Σελίδα 337 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 371372372872973073173273333343353363373383393403413473573673773874375376377378371337 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 6.721 έως 6.740 από 39238

Θέμα: Off Topic

. Το avatar του χρήστη sirkostas

Περιοχή
    Σαντορίνη
    Thanks
    19.915
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 21.392 φορές σε 11.422 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Για 88.000 αγνοούμενους έκανε λόγο πριν λίγο η τηλεόραση! Ολοι σε παραθαλασσια μέρη της Ιαπωνίας. Πριν λίγο χτύπησαν σειρήνες στο Ορεγκον των ΗΠΑ, κάμποσες χιλιάδες μίλια απόσταση.

1000 φορές ισχυρότερος ο σημερινός σεισμός από αυτόν της Νέας Ζηλανδίας πριν λίγες μέρες, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα καταστροφικός.

Οπως γράφει παραπάνω ο Βασίλης, αν ποτέ δούμε κάτι ανάλογο στα μέρη μας η Ιστορία θα γράψει πως κάποτε υπήρχε μια χώρα που λεγόταν Ελλάδα. Οσοι δε καταπλακωθούν από τα γκρεμισμένα κτίρια θα παρασυρθούν από το τσουνάμι καθότι δε πρόκειται να πειθαρχήσουν και ν' απομακρυνθούν από τις καφετέριες που θα απολαμβάνουν τη φραπεδιά τους!

"-Ρε μαλάκα...

-Τι θε ρε μαλάκα? Στραβοκατάπιες?

-Οχι ρε μαλάκα! Ενα κούνημα κατάλαβα ξαφνικά!

-Τι λε ρε! Εσύ κατάλαβες ενα κούνημα, εγώ μετά τη τρίτη τζούρα νομίζω οτι περιστρέφομαι συνέχεια!

-Ναι ρε μαλάκα! Να μη ξαναψωνίσουμε ψύλο από τον Αλβανό! Κι εμένα με χαλάει! Αφού πριν εβλεπα μια πολυκατοικία απέναντι και τώρα την έχασα!

-Κι εγώ βλέπω κόσμο να τρέχει κι ακούω και σειρήνες! Ααα, τέτοιο κεφάλι δεν έχω ξανακάνει ρε μαλάκα!"

ReDevil Το avatar του χρήστη Phaedra

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 716 φορές σε 465 μηνύματα
    Ignore User

Μιλάμε για τρομερή καταστροφή, όχι αστεία... Το νούμερο είναι τόσο μεγάλο που δεν το χωράει ο νους σου. Δεν τολμώ ούτε να διανοηθώ κάτι αντίστοιχο σε μας (βασικά δεν θα προλάβαινα καν το σκεφτώ).

Είμαστε από τις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου και τα μέτρα που (δεν) έχουμε λάβει όπως και η παιδεία μας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι απλά ανύπαρκτα.. Θεός φυλάξοι να λέμε...

Υ.Γ. Απόψε έβλεπα στον ύπνο μου ότι είχε γίνει σεισμός στην Αθήνα 7,9 R.. Ξυπνάω, ανοίγω τιβί και βλέπω 8,9 στην Ιαπωνία.. Αν είμαι μένταλιστ πάντως, θα πρέπει να αναθεωρήσω τις πηγές μου ώστε να μην πέφτω τόσο έξω..!
    (Γενικά έχω ένα θέμα με τα όνειρα σε συνάρτηση με την πραγματικότητα..)

Μ.Α.Τ.Φ. Το avatar του χρήστη differance

Περιοχή
    Φλώρινα
    Thanks
    12.092
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 24.926 φορές σε 14.448 μηνύματα
    Ignore User

Δε μπορεί να αναπτυχθεί τσουνάμι σε μια κλειστή λεκάνη σαν της Μεσογείου. Τελικά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα. Ούτε τυφώνες, ούτε τσουνάμια, ούτε τίποτα.
    «Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
    Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823

Το avatar του χρήστη Eleni7

Thanks
    10.440
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.774 φορές σε 5.241 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από differance Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε μπορεί να αναπτυχθεί τσουνάμι σε μια κλειστή λεκάνη σαν της Μεσογείου. Τελικά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα. Ούτε τυφώνες, ούτε τσουνάμια, ούτε τίποτα.
    Ναι...έχουμε όμως Πάγκαλο, Γιωργάκη, Κωστάκη, Μητσοτάκη...
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/599457_404739842896598_735801972_n.jpg

Το avatar του χρήστη panahs7

Thanks
    19.974
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.111 φορές σε 20.494 μηνύματα
    Ignore User

6. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Red Sting (12-03-11)

Το avatar του χρήστη Eleni7

Thanks
    10.440
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.774 φορές σε 5.241 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από ZouPan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κόλαση...
    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/599457_404739842896598_735801972_n.jpg

Vade retro κατσαπλιάδες Το avatar του χρήστη sadi

Περιοχή
    Graecum est,non legitur
    Thanks
    11.700
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.785 φορές σε 19.670 μηνύματα
    Ignore User

Εκπληκτική η ψυχραιμία τους. Η διαφορα στους λαους. Αυτες οι διαφορες που σε διαφορετικες καταστασεις γινονται πλεονεκτήματα ή μειονεκτηματα.
    Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;

9. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (12-03-11)

Το avatar του χρήστη Gtakis

Thanks
    6.168
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 2.337 φορές σε 1.411 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Δεν ήξερα που να το ποστάρω,έχει πολύ γέλιο πάντως δείτε το!!!!

11. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (13-03-11)

Το avatar του χρήστη masinGun

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.900 φορές σε 3.701 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από sadi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκπληκτική η ψυχραιμία τους. Η διαφορα στους λαους. Αυτες οι διαφορες που σε διαφορετικες καταστασεις γινονται πλεονεκτήματα ή μειονεκτηματα.
    ψυχραιμία ή παιδεία ;

κάτι άλλο που θέλω να τονίσω σε όλους μας : παρατηρήστε κάτι εξωφρενικό για τον "πολιτισμένο" δυτικό κόσμο .
    βγήκε κανένας για πλιάτσικο ; κάνανε κανα "ντου" σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να φύγουν; κάνανε κανα "μπάσιμο" για τρόφιμα ή μήπως κανα πανικό για νερό ;
    ή μήπως περιμένουν ΟΛΟΙ στην ουρά με τάξη και υπομονή .. για να ψωνίσουν ;
    αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
    υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ

13. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

sirkostas (14-03-11)

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

Θεωρητικά μπορεί να δημιουργηθεί τσουνάμι και στην μπανιέρα μας (μεσόγειο) αν και δεν έχουμε κάποιο παράδειγμα καταγεγραμμένο στην "επίσημη" ιστορία μας . γεωλογικά και παλαιοντολογικά δεδομένα καταδεικνύουν πως έχουν συμβεί παρόμοια φαινόμενα αλλά το πολύ σύντομο ιστορικό επιστημονικών δεδομένων που έχει ο δυτικός κόσμος δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει (ή να το απορρίψει)

σε κάθε περίπτωση όμως , ΚΑΝΕΝΑ κράτος της Μεσογείου δεν είναι ικανό και άξιο να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο , πολύ δε περισσότερο τα δευτερογενή και τριτογενή περιστατικά που θα προκύψουν
    αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!

15. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

differance (14-03-11)

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

το τι πιπα και μαλακία έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά (και άσχετα) με τα φαινόμενα που έπληξαν του δύστυχους τους Γιαπωνέζους ... δεν λέγεται . η κάθε άσχετη χαζογκόμενα δημοσιογράφα, ο κάθε βλαμμένος ρεπόρτερ και μη , ο κάθε επιστήμονας λάτρης της δημοσιότητας λέει το μακρύ τους και το κοντό του

τι για τον άξονα της γης , τι για απειλητικά ραδιενεργά νέφη , τι για πήξεις-τήξεις-νύξεις και ψύξεις των αντιδραστήρων , τι για αμφιταλαντεύσεις των ωρών της ημέρας...

αν (ω μη γένητω) συμβεί τίποτα τέτοιο σε εμάς , πρώτα θα μας βαρέσει εγκεφαλικό με τις μαλακίες που θα ακούσουμε και μετά από τις επιπτώσεις των φαινομένων που θα συμβούν

υ.γ. δεν ξέρω την ακριβή δομή των πυρηνικών αντιδραστήρων αλλά με τόσες μαλακίες , δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται . έχει καταλάβει κανένας σας ;
    αν μπορούν , γιατί δεν μπουκώνουν τους αντιδραστήρες με θαλασσινό νερό να τελειώνουν ;

17. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

sirkostas (14-03-11)

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

και μια αφιέρωση-ύμνος στην αθάνατη ηλιθιότητα ενός λαού , που είναι άξιο απορίας πως επιβιώνουν ,πόσο μάλλον το ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στον πλανήτη ! μια σημείωση για τους απύθμενα βλαμμένους Αμερινάνους ,

ενώ έχει βγει ανακοίνωση υψηλής επικινδυνότητας για όλα τα παράλια του Ειρηνικού , ενώ το σύστημα ειδοποίησης έχει βγάλει "κόκκινο" για τα παράλια από Αλάσκα μέχρι Περού και από Χαβαι έως Σινγαπούρη ....... μόνο οι Αμερικάνοι ήταν τόσο έξυπνοι ώστε να μαζευτούν στις παραλίες για να θαυμάσουν τον φαινόμενο . αυτοί οι απίστευτα ηλίθιοι θρηνούν 3 θύματα βλακείας , από κύμα 1,5 μέτρου !!!

φοβερό το πλάνο στην Καλιφόρνια , που ενώ το κύμα σηκώνει στον αέρα την προβλήτα , ενώ τα σκάφη παίζουν μπιλιάρδο ... οι μαλάκες κάθονται στα δυο μέτρα και κοιτάνε , βγάζοντας φωτογραφίες . ΟΛΕ !

19. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον masinGun για αυτό το μήνυμα:

consigliere (14-03-11), panty (14-03-11)

Vade retro κατσαπλιάδες Το avatar του χρήστη sadi

Περιοχή
    Graecum est,non legitur
    Thanks
    11.700
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.785 φορές σε 19.670 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από masinGun Εμφάνιση μηνυμάτων
    ψυχραιμία ή παιδεία ;
    To δεύτερο φέρνει το πρώτο. Ετσι παει.
    Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από sadi Εμφάνιση μηνυμάτων
    To δεύτερο φέρνει το πρώτο. Ετσι παει.
    άσε μας μωρέ με τους γλυκανάλατους ... ούτε για ένα πλιάτσικο δεν βγήκαν !!
    ακου κει να κάθονται στην σειρά για να ψωνίσουν από τα λίγα σουπερ μαρκετ που έχουν πράγματα !

έχω πάρει μέρος σε ένα (!) δίωρο μάθημα για αντιμετώπιση καταστάσεων σεισμού ! το θυμάμαι απόλυτα γιατί μου είχε κάνει τρομακτική εντύπωση . βλέποντας τα πλάνα , παρατηρώ τον κόσμο να κάνει κατά 90% ότι λέει η θεωρεία . έχω μείνει μαλάκας με το πλάνο που το κοριτσάκι κάτω από το τραπέζι μιλάει με τον μπαμπά λες και μιλάνε για την μπάρμπι !

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

μια εικόνα χίλιες λέξεις ;;
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

η ενέργεια που εκλείθηκε από το τσουνάμι και οι ζώνες προσβολής

24. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

consigliere (14-03-11)

Περιοχή
    μεταξυ Αιγάλεω-Ταϊπεϊ
    Thanks
    1.596
    Ignore User

για όσους θυμούνται και θέλουν να κάνουν καμιά σύγκριση να σας πω μόνο πως ,

οι δεκάδες μετασεισμοί , είναι κατά πολύ ισχυρότεροι από τους σεισμούς που έχετε βιώσει εδώ στην Ελλάδα .
    ο κύριος σεισμός είχε ενέργεια 30,000 φορές περισσότερη από τον σεισμό των 6 Rh της Αθήνας το '99

Το avatar του χρήστη consigliere

Thanks
    14.667
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 8.633 φορές σε 4.090 μηνύματα
    Ignore User

Και διάρκεια 1.48!
    ... there's no such thing as "too much"...

ReDevil Το avatar του χρήστη Phaedra

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 716 φορές σε 465 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από masinGun Εμφάνιση μηνυμάτων
    το τι πιπα και μαλακία έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά (και άσχετα) με τα φαινόμενα που έπληξαν του δύστυχους τους Γιαπωνέζους ... δεν λέγεται . η κάθε άσχετη χαζογκόμενα δημοσιογράφα, ο κάθε βλαμμένος ρεπόρτερ και μη , ο κάθε επιστήμονας λάτρης της δημοσιότητας λέει το μακρύ τους και το κοντό του

τι για τον άξονα της γης , τι για απειλητικά ραδιενεργά νέφη , τι για πήξεις-τήξεις-νύξεις και ψύξεις των αντιδραστήρων , τι για αμφιταλαντεύσεις των ωρών της ημέρας...

αν (ω μη γένητω) συμβεί τίποτα τέτοιο σε εμάς , πρώτα θα μας βαρέσει εγκεφαλικό με τις μαλακίες που θα ακούσουμε και μετά από τις επιπτώσεις των φαινομένων που θα συμβούν

υ.γ. δεν ξέρω την ακριβή δομή των πυρηνικών αντιδραστήρων αλλά με τόσες μαλακίες , δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται . έχει καταλάβει κανένας σας ;
    αν μπορούν , γιατί δεν μπουκώνουν τους αντιδραστήρες με θαλασσινό νερό να τελειώνουν ;

Μαλ@κίες ακούγονται παντού και πάντα στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά πώς ακριβώς μπορούμε να κρίνουμε αν ένας επιστήμονας λέει "το μακρύ του και το κοντό του" όταν δε διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις?
    Όποιος τις έχει δηλαδή, ας με ξεστραβώσει κι εμένα που κάθομαι και πιστεύω τους ειδικούς..

Δηλαδή η μετατόπιση του άξονα της γης κατά 10 εκ., η αύξηση του ύψους του εδάφους στο επίκεντρο του σεισμού (βυθός) κατά 2,5 μ., όπως επίσης και κάποια σχετική μετακίνηση στη γεωγραφική κατατόπιση της Ιαπωνίας, είναι όλα μούφες..?
    Επίσης όσον αφορά τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, σήμερα ειπώθηκε ότι ο μεγαλύτερος στόχος είναι να αποτρέπουν την τήξη της "καρδιάς" του εργοστασίου για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο (μαζική εκρηξη με ραδιενεργές απώλειες - απ`όσο θυμάμαι το μπουκώνουν ήδη με θαλασσινό νερό απ`την πρώτη μέρα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό). Κι αυτό π@π@ριές να υποθέσω?

Το μόνο για το οποίο αμφιβάλλω έντονα προσωπικά, είναι το κατά πόσο οι 3 εκρήξεις που έχουν γίνει ήδη είναι όντως ακίνδυνες για το ευρύτερο περιβάλλον ή απλά μας δουλεύουν..

Το avatar του χρήστη nbqgr

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 10.238 φορές σε 6.408 μηνύματα
    Ignore User

Να ρωτήσω και γω κάτι κρίσιμο.

Από την Ιαπωνία μέχρι την Καλιφόρνια που "έτρεξε" το τσουνάμι υπάρχουν χιλιάδες νησιά και νησάκια και πολλά απ' αυτά σε υψόμετρο "ισα με την Ολλανδία". Τι εγιναν αυτά υπάρχουν πια στον χάρτι; Χάθηκε κοσμος σ' αυτά; Γιατί εκεί μπορεί κάποια στιγμή να ακούσουμε τρελλά νούμερα θυμάτων ελπίζω βέβαια όχι αλλά.......
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

Σελίδα 337 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 371372372872973073173273333343353363373383393403413473573673773874375376377378371337 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές