BrazHlias (27-07-13), captain-cook (28-07-13)
Ας συνεχίσουμε εδώ για Ρόνι να μη φωνάζει και το κουζουλό...
Ο Ζιζού ήταν άλλη πάστα. Διαφορετικό στυλ παίκτη, ήταν ντελικάτος τεχνίτης και δεν μπαίνει στην κατηγορία του
Ροναλντίνιο και του Μέσι. Ο Ρόνι είχε κάτι το μαγικό. Έχει ποικιλία στη δημιουργία και κουβαλάει ποδοσφαιρική τρέλα αλάνας.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτό το γκολ: (το έβλεπα Live και είχα σηκωθεί μόνος μου σαν τον παλαβό και χειροκροτούσα!)
...ή το περίφημο "σβήσιμο του τσιγάρου" στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου με μία απλή κίνηση κατέβασε
το διακόπτη όλης της άμυνας και άφησε τον Τσέχ να τραγουδάει το άγαλμα του Πουλόπουλου:
ΥΓ. Ισχύει αυτό που είπε ο Ηλίας περί προβλημάτων υγείας συγγενικών του προσώπων. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ήταν και παραμένει παιδί. Ένα παιδί που δεν πήγε ποτέ σχολείο και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά την ξαφνική εισροή εκατομμυρίων στους λογαριασμούς του. Καλός ο Μέσι, καλός ο Κριστιάνο, αλλά το ξαναλέω και δεν περιμένω να μου χαρίσουν όσα μου χάρισε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έβγαλε το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κι αν μπορούσε ο Θεός να μας αξιώσει να τον δούμε έστω και για... χαβαλέ με την ερυθρόλευκη, θα με γέμιζε ποδοσφαιρικά για μια δεκαετία...
BrazHlias (27-07-13), captain-cook (28-07-13)
Σίγουρα ο θεαματικότερος ποδοσφαιριστής ο Ροναλντίνιο, αλλά παιδάκι. Δε σου έβγαζε αυτή την καφρίλα, την αντρίλα του τύπου Braveheart ρε παιδάκι μουπάμε να πάρουμε την πόλη
γιατί αν δεν πορωθείς και λίγο με το παιχνίδι, αν δεν το πιστέψεις ότι πρόκειται για κάτι σημαντικότερο από σώβρακα και φανέλες, τότε χάνει κάθε ουσία.
Συνεπώς, μετά τον Μαραντόνα που ήταν όντως μάχη, ο επόμενος που μπαίνει στο κλαμπ των μεγάλων δεν είναι άλλος από τον ένα και μοναδικό ΖιζούΟ καιρός βέβαια θα το δείξει, αλλά πιστεύω ότι ήδη φαίνεται πως ήταν μοναδική περίπτωση, ηγέτης με τα όλα του, αλήτης αλλά ΚΑΙ υπερμπαλαδώρος, πήρε από το χεράκι Γαλλία και πήρε Μουντιάλ, υπερηγέτης, σταθερός και κύριος στις ομαδάρες που έπαιξε, ΓΙούβε- Ρεάλ, με τα Τσαμπιονσλίγκια του, και φτωχόπαιδο από Αλγερία, τα έχει όλα, αυτός πρέπει να μπει στο πάνθεον από την εποχή των 00ies πιστεύω.
sabar77 (27-07-13)
...α και να μην ξεχάσω φυσικά (το θυμήθηκα απ' το αφιέρωμα που πόσταρε ο Νίκος), το ότι ένα ολόκληρο Μπερναμπέου σε ντέρμπι μίσους είχε σηκωθεί όρθιο και χειροκροτούσε τον Ροναλντίνιο, κάτι που δεν έχει συμβεί και δεν πιστεύω να ξανασυμβεί πουθενά. Επίσης να σημειώσουμε ότι έγινε πλέον ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο που έχει κατακτήσει όλους τους σημαντικούς τίτλους σε συλλογικό, διεθνές και προσωπικό επίπεδο*! Αυτό και μόνο τα λέει όλα...
*Μουντιάλ, Τσάμπιονς Λίγκ, Κόπα Αμέρικα, Κόπα Λιμπερταδόρες και Χρυσή Μπάλα.
οπως τα λες πανο. αυτος ο παιχτης με τις ενεργειες του με αναγκαζε να σηκωνομαι και να πανηγυριζω σαν τρελος, ακομα και αν δεν εμπαινε γκολ.
περα απο τα γκολ του μου εχουν μεινει στο μυαλο 3-4 ενεργειες.
1η σε ενα ματς (πρωταθληματος αν δεν κανω λαθος), βρισκεται εξω αποτην περιοχη και εχει τη μπαλα στα ποδια. την τραβαει πισω και κανει τακουνακι προς τα αριστερα, 2-3 αμυντικοι τρεχουν στον παιχτη που θα πηγαινε η μπαλα και ο τρελος την σταματαει και την ξαναφερνει μπροστα του.
2η Νομιζω με τη βερντερ: τον μαρκαρουν δυο αντιπαλοι και αυτος ειναι με πλατη και γυρναει 360 μοιρες με κολλημενη τη μπαλα στα ποδια του περναει αναμεσα απο τους δυο και εμειναν "ξεροι".
3η σε ενα φιλικο ενα γεμισμα ψηλο στο κεντρο, παει να κανει κοντρολ με το στηθος, τρεχουν κατα πανω του και αντι να κανει κοντρολ με το στηθος κανει πασα με την πλατη σε συμπαιχτη.
για να μην πω για καποιες απιστευτες πασες που κυριολεκτικα ο ανθρωπος κοιταει αλλου και στελνει τη μπαλα αλλου. μεχρι και εγω απο την τηλεοραση ελεγα οτι εκανε λαθος πασα και ομως εβγαζε πασες 40ρες χωρις να κοιταει προς τα εκει που τη στελνει.
sτο βιντεο η φαση με τη βερντερ στο 0:40, ενω μια πασα με την πλατη στο 3:00.
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
captain-cook (28-07-13), panahs7 (27-07-13)
Άσχετο,αλλά μόλις πρόσεξα οτι το thread έχει φωτογραφία μια μπάλα μπάσκετ.
Edit Κοιτώντας πιο προσεχτικά,τελικά είναι μπάλα ποδοσφαίρου.Του 19ου αιώνα![]()
Γι' αυτό μου τη σπάει μερικές φορές και τσαντίζομαι με κάποιους που λένε ότι δεν ήταν σωστός επαγγελματίας, δεν έκανε το ένα, δεν έκανε το άλλο. Δεν ξέρω που μεγάλωσαν αυτοί, πάντως εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου με τις ώρες χαμένος με φίλους σε μια αλάνα να βαράμε μια μπάλα. Τότε που δεν ξέραμε από Football Manager, από συστήματα, και... μάρκες παπουτσιών. Για μένα αυτό είναι το ποδόσφαιρο, απλό και όμορφο και δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον, τη θέση του έχουν πάρει τα λεφτά και το πρότυπο του ποδοσφαιριστή-αθλητή που πρέπει να τρέχει για να "επιβιώσει".
Ναι σ' έναν τέτοιο κόσμο ο Ροναλντίνιο είναι τελειωμένος, αλλά δε θα δεχτώ ποτέ να μου πουν ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τότε έτρεχε η μπάλα για σένα και η διασκέδαση ήταν υπεράνω όλων. Πλέον φτάσαμε στο σημείο να κάνει ο παίκτης 2 και 3 φορές περισσότερα χιλιόμετρα απ' τη μπάλα. Γι' αυτό και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ρόνι, γιατί μου πρόσφερε σε εποχές στείρες, ξανά κάποιες απ' τις στιγμές της αλάνας...
o sadis φταιει![]()
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
sadi (27-07-13)
η μαγκια του ροναλντινιο και ο λογος που θα εμενε στην ιστορια κατα τη γνωμη μου ηταν ακριβως οτι συνδιαζε αυτα τα δυο πανο. εγω πιστευω στα "συστηματα", στους ποδοσφαιριστες που πρεπει να εινια και αθλητες κλπ κλπ.
αυτος ο παιχτης καταφερνε να επιβιωνει προσφεροντας μαγεια σε ενα "μηχανικο" κοσμο. γενικα ομως τετοιοι παιχτες δεν φθουρανε, δεν την παλευουν ευκολα. πρεπει να ειναι πολυ ανωτεροι των αντιπαλων τους για να χωρεσουν.
πχ ο ζαιρι ηξερε τρομερη μπαλα, καλυτερη απ'ολο το ροστερ μας, ομως με αυτον δεξι εξτρεμ τερματισαμε 2οι και 5οι στα πλει οφ. απο την αλλη τετοιος παιχτης ηταν και ο ζιοβανι, αλλα αυτος ηταν τοσο καλυτερος που μπορουσε να καλυψει με το ταλεντο του καποια μειονεκτηματα του και επιβιωσε.
Μπάγερν-Ντόρτμουντ στις 21.30 για το Σούπερ Καπ...
1-1 η Μπάγερν με τον Ρόμπεν στο 53', με τη σέντρα αυτογκόλ η Μπάγερν 2-1 και στο 55' ο Γκουντογάν το 3-1!
Με τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι που έχει για προπονητή η Ντόρτμουντ, να πανηγυρίζει έξαλλα!
Update: 3-2 πάλι ο Ρόμπεν στο 61'! Πολύ ωραίο παιχνίδι...
Και το φετινό αφιέρωμα για το Κόπα Λιμπερταδόρες, στο μεγάλο Ρόνι...
ΥΓ. Ρε τον πούστη πάλι μπυροκοιλιά είχε στην αρχή της σεζόν!![]()
Μαλακισμένες γερμανίδες, σκόραραν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Θα το πάρουν το ευρωπαϊκό οι καργιόλες![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Αν είναι δυνατόν! Δύο πέναλτι έχουν χάσει οι Νορβηγίδες!! Πιο κωλόφαρδη και από το βάζελο είναι η Γερμανία![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Τέλος. Πρωταθλήτρια ομάδα Ευρώπης στις γυναίκες η Γερμανία.
Bookmarks