Σελίδα 429 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 291292293293793893994094194254264274284294304314324334394494594694795296297298299291429 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 8.561 έως 8.580 από 39238

Θέμα: Off Topic

Το avatar του χρήστη nbqgr

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 10.238 φορές σε 6.408 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Πόσες παραγωγές του κέντρου κινηματογράφου έκανε;
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

Το avatar του χρήστη Coach

Thanks
    6.723
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.218 φορές σε 3.590 μηνύματα
    Ignore User

Έχουν θαφτεί τόσοι και τόσοι δημοσία δαπάνη που ζούσαν δημοσία δαπάνη. Με την κουλτούρα δεν τα πάω καλά όπως γνωρίζετε όσοι τα λέμε από κοντά. Οπότε δεν παίζω στα δάχτυλα το έργο Αγγελόπουλου. Από τη στιγμή όμως που στον τομέα του ήταν από τους λίγους που έκανε τόσο γνωστή τη δουλειά του στο εξωτερικό, θα δικαιολογούσα απόλυτα να θαφτεί δημοσία δαπάνη ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. Στη σημερινή εποχή ... είναι προκλητικό. Θα μπορούσε κάλλιστα να το αρνηθεί η οικογένειά του ... από τη στιγμή που έχει την οικονομική δυνατότητα.
    Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;

3. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kouzoulo (27-01-12)

Το avatar του χρήστη Eleni7

Thanks
    10.440
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.774 φορές σε 5.241 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από nbqgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πόσες παραγωγές του κέντρου κινηματογράφου έκανε;

Εννοείς πόσες φορές χρηματοδοτήθηκε; Δεν γνωρίζω αλλά και δεν με απασχολεί το θέμα...
    Αλλά δεν είναι λογικό να στηρίξει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου δουλειές του Αγγελόπουλου;
    Ενός δημιουργού με παγκόσμια απήχηση; Δεν βρίσκω τίποτε το μεμπτό σε αυτό...
    Σε άλλες χώρες θα του είχαν δώσει γη και ύδωρ...

Και όσον αφορά την κηδεία του, ναι να γίνει δημοσία δαπάνη για τον Αγγελόπουλο...
    Αυτός προσωπικά εμένα με τίμησε ως Ελληνίδα...Είναι απειροελάχιστο το κόστος που μας αντιστοιχεί στον καθένα από την κηδεία του Αγγελόπουλου
    σε σχέση με το έργο του και το πόσο μεγάλο καλό έχει κάνει σε αυτή τη χώρα με τις ταινίες του...
    Δεν έπαιρνε απλά ένα σενάριο και το έκανε ταινία...Είχε απίστευτη μόρφωση, φοβερή γνώση της ιστορίας των μύθων και των συμβολισμών τους...
    Κάτι ήθελε να πει παγκόσμια και ευτυχώς κατάφερε να το πει και να το κατανοήσουν πολλοί...

Στο εξωτερικό όπως είναι συνηθισμένο άλλωστε, τον εκτιμούν και τον τιμούν πολύ περισσότερο απ΄ότι στη χώρα του...
    Έτσι όπως έχει δείξει η ιστορία, αυτό είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο σπουδαίος ήταν...
    Κανείς προφήτης στον τόπο του για άλλη μια φορά...

Όσο τον έχω μελετήσει τον έχω θαυμάσει απεριόριστα...Και αν δεν ήταν κατανοητός σε πολλούς είναι γιατί δεν κάθισαν και πολλοί να προβληματιστούν με το έργο του...Δεν είναι κάτι για εξειδικευμένους εγκεφάλους...Αν ασχοληθείς ανακαλύπτεις πάρα πολλά...
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/599457_404739842896598_735801972_n.jpg

Vade retro κατσαπλιάδες Το avatar του χρήστη sadi

Περιοχή
    Graecum est,non legitur
    Thanks
    11.700
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.785 φορές σε 19.670 μηνύματα
    Ignore User

Εγώ πάντως έχω κάτσει και έχω δεί έργα του Αγγελόπουλου. Και χωρίς να είμαι ούτε κριτικός, ούτε ειδικός τα θεωρώ 100% ανούσια και βαρετά. Έξω μπορεί να τον λάτρευαν, αλλά έξω είναι ζώα. Ααααχ. Αυτό ήθελα να πω όλο κι όλο.

να το εμπεδώσω, να το χαρώ.

Οξω ειναι ζά.

Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;

6. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

BrazHlias (29-01-12)

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Ignore User

Από αυτούς που πήραν τα λεφτά μου για να κάνουν ταινίες για τους άλλους προτιμώ αυτούς που έβαλαν δικά τους και έκαναν ταινίες γιο μένα
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

Thanks
    8.634
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.322 φορές σε 3.694 μηνύματα
    Ignore User

Aκόμα θυμάμαι αυτή την σκηνη του Αγγελοπουλου που έδειχνε το τρένο να περνάει 1 ωρα
    ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο

Το avatar του χρήστη Coach

Thanks
    6.723
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.218 φορές σε 3.590 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από VALVERDES_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Aκόμα θυμάμαι αυτή την σκηνη του Αγγελοπουλου που έδειχνε το τρένο να περνάει 1 ωρα
    Εμ! είσαι υπομονετικός ... εγώ θα το παράταγα στο δίλεπτο να πάω για διπλόπιττα.
    Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;

10. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

VALVERDES_7 (26-01-12)

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από ΟΣΦΠ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμ! είσαι υπομονετικός ... εγώ θα το παράταγα στο δίλεπτο να πάω για διπλόπιττα.
    Με γύρο ντομάτα κρεμύδι και μαρμελάδα βατόμουρο,
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

12. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Coach (27-01-12)

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Ignore User

Μιας και λέγατε για καφέδες και τα τοιαύτα τι λέτε να πάμε πριν το ματς με τον Εργοτέλη για καφέ και να δούμε και τον τελικό του πόλο;
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

Thanks
    10.440
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από sadi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάντως έχω κάτσει και έχω δεί έργα του Αγγελόπουλου. Και χωρίς να είμαι ούτε κριτικός, ούτε ειδικός τα θεωρώ 100% ανούσια και βαρετά. Έξω μπορεί να τον λάτρευαν, αλλά έξω είναι ζώα. Ααααχ. Αυτό ήθελα να πω όλο κι όλο.

να το εμπεδώσω, να το χαρώ.

Οξω ειναι ζά.

Για να δεις έργο του Αγγελόπουλου ή οποιουδήποτε άλλη ταινία στο λεγόμενο "σινεμά του δημιουργού"
    πρέπει να το ψάξεις λίγο...Όπως και το να πας να δεις μια έκθεση ζωγραφικής του εξπρεσιονισμού για παράδειγμα..
    Θα δεις απλά διάφορους πίνακες, θα πεις εγώ με τίποτα δεν τους έβαζα αυτούς στο δωμάτιό μου, και θα φύγεις..
    Το να βλέπεις ένα έργο τέχνης θέλει και λίγη γνώση...Όχι πτυχία και πανεπιστήμια...
    Απλά να ξέρεις τι στο καλό είναι ο εξπρεσιονισμός...Γιατί ζωγραφίζει έτσι ο καλλιτέχνης; Τι χρώματα αλλόκοτα είναι αυτά;
    Αυτό που έκανε είναι άντρας ή γυναίκα; Πότε το ζωγράφισε; Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να λέμε εμένα μου άρεσε ή δεν μου άρεσε..
    Το ζητούμενο στην τέχνη δεν είναι αυτό...
    Έτσι και με τις ταινίες του Αγγελόπουλου...Δεν έκανε μαζική κουλτούρα για να περιμένουμε ουρές στους κινηματογράφους
    ή παλαβωμένες πιτσιρίκες να σκίζουν τα ρούχα τους στις πρεμιέρες...

Ούτε αυτή η αντίληψη ότι δημιουργεί για τους λίγους είναι σωστή...
    Η τέχνη δεν απευθύνεται ποτέ στους λίγους...
    Και οι πίνακες του Βαν Γκογκ είναι ανεκτίμητοι αλλά το γιατί δεν θα το καταλάβει κανείς αν δεν διαβάσει τη ζωή του, δεν γνωρίσει σε ποια εποχή έζησε και τι καινοτομίες έφερε στο χώρο της ζωγραφικής από μόνος του, πόσο επηρέασε του μεταγενέστερους...

Εμένα μου αρέσει, είμαι κι εγώ ζώον
    Όχι απλά μου αρέσει, με συγκινεί πάρα πολύ....Με έχει κάνει να νιώσω ανατριχίλα όταν τον μελετούσα...
    Σε μια συγκυρία που μελετούσα ταυτόχρονα και το αρχαίο θέατρο και λογοτεχνία...
    Είναι απίστευτο πόσο μεγάλο είναι αυτό το "σχοινί" που ενώνει το τότε με το τώρα μέσα στις ταινίες του Αγγελόπουλου...
    Κι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα της μνήμης, που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι καθοριστική για όλους μας...
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/599457_404739842896598_735801972_n.jpg

15. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Eleni7 για αυτό το μήνυμα:

Red Sting (26-01-12), Red Unity (27-01-12)

Το avatar του χρήστη DaRkSaGa79

Thanks
    3.296
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 10.887 φορές σε 5.182 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Eleni7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να δεις έργο του Αγγελόπουλου ή οποιουδήποτε άλλη ταινία στο λεγόμενο "σινεμά του δημιουργού"
    πρέπει να το ψάξεις λίγο
    ...Όπως και το να πας να δεις μια έκθεση ζωγραφικής του εξπρεσιονισμού για παράδειγμα..
    Θα δεις απλά διάφορους πίνακες, θα πεις εγώ με τίποτα δεν τους έβαζα αυτούς στο δωμάτιό μου, και θα φύγεις..
    Το να βλέπεις ένα έργο τέχνης θέλει και λίγη γνώση...Όχι πτυχία και πανεπιστήμια...
    Απλά να ξέρεις τι στο καλό είναι ο εξπρεσιονισμός...Γιατί ζωγραφίζει έτσι ο καλλιτέχνης; Τι χρώματα αλλόκοτα είναι αυτά;
    Αυτό που έκανε είναι άντρας ή γυναίκα; Πότε το ζωγράφισε; Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να λέμε εμένα μου άρεσε ή δεν μου άρεσε..
    Έτσι και με τις ταινίες του Αγγελόπουλου...Δεν έκανε μαζική κουλτούρα για να περιμένουμε ουρές στους κινηματογράφους

Και οι πίνακες του Βαν Γκογκ είναι ανεκτίμητοι αλλά το γιατί δεν θα το καταλάβει κανείς αν δεν διαβάσει τη ζωή του, δεν γνωρίσει σε ποια εποχή έζησε και τι καινοτομίες έφερε στο χώρο της ζωγραφικής από μόνος του, πόσο επηρέασε του μεταγενέστερους...

Όχι απλά μου αρέσει, με συγκινεί πάρα πολύ....Με έχει κάνει να νιώσω ανατριχίλα όταν τον μελετούσα...
    Είναι απίστευτο πόσο μεγάλο είναι αυτό το "σχοινί" που ενώνει το τότε με το τώρα μέσα στις ταινίες του Αγγελόπουλου...
    Κι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα της μνήμης, που είτε το θέλουμε είτε όχι είναι καθοριστική για όλους μας...
    Συμφωνω απολυτα Ελενη μου..Πρεπει να το ψαξεις πως θα βγαλεις την ταινια..Πυργιωτικο? Κουμπια απο το Αμστερνταμ? Μυτιες??
    Καλο ταξιδι του ανθρωπου αλλα οι ταινιες του δεν.......ΔΕΝ! :p
    *****8.23*****

Το avatar του χρήστη Red Sting

Thanks
    6.734
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.584 φορές σε 7.687 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Eleni7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    πρέπει να το ψάξεις λίγο...Όπως και το να πας να δεις μια έκθεση ζωγραφικής του εξπρεσιονισμού για παράδειγμα..

πολύ ωραίο ποστ Ελένη, μπράβο!

εγώ από ταινίες του Αγγελόπουλου έχω δει μόνο τον Θίασο, ταινία που μου άρεσε πάρα πολύ και για αυτό θέλω να κάτσω να δω όλες τις ταινίες του.

να σε ρωτήσω, μια τριλογία που είχε αρχίσει to 2004 με την ταινία "Το Λιβάδι που δακρύζει" την ολοκλήρωσε ή όχι??
    “The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
    ― Bertrand Russell

18. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Eleni7 (26-01-12)

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Ignore User

Κανά δύο προβλήματα που έχω με την προσέγγιση της τέχνης στην Ελλάδα και έτσι μου έδωσε το έναυσμα η Ελένη να τα βάλω και δημόσια;.

Γιατί ότι "αγοράσει" ο κόσμος δεν είναι καλό αλλά εμπορικό; Δηλαδή πόσο πιό δημιουργός ήταν ο Αγγελόπουλος από τον Σπίλμπεργκ και τον Κόπολα κι άλλους;

Γιατί η τέχνη είναι καλή αν είναι στρατευμένη και αναπαράγει την μιζέρια και την μεταπολεμική κλάψα;

Και τέλος γιατί αυτό που θέλει να κάνει ο άλλος για να "εκφραστεί" και να απευθυνθεί σε λίγους πρέπει να το πληρώσουν οι υπόλοιποι που δεν εκφράζονται. Με τις τέχνες και ειδικά τις εικαστικές δεν τα πάω καθόλου καλά και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δώ ποτέ μου εξπρεσιονιστική, ιμπρεσιονιστικη ή μπαροκ έκθεση αλλά ρε παιδιά δεν θα πληρώσω ούτε την είσοδο ούτε και τα καβαλλέτα, ελπίζω βέβαια να μην μου χρώνουν την έκθεση και να την πληρώνουν οι επισκέπτες κι οι πελάτες.
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

20. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον nbqgr για αυτό το μήνυμα:

Coach (27-01-12), vasilis-thrylos7 (26-01-12)

Thanks
    10.440
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από DaRkSaGa79 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνω απολυτα Ελενη μου..Πρεπει να το ψαξεις πως θα βγαλεις την ταινια..Πυργιωτικο? Κουμπια απο το Αμστερνταμ? Μυτιες??
    Καλο ταξιδι του ανθρωπου αλλα οι ταινιες του δεν.......ΔΕΝ! :p
    Αμ εδώ είναι το θέμα...Αν πέσεις μέσα στην τέχνη και την νιώσεις, τύφλα να έχουν τα πυργιώτικα τα καλαματιανά και τα ολλανδέζικα...
    Άλλη αίσθηση...Μεθάς χωρίς να πιεις...Και όχι μόνο δεν έχεις πονοκέφαλο μετά αλλά σου μένει η ωραία μαστούρα για πάντα...

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Red Sting Εμφάνιση μηνυμάτων
    πολύ ωραίο ποστ Ελένη, μπράβο!

εγώ από ταινίες του Αγγελόπουλου έχω δει μόνο τον Θίασο, ταινία που μου άρεσε πάρα πολύ και για αυτό θέλω να κάτσω να δω όλες τις ταινίες του.

να σε ρωτήσω, μια τριλογία που είχε αρχίσει to 2004 με την ταινία "Το Λιβάδι που δακρύζει" την ολοκλήρωσε ή όχι??
    Χρίστο μου η ταινία που έκανε τώρα είναι η τελευταία της τριλογίας και δυστυχώς δεν κατάφερε να την τελειώσει..
    Κάπου διάβασα ότι θα την συνεχίσει η κόρη του, αλλά τώρα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε με σιγουριά τι θα γίνει..
    Είναι το "Λιβάδι του δακρύζει"
    "Η σκόνη του χρόνου"
    και η τρίτη και τελευταία που έκανε τώρα, "Η άλλη θάλασσα..."

22. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Red Sting (26-01-12)

Thanks
    10.440
    Ignore User

Κανά δύο προβλήματα που έχω με την προσέγγιση της τέχνης στην Ελλάδα και έτσι μου έδωσε το έναυσμα η Ελένη να τα βάλω και δημόσια;.

Γιατί ότι "αγοράσει" ο κόσμος δεν είναι καλό αλλά εμπορικό; Δηλαδή πόσο πιό δημιουργός ήταν ο Αγγελόπουλος από τον Σπίλμπεργκ και τον Κόπολα κι άλλους;

Γιατί η τέχνη είναι καλή αν είναι στρατευμένη και αναπαράγει την μιζέρια και την μεταπολεμική κλάψα;

Και τέλος γιατί αυτό που θέλει να κάνει ο άλλος για να "εκφραστεί" και να απευθυνθεί σε λίγους πρέπει να το πληρώσουν οι υπόλοιποι που δεν εκφράζονται. Με τις τέχνες και ειδικά τις εικαστικές δεν τα πάω καθόλου καλά και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δώ ποτέ μου εξπρεσιονιστική, ιμπρεσιονιστικη ή μπαροκ έκθεση αλλά ρε παιδιά δεν θα πληρώσω ούτε την είσοδο ούτε και τα καβαλλέτα, ελπίζω βέβαια να μην μου χρώνουν την έκθεση και να την πληρώνουν οι επισκέπτες κι οι πελάτες.

Πιο στρατευμένη τέχνη από τον παλιό εμπορικό ελληνικό κινηματογράφο δεν έχει υπάρξει...
    Και ναι εννοώ τον Αυλωνίτη, τη Βασιλειάδου, τον Σταυρίδη και όλους αυτούς τους άκρως εμπορικούς και αξιαγάπητους σε όλους μας...
    Ή ακόμη το παιδί του λαού τον Ξανθόπουλο ή τη Μάρθα Βούρτση και τις λοιπές ταινίες του είδους...
    Όλες τους εμπορικότατες....

Μην μπερδεύουμε τα πράγματα και ας είμαστε πιο υποψιασμένοι...
    Δεν θα εξηγήσω το λόγο που οι ταινίες αυτές ήταν "στρατευμένες" ή κατευθυνόμενες...
    Απλά ας σκεφτεί ο καθένας το περιεχόμενό τους, τους ήρωες και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα κλισέ, την πλοκή, την εξέλιξη
    και το τέλος....
    Και ας σκεφτεί μετά την εποχή που έγιναν....Και να κάνει τους ανάλογους συνειρμούς με την πολιτική κατάσταση
    και την κηδεμονία της Ελλάδας....
    Νομίζω ότι είμαι σαφής...

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Ignore User

Δικό μου λάθος την Σοσιαλρεαλιστική στράτευση εννοούσα.

Νομίζω ότι όλα τα λεφτά που περιγράφει αυτό τον στρατευμένο (α)κινηματογράφο είναι το ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ .

ΥΓ. Και προφανώς αντιλαμβανόμαστε όλα τα πράγματα στην εποχή τους και προφανώς ύπήρχε στράτευση αλλά όχι τέτοια, η πιό υπέροχη ταινία είναι με τον Ηλιόπουλο με το έξω οι κλέφτες, μέχρι και τους βασανισμούς καταγγέλει αλλά είναι για όλους
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

25. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Coach (27-01-12)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

'Οποιος αγαπά τους παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς με τα τρένα που πάντα
    αργούν ή δε φτάνουν ποτέ, αγαπά και τις ταινίες του Αγγελόπουλου.

Αυτά για τον ΑΡΙΣΤΟ κινηματογραφιστή.

27. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Eleni7 (27-01-12)

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Ignore User

Ένα πάρτυ για λίγους ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, πάνω στο υπερπολυτελές γιοτ του! Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα βρίσκεται στην Καραϊβική, όπου έχει οργανώσει ένα πάρτυ με 300 καλεσμένους. Το ίδιο απόγευμα η Τσέλσι θα έρθει αντιμέτωπη με την Άστον Βίλα στο Στάμφορντ Μπρίτζ, στην 19η αγωνιστική, αλλά ο Ρώσος μεγιστάνας δεν θα βρίσκεται στο VIP πάρτυ του γηπέδου. Ποιο θα είναι το ποσό που θα δαπανήσει για το πάρτυ στο γιότ του;; Κρατηθείτε...Θα δαπανήσει το ευτελές ποσό των 5 εκατομμυρίων λιρών! Τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Red Hot Chili Peppers.
    Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι προσφέρει ακόμα 750 εκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Ταμείο κατά του ΑΙDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, δηλώνοντας ότι δεν τον προβληματίζουν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης.

«Ζούμε σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για τη μείωση της βοήθειας προς τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου» είπε ο Γκέιτς, όπως αναφέρει το Reuters.

Το Παγκόσμιο Ταμείο, μια σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε προ ημερών ότι ο εκτελεστικός διευθυντής του Μ.Καζάτσκινε παραιτείται λόγω επικρίσεων για κακοδιαχείριση.

Το Ταμείο ανακοίνωσε πέρυσι ότι κατέγραψε περιπτώσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης σε τέσσερις χώρες, οδηγώντας τη Γερμανία, τη Σουηδία και άλλες κυβερνήσεις να παγώσουν τις δωρεές.

Ο Γκέιτς, πάντως, επαίνεσε το Ταμείο για την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων, τα οποία θα παρέμεναν κρυφά σε άλλους οργανισμούς. «Αν πρόκειται να ξεκινήσει κανείς προγράμματα υγείας στην Αφρική, είναι αναμενόμενο να υπάρχει κακοδιαχείριση σε ένα ποσοστό» είπε στο Νταβός.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το πλουσιότερο φιλανθρωπικό ίδρυμα του κόσμου. είχε δώσει μέχρι σήμερα 650 εκατ. δολάρια στο Ταμείο.

Το ποσό είναι βέβαια μεγάλο, ωχριά όμως μπροστά στα 22,6 δισ. δολάρια που έχει συγκεντρώσει το ταμείο από την ίδρυσή του πριν από δέκα χρόνια, κυρίως από κυβερνήσεις.

Το Ταμείο αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής παγκόσμιας χρηματοδότησης κατά του AIDS και το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων που διατίθενται κατά της ελονοσίας και της φυματίωσης.
    Κρίνετε στάση και τρόπο ζωής και συνδυάστε το με τον τρόπο πλουτισμού τους
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

Thanks
    10.440
    Ignore User

Δικό μου λάθος την Σοσιαλρεαλιστική στράτευση εννοούσα.

Νομίζω ότι όλα τα λεφτά που περιγράφει αυτό τον στρατευμένο (α)κινηματογράφο είναι το ΑΡΠΑ ΚΟΛΑ .

ΥΓ. Και προφανώς αντιλαμβανόμαστε όλα τα πράγματα στην εποχή τους και προφανώς ύπήρχε στράτευση αλλά όχι τέτοια, η πιό υπέροχη ταινία είναι με τον Ηλιόπουλο με το έξω οι κλέφτες, μέχρι και τους βασανισμούς καταγγέλει αλλά είναι για όλους

Ο κινηματογράφος στην Ελλάδα δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει ανεξάρτητος εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων...
    Υπήρξαν δημιουργοί που με το αίμα τους πραγματικά κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι έξω από τα δεδομένα
    και όσα πρόσταζε η μαμά Αμερική και τα εδώ τσιράκια της...Αλλά ήταν σταγόνα στον ωκεανό...
    Στο θέμα του κινηματογράφου η Αμερική όχι απλά μας κηδεμόνευσε μέχρι αηδίας, αλλά επέβαλε τη δική της αισθητική
    αλλοιώνοντας πολύ άσχημα το δικό μας ταμπεραμέντο...

Αλλά ακόμη και το θέμα της λογοκρισίας ήταν ολοφάνερο και εξακολούθησε για δεκαετίες...
    Απαγορεύονταν δια ροπάλου η οποιαδήποτε αναφορά στον εμφύλιο για παράδειγμα ή στον πόλεμο ειδικά στις δεκαετίες του 50 και του 60...
    Έπρεπε όλοι να ξεχάσουν...Όχι από ενδιαφέρον προς την πληγωμένη ψυχοσύνθεση του λαού, αλλά γιατί η μνήμη και οι πληγές της,
    μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις..
    Η δύναμη του κινηματογράφου ως μέσο υπήρξε τεράστια και ειδικά αυτήν την εποχή που εξαπλώθηκε ραγδαία στην Ελλάδα...
    Επηρέαζε πάρα πολύ τη μάζα....Ταυτίζονταν με τους ήρωες....Δεν ξεχώριζαν την φαντασία με την πραγματικότητα, εφόσον και το μορφωτικό επίπεδο παρέμενε τότε πολύ χαμηλό....

Η θεματολογία λοιπόν έπρεπε να είναι συγκεκριμένη...Τα βάσανα του πατέρα ή του αδερφού να παντρέψουν τα θηλυκά της οικογένειας, ο έρωτας, η καθημερινότητα και τα απρόοπτά της, η θεία από την Αμερική που έρχεται και λειτουργεί ως ο από μηχανής Θεός και όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα με παραλλαγές μοτίβα...
    Το αποτέλεσμα ήταν πολύ συχνά καταπληκτικό γιατί οι συντελεστές ήταν υπέροχοι και ταλαντούχοι...Δεν ήταν επιλογή του ηθοποιού ο ρόλος...
    Αυτοί οι ρόλοι υπήρχαν, αυτούς έπαιζαν...

Και όταν μπήκε η χούντα θυμήθηκαν τις πατριωτικές ταινίες....Πρέκας, Τζέιμς Πάρις κλπ....
    Στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχαν επιστρατεύσει μέχρι και τανκ για να διαφημίσει ταινίες με πατριωτικό περιεχόμενο..
    Ο λαός έπρεπε να ταυτίσει τη στολή με τον ηρωισμό και τη λύτρωση...
    Η εξουσία φορούσε στολή τότε...

Σπουδαία η ταινία Έξω οι κλέφτες και ο Ηλιόπουλος όπως πάντα σπουδαίος γιατί ήταν εξαιρετικό ταλέντο...
    Όμως συγκλονιστικός είναι στον Δράκο του Κούνδουρου, ενός από τους δημιουργούς εξαιρέσεις...
    Που ίδρωναν για να κάνουν μια ταινία λίγο πιο δύσκολη, όχι ακαταλαβίστικη...
    Αλλά όταν παραγωγός είναι ο χασάπης της γειτονιάς που δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό και ξαφνικά την είδε παραγωγός γιατί φυσάει το χρήμα που ρέει άφθονο από τα σφαγεία, κι ελπίζει να πηδήξει και μια μελλοντική πρωταγωνίστρια, αδύνατον να καταλάβει το πνεύμα του Δράκου και του Κούνδουρου ή ακόμη και του Κακογιάννη ή του Γρηγορίου...

Έτσι αναγκαστικά ο δημιουργοί έπεφταν στην ανάγκη των κρατικών επιχορηγήσεων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκαναν στρατευμένη τέχνη
    όχι όλοι τους τουλάχιστον...

30. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kolimenos (29-01-12)

Thanks
    10.440
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων
    'Οποιος αγαπά τους παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς με τα τρένα που πάντα
    αργούν ή δε φτάνουν ποτέ, αγαπά και τις ταινίες του Αγγελόπουλου.

Αυτά για τον ΑΡΙΣΤΟ κινηματογραφιστή.
    Είναι πάντα εξαιρετικά ατμοσφαιρικοί οι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί...
    Εγώ τους λατρεύω όπως και τα τρένα που ταυτίζονται με πολλά στη ζωή μας..
    Πάει έχασα το τρένο δεν λέμε για κάτι ανεκπλήρωτο;
    Θυμήθηκα μια πολύ ωραία διασκευή του Θεοδωράκη από τους Walkabouts...

32. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (27-01-12)

Σελίδα 429 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 291292293293793893994094194254264274284294304314324334394494594694795296297298299291429 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές