασε παλι".
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Αναφέρεσαι σε κάτι ή σε κάποιον?
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
voskos_7 (17-12-13)
voskos_7 (17-12-13)
dimace (17-12-13)
Άλλος με τις κλιματικές αλλαγές δεν μπορεί...και άλλος τέτοια ώρα σκάβει... Αυτά είναι !![]()
Bookmarks