[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Ζεσταινόμαστε πολύ ωραία κατά τη διάρκεια του εργασιακού* πενθήμερου και το Σαββατοκύριακο της ανάπαυσης ψωλοκρυώνουμε αλλά δεν γ@μιε. Τουλάχιστον θα καταπολεμηθεί η αιθαλομίχλη.
Αλλη μια πρωτότυπη ιδέα από τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος με σεβασμό προς τον Ελληνα πολίτη.
* εργασιακό.. λέμε τώρα
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
VALVERDES_7 (14-12-13)
Διαβάστε επίσημα στοιχεία.
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το «ναυάγιο» του ταμείου των ναυτεργατών αποτυπώνονται σε ανακοίνωση των ναυτεργατικών ενώσεων μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσων», ναυτομαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ).
Στην ανακοίνωση αποτυπώνονται οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό του 2014 του ΝΑΤ και σημειώνονται τα εξής:
ΕΣΟΔΑ ΝΑΤ ανέρχονται : 251.732.296,00 ΕΥΡΩ
ΕΞΟΔΑ ΝΑΤ ανέρχονται: : 1.225.101.431,00 ΕΥΡΩ
——————————————————————————————
Το συνολικό Οργανικό έλλειμμα: 973.369.135,00 ΕΥΡΩ
Ανατρέχοντας στην [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] (επίσημη έκθεση του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας) βλέπουμε ότι το μηνιαίο συνταξιοδοτικό κόστος του ΝΑΤ είναι 65.718.199,31 € σε ετήσια βάση κάτω από 780 εκατ.
Δηλαδή αν κλείσει το ΝΑΤ, καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και το κράτος αναλάβει τις συντάξεις το έλλειμα θα μειωθεί κατά 200 εκατ. "Τι δεν καταλαβαίνεις"?
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Aντε να δούμε πότε θα καταλάβουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί η εννιαία εθνική σύνταξη που να αφορά όλους τους Ελληνες. Οσοι θέλουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα εισοδήματα κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησης τους, πολύ απλά πρέπει να έχουν φροντίσει πρωτύτερα να αποταμιεύσουν και να έχουν προβεί σε επενδύσεις.
Εννιαία εθνική συλλογική σύνταξη λοιπόν και αξιοκρατική κατανομή των μισθών κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.
Να αμείβεσαι παραπάνω όταν δουλεύεις και παράγεις έργο. Οχι όταν "κάθεσαι".
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
BrazHlias (15-12-13)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
consigliere (16-12-13), dimace (16-12-13), kouzoulo (16-12-13), voskos_7 (16-12-13)
Φαντάσου όταν η ανεργία είναι πολύ πιο πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού κάτω των 40. Και όσοι εργάζονται, οι περισσότεροι δουλεύουν περιστασιακά μήπως βρουν κάτι καλύτερο ή λόγω ελεημοσύνης...«Μπορούμε να πούμε ότι η κρίση είναι πίσω μας, όταν το 12% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι πολίτες;» αναρωτήθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ
«Υπάρχουν εμφανή σημάδια ότι δεν πάνε όλα καλά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και έχουν γίνει προσπάθειες για να γυρίσει η σελίδα της κρίσης», πρόσθεσε, στην ομιλία της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική επιτροπή (CESE) του Ευρωκοινοβουλίου.
Με μία ομόφωνα αθωωτική απόφαση οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έγραψαν χθες τον επίλογο στη γνωστή στα δικαστικά χρονικά ως υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες». Ενας επίλογος που για να γραφεί χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 14 χρόνια από τότε που ασκήθηκε η ποινική δίωξη.
Επιχειρηματίες και χρηματιστές, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ποντάρισαν εκατομμύρια δραχμές στα χρυσά ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην πλειονότητά τους είχαν περάσει ως κατηγορούμενοι από το γραφείο της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια δικάζονταν από τον περασμένο Απρίλιο. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της απάτης εις βάρος του επενδυτικού κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Η δίκη τους μάλιστα προσδιορίστηκε, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των δικηγόρων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας και γινόταν παράλληλα με τη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.
Ωστόσο, επειδή στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου δεν υπήρχαν προσωρινά κρατούμενοι, και ως εκ τούτου δεν ετίθετο ζήτημα λήξης του 18μήνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης), όσο διαρκούσε η δίκη για τις «χρυσές μίζες» η υπόθεση εκδικαζόταν μία φορά την εβδομάδα.
Οι δικαστές, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και όσα προέκυψαν στη διάρκεια της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας, ομόφωνα αποφάνθηκαν ότι για κανέναν από όσους είχαν απέναντί τους δεν θεμελιώνεται το κακούργημα της απάτης και, κατ' επέκταση, ούτε του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Με το σκεπτικό της απόφασής τους ουσιαστικά έκριναν ότι με τον τρόπο που έγινε η μεταβίβαση των επίμαχων πακέτων των μετοχών δεν επηρεάστηκε η τιμή της πώλησής τους και ως εκ τούτου δεν εξαπατήθηκαν όσοι επένδυσαν σε αυτές. Η είδηση της αθωωτικής απόφασης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Αλλοι στο άκουσμά της δεν έκρυβαν την έκπληξή τους επειδή το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου έκλεισε έπειτα από τόσα χρόνια χωρίς ενόχους» και άλλοι μιλούσαν έστω και για ετεροχρονισμένη απονομή δικαιοσύνης, καθώς «από πουθενά δεν προέκυπτε, με βάση τη δικογραφία, ότι οι κατηγορούμενοι επηρέασαν την τιμή των πακέτων των μετοχών στις οποίες είχαν επενδύσει εξαπατώντας το επενδυτικό κοινό».
Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ. Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, το 1999. Ο φάκελος με τα οικονομικά εγκλήματα ανατέθηκε στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία την περίοδο εκείνη υπηρετούσε ως 19η τακτική ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Η δικαστική λειτουργός είχε καλέσει σε απολογία πολλούς κατηγορουμένους, ορισμένοι εκ των οποίων κρίθηκαν κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές του Κορυδαλλού. Την εποχή εκείνη οι δικαστική διερεύνηση για τις μετοχές-φούσκες βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς ήταν η μεγαλύτερη δικογραφία για εγκλήματα του «λευκού κολάρου».
Ωστόσο η ανακρίτρια, η οποία έπειτα από χρόνια βρέθηκε η ίδια από τη θέση της κατηγόρου στη θέση της κατηγορουμένης και μπήκε στη φυλακή για συμμετοχή στο αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, απήγγειλε μεν σε ορισμένους από τους μέχρι χθες κατηγορουμένους το πλημμέλημα της χειραγώγησης των μετοχών, αλλά σε κανέναν εξ αυτών το κακούργημα της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Παρ' όλα αυτά, έπειτα από χρόνια οι δικογραφίες του Χρηματιστηρίου ανοίχτηκαν ξανά και ύστερα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Λακαφώση κινήθηκε εκ νέου η ποινική διαδικασία, που οδήγησε του 42 κατηγορουμένους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ακολούθησε η διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης και η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, που παρέπεμπε σε δίκη τους 42.
ΣΤΡΑΒΑ... ΜΑΤΙΑ. Το διάστημα που μεσολάβησε η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια δικάστηκε, καταδικάστηκε και εξέτισε την ποινή της 12ετούς κάθειρξης που της επιβλήθηκε καθώς, μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε ότι έκανε τα... στραβά μάτια έναντι συγκεκριμένων κατηγορουμένων που φέρονταν να εξαπάτησαν χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000, αποκομίζοντας εκείνοι τεράστια οικονομικά οφέλη. Και σε αντάλλαγμα - όπως κατηγορήθηκε μετά την αντιστροφή των ρόλων - άφησε στο απυρόβλητο διάφορα πρόσωπα. Ισως γι' αυτό χθες, μετά την απαγγελία της αθωωτικής απόφασης για το σύνολο των κατηγορουμένων, κάποιοι έκαναν λόγο για δικαίωση της πρώην ανακρίτριας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους αθωωθέντες στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει έχουν καταδικαστεί και μάλιστα αμετάκλητα σε ποινές φυλάκισης για χειραγώγηση μετοχών.
Δεν μου κάνει εντύπωση το κουκούλωμα της υπόθεσης. Το αντίθετο θα με εξέπλητε... Αυτό που, ως νομικό, μου κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντύπωση, είναι πώς εισαγγελείς που ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να καταδκάσουν μπορούν και κρατούν τη θέση και συνεχίζουν τις καριέρες τους όντας ΔΙΚΑΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! Στην Αμερική πχ, εισαγγελέας με κάτω από 80% επιτυχία σε καταδίκες, είναι ικανός μόνο για καριέρα κλητήρα, στη δε Γερμανία μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει την καριέρα του ως δημόσιος λειτουργός και να το γυρίσει σε δικηγόρος.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimace : 17-12-13 στις 14:41
Γιατί Μήτσο μου οι διώξεις στην Ελλάδα πολλές φορές είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού, κάτι χειρότερο απ' αυτό που γίνεται με τα ξενογαμήσια και τα τσιγαριλίκια στο Αμέρικα, και γιατί επίσης η δικαιοσύνη λειτουργεί στην λογική ξεκαυ...ματος του όχλου.
Την άποψη μου περί θρησκείας την ξέρεις, αλλά η λειτουργία της δικαιοσύνης είναι αντίστοιχη με την λειτουργία της δικαιοσύνης (κατά την κινηματογραφική εκδοχή) στην "Δίκη του Ιησού"
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Τι ξελαρυγγιάζομαι για τους Δικαστικούς, εδώ πέρα;
Με έναν Καλούση, μία Μπουμπούλια και μία Ηλία, χάλασε ο κλάδος;
Στα λοιπά, 14 χρόνια μετά, ποιός παπάς - ποιός κουμπάρος να γράψω για αυτό το θέμα;
Απλά, να ευχηθώ στους εξωθεσμικούς επενδυτές και τους αυτοδίδακτους δαίμονες των αξιογράφων, που περιμέναν και από αυτήν την δίκη μία δικαίωση, σαφώς χωρίς αντίκρυσμα για τους ίδιους, ένα "με 'γεια την χωρίστρα" και να μην στεναχωριούνται αδίκως: Στην επόμενη κομπίνα, πάλι αυτοί θα είναι τα θύματα - δεν έχουν καμία ελπίδα, γιατί αυτό ξέρουμε - αυτό κάνουμε.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Διαβασα σημερα σε ολα τα σαιτ, οτι ακουσον ακουσον πλεον θα δεσμευονται ακομα και οι καταθετικοι λογαριασμοι μισθοδοσιας εργαζομενων σε περιπτωση φοροδιαφυγης της επιχειρησης.
Απιστευτα πραγματα...
differance (17-12-13)
Ειρωνικά το λέει μπρε![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
#free_liapis ρε
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Bookmarks