celticfrost (02-12-18), drizzt (02-12-18), Red Sting (02-12-18)
-δυστυχώς όμως υπάρχει μια τεράστια διαφορά στην δύναμη πυρός υπέρ του Μακρόν
-πρέπει να γίνουν πιο δυναμικά πράγματα για να βγει κάτι άλλο πέρα από μια πύρρειο νίκη (στην καλύτερη περίπτωση)
-το πολιτικο-οικονομικό σύστημα είναι πολύ καλά ρυθμισμένο για να βρεθεί αντιμέτωπο με ζωικής φύσης πλάσματα και να τα υποδουλώσει
ήδη τα πρώτα "επιτελικά σχέδια" (που τα ακούμε και εδώ) έχουν κάνει την εμφάνιση τους: βομβαρδισμός ελεγχόμενων πληροφοριών, χάος, φόβος, απειλές, κίτρινα γιλέκα=μπαχαλάκηδες κλπ.
ΥΓ. το καλό όμως είναι ότι έστω και έτσι μια αγέλη προσπαθεί να σηκωθεί προς τα πάνω. Ισως η προσπάθεια τους να φέρει κάποιους καρπούς μετά από 500-600 χρόνια
![]()
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
celticfrost (02-12-18), drizzt (02-12-18), Red Sting (02-12-18)
Ναιι Γιώργο συμφωνώ.
Οι αλλαγές είναι αργές και βασανιστικές παντα.
Οι ζυμώσεις (κοινωνικοπολιτικές ) θέλουν χρόνο.
Και βέβαια το σύστημα είναι πολυ καλά προετοιμασμένο και οργανωμένο. Ας ελπίσουμε όμως ότι η σπίθα άναψε, η φωτια θα φουντώσει και θα είναι για το καλό των κολασμένων.
Ειμαι σίγουρος οτι θα την σβήσουν αυτή την εστία που άναψε στο Παρίσι, αλλά η αρχή έγινε και δεν πρόκειται να σταματήσει.
drizzt (02-12-18), pirateeeeeee (02-12-18), Red Sting (02-12-18)
Τι γίνεται ρε; Δεν βρίσκω τπτ. Στείλτε κανένα λινκ
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτοί με τα κίτρινα γιλέκα είναι μπαχαλάκηδες τελικά; Τους είχαν παρουσιάσει σαν τους αγανακτισμένους ένα πράγμα
Αν αυτοί είναι μπαχαλάκηδες, τότε το δυναμικό κίνημα στην Γαλλία από ποιους αποτελείται; Μιλάω για αυτά που γίνονται τώρα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Τύποι μου που είναι στο Παρίσι και μέσα στα κόλπα, λένε ότι είναι κίνημα υποκεινπύμενο από τη... Λεπέν πάντως...
Δεν νέρω, δεν έχω ασχοληθεί...
There is a Dude in town
BrazHlias (02-12-18)
Δε ξέρω... Οι δυνάμεις της Λεπέν και του Μελανσόν σε κοινές... επιχειρήσεις...
Κόντρα στη φορολόγηση των καυσίμων, των οποίων ο φόρος είναι περιβαλλοντικός, θεωρητικά...
Με αίτημα τη μείωση της συνολικής φορολόγησης, αλλά και τη διατήρηση του ρόλου του κράτους...
Μπερδεμένα πράγματα...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Δεν ξέρω πολλά απο επικαιρότητα. Ξέρω όμως ότι πολλά μαζεμένα συμβαίνουν πλέον. Η κατάσταση θυμίζει δεκαετία του 30...
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
όλη η ανθρώπινη ιστορία είναι μια μάχη, ένας συνεχής ανταγωνισμός για την εξουσία
μια πάλη μεταξύ του καλού και του κακού
σε ένα σύστημα που βασίζεται σε αρχές και αξίες οι οποίες είναι όργανο για τον σφετερισμό της εξουσίας, την εκμετάλλευση του ενός ανθρώπου από τον άλλον οποιοσδήποτε ζητήσει το δικαίωμα του στην αναπνοή τότε θα θεωρηθεί αυτομάτως εχθρός από τα όπλα του συστήματος. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάτι. Το δίκαιο και το άδικο είναι έννοιες αυτού που θέλει έναν καλύτερο κόσμο. Αυτός που θέλει άλλα πράγματα δεν έχει τέτοια διλήμματα, είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και συγκεντρωμένος για το τι κάνει.
Φυσικά μέσα σε αυτό μπορεί να υπάρξουν και σκηνικά "αναχώματος" ή εκμετάλλευσης της κατάστασης από ανταγωνιστικές ομάδες εξουσίας αλλά εκεί θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την κριτική σου σκέψη.
Red Sting (04-12-18)
Ο Goldfinger με ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίτηση αποφυλάκισης και... αποφυλακίζεται... Γιατί, για τη δικαιοσύνη του Παρασκευόπουλου, του Κοντονή, του Παπαγγελόπουλου και την αστυνομία του Τόσκα και της Γεροβασίλη, σημασία έχει να πιάσεις κάποιον, για να δείξεις ότι κάτι γίνεται...
Έλα, που μετά, στην στοιχειοθέτηση της κατηγορίας, δεν υπάρχει πολιτική λύση και πρέπει να ακολουθούμε διαδικασίες και κανονισμούς...
Άλλη μία τεράστια επιτυχία, που δε μπορέσανε (δε νομίζω να μη θέλανε - έχουμε και ένα ηθικό πλεονέκτημα) να βάλουν ένα μαυραγορίτη στη φυλακή για τους σωστούς λόγους και με όλη τη διαδικασία που ακολούθησαν κατ'ουσία του εξασφάλισαν το ακαταδίωκτο.
Χρυσές σελίδες στα ιστορικά της ποινικής δικονομίας...
Πλησιάζει η ώρα να τους ξεφορτωθούμε: Έχουν διαλύσει τα πάντα, οι κηφήνες και όλοι οι μηχανισμοί παραπαίουν. Ούτε τα στοιχειώδη δε γίνονται σωστά πλέον.
βγαινει εξω ο λαθρεμπορας που ζημιωσε με εκατομυρια το ελληνικο δημοσιο και βαζουν μεσα την καθαριστρια....
δικαστες του χειριστου ειδους..δικαιοσυνη ονειδος αγαπητοι....
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Paneas (05-12-18)
Το Ελληνικό δημόσιο δεν είχε καμία ζημία από τη δράση του (το λέει η ΑΑΔΕ - όχι εγώ) - μη πω ότι ωφελήθηκε κιόλας, αφού έδινε λεφτά πιθανώς και για να πληρωθούν φόροι (αυτό το λέω εγώ). Τα δέκα χρόνια για την καθαρίστρια, ήταν όντως πολλά - για τον ξάδερφο Τσίπρα, δεν έχω δει να μας λένε μία τιμή για το ίδιο αδίκημα...
Όλες αυτές οι υποθέσεις, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους, εκτός από το ότι τις χειρίστηκε το δικαιικό σύστημα της ίδιας χώρας.
BrazHlias (05-12-18)
Σε καθε περιπτωση υπαρχουν δυο τινα.
Ή υπαρχει ενας αθωος που εχουν διασυρει το ονομα του. (Δεν ειναι μονο οτι τον τραβολογανε, ειναι πως ακομα και αν αθωωθει του εχει μεινει τετοια ρετσινια που δεν θα μπορει να δουλεψει ή και να κυκλοφορει στο δρομο πλεον.)
Ή υπαρχει ενας απατεωνας που δεν θα τιμωρηθει και τους εχει βγει και απο πανω μαλιστα. Θα ειναι το ακρον αωτον της παραλογιας να παρει και καμια αποζημειωση απο το δημοσιο για ηθικη βλαβη.
Πολλες φορες συζηταω με φιλους, γνωστους μου και την οικογενεια μου και "υπερασπιζομαι" τους κατηγορουμενους, βασισμενος στο τεκμηριο αθωοτητας. Θυμωνω μαλιστα που τους θεωρουν ολους ενοχους. Αλλα οταν οι ιδιοι οι θεσμοι μιας χωρας δεν το σεβονται, τι περιμενω εγω απο την γιαγια μου που ειναι 80 χρονων, δεν εχει τελειωσει το σχολειο και παιρνει τρεις κι εξηντα καθε μηνα;
Οι θεσμοί είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος και ο Πολάκης, ή οι δικαστικοί λειτουργοί που σέρνονται πίσω από τα απωθημένα τους;;;
BrazHlias (05-12-18)
Συγγνώμη τύπε, θα πω την μαλακία μου αλλά... απο αυτά που κατάλαβα, ΔΕΝ υφίσταται κανενός είδους λαθρεμπόριο... μπορεί να μην είναι ηθικά "σωστό" αυτό που έκανε, αλλά παράνομο δεν ήταν καθώς η διακίνσησ προϊόντων προς Τουρκία είναι ελεύθερη... Κάπως έτσι το έχω καταλάβει...
Η πλάκα είναι αυτή που λέει ο τύπος ο τρολ. Θα βγει ο τύπος, θα τραβήξει μια αγωγή κατά του Δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη, υψους εκατομμυρίων, θα την κερδίσει, είναι σίγουρο και θα καθίσουν όλοι αναπαυτικά πάνω στον στρογγυλό πούτσο του Ριχάρδου του σαγιονάρα. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η ιδεολογία τους. Να βάλουν μέσα φυλακή όποιον μπορούν για να δείξουν αυτοί καθαροί. Τσιμπάτε ένα μύδι τώρα.
There is a Dude in town
Ειναι μια παρηγορια και τονωση του ηθικου, να πιστευεις πως εισαι καλυτερος απο τους γυρω σου. Τοσο καλυτερος, ωστε να σε ζηλευουν με αποτελεσμα να σε ματιαζουν.
Δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο για εμενα, που δεν χρειαστηκα ποτε ματι στο λαιμο μου για να μην με ματιαζουν. Γλιτωσα πολλους πονοκεφαλους και ημικρανιες και δεν υποχρεωθηκα ποτε σε καποιον ωστε να με ξεματιασει. Απο την αλλη, τι να την κανεις την ζωη αν εισαι "μικρομεσαιος" και κακομοιρης; Αν κανεις δεν σε φθονει; Σημαινει πως κατι δεν κανεις καλα.
Το εγκρινει και η εκκλησια φυσικα.
Κακό μάτι: Ποιοι λαοί πιστεύουν στην ύπαρξη του - Η θέση της Ελλάδας
Κακό μάτι, βασκανία, μάτιασμα: Μπορείς να το πεις με πολλούς τρόπους αρκεί να θες να πιστέψεις στην ύπαρξη του. Η Ελλάδα για άλλη μία φορά κάνει την διαφορά...
Κωστής Χριστοδούλου
05 Δεκεμβρίου 2018 10:54
Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα” αναφέρει μία λαϊκή παροιμία και στην Ελλάδα χάρη στο “κακό το μάτι” μας “βγήκε το όνομα” ως του ευρωπαϊκού λαού που πιστεύει περισσότερο στην βασκανία.
Πρωτιά για την Ελλάδα
Συγκεκριμένα όπως έδειξε πανευρωπαϊκή έρευνα της PEW (στοιχεία της είχε φιλοξενήσει πρόσφατα το NEWS24/7) το 66% των Ελλήνων πιστεύουν στο κακό το μάτι και στο “μάτιασμα” ποσοστό που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση της Ευρώπης μαζί με τους Λεττονούς. Πιο κάτω από τους Έλληνες βρίσκονται λαοί όπως οι Ουκρανοί (60%), οι Αρμένιοι (59%), οι Μολδαβοί (57%), οι Ρώσοι (56%) και οι Βούλγαροι (55%).
Κακό μάτι: Ποιοι λαοί πιστεύουν στην ύπαρξη του - Η θέση της Ελλάδας
Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη και στην γειτονική, και επίσης ορθόδοξη, Σερβία το ποσοστό είναι σαφώς χαμηλότερο από την Ελλάδα και κινείται στα επίπεδα του 41%, λίγο πιο κάτω από την Ρουμανία (44%). Την πρωτιά της Ελλάδας θα μπορούσαν, πιθανόν, να αμφισβητήσουν χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (π.χ. Αλβανία, π.Γ.Δ.Μ.) οι οποίες όμως δεν συμπεριλήφθησαν στην έρευνα της PEW, όπως και η Τουρκία, η πατρίδα της “θαλασσιάς
χάντρας”.
Στον αντίποδα βρίσκονται λαοί της Δυτικής Ευρώπης με χαμηλά διψήφια ποσοστά ενώ στην Σκανδιναβία συναντάμε και μονοψήφια ποσοστά. Συγκεκριμένα σε Σουηδία και Δανία το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στο “κακό μάτι” είναι 9%.
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
υ.γ. Ενος λεπτου σιγη, για οσους εχω ξεματιασει εγω ο ιδιος και τελικα εγιναν καλα. Ειναι ευκολο. Καθεσαι αμιλητος για ενα περιπου λεπτο, καποια στιγμη χασμουριεσαι, λες: "ειχες ματι" και τελειωσε. Σε περιπτωσεις που καποιος θελει το κατι παραπανω, βαλτε λαδι σε ενα φλιτζανι με νερο και ανακατεψτε με το δαχτυλο. Πιανει!!!
Ξεματιαστε κι εσεις. Βοηθηστε κι εσεις στην καταπολεμιση της ημικρανιας. Βοηθηστε τον συνανθρωπο. Μην ειστε μαλακες.
Εχω να δηλώσω πως με έχει ματιάσει δυο φορές ο τύπος ο λάγνος αλλά με ξεμάτιασε ο τύπος ο τρολ. Υπάρχει.
There is a Dude in town
Bookmarks