8PYLOS (11-05-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (11-05-14), voskos_7 (11-05-14)
Κέρδισε το δεύτερο ή, για πολλούς, τρίτο καλύτερο τραγούδι του διαγωνσιμού. (Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Ολλανδία, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά αλλά με καθαρά μουσικά κριτήρια τα καλύτερα τραγούδια)
Το θέαμα της «πώς την λένε» αισθητικά απαράδεκτο, για να μην πω αποτροπιαστικό. Ενώ η φωνή της (όπως συνηθίζεται στο είδος της) ήταν άριστη, (και το τραγούδι με αρχή μέση και τέλος) όλα τα άλλα πάνω της ήταν εμετικά, οι δε αντιδράσεις της κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και μετά την επικράτησή της επιεικώς γελοίες, για να μην πω πως ταιριάζουν σε άτομο με σοβαρή πνευματική αναπηρία.
Το ελληνικό τραγούδι απαράδεκτο. Πραγματική ντροπή (ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι) να στέλνουμε τέτοια τερατουργήματα στον διαγωνισμό (ο οποίος, πλέον, είναι ντροπή για τον ευρωπαικό πολιτισμό αλλά λέμε τώρα...)
Να σταθώ στο Σαν Μαρίνο: Το ΜΟΝΟ τραγούδι με καθαρές μετατροπίες, εναλλαγή τονικοτήτων, κουπλέ και διπλό ρεφρέν, εισαγωγή και φινάλε, κορύφωση και μουσική γέφυρα και τι λέω τώρα ο μαλάκακας...
Γι αυτό ακριβώς ΠΑΤΩΣΕ! Ποιος καταλαβαίνει σήμερα από μουσική τέχνη; Κώλο να δούμε (από σήμερα και κανά σουβλί είκοσι ποντάκια) φασαρία, ταραχή, υστερία, κραυγές και πυροτεχνήματα και να πάει το παλιάμπελο...
Ρε την τραβελομάνα, το σήκωσε... κι εγώ που πίστευα πως βάζελος φέτος δε σηκώνει κούπα...
ΑΙσθητικά, απαίσιο και ιντριγκαδόρικο. Θα ήθελα να τη δοκιμάσω να δω πως κουμπώνουν οι ταχύτητες αλλά ως τραγούδι δεν δικαιολογεί πρωτιά. Του δικού μου γούστου ήταν πιο πολύ η Φινλανδία. Γουσταρα και τον Μαλτέζο που βαρούσε τα νταούλια σα να ήταν σε φιέστα του Θρύλου.
Η τύπισσα με το κομμένο σετ αρχίδια τους έπιασε όλους κότσο. Προκάλεσε και νίκησε. Αυτό είναι η γιουροτέτοιο.
Η Ελλάδα έπεσε σε περίεργη χρονιά, δεν της άξιζε τόσο χαμηλά.
Αυτά, πάω να συνεχίσω το πιώμα.
There is a Dude in town
voskos_7 (11-05-14)
Α,σε αυτο δε μπορω να σου πω κατι. Δεν εχω ακουσει κανένα απο τα τραγουδια, κι εξ' αλλου απεχθάνομαι αυτό το "ποπ" πράγμα.
Αν ήταν όντως το καλύτερο καλώς και κέρδισε. Ομως για την εμφάνιση, όντως πιστεύω αυτο που εγραψα, οτι επέλεξε να "προκαλέσει" για να πάρει "πόντους".
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Κατ'αρχην εισαι πνευμα αντιλογιας, το νοημα περι του σχολιου της μεταδοσης ηταν, οτι ηταν ακυρο λογω του οτι δεν περασε κανενα μηνυμα αυτο το αηδιαστικο προσωπο, εκτος εαν οι ρατσιστες πλεον φερνοντας αυτην την εικονα στο μυαλο τους θα αγαπησουν τους πουστηδες. Οσον αφορα τα υπολοιπα, θελω να κοιμηθω και ξερω οτι θα με εκνευρισεις και θα παει μεχρι αργα η κουβεντα.![]()
Δεν κατάλαβες: ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ και αν δεν ποστάριζε κανείς την φωτογραφία του, ούτε για την ύπαρξή του δεν θα νοιαζόμουνα.
Δεν με αφορά η Γιουροβίζιον και το εννοώ: Δεν την παρακολουθώ στο ελάχιστο και δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σχολιάσω αποτελέσματα, πολλώ δε μάλλον και αμφίβολες σκοπιμότητες που μπορεί να υποκρύπτουν οι ψηφοφορίες. Μαζεύονται - Τραγουδάνε - Σχολιάζετε και όλα νορμάλ με εμένα.
Το ζητούμενο για εμένα είναι σε κάποιον που δεν του άρεσε κάτι, να μην τον ρωτάν "Δηλαδή, αν ήταν πιο συνηθισμένη η εμφάνιση του καλλιτέχνη, θα το άκουγες διαφορετικά;;;"
Σε τέτοια ζητήματα ανακύπτουν δύο ερωτήματα:
"Δηλαδή, εσύ που το ρωτάς, άκουσες, είδες και σου άρεσε; Ή απλά το παίζεις ανοικτόμυαλος και άνετος;"
"Αν ο άλλος απαντήσει, στην πρώτη ερώτηση, άμεσα ή έμμεσα, "Ναι" τότε το πρόβλημά του, είναι πολύ διαφορετικό από την αισθητική του: Είναι η κρίση του, άρα δεν αξίζει τον κόπο να σηκώνεται τόση συζήτηση."
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
celticfrost (11-05-14)
Εμένα πάντως Κώστα θα μου επιτρέψεις να πω ότι δε βρίσκω "όμορφο" το σκηνικό μούσι-βραδινή τουαλέτα. Οπως και τον εαυτό μου αν έβλεπα έτσι θα τον χλεύαζα (ακόμα και σε αποκριάτικο πάρτι) έτσι δεν μπορώ να δω και σοβαρά τον τυπο αυτόν (ούτε που ξέρω αν είναι άντρας ή γυναίκα με ψεύτικα μούσια, απλα το όλο αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό). Γούστο του και καπέλο του τα ερωτικά του όπως και η εμφάνισή του φυσικά. Απλά την κρίνω ως άσχημη.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
8PYLOS (11-05-14), BrazHlias (11-05-14), differance (11-05-14), dimace (11-05-14), IERO (11-05-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (11-05-14), The Dude (11-05-14), vasilis-thrylos7 (11-05-14), voskos_7 (11-05-14)
Συμφωνώ με χίλια μαζί σου. Είσαι ανοιχτό μυαλό και δεν χρειάζεται να το πω εγώ.
Και επειδή με διαβάζεις, όπως σε διαβάζω, προσεκτικά, σίγουρα θα ξέρεις (το έχω γράψει) πως η καλύτερη φίλη μου είναι τρανσέξουαλ (η Στέφανυ από το Σάλτσμπουργκ). Μιλάμε για θεική γυναίκα, που βάζει κάτω το 90% των «πραγματικών» γυναικών και μεγάλη κυρία. Είναι η μόνη μου φίληπου ξέρω καλά πως η γυναίκα μου τη ζηλεύει... Και σε ρωτώ: Αυτό το πράμα το αποψινό δεν προσβάλλει (οχι ως σεξουαλική επιλογή αλλά ως αισθητική) γυναίκες όπως η Στέφανυ; Αυτό και μόνο, γιατί με έχει πραγματικά πειράξει το ΑΠΑΙΣΙΟ μούσι. Χωρίς αυτό ΟΛΑ θα ήταν τέλεια και ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα δεν θα υπήρχε, εγώ δε, όπως έκανα και με τη θεική Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, θα την υποστήριζα φανατικά.
Είναι το πιο αναμενόμενο πράγμα του κόσμου το ότι η συζήτηση θα ξεφύγει απ' το μοτίβο "νότες/στίχος/μουσικές γέφυρες/κουπλέ/ρεφρέν" και θα πάει εκεί που έχει ήδη πάει.
Τα δύο καλύτερα (κατά τη γνώμη μου) τραγούδια της βραδιάς ερμηνεύτηκαν από δύο ανθρώπους που πριν 70 χρόνια η ζωή τους στην Ευρώπη δεν θα άξιζε ούτε ένα κάλπικο γρόσι. Εναν τρανσέξουαλ κι έναν μιγά. Στο παρελθόν έχει νικήσει ξανά τρανσέξουαλ.
Και προσωπικά χαίρομαι που η Ευρώπη (ένα μέρος της τουλάχιστον) δείχνει να είναι ανοιχτή κι ανεκτική σε προσωπικές επιλογές. Ειδικά στις μέρες μας με τον ναζισμό σε άνθηση, θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι μεγάλη μερίδα της Ευρώπης αντιστέκεται.
celticfrost (11-05-14), dimace (11-05-14), voskos_7 (11-05-14)
sirkostas (11-05-14)
εχουνε καει ολοι....
Θέλει αρχιδια για να βγεις έτσι... Oh wait..![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (11-05-14)
celticfrost (11-05-14)
Αυτό είναι το επιχείρημα που μου κουδουνίζει στα αυτιά σα καμπάνα... δεν μπορεί το ανάχωμα στο ναζισμό να είναι η Κονστάντσα και τα φτερ΄ακι πούπουλα. Αυτό είναι μια μαλακία που εφήυραν οι γκέι για να λένε τα δικά τους. Δηλαδή ή γινόμαστε κοπελιές και παληκάρια μαλλιά κουβάρια ή παίρνουμε τις σβάστιγκες; Δηλαδή μέση οδός με ανοχή σε στο διαφοερετικό αλλά και μια αίσθηση αισθητικής και πολιτισμού δεν γίνεται να έχουμε;
There is a Dude in town
8PYLOS (11-05-14), IERO (11-05-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (11-05-14), metro (11-05-14), voskos_7 (11-05-14)
Bookmarks