consigliere (05-05-11)
δεν ξέρω αν με αυτά τα λεφτά βρίσκουμε παιχταρά ,
ξέρω όμως σίγουρα πως αν δεν γουστάρει αυτός μία ... δεν γουστάρουμε εμείς ΔΕΚΑ
επιτέλους , κανένας δεν θα παίζει με τα νεύρα μας
αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ
consigliere (05-05-11)
Με 1,5 το χρόνο βρίσκουμε ... "παιχταρά" είπε ο Μαθία?? Τύπου Μάρκο Πάντελιτς????
Μπα, όχι κι έτσι. Αυτός είναι ακριβότερος.
... there's no such thing as "too much"...
chainsaw (05-05-11)
αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ
Κατ' αρχήν ποιός ο λόγος να ειρωνευτούμε τον Μαθία; Ακόμη δεν ήρθε, είδαμε την δουλειά του; Αυτός έφερε τον Πάντελιτς; Όσο για τα χρήματα, ποιός είπε ότι εννοούσε για 1,5εκ τον χρόνο; Όταν προσφέρεις κλειστό 4ετές σημαίνει ότι θα σκάσεις 6εκ ότι και να γίνει, λίγα είναι; Δεν μπορεί να είναι δηλαδή 2εκ για 3 χρόνια ή 3εκ για 2 χρόνια σε μεγάλο όνομα; Συν ότι θα έχεις και 4,5εκ αν πουλήσεις τελικά τον Βέλγο...
Θα τον δούμε τον Μαθία Πάνο, κανείς δεν λέει όχι. Μάλλον για παπάρα δημοσιογραφική όμως μου ακούγεται αυτό το, τάχα, είπε ο Μαθία ότι βρίσκεις με αυτά τα λεφτά παιχταρά. Εμένα το 1,5 μου ακούγεται λίγο για "παιχταρά".
Άιντε πάλι! Βρε άνθρωπα, δεν είναι 1,5εκ είναι 6εκ! τι δεν καταλαβαίνεις; 6εκ θα πάρει ο Μιραλλάς αν υπογράψει, το συμβόλαιο που του δίνουμε είναι ΚΛΕΙΣΤΟ 4ετές. Αυτό το ποσό εννοούσε ο Μαθία ότι μπορείς να το επενδύσεις σε πολύ καλύτερο παίκτη αν δεν θέλει ο Κέβιν και κάνει μουτράκια. Δεν είναι 1,5εκ ξεκόλλα...
Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν καταλαβαίνεις ότι τα λεφτά δεν δίνονται μαζεμένα, ούτε είναι "τα ίδια". Άλλο είναι 1,5 τον χρόνο κι έχεις παίχτη 4ετίας, άλλο 3 τον χρόνο (με μπάτζετ που ξεφεύγει) για παίχτη διετίας.
Ποιά η διαφορά; Η χρονική διάρκεια που θα δωθούν τα χρήματα; Τώρα τι κουβέντα είναι αυτή που ανοίγουμε; Δηλαδή αν ο Μιραλλάς συμφωνήσει και υπογράψει κλειστό για 4 χρονιά, με 1,5εκ/χρόνο αυτομάτως δεν δεσμεύει 6εκ μπάτζετ απ' το ταμείο του συλλόγου; Τι διαφορά θα έχει από ένα αντίστοιχο ίδιου μπάτζετ συμβόλαιο, που θα είναι πχ 2εκ/χρόνο για κλειστό 3ετές; Δεν σε πιάνω, σοβαρά... Αν εννοείς, ότι στην μία περίπτωση έχεις παίκτη για 4 χρόνια και στην άλλη έχεις παίκτη για 2 χρόνια, η απάντηση είναι ότι στην μεν περίπτωση αυτός θα είναι ο Μιραλλάς και στην δε περίπτωση θα είναι ένα μεγάλο όνομα...
Πάνο άμα ένας εργοδότης σου προσφέρει €100.000 για ένα χρόνο και ένας άλλος εργοδότης σου προσφέρει τα ίδια λεφτά για 10 χρόνια ποιον από τους δύο θα επιλέξεις?
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
chainsaw (05-05-11)
Με βαση οσα διαβαζουμε φαινεται οτι ο Μιραλας, ο οποιος θελει να μεινει στον Ολυμπιακο μεν αφου καταφερε να βρει τον καλο του εαυτο και να ανεβασει τις μετοχες του, θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο. Απο την μια απαιτει μεγαλυτερες απολαβες και απο την αλλη δεν θελει να ανεβει σημαντικα η ρητρα για να μπορει, αν τον ζητησει καμια μεγαλη ομαδα της Ευρωπης (και σιγα το κατορθωμα που εκανε μια καλη χρονια στην Σουπερλιγκ και θα πεσουν ολοι στα ποδια του!!!!), να φυγει χωρις δυσκολια. Ο Ολυμπιακος απο την πλευρα του λεει ʼεχουμε μια συμφωνια, αν θες να σου δωσουμε παραπανω να ανεβει η ρητραʼ. Επειδη ο Ενροτε ομως θελει και μεγαλη αυξηση και χαμηλη ρητρα ερχεται τωρα και αμφισβητει το συμφωνητικο που ειχαν υπογραψει περυσι!
Αυτο ειναι κατι που τωρα μαθαινουμε, δηλαδη το οτι ο Μιραλας ειχε στην ουσια υπογραψει συμφωνητικο, και οχι συμβολαιο, οτι με το που θα πληρωνε ο Ολυμπιακος την Σεντ Ετιεν θα υπεγραφε κανονικο συμβολαιο με καποιους συγκεκριμενους ορους. Αρα τωρα ερχονται και απαιτουν, μη αναγνωριζοντας το συμφωνητικο αφου δεν τους συμφερει, πολυ πιο μεγαλο συμβολαιο με μικρη ρητρα! Ολα δικα μας τα θελουεμ δηλαδη! Με λιγα λογια η κατασταση ειναι μπαχαλο και μονο ο Μαρινακης μπορει να δωσει λυση. Ελπιζω παντως να μην καταληξουμε στην ΟΥΕΦΑ γιατι δεν μας συμφερει.
Στο τελος της ημερας αν δεν γουσταρει ο Μιραλας ας φερει προταση και ας παει στο καλο. Να δουμε που θα βρει τα τρελα λεφτα που ζητα και ποια μεγαλη ομαδα θα τον παρει με 4,2 εκ. μετρητα απο την στιγμη που εχει διακριθει μονο σε μια μικρη Γαλλικη ομαδα και στην Σουπερλιγκ. Στην Λιλ που ειναι καλη ομαδα σε ενα καλο πρωταθλημα δεν πετυχε τιποτε. Σιγουρα δεν θελουμε να χασουμε εναν καλο παιχτη αλλα οταν απο παγκιτης στην Λιλ γινεσαι βασικος στον Ολυμπιακο, παιρνεις πρωταθλημα, θα παιξεις Τσ. Λιγκ, ο κοσμος σε αποθεωνει, λες οτι θελεις να μεινεις, σου προτεινουν αυξηση αποδοχων και την ιδια ωρα απαιτεις τον ουρανο με τʼ αστρα τοτε ποια ειναι η λυση; Ειναι πολλα λεφτα και ειδικα αν υπολογισουμε και την εφορια. Νομιζω στο τελος της σημερινης ημερας θα ξερουμε αν θα μεινει η οχι αν και δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα με τις απαιτησεις που προβαλει.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
chainsaw (05-05-11)
Τον 1ο αλλά αυτό που κολλάει με την υπόθεση; Δεν εξετάζουμε το θέμα από την πλευρά του Μιραλλάς αλλά από αυτήν της ΠΑΕ (του εργοδότη δηλαδή). Οπότε κι εγώ σε αντι-ρωτώ: Αν έχεις 100 χιλιάρικα να διαθέσεις για έναν μετριο-καλό υπάλληλο για 4 χρόνια ή για έναν δουλευταρά για 2 χρόνια, ποιόν θα διαλέξεις; Αυτή η ερώτηση είναι η σωστή Κοσμά.
Ρε συ, το μπάτζετ είναι ετήσιο, όχι τριετές ή τετραετές ανάλογα με τον παίχτη. Αυτό που λες δεν έχει λογική. Τότε να κόψουμε όλα τα τετραετή συμβόλαια και να κοιτάξουμε να φέρουμε καλύτερους με τα διπλά λεφτά για τον μισό χρόνο- τα ίδια θα μας βγουν!
Άσε που, το ξαναλέω, το θέμα είναι τί θα βρεις και αν θα βρεις με τί χαρακτηριστικά και σε τί τιμή. Το παιδί έχει ποιότητα και μέσα από το γήπεδο αυτό φωνάζει. Έχει βέβαια και χτυπητές αδυναμίες. Αλλά όταν έχουμε ήδη στήσει ποπό όλη τη χρονιά και τον αποθεώνουμε για το τί μαμιάς που είναι, ε, και τις παπάρες για τις μπογιές του αυτοκινήτου του θα ακούμε και σήριαλ τον νομιμοποιούμε να το κάνει.
chainsaw (05-05-11)
• Πραγματικά ωραίες είναι οι, που λέει ο λόγος, καθημερινές δηλώσεις του Μιραλάς ότι θέλει σαν τρελός να μείνει στον Ολυμπιακό. Αλλά αδελφέ «βάλε κι εσύ κάτι» για να μείνεις, αφού θέλεις τόσο πολύ να μείνεις, όπως λες κάθε τρεις και λίγο.
• Δεν μπορείς μόνο να θέλεις παραπάνω από τα περσινά συμφωνηθέντα, να σου τα δίνουν τα παραπάνω, αλλά να μη δίνεις κι εσύ κάτι. Θα πάρεις ένα τσουβάλι παραπάνω λεφτά, αλλά κι εσύ δεν πρέπει να δεχθείς να ανεβάσεις τη ρήτρα; Αν δηλαδή πας καλά και του χρόνου, δεν πρέπει κι ο Ολυμπιακός να βγάλει αύριο μεθαύριο πέντε φράγκα από τη μεταγραφή σου;
• Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας. Μονά ζυγά. Δίνουμε κι εμείς κάτι φίλε. Έτσι είναι αυτά. Να τα πάρεις τα παραπάνω, να τα πάρεις και με καλύτερο διακανονισμό και να είναι ίδια η ρήτρα η, να μην είναι τέλος πάντων η αύξησή της ανάλογη με τα προηγούμενα που κερδίζεις εσύ από την καινούργια συμφωνία;
• Και μην ξεχνάμε κιόλας ότι πέρσι τέτοιο καιρό, ουδείς ασχολούνταν με εσένα. Μόλις είχε λήξει το γαλλικό πρωτάθλημα, η Σεντ Ετιέν είχε τερματίσει στην πρώτη θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη κι εσύ είχες τελειώσει με μηδέν γκολ σε 23 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 14 ως βασικός-14 σε σύνολο 38 αγωνιστικών. Μηδέν γκολ…
• Τώρα, ένα χρόνο μετά, είσαι στον αφρό, εδώ στην Ελλαδίτσα. Πρωταθλητής στον Ολυμπιακό, πίσω στην εθνική σου ομάδα κι έτοιμος για Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξες μπαλίτσα, βέβαια, και μαγκιά σου που κέρδισες Βαλβέρδε και κόσμο και Τύπο και βεβαίως Μαρινάκη. Αλλά ρε Μιραλά να τα ζυγίζουμε όλα σωστά. Όχι μόνο για την πάρτη μας.
Κ. Νικολακόπουλος
Πρηξαρχιδης εγινες και εσυ κεβιν...![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Από όποια πλευρά και αν το εξετάσουμε το ίδιο είναι. Ο εργοδότης θέλει τον υπάλληλο για 2 μόνο χρόνια ή για 4? Γιατί αν διαλέξει τον δουλευταρά για 2 χρόνια και του δώσει 100 χιλιάρικα, την επόμενη διετία θα μείνει χωρίς υπάλληλο. Οπότε για να τον κρατήσει θα πρέπει να του δώσει άλλα 100 χιλιάρικα για τη δεύτερη διετία, δηλαδή 200 χιλιάρικα σύνολο.
Έτσι και η ΠΑΕ. Διαθέτει 6 εκατομμύρια για 4 χρόνια. Το ίδιο είναι να τα διαθέσει για 3? Όχι φυσικά, καθώς τον 4ο χρόνο θα πρέπει να διαθέσει άλλα 2 εκ. για να πάρει άλλον ποδοσφαιριστή, οπότε το σύνολο είναι πλέον 8 εκατομμύρια.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Δεν ξέρω, μάλλον πρέπει να πιω και 2ο καφέ γιατί συνεχίζω να μην σας πιάνω...
Μιλάμε για διαθέσιμο μπάτζετ και όχι ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια. Κι απ' την στιγμή που υπάρχει η θέληση να δωθούν 6εκ σε έναν παίκτη, δεν καταλαβαίνω την διαφορά απ' το να δωθούν σε κάποιον καλύτερο για μικρότερο συμβόλαιο. Πάντως κι εγώ θέλω να μείνει ο Μιραλλάς, δεν είπα ντε και καλά να τα "σπάσουμε", απλά πρέπει να συμβιβαστεί κι αυτός. Τι να συμβιβαστεί δηλαδή, που εδώ του χαρίζουν γάιδαρο κι αυτός τον κοιτάει στα δόντια... Σημείωση: Αυτός αξίωνε 1,3εκ για 3 χρόνια και να πάει η ρήτρα στα 5,5εκ κι εμείς του δίνουμε 1,5εκ για 4 χρόνια (με ρήτρα 10εκ)! Ε άι και γαμή... στο φινάλε!
Λάθος (για μένα). Άλλη δουλειά και έσοδα θα σου δώσει ο δουλευταράς κι άλλη ένας καλός εργάτης που μπορεί να αποδόσει τα μέγιστα, μπορεί και καθόλου! Και επίσης, ο Μιραλλάς (για να έρθουμε και στην πραγματική υπόθεση) δεν ξέρεις πως θα παίζει μετά τα 2 χρόνια, ενώ τον παιχταρά θα τον πάρεις για να στα δώσει όλα για μια 2ετία (βλέπε Ριβάλντο). Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι μπορεί να θεωρηθεί μια καλή επένδυση ο Βέλγος που αν πιάσει θα σου αποφέρει πολλά κέρδη...
Μια παρατήρηση μόνο:
Αν πρόεδρος ήταν ο Κόκκαλης δε θάπαιρνε μία...
Αν ο Μιραλάς νομίζει ότι βρίσκεται στο Μονακό, να πάει
να γαμηθηθεί. Κόσμος έξω πεινάει και αυτός θέλει να φτιαχτεί
με 1 χρόνο μπάλας... ΕΛΕΟΣ ΡΕ!!!
celticfrost (06-05-11), panahs7 (05-05-11)
Παντως ο Μπαλαφας, τον οποιο θεωρω καλο δημοσιογραφο γιατι οσες φορες διαβασα αρθρα του ειναι σωστες οι πληροφοριες του, γραφει στο rednews.gr οτι ειναι κοντα οι δυο πλευρες και οτι μαλλον θα τα βρουν καπου στην μεση.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Σε τελικη αναλυση παιδια η ρητρα ειναι τυπικο θεμα.Ας συμφωνησουν καπου στα 7-8 μυρια να τελειωνουμε.Λες και αν ερθει τετοια προταση,ενω η ρητρα ειναι στα 10 μυρια,δεν θα τον δωσουμε.
Bookmarks