voskos_7 (13-07-15)
voskos_7 (13-07-15)
από σήμερα θα ξεκινήσουν οι πρώτες πορείες κατά της νέας συμφωνίας, αρχής γενομένης από το Σύνταγμα, στις 7 το απόγευμα.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Δεν θέλω να σας ταράξω, αλλά ούτε με την ΧΑ, έχετε ήσυχο το κεφάλι σας ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια...
Πάει το χέρι σας να ψηφίσετε ΚΚΕ; Εδώ σας θέλω...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
kwtsios (14-07-15)
και μονο κοιτωντας τη φατσα του τσιπρα σημερα σε πολλα στιγμιοτυπα καταλαβαινει
κανεις πως νιωθει.ποσο ντροπη νιωθει που ξεπουλησε τη χωρα στους τοκογλυφους.
ποσο ενοχος νιωθει που εκμεταλλευτηκε τη βουληση του λαου και γυρισε την πλατη στη λαικη
βουληση.ποσοξεφτιλισμενος ειναι και πως καταλαβαινει οτι θα μνημονευεται απο τις μελλοντικες
γενιες ως καποιος περαστικος απο την πολιτικη,επικινδυνος εθνικος μειοδοτης.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
VALVERDES_7 (14-07-15)
Τώρα, να πούμε ένα μικρό μυστικό;
Αν ξεκινήσει να εφαρμόζεται σωστά ό,τι συμφωνήθηκε, το πρόγραμμα, θα χαλαρώσει έως και πολύ...
Ο Τσίπρας, έχασε μεγάλη ευκαιρία, το πρωί, στις δηλώσεις, να ευχαριστήσει ονομαστικά την Γαλλική αντιπροσωπεία για την συνδρομή της σε όλα τα επίπεδα.
Έχασε ακόμα μεγαλύτερη να ευχαριστήσει όλους τους υπόλοιπους, εξ ίσου ονομαστικά, για το μάθημα που έδωσαν σε όλον τον κόσμο, για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αλληλεγγύη...
Αυτές οι ευκαιρίες, δεν χάνονται, αλλά όταν υπάρχει σχέδιο το οποίο εκτελείται κατά γράμμα και ο εμπνευσμένος τακτικιστής καταλαμβάνεται από συναίσθημα πανικού, είναι λογικό και επόμενο η εικόνα του να είναι ανάλογη της σημερινής...
Μόνο, που όσοι τα λέμε από πριν, αντί να διαβάσουμε καμία άποψη επιφυλακτική, εισπράττουμε μόνο επιθέσεις.
kwtsios (14-07-15)
εγώ δεν καταλαβαίνω τι περιμένατε από το συριζα, να μας βγάλει από το ευρώ; για να μας πάει που, στη δραχμή; θα ήταν καλύτερα δηλαδή; και έτσι και αλλιώς, το να πάμε στη δραχμή υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήταν απόφαση τμημάτων του ντόπιου κεφαλαίου και μόνο για αυτούς θα γινότανε, όχι για μένα ούτε για εσάς.
και πες ότι για διάφορυς λόγους έχει κυριαρχήσει η διάχυτη συγκινησιακή πανούκλα και γουστάρουμε δραχμούλα τις τελευταίες μέρες. πώς ακριβώς το διεκδίκησε αυτό ο κυρίαρχος ελληνικός λαός; με τις χριστοπαναγίες στα πληκτρολογία και στις οθόνες ή με τις διαίσεις στο τουίτερ; κοροϊδευόμαστε έτσι; και μετά κράζει τους ``ηγέτες`` του που δεν έχουν τα ``αρχίδια`` να το κάνουν; μιλάμε η κατάσταση είναι σουρεάλ.
και συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω όλη αυτή τη μανία για επιστροφή στη δραχμή. είναι δυνατόν το θέαμα και οι λέξεις του (``εθνική αξιοπρέπεια``, ``εθνική κυριαρχία`` και όλα αυτά) να έχουν κυριαρχήσει στα μυαλά τόσων πολλών ανθρώπων και να έχουν εξαφανίσει κάθε είδους λογικό συνειρμό; τόσο πολύ που το πραγματικό ταξικό υλικό συμφέρον να θάβεται κάτω από την εθνική ιδεολογία (ψευδής συνείδηση) και τις θεαματικές αλλά κενού νοήματος λέξεις; πιστεύω οι ιστορικοί του μέλλοντος θα δυσκολευτούν πολύ με την μελέτη της συμπεριφοράς του κυρίαρχου ελληνικού λαού τις τελευταίες βδομάδες.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (13-07-15), kwtsios (14-07-15), voskos_7 (13-07-15)
Μπράβο ρε Γιώργο...
kwtsios (14-07-15)
Σίγουρα με ΚΚΕ ή ΧΑ δε θα σκίσουμε μόνο τα μνημόνια. Τους κώλους μας θα σκίσουμε γιατί και οι 2 έχουν πατήσει pause στο 49'. Βοσκέ με όλο το σεβασμό, θα ήθελα να μου περιγράψεις το σενάριο όπου ΚΚΕ και ΧΑ βγάζουν έκαστος ένα ποσοστό γύρω στο 15%. Φτάνει η αστυνομία να τους συμμαζέψει που θα σκοτώνονται στις πλατείες ή θα πρέπει να επέμβει και ο στρατός; Γιατί οι διαρροές αντιμνημονιακών αν υποθέσουμε πως θα υπάρξουν θα είναι ανάλογες ή περίπου ανάλογες και προς τους 2.
Η πιο βαθιά αντιμνημονιακή ψήφος για μένα είναι η αποχή. Να πάει 60% αποχή να πάνε όλοι σπίτι τους και μετά το συζητάμε. Δυστυχώς όμως έχουμε μπει με τέτοιο τρόπο στο χορό που δε βλέπω καμία διέξοδο ομαλή. Ό,τι και να ψηφίσουμε εμείς, φάνηκε χθες πως έχουν τον τρόπο να το γυρίσουν. Αν δε γυρίζει (ΚΚΕ, ΧΑ) είναι γνωστή η τακτική του διαίρει και βασίλευε...
![]()
No existe el frio, no existe el hambre, solo Dios y la Patria! Viva la Patria
Βασίλη, με 60+% αποχή, ίσως να είναι ο μόνος τρόπος για να επικρατήσει αντιμνημονιακή παράταξη (αυτό, περί ακυρότητας της εκλογικής διαδικασίας, φυσικά και δεν ισχύει και διέρρευσε, τεχνηέντως, με σκοπό να είναι πιο... διαχειρίσιμο το εκλογικό αποτέλεσμα)...
Η ΧΑ, διευθετείται εύκολα, σαν αντίπαλος, πάντως, γι αυτό, απομονώνω το ΚΚΕ στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Όλοι οι υπόλοιποι, είναι χρυσές εφεδρείες (ακόμα και αυτοί, που κάνουν τους αντιμνημονιακούς, μέσα στους εσχάτως μνημονιακούς).
Βασίλη Λεβέντη, στις επόμενες εκλογές έχεις την ψήφο μου. Αλέξη σ' ευχαριστώ ρε που μ' έκανες κι εσύ να νιώσω μαλάκας. Για μένα τελειώσανε όλοι και άργησα 28 χρόνια να το πάρω χαμπάρι. Καλή τύχη στους τυχερούς που θα φύγουν έξω, για να ζήσουν σαν άνθρωποι..
Το χέρι μου στη φωτιά, δεν θα το έβαζα πάνω, για κανένα από τα δύο σκέλη της πρότασής σου, αλλά στο πρώτο, έχω να προσθέσω, ότι ο συγκεκριμένος, μετά από 40 χρόνια στο περιθώριο της πολιτικής, σίγουρα αξίζει μία ευκαιρία και αλοίμονο μας, αν ξαναεμπιστευτούμε νέους σωτήρες, πλαισιωμένους με παλαιά ανακυκλωμένα υλικά...
Αν και πιστεύω ότι θα την ξαναπατήσουμε, εκτός και αν βρεθεί κανένας τρελός και τους φάει λάχανο...
BrazHlias (13-07-15)
sk12072 (13-07-15)
Το θέμα είναι πως σε ένα λαό που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ζουν ακόμη τα εμφυλιοπολεμικά πάθη και ακριβώς διότι στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι απαίδευτος και προς τις ιδεολογίες των κομμάτων αλλά και γενικότερα ως συμπεριφορά, η γιγάντωση κομμάτων πλήρως αντιδραστικών και άκρως επαναστατικών, μπορεί να οδηγήσει σε ένα άνευ προηγουμένου αλληλοσκότωμα του κυρ Τάκη με τον κυρ Μήτσο χωρίς καν να ξέρουν γιατί το κάνουν αυτό. Αν με ρωτάς, ναι τα λέει πάρα πολύ ωραία το ΚΚΕ. Πολύ ωραία τα έλεγε και ο Τσίπρας με τον Καμένο πριν τις εκλογές και αντί για πεντοζάλι, οι Γερμανοί χορεύουν σκληρό ροκ πάνω στο κουφάρι μας. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η χώρα μας εκτός από μέλος της Ε.Ε. είναι και μέλος του ΝΑΤΟ. Στην πιθανότητα και μόνο να έρθει κάποιος που δεν τον ελέγχουν, δε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να πουν ''Ε καλά, αφού έτσι θέλουν οι Έλληνες, ας χάσουμε το προπύργιο στα Βαλκάνια''. Τώρα θα μου πεις, εντάξει αλλά εσύ τι προτείνεις...
εγώ δυστυχώς δε βλέπω κανένα φως στο τούνελ. Όπως είπε και ο Χατζιδάκις η Ελλάς ποτέ της δεν ανασταίνεται και ποτέ της δεν πεθαίνει. Μια ζωή κράτος-ζόμπι θα είμαστε. Θα τρώνε από εμάς οι απ'έξω και θα μας πετάνε τα ψίχουλα για να αισθανόμαστε κάποιοι. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί πάντα θα είμαστε διασπασμένοι ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό.
![]()
No existe el frio, no existe el hambre, solo Dios y la Patria! Viva la Patria
Vass (13-07-15)
Ακόμα είναι πολύ νωρίς για αποτιμήσουμε του τι έχει γίνει.
Σίγουρα ο Τσιπρας υπέγραψε ενα μνημόνιο και δεν νομίζω κανείς να αμφέβαλε για τις προθέσεις του από την στιγμή που λίγο πριν τις εκλογές είχε αποφασίσει όχι στην ολική ρήξη με τους Ευρωπαίους.
Τώρα θα πρέπει ήρεμα να δούμε τι έχει γίνει.
Όλος ο ντουνιάς είχε στραμμένα τα μάτια του σε εμάς και σίγουρα το σημερινό πρωί μας βρήκε όλους νυσταγμενους, διαλυμένους, απογοητευμένους.
Όπως και να έχει αποκρυσταλλώθηκαν μερικά πράγματα.
Είδαμε όλοι τι είναι η Ευρώπη των λαών που ευαγγελίζονταν πολλοί.
Καταλάβαμε τον ρόλο της Γερμανίας και των δορυφόρων της.
Είδαμε ότι Ευρώπη και ανάπτυξη για τον λαό δεν συμβαδίζουν.
Είδαμε ξεκάθαρα τον ρόλο των καναλιών
Απο την άλλη πλευρά έχουμε τον Τσιπρα.
ΚΑνεις δεν αμφιβάλει για τις αγνές του προθέσεις. Αλλά πήγε ξυπόλητος στα αγγούρια έχοντας απέναντί του τους πάντες. Δεν πας με σφεντόνα να πολεμήσεις αδίστακτους γίγαντες και για αυτό έπαθε οτι έπαθε .....γιατί έπαθε πολλά σε προσωπικό επίπεδο, τα οποία δεν είναι της ώρας και δεν μας ενδιαφέρουν κιόλας.
Το μεγάλο ερώτημα, σε σχέση με τον Τσιπρα, είναι το εξής: Μας πρόδωσε? Ή αναγκάστηκε να υποχωρήσει μια που η φυγή από την ΕΕ δεν ήταν στις επιλογές, οχι μόνο τις δικές του, αλλά ξεκάθαρα και της πλειονότητας του ελληνικού λαού. Γιατί καλά τα τσιτατα από όλους μας, αλλά την μέρα που θα μας πει κάποιος ότι από εδώ και πέρα είμαστε μόνοι μας , τότε τα πράγματα θα αλλάξουν.
Δίνω μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβιβάστηκε και να επέλεξε το μικρότερο κακό, άσχετο το πως όλο αυτό παρουσιάζεται απο τα ΜΜΕ έτσι ώστε να εξευτελίσουν εντελώς.
Το να πρόδωσε δεν πολυπαιζει, υπάρχει όμως κάτι που τις τελευταίες ώρες όλο μου τριβελίζει το μυαλό. Η στάση τους απέναντι στην Κωσταντοπουλου και μιλάω ιδιαίτερα για τις σημερινές δηλώσεις του Φιλη.
Τέλος πάντων, το τι έχει γίνει εμάς δεν μας ενδιαφέρει, το αποτέλεσμα μετράει.
Συμβιβάστηκε και θα προσπαθήσει να μας ελαφρύνει με ισοδύναμα? Θα δείξει.
Ξέρω πάντως από τα πολύ μέσα οτι πραγματικά πολέμησε.
Προσωπικά δεν πίστεψα οτι ο δρόμος μέσα από την ευρωπαϊκή ένωση θα φέρει κάτι πολύ κάλο για την εργατική τάξη.
Βλέποντας όμως το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για όλους μας προσπάθησα να δείξω ανοχή στον Τσιπρα παρά την γραμμή του κόμματος μου .......
Η επόμενη μέρα θα με βρει εκεί που με βρίσκει πάντα .....στους δρόμους, στις διαδηλώσεις μαζί με τους συντρόφους μου να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ενα κόσμο καλύτερο.
differance (13-07-15), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (14-07-15), The Dude (14-07-15), voskos_7 (13-07-15)
Μένιο, ο Τσίπρας, δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα και κανείς δεν τον ρώτησε για το τι ήθελε να κάνει αυτός, όπως και σχεδόν κανείς δεν του εξήγησε πού θα οδηγούσε αυτή του η τακτική.
Αλλά, με Μητρόπουλους, Βαρουφάκηδες, Παναρίτες, δεν πας για διαπραγμάτευση: Θα σε γελοιοποιήσουν και δεν θα ξέρεις από πού σου ήρθε.
Εσένα, σαν Αλέξη, δεν σε ξέρουν - τους άλλους τρεις, τους ξέρουν πάρα πολύ καλά.
Αν αυτός ο λαός είχε ένα βασικό κριτήριο, θα ψήφιζε τον Αντωνάκη τον Ιανουάριο, ώστε να φάει αυτός, αυτό το καβλί και να το πληρώσει ολόκληρο και μετά, στο επόμενο, να είχαμε συζήτηση επί άλλης βάσεως. Αλλά, φυσικά, δεν περιμένω ποτέ να επιδείξουμε τέτοια ψυχραιμία.
celticfrost (13-07-15), kwtsios (14-07-15)
Το μονο λαθος για μενα που εκανε ο Βαρουφακης ηταν οτι δεν ηταν...πολιτικος. Εγω ειμαι σιγουρος οτι απο την πρωτη μερα που συνταντησε τους απ'εξω τους ειπε " Απο οικονομικης αποψης, το προγραμμα σας ειναι για τον πουτσο".
Οσον αφορα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαρχει επιστροφη. Τετοια μεταλλαξη δεν την περιμενα. Κατα πασα πιθανοτητα φευγει η αριστερη πλατφορμα και μενει ο Τσιπρας με τους προεδρικους-πασοκικους. Αυτο με την Κωνσταντοπουλου? Δεν ξερω αν εχει υπαρξει ξανα στα χρονικα να καταθετει προταση μομφης ενα κομμα κατα ενος στελεχους του.
Μολις τωρα μιλησα με τον ξαδερφο μου. Ενας συριζαιος θα ψηφισει ανταρσυα, ενας αλλος κατι αλλο. Αυτο που καταφερε ο Τσιπρας ειναι να καταστρεψει πληρως το αντιμνημονιακο μετωπο και να αναγκασει τον κοσμο αυτο να παει σε "περιθωριακα" κομματα. Πετυχε την απολυτη διασπαση και κατακερματισμο των αντιμνημονιακων δυναμεων.
Να το ξερει ο κοσμος απο δω και περα. Κομμα που εχει την αποψη παση θυσια στο ευρω ειναι de facto μνημονιακο κομμα.
voskos_7 (13-07-15)
Bookmarks