ΜΟΥΡΑΤΗΣ (28-11-12)
Τσι ποτάνας γίνεται στο κόσμο!![]()
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (28-11-12)
ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ;
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
11/29/2012 - 18:11
Θα μπορούσε να είναι και τίτλος φαρσοκωμωδίας από αυτές που γυρίζονται κατά δεκάδες στο Χόλιγουντ: "Πως να χάσετε σε μία κλειστή θάλασσα ένα mega-tanker με 146.000 τόνους πετρελαίου"! Απίστευτο; Για όσους γνωρίζουν τα χάλια ή για την ακρίβεια την ανυπαρξία του συστήματος διαχείρισης ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Πως νομίζετε ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες περνάνε κάθε χρόνο και φτάνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα ή και στην Ιταλία και δεν τους αντιλαμβάνεται κανείς;
Ας δούμε λοιπόν την απίθανη περίπτωση του ιρανικού τάνκερ «Baical», το οποίο είναι ηλίου φαεινότερο, το τι έκανε ή το τι επιχειρούσε να κάνει: Λαθρεμπόριο πετρελαίου! Το «Baical» ναυπηγήθηκε το 2008 για λογαριασμό του ιρανικού Δημοσίου. Από τις 20/1/12 έχει αλλάξει τρεις φορές όνομα προκειμένου να καθίσταται δυσκολότερος ο εντοπισμός και η ταυτοποίησή του από ξένες διωκτικές αρχές.Έχει μετονομαστεί από «Sima» σε «Blossom» και τελευταία «Baical» με σημαία Τανζανίας.
Το τάνκερ (σχετικό δημοσίευμα που διασταυρώνει τις πληροφορίες του defencenet.gr υπήρξε και στην "Καθημερινή") εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης ανοιχτά της Σύρου όπου προσέγγισε για ανεφοδιασμό.
Προσέγγισε την Τρίτη τη Σύρο προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα. Οπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις μεγάλων δεξαμενόπλοιων (έχει μήκος 240 μ.), αγκυροβόλησε στα ανοιχτά και η τροφοδοσία του θα γίνονταν με ειδικό πλοιάριο-banker της εταιρείας Sekavin που διατηρεί εγκαταστάσεις σε Πειραιά και Σύρο.
Με βάση τη συνήθη πρακτική, η εταιρεία και το Τελωνείο Σύρου επικοινώνησαν με το πλοίο ζητώντας να ελέγξουν, μεταξύ άλλων, τα συνοδευτικά έγγραφα για το φορτίο του, 146.000 τόνους αργού πετρελαίου.
Οπως όμως αποκαλύπτει πηγή που μετείχε στην έρευνα, στα παραστατικά δεν αναγραφόταν το όνομα του παραλήπτη, κάτι που ξεφεύγει από τη συνήθη πρακτική και κίνησε τις υποψίες των Aρχών.
Στις 8 το βράδυ της Τρίτης, το πλήρωμα του «Baical» αντιλαμβανόμενο πιθανόν ότι έχει κινήσει τις υποψίες των ελληνικών αρχών, απέπλευσε προς ... άγνωστη κατεύθυνση. Έτσι λένε από το υπουργείο.
Τώρα, αν μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να φεύγει από την ... Σύρο, προς άγνωστη κατεύθυνση ένα τέτοιο "τέρας" το οποίο γίνεται αντιληπτό από δεκάδες μίλια και εν πάση περιπτώσει δεν απέπλευσε από την ... Μπόρα-Μπόρα στον Εηρνικό, κάπου 50 μίλια νότια από το Σούνιο ήταν!
Μάλιστα στις 20.57, ενώ έπλεε μεταξύ Σύρου και Μυκόνου, απενεργοποίησε το σύστημα AIS και όπως λένε "χάθηκε από τα ραντάρ"! Το πρώτο stealth-tanker του πλανήτη! Αν λοιπόν απενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματου εντοπισμού (Automatic Identifi-cation System, AIS) ένα τάνκερ που μεταφέρει 146.000 τόνους πετρελαίου μεταξύ Σύρου και Μυκόνου, προφανώς κάπου εκεί υπάρχει μια τεράστια "μαύρη τρύπα" και χάνεται! Κάτι σαν το "Τρίγωνο των Βερμούδων". Αυτά τα ισχυρίζονται επίσημα και δεν ντρέπεται κανένας! .
Το τάνκερ ανήκει κατά πληροφορίες στο ιρανικό Δημόσιο και είναι σαφές ότι παραβιάζει το επάργκο που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, αλλά το ερώτημα είναι "Που πήγαινε;" Στα Στενά για να μπει στην Μαύρη Θάλασσα; Μα, θα το έγραφαν τα χαρτιά. Απλά πήγαινε κάπου να ξεφορτώσει, πιο απλά πήγαινε στον Έλληνα λαθρέμπορο!
Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ είχε διαπιστωθεί το θέμα στα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου, αυτό αφέθηκε να αποπλεύσει, και μόνο έπειτα από 12 και πλέον ώρες (το πρωί της Τετάρτης) ο εισαγγελέας Σύρου εξέδωσε διαταγή για τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του τάνκερ.
Μήπως υπάρχει κάτι το πολύ σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας; Μα, πάρα πολύ σάπιο; Γιατί το να εξαφανίζονται από την Σύρο (!) mega-tanker με 146.000 τόνους πετρελαίου δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "αναμενόμενο".
Aπλά να πούμε ότι οι λαθρέμποροι πετρελαίου (μην φαντάζεστε τίποτα λούμπεν τύπους, είναι μεγάλα, πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής κοινωνικής και νοικονομικής ζωής με τεράστια επιρροή) έχουν μπλοκάρει την υλοποίηση του VTMIS σε όλο το Αιγαίο. Σε διαφορετική περίπτωση πως θα έκαναν την δουλειά τους και θα εξαφάνιζαν τάνκερ σαν βότσαλα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Μετά την λιστα Λαγκαρντ , την αποφυλακιση φονιά , χάσαμε και ένα τανκερ 240 μετρων , δεν το βρίσκουμε ρε παιδί μου χάος λεμε ουτε στον Ειρηνικό . Σαν να μην είναι το Αιγαίο σπαρμενο με Παρατηρητήρια Ναυτικά , χώρια τα του Λιμενικού. Το ναυτικό και η ΝΔΑ δεν έχει αρμοδιότητα για λαθρέμπορους το ΛΣ ?
η ερμαφροδιτη σχεση δήθεν επιχειρηματιών και δήθεν κράτους βασιλέυει
Ρε συ Γιάννη, ξέρεις τι μου βρωμάει στην ιστορία, μιλάει για αργό. Το αργό απ' όσο ξέρω δεν έχει φόρους και χρειάζεται διυλιστήριο.
Αν απ' την άλλη μεταφέρει ντήζελ, ξέρουμε τον "παραλήπτη"
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Πόσο μπορεί να έχει απομακρυνθεί? Για τάνκερ μιλάμε, όχι για κρις κραφτ!
Κώστα έτσι για τον πούτσο να δεις οτι τίποτε εάν θέλουν οι αρμόδιοι , δεν είναι κρυφό ,σου στέλνω αυτο το λινκ.
διάλεξε ένα χάρτη, βάλε τον κερσορα πανω σε ένα στόχο , αυτόματα θα σου δείξει ταχύτητα ονομα πλοίου θέση δηλαδή στιγμα .
Δεν είναι κατι σοβαρό είναι ανοικτό για ολους τους χρήστες του ιντερνετ.
εάν κλικάρεις με αριστερό κλικ πάνω στον στοχο θα πάρεις ένα σωρό πληροφορίες οπως για παράδειγμα παρακάτω.
Flag: United Kingdom
Ship Type: Other
Status: Underway
Speed/Course: 11.7 kn / 342˚
Length x Breadth: 127 m X 27 m
Draught: 7.5 m
Destination: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
ETA: 2012-11-30 13:00 (UTC)
Received (971): 0h 1min ago
(AIS Source: I0LYL)
Πάγκαλος: Δεν εκφράζουμε πλέον την Κεντροαριστερά
Τη "λύπη" του για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ευάγγελο Βενιζελο
ANT1
Τη "λύπη" του για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, και την οποία δημοσιοποίησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
"Ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς είναι βέβαια εδώ και περιμένει. Δυστυχώς όμως δεν τον εκφράζουμε πλέον", εκτιμά σε άλλο σημείο της επιστολής του.
Σχετικά με τη συμμετοχή του στις διαδικασίες του επικείμενου συνεδρίου, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι "είναι αυτονόητη στο βαθμό που αυτές θα έχουν πιθανότητες να οδηγήσουν το κίνημά μας σε καλύτερες μέρες".
Αφού χαρακτηρίζει "ιδιαίτερα θετική εξέλιξη" την εκκίνηση των διαδικασιών του συνεδρίου, υποστηρίζει ότι "για να έχουν νόημα όμως και πιθανότητες επιτυχίας οι διαδικασίες αυτές, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις":
-Πρώτον, "η έναρξη συζήτησης για το εκλογικό σύστημα και η κατάργηση του σταυρού προτίμησης, που ευθύνεται για τη σημερινή πελατειακή λογική, για τον υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα".
-Δεύτερον, "η αναγνώριση τάσεων με συγκεκριμένες προτάσεις και σημεία, που θα οδηγήσουν σε στρατηγικές αποφάσεις και στην αναλογική εκλογή των οργάνων και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο".
ΥΓ: εχει σαλέψει τελείως η μπουχέσα μιλαμε![]()
differance (30-11-12)
«Φουσκώνει» το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.
ANT1
Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας).
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου.
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι επιτόπιοι υπολογισμοί στη Σαντορίνη έγιναν με τη βοήθεια εικόνων από δορυφορικά ραντάρ που παρείχαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος (DLR), καθώς και μετρήσεων GPS από το έδαφος.
Αν και τα νέα στοιχεία ρίχνουν περισσότερο φως στη λειτουργία του ηφαιστείου (το οποίο γύρω στα 1600 π.Χ. σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην παγκόσμια ιστορία, οδηγώντας πιθανώς στην καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού), σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν διαφωτίζουν για το μείζον ερώτημα: πότε το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά.
ΥΓ : Για να καταλάβω και εγώ.Περιμένουν από τους επιστήμονες να κάνουν προβλεψη έκρηξης?
εχει ακουσει κανεις τι εχει παιχτει με τους αριθμους για τους γιατρους του εοπυυ? σαν να ακουσα οτι τις κοψανε και προσεξα οτι οντως δεν δειχνουν πλεον.
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Ευτυχώς γιατί εκείνη την κωλόγρια με το γιατρό της και το ραντεβού της μου έρχονταν να την πυροβολήσω.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Μωρά μου τι κάνετε; Μπήκα λίγο από τη δουλειά να σας πω ένα γεια
και να σας πω να είστε καλά παιδιά όσο λείπω, να μην κάνετε αταξίες, και να μην ανακατεύετε...
Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα....
Μου λείψατε τόσες μέρες και αισθάνομαι τεράστια ευθύνη που πέρασε πανσέληνος με έκλειψη και δεν σας προειδοποίησα να έχετε το νου σας...
Αύριο μπαίνει νέος μήνας ας είναι καλύτερος από τον παρόντα που φεύγει...
Επίσης Κοσμάαααααααααααα θα πας από αύριο στην Πάτρα ή κατευθείαν την Κυριακή; Δώσε σημεία ζωής όταν έρθεις προς τα εδώ εντάξει πουλάκι μου;
Μην ξεχνάτε να κατεβάζετε τα σκουπίδια, να αερίζετε συχνά τους χώρους καθώς ο συγχροτισμός του Χειμώνα ευννοεί τη διασπορά ιώσεων και λοιμώξεων του αναπνευστικού (δύο εβδομάδες τώρα και παραπάνω, βήχω σαν γαϊδούρι), να παίρνετε αρκετή βιταμίνη C με τη διατροφή σας, να σκέφτεστε θετικά όσο γίνεται, και να παίρνετε προφυλάξεις(παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS αύριο)
Ναι μην ανησυχείτε, δεν έβαλα καθόλου μυαλό, παραμένω ξανθιά με δόξα και τιμή...
I love you!!!! Φιλιάαααααααααααααααααα!!!!!!![]()
differance (30-11-12), nbqgr (30-11-12), Rena (30-11-12), sirkostas (30-11-12), VALVERDES_7 (03-12-12)
γυναίκες χειραφετημένες επιστημονες ιατρος το καμάρι μου .
Γειτονισα παντρεμενη αλλά μυαλο αλλού .
ήρθε παρκαρε στην πυλωτή της πολυκατοικίας της το κλείδωσε και ανέβηκε στον 4ο στο διαμέρισμα η επιστήμων , να του βαζε και χειρόφρενο και ταχύτητα τι καλά που θα ταν , θα έκανε οτι και ένας ανδρας χαζός ρε πουστη.Τσούλησε το αμάξι ευτυχώς το σχολείο δημοτικό είχε σχολάσει δεν είχε πιτσιρίκια ο δρόμος , και έπεσε πανω στο δικό μου παρκαρισμένο απέναντι.Από οσο κρίνω δεν πρεπει να έχει μεγάλη ζημιά , προφυλακτήρα ,το θέμα είναι τι εχει πάρει από μέσα .
Ελένη καλές οι συμβουλες για τον χειμώνα , κανα μαντζούνι για την μαλακία έχεις?
τι άλλο θα με βρεί ΄φέτος γαμω την πουτάνα μου γαμώ.
Ελεος ρε Γιαραμπί έλεος!!!!!
differance (30-11-12)
Κατ ευθείαν την Κυριακή Ελένη μου. Οπότε θα τα πούμε στην Αθήνα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (30-11-12)
Γιάννη, οι λαμαρίνες φτιάχνονται. Οι άνθρωποι όχι. Θα ταλαιπωρηθείς, αλλά αφού δεν χτύπησε κανένας...πάλι καλά.
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (30-11-12)
ευχαριστώ Κοσμά , 3 στενά πιο κάτω έχει το δημοτικό σχολείο 3ο Πειραιά τις μεσημεριανές ώρες που σχολάει , ο δρόμος γεμίζει πιτσιρίκια φαντάσου να ήταν η ώρα αιχμης με το ζωντανό, να είναι στο διαμέρισμα και ενα αυτοκίνητο , ακυβέρνητο να φεύγει από ένα γκαράζ και να πέφτει σε ένα άλλο και ανάμεσα παιδιά
Bookmarks