Τουλάχιστον ας με αφήνατε την άμοιρη να ποστάρω αυτό που έγραφα..![]()
![]()
Σκεφτόμουν που να το βάλω, τελικά είπα εδώ, μιας και το Ελλάδα-κοινωνία είναι κλειδωμένο.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Κι εδώ μια χαρα ειναι. Το θρεντ το εκλεισε ο Πάνος, οπότε αυτος θα το ανοιξει παιδια οταν το θεωρήσει αναγκαίο.![]()
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
ANDREASPROEDROS (07-03-11), Rena (07-03-11)
Κάτω η χούντα των αφεντικών. Ωπ, κι εγώ αφεντικό είμαι. Γραψτε ακυρο.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών (γύρω στις 5 παρα τέταρτο) αφού μετά την συνάντηση με την κυβέρνηση του προτάθηκαν:
Άδεια παραμονής για όσους είναι 8 χρόνια στην χώρα και επ' αόριστο ανανέωση του 6μηνου καθεστώτος ανοχής (με δυνατότητα να ταξιδεύουν και να επιστρέφουν από τις πατρίδες του) μέχρι να συμπληρώσουν τα χρόνια και τις προυποθέσεις.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Χέστηκαν οι καραγκιόζηδες μη πεθάνει κανένας κι έχουμε φασαρίες οπως το Δεκέμβρη του '08! Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις αυτής της απόφασης δεν τους ενδιαφέρουν. Αρκεί να μη ρισκάρουν την εξουσία που κατέχουν.
Βγαίνουμε Κώστα Σύνταγμα να κρατήσουμε την αναπνοή μας μέχρι να μας δώσουν επίδομα 10 χιλίαδες τον μήνα και την Τζολή να την πηδήξουμε και μεις μια φορά;
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
sirkostas (09-03-11)
Εκβιασμός... Εκβιασμός η διεκδίκηση αξιοπρέπειας!
Πίπα-εμπλοκή λέμε πήραν οι μετανάστες το κράτος και τους παρακρατικούς παρατρεχάμενούς τους, που έστειλαν έναν μετανάστη στο νοσοκομείο έξω από την Υπατία.
Έδειξαν ότι η αλληλεγγύη είναι πραγματικά όπλο και ότι ο καναπές δε λύνει προβλήματα. Μπράβο τους, πραγματικά μπράβο τους, κυρίως για την αποφασιστικότητά τους.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Οι παρακρατικοί και οι τραμπούκοι και η βία δεν είναι το δυνατό μου σημείο.
Πάμε στην ουσία.
Όποιος μπαίνει και βγαίνει σην χώρα του δεν είναι πρόσφυγας, κι όποιος μπαίνει και βγαίνει σε μια χώρα εισέρχεται "Λάθρα" και είναι λαθρομετανάστης.
Η Παράνομη εργασία για 8 χρόνια δεν είναι διόλου μόνιμη ούτε για τον εργοδότη αλλά ούτε και για τον εργαζόμενο που ανταγωνίζεται αθέμιτα άλλους εργαζομένους.
Αλλά όλα εκφράζονται με την λέξη Ανοχή , κράτος-οίκος ανοχής
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Σε εισαγωγικά το "Λαθρά", άρα σε εισαγωγικά και το "λαθρομετανάστης".
Επίσης για αυτό η νομιμοποίηση είναι συμφέρουσα και για τους ντόπιους εργάτες. Αν κάποιοι της τάξης τους κερδίσουν κάποια δικαιώματα, σίγουρα αυτοί δε θα χάσουν τα δικά τους, ενώ αν κάποιοι παραμείνουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι και παράνομα, τότε αναπόφευκτα θα κάνουν και αυτοί παραχωρήσεις για να βρουν δουλειά, γιατί οι εργοδότες τους θα τους εκβιάσουν με τα φτηνά εργατικά χέρια που μπορούν να βρουν στους παράτυπους μετανάστες.
Είναι γνωστό ότι η νομιμοποίηση δε συμφέρει τα αφεντικά.
Επίσης οι νάρκες στον Έβρο στις οποίες σκοτώνονται γυναικόπαιδα, ο φράχτης, η frontex και τα πτώματα στο Αιγαίο μόνο "ανοχή" δεν φανερώνουν.
Μόνο δολοφόνους.
"Στον πάτο του Αιγαίου
κρύβεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου"
Και να μην ξεχάσω βεβαίως βεβαίως, βία είναι η παγερή μας καθημερινότητα.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Όταν κάποιος μετανάστης δεν έχει χαρτιά, μπορεί να γίνει πιο εκμεταλλεύσιμος από τον εργοδότη του. Αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι των εργατών χάνει δικαιώματα και έτσι και οι ντόπιοι αναγκάζονται να συμβιβαστούν με χαμηλά μεροκάματα κτλ, αφού για τα αφεντικά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
Τι κλισέ και καθόλου σχετικά ρε Νίκο; Δε μου είπες για "ανεχτικό" κράτος; Θα τρελαθούμε;
Ποιο ανεκτικό κράτος; Αυτό που έχει βάλει συρματοπλέγματα και νάρκες στα σύνορα, στις οποίες σκοτώνονται γυναικόπαιδα; Αυτό που έχει βάλει τη φρόντεξ; Αυτό που έχει κάνει τον πάτο του Αιγαίου νεκροταφείο; Αυτό που στήνει φράχτες;
Ή αυτό του οποίου οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δολοφονούν και βασανίζουν μετανάστες;
Φαίνεται ότι εδώ η ζωή δεν αξίζει όσο των 2 μπάτσων μάλλον.
Όπως φυσικά ούτε και των 3 άστεγων που βρέθηκαν νεκροί στο Θησείο λόγω του κρύου.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Το Ανοχής αν το είδες καλά πήγαινε με το οίκος κοινός μπουρδέλο.
Η υπόσχεση δουλέψτε 8 χρόνια παράνομα, με ή χωρίς αποσιωπιτικά, για να γίνεται μετά "νόμιμοι" σου φαίνεται ότι στηρίζει τους εργαζόμενους εμένα μου φαίνεται το αντίθετο.
Το ελάτε να εξαθλειωθείτε στην Ελλάδα για να εξαθλιωθούν και οι γηγενείς είναι.
Και προφανώς η ζωή των 3 άστεγων αξίζει, η κάθε μία όσο η κάθε μία των 2 νεκρών αστυνομικών, και προφανώς μιλάμε για κοινωνικό έγκλημα, αλλά το άλλο είναι φόνος.
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Ρε τι πάθαμε με τους μετανάστες. Όπου και να πάω, ποστ για δαύτους
βλέπω!
Εγώ έχω όρεξη να συζητήσω (ως συνήθως) για γκόμενες, αλλά μόνο ο
Κώστας με ακολουθεί στον όμορφο δρόμο της απώλειας (και γι αυτό
τον αγαπώ ιδιαίτερα) ενώ οι υπόλοιποι έχετε το χαβά σας...![]()
Bookmarks