sadi (03-04-09)
καλά συχαμερός δεν είσαι σε καμμιά εκδοχή
αλλά για να νοιώθεις έτσι για την εθνική έχουνε δουλεψει πολλά ζουλάπια. Ακόμα και οι φίλαθλοι που ακολούθησαν πιστά την εθνική στο γιούρο και έμειναν έξω απο το γήπεδο - με εισητήριο- για να μπούνε οι μαιντανοί οι πουτάνες οι ρουφιάνοι και οι παρτάκηδες που μυριστήκανε ψητό και προβολή είναι κιαυτό ένα πλήν στην όλη υπόθεση.
Παλαιότερα βέβαια δεν ήταν έτσι η εθνική, ήταν ένα σύμβολο. Όμως ακέραιοι άνθρωποι διοικητικά έκαναν ότι μπορούσαν για να ενώσουνε το κόσμο. Βέβαια όλα ήταν πιο αγνά τότε. Αυτός ο χοντογκαγκάτσης, ο αντιτουριστικός τύπος που από τη φάτσα του αποπνέει μπόχα και δυσωδία ήταν για ένα μεγάλο διάστημα αυτός που εκπροσωπούσε την εθνική. κι αυτό ο φίλαθλος δεν το ανέχτηκε με τίποτα.....
---------------------
![]()
sadi (03-04-09)
Αλλες εποχες Χρηστο μου. Αλλοι παικτες, αλλοι παραγοντες. Εντελως διαφορετικα πραγματα.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
giorgossiderie (02-04-09)
Μπραβο στην Εθνικη και μπραβο στον Τεραστιο Οττο που μας παει Μουντιαλ.
Το εγραψα κι αλλη φορα, οσοι ξυνιζουν με τον Οττο, ας αλλαξουν καναλι να δουνε τη Πορτογαλια των υπερ-παιχταραδων που δε μπορει να κερδισει ουτε την Αλβανια.
Βεβαια, καταλαβαινω οτι καποιοι (Fakes κι αλλοι) χαλιεστε που δε βλεπετε πολλα γκολ. Μμμ, να σας πω παιδια, δικιο εχετε τελικα. Ξερετε μια χαρα που καναν οι αργεντινοι φιλαθλοι προχθες που ειδαν ματς με τοσα γκολ? Αμ πουως? Σα και μας τους υπαναπτυκτους θα ηταν που παμε και κερδιζουμε συνεχεια με 1 γκολ?
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΩ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΧΑΝΩ ΜΟΝΤΕΡΝΑ!
Οττο Ρεχάγγελ!![]()
IERO (06-04-09)
Αγαπητέ μου φίλε, με όλο το σεβασμό, διαφωνώ μαζί σου οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Εξηγούμαι:
1. Έστω ότι είναι σωστή η θέση σου ότι μόνον τέτοιους (κακούς) ποδοσφαιριστές έχουμε και μόνον με αυτό (το αηδιαστικό) ποδόσφαιρο μπορούμε να κάνουμε πορείες και να πάρουμε αποτελέσματα.
2. Το ερώτημα είναι: τί να τις κάνουμε αυτές τις πορείες και τα αποτελέσματα; Τόσο στερημένοι πια είμαστε, που δεχόμαστε να φάμε ό,τι σκ@τά μας σερβίρουν, αρκεί νάχουμε κάτι να φάμε;
3. Αν το ποδόσφαιρό μας είναι αηδιαστικό και οι παίκτες μας κακοί, ας μείνουμε στα κυβικά μας κι ας αφήσουμε τις πορείες και τ' αποτελέσματα για άλλους. Δόξα τω θεω έχουμε τόσα άλλα αθλήματα (μπάσκετ, πόλο) που παίζουμε ωραία και οι παίκτες μας είναι απ' τους καλύτερους!
4. Οι μόνοι που έχουν συμφέρον απ' το αηδιαστικό ποδόσφαιρο που φέρνει αποτελέσματα είναι οι καρεκλοκένταυροι των ομοσπονδιών και ο "χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου", ο οποίος παρά τη βρώμα που αποπνέει, μονοπωλεί την προσοχή και για τον οποίο το "αηδιαστικό ποδόσφαιρο που φέρνει αποτελέσματα" ήταν η σανίδα σωτηρίας.
5. Αν μου άρεσαν τα αποτελέσματα με αηδιαστικό ποδόσφαιρο και οι πορείες, θα ήμουν βάζελος. Δεν είναι τυχαίο ότι η συνταγή της Εθνικής είναι ίδια με του ΕυρωΠΕΟΥ. Αλλά επέλεξα να είμαι Ολυμπιακός, με ό,τι αυτό σημαίνει (χρειάζεται να τ' αναλύσω;).
Eγώ αυτό το τελευταίο θα ήθελα να μου το αναλύσεις λίγο. Και να μου το αναλύσεις σε δύο σκέλη:
- Στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πλην 2-3 αγώνων φέτος από πότε έχουμε να δούμε ελκυστικό ποδόσφαιρο από το Θρύλο? Σε χάλασε μήπως το περσινό πρωτάθλημα? Ή μήπως παίξαμε καμιά σπουδαία μπάλα φέτος?
- Στην Ευρώπη. Υπάρχει περίπτωση να πάμε να παίξουμε ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς να μαζέψουμε ένα τσουβάλι γκολ? Κατά σύμπτωση μόνο πέρσι που παίζαμε το πιο αηδιαστικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών πήγαμε καλά. Γιατί άραγε??
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Αγαπητέ και εκλεκτέ μου φίλε, είναι φανερό ότι σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά. Ο Χέρ Όττο είναι ένας πολύ ουσιαστικός άνθρωπος. Ένας ορθολογιστής που λείπει γενικά από τη κοινωνία μας. Για μένα θα ήταν ο ιδανικός πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το πιστεύω και το λέω. Ασχολήθηκε με την εθνική χωρίς παρωπίδες και από τη πρώτη στιγμή νοιάστηκε γιαυτήν. Μελέτησε τους ποδοσφαιριστές, τη νοοτροπία τους ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ Σ΄ΑΥΤΑ. Αυτό ήταν και το πιο σπουδαίο. Δεν ήλθε με ντοσιέδες και σημειωματάρια , μηχανικά μολύβια και διαβήτες αλλά με σκοπό να πετύχει προσαρμοζόμενος στα δεδομένα. Έφτιαξε με τα υλικά του μια συνταγή. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Δε πήγε σε επιθετικά φαντασμαγορικά σχήματα, δεν επεδίωξε θεάματα και άρτους. Έκανε θαύματα τα οποία οι επόμενες γεννιές θα κάνουν θρύλους. Εγραψε ιστορία εν ολίγοις με κάτι γυρολόγους παγκίτες. έφτιαξε ένα φοβερό κλίμα στην εθνική και δεν επέτρεψε να του το χαλάσει κανένας. Το γιατί δεν κάλεσε το ζήκο για παράδειγμα το ξέρει μόνο αυτός, αλλά αφού το έκανε Αυτός κάτι θα ξέρει. Βγήκανε και τον έκριναν όλοι οι περίεργοι ακόμα και ο απίθανοαλέφαντος. Θυμάμαι πρίν το μάτς με τη Γαλλία κάτι προπονηταράδες τύπου Πολυχρονίου ή πώς τονε λέγανε εκέινο του πανηλειακού μωρέ που είχε το ατύχημα και πέρασε και από εμάς για μια μέρα, Γεωργιάδη νομίζω, που ξεγράφανε την εθνική λέγοντας μέχρι εδώ καλά άς είμαστε ρεαλιστές.
Ξαναλέω ότι εμπιστεύομαι τον χέρ Όττο όπως τη μάννα μου. Γιατί η διαφορά θα φανεί όταν θα φύγει.....
Τώρα αυτό για το βάζελο τι το ήθελες αδερφέ. Πάντως άν με ρωτήσεις προσωπικά πολλές ξεφτύλες μας θα ήθελα να μην είχαν συμβεί έστω και με τσούκου, έστω και με αηδιαστικό ποδόσφαιρο, άν βέβαια δεχτούμε ότι σ΄εκέινη την εφτάρα παίξαμε world class ποδόσφαιρο ή σε κάτι πενταροτεσσάρες αποθεώθηκε η έννοια του επιθετικού υπερθεαματικού ποδοσφαίρου......
---------------------
![]()
1. Εδώ και πολλά χρόνια. Και ούτε θα δούμε έτσι όπως πάει το πράμα. Γι αυτό και τα χώνουμε, πριν απ' όλα στο Σώκο, διότι το ψάρι...κλπ. Διότι αλλιώς φανταζόμαστε (όσοι τον φαντάζονται τέλος πάντων) τον Ολυμπιακό. Δεν ικανοποιούμστε επειδή παίρνουμε ένα τίτλο.
2. Αν δεν υπάρχει περίπτωση, να μην παίξουμε. Πέρυσι δεν παίξαμε αηδιαστικό ποδόσφαιρο. Παίζαμε μεν κλειστά, αλλά με γρήγορες αντεπιθέσεις - φαρμάκι. Καμμία σχέση με το πώς παίζει η Εθνική.
Για να το θέσω αλλιώς: το "κλειστά" ή "ανοιχτά" δε λέει την αλήθεια. Υπάρχει η άλλη διάσταση: με κατοχή και κυκλοφορία μπάλας και χωρίς. Θυμάμαι την Εθνική Ελλάδας στο 1-1 στο Ντύσσελντορφ με τη μεγάλη τότε Γερμανία με Δεληκάρη και Κούδα: ούτε κατά διάνοια ταμπούρι. Αλλά υπήρχε κέντρο και κυκλοφορία. Στο Φάληρο φέραμε 2-2.
Το πρόβλημα το δικό μας στην Ευρώπη είναι ότι η ομάδα δεν έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ακόμη και στην Ελλάδα.
Για πρωθυπουργός ο Όττο θα έκανε όντως. Διότι ο πρωθυπουργός δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει την οικονομία π.χ. Αλλά όλοι μας μπορούμε να αγνοήσουμε το ποδόσφαιρο, αν δεν έχουμε κάτι αξιόλογο να επιδείξουμε - δεν είναι υποχρεωτικό να έχουμε ποδοσφαιρικές διακρίσεις.
Τώρα...οι 5άρες κλπ είναι αναπόφευκτο κακό όταν παίζεις ανοικτά, αλλά δεν έχεις την ποιότητα να σταθείς. Δε μπαίνω στο δίλημμα: 5άρα ή ταμπούρι. Διότι και τα δύο είναι επιζήμια εξ ίσου. Το δεύτερο δε ίσως να είναι και πιο επιζήμιο: παίρνεις κάποια αποτελέσματα και αυτό α. δημιουργεί σχολή β. καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι κάνεις κάτι.
Αν υπήρχε έστω και θεωρητικά η πιθανότητα να βγει κάτι καλό απ' το ελληνικό ποδόσφαιρο, το "έπος της Πορτογαλίας" την εκμηδένισε: δες με τί φιλοσοφία παίζουν όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως στο πρωτάθλημα και θα καταλάβεις.
Τέλος για το βάζελο, δεν καταλαβαίνω γιατί να κοροιδεύουμε τους ΕυρωΠΕΟΥΣ για το ψώνιο που κουβαλάνε να πιστεύουν ότι με ένα τσούκου-τσούκου και κάποια συγκυριακά αποτελέσματα είναι μεγάλη ευρωπαική ομάδα και να μην εφαρμόζουμε το ίδιο κριτήριο και για την εθνική π.χ. Καταλαβαίνω ότι πονάει κομμάτι, αλλά μέχρις εκεί.
Για να μην το πολυβασανίζουμε, το θέμα είναι απλό: η μπάλα είναι παιχνίδι και το παιχνίδι έχει νόημα αν το χαίρεσαι. Η εθνική ελλάδας δυστυχώς δεν παίζει για να χαρεί το άθλημα: παίζει πρωτίστως για να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου. Συνεπώς δεν αρέσει ούτε στους υποστηρικτές της, όπως εσύ φίλε Χρήστο, που ομολογείς το αηδιαστικό ποδόσφαιρο που παίζει...
Ποιά μεγαλύτερη απόδειξη πλήρους αποτυχίας!...ακόμη και με κούπες...
είπατε πολλά , με κάποια συμφωνώ και με κάποια όχι .
η εθνική δεν διαθέτει ποιότητα για να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής , ναι . ζητάω πολλά όμως όταν ζητάω να μην σημαδεύει ο κυργιάκος με σέντρα τον γκέκα (3 λάθη σε 1) ;
ο όττο είναι συντηριτικός και ορθολογιστής , ναι και συμφωνώ πως έτσι πρέπει να πράτει με αυτή την εθνική . ζητάω πολλά όμως όταν θέλω π.χ. έναν κανονικό αριστερό μπακ , όταν θέλω τον τοροσίδη αντί του σειταρίδη που έχει να κάνει σωστή σέντρα εδώ και 6 μήνες , όταν θέλω πραγματικό κεντρικό μπακ αντί του δέλλα ή όταν δεν θέλω να παίζουμε με το ανύπαρκτο 5-2-3 ;
θεωρώ πως ζητώ τα βασικά του ποδοσφαίρου και όχι κάποιο απόκυημα υψηλής διανόησης ;
αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ
Πέρσι παίζαμε όχι απλά αηδιαστικό αλλά εμετικό ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά στην Ευρώπη αλλά γενικότερα σε όλην τη χρονιά. Να μη θυμίζω τώρα Καλαμαριές, Βέροιες κλπ. Αλλά και φέτος μια από τα ίδια. Θυμήσου μόνο το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Πόσο χειρότερα παίζει η εθνική?
Λες τώρα καλύτερα να μην παίζουμε εάν δεν παίζουμε ανοιχτά. Το ίδιο προφανώς θες και από την εθνική. Και ρωτάω: ποιος δε θέλει να βλέπει αποτελέσματα με επιθετικό, ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο? Ή έστω ουσία με καλή μπάλα? Άθλημα και θέαμα? Πιστεύω πως όλοι. Οπότε το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν δε μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο? Τι προτιμάμε? Και ο καθένας έχει την άποψή του.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Αυτό το δίλημμα είναι πλαστό κατά τη γνώμη μου. Και υπάρχει μόνον στο ποδόσφαιρο και πουθενά αλλού. Σε όλα τα άλλα αθλήματα η καλύτερη ομάδα κερδίζει. Μπορεί κάποια να είναι πιο θεαματική από την άλλη, αλλά όταν μπαίνουν 10-20-80 γκολ/πόντοι, ταμπούρι δε νοείται. Ακόμη και η ζώνη στο μπασκετ (που στο ΝΒΑ απαγορεύεται ακριβώς γι αυτό το λόγο) δεν οδηγεί σ' αυτό το χάλι - κυρίως γιατί δεν είναι δυνατή αντιεροπορική ζώνη να κλείνει και τα 3ποντα..
Μόνο στο ποδόσφαιρο, όπως έχει καταντήσει, υπάρχει το ταμπούρι και η πιθανότητα να κερδίσει ο χειρότερος. Τί θεαματικό ποδόσφαιρο και κουραφέξαλα να παίξεις, όταν η "μικρή" ομάδα αμύνεται με 10 κλαδευτήρια πίσ' απ' τη μπάλα...Αλλά όσο τα διακυβευόμενα χρήματα πληθαίνουν μαζί με τον αριθμό των αγώνων, τόσο και περισσότερο έδαφος κερδίζει η λογική του κατενάτσιο και των παραλλαγών του. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που το ελληνικό ποδόσφαιρο κατάφερε σε μια κακή περίοδό του από ποιότητα παικτών να πάρει διεθνές κύπελλο, κάτι που δεν κατάφερε ούτε να πλησιάσει όταν είχε παιχταράδες.
Για να ξαναβρει το ποδόσφαιρο συνολικά την αίγλη του και την ομορφιά του, πρέπει ν' αλλάξουν ριζικά οι κανονισμοί. FIFA & UEFA το ξέρουν αυτό, αλλά δεν τολμούν: οι αλλαγές που έχουν κάνει (μη οφσάιντ στην ίδια γραμμή κλπ) είναι απλά ρετους. Χρειάζεται κάτι πολύ πιο δραστικό (πχ κατάργηση οφσάιντ, μεγάλωμα εστιών, μείωση παικτών).
Στο μεταξύ όμως, εγώ αρνούμαι να μπω στη λογική υποστήριξης ενός πράγματος που δε μ' αρέσει. Οκ, θα χαρώ αν προκριθεί η εθνική - αλλά μέχρις εκεί. Και όσον αφορά τον Ολυμπιακό - νομίζεις έχω δει πολλά ματς φέτος;
Δε χρειάζεται νομίζω να αλλάξουν οι κανονισμοί για να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Εθνική Ουγγαρίας του πούσκας και η εθνική Ολλανδίας του Κρόιφ δεν ήταν θέμα κανονισμών αλλά καταλυτικού ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Του απόλυτου ποδοσφαιρου. Θυμάμαι την Ολλανδία να επιτίθεται σε κύμα με όλη την ομάδα να προωθείται και να ισσοπεδώνει τον αντίπαλο, προξενώντας το τρόμο και λέω ότι κα΄ποια στιγμή στη ζωή μου είδα ένα απίστευτο θέαμα. Το να αλλάξεις τις διαστάσεις στα τέρματα, να καταργήσεις το οφσάιντ ή να μειώσεις τους πάιχτες απλά δημιουργεί ένα νέο άθλημα άσχετο με το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Για όλα υπάρχει λύση βάσει του πάγκου που έχει κάθε ομάδα. Οι πολλοί παίχτες στο κέντρο παρακάπτονται με δυνατύς ακραίους, οι πολυπρόσωπες άμυνες με κομπίνες και αυτοματισμούς, τα εναλλακτικά σχέδια, η προσαρμογή στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού και οι παίχτες εργαλεία για κάθε περίπτωση είναι λύσεις. Στις ομάδες μας δεν θα τα δούμε ποτέ αυτά. Πρώτον γιατί οι προπονητές μας είναι πάντα υπό αίρεση, οι πα'ιχτες της ενδεκάδας δεν 'εχουνε αντικαταστάτη και οι πραγματικοί ποδοσφαιριστές με γνώσεις τακτικής και έμπνευση στο γήπεδο σπανίζουνε. Το γκόλ στη πόρτο του Γιαννακόπουλου δε το ξανάδαμε ποτέ γιατί κανένας Γιαννακόπουλος δε θα τολμούσε να ξανακάνει το ίδιο με εμπιστοσύνη στα πόδια και την αξία του. Όπως αυτό το απίστευτο κοντρόλ της μπάλας του γκαλέττι σπανίζει. ΟΙ λόμπες του Τζίο χάθηκαν και μας λείπουνε αφάνταστα, όπως και οι επελάσεις του Τζόλε. Κάποτε θυμάμαι σε ένα παιχνίδι με τις σέρρες ο δεληκάρης κόλησε τη μπαλα στο γόνατο και δεν τολμούσε αντίπαλος να πλησιάσει για να μη ξεφτυλιστεί. Όλα μεμονωμένα όμως και δειγματοληπτικά. Ο Γερμανός το διόρθωσε αυτό. Έφτιαξε μια ομάδα σαν τους Beatles . κανένας δεν είναι το πρώτο βιολί, αλλά όλοι μαζί είναι πρωταθλητές. Αυτό το αστεράκι που δεν πήρε ποτέ ούτε η Αγγλία - ούτε σε τελικό γιούρο δεν έφτασε ποτέ- δε μπορεί να τους το στερήσει κανένας..
---------------------
![]()
Mα αυτή ακριβώς είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου: ό,τι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος! Γιαυτό ήταν, είναι και θα είναι ο βασιλιάς των σπορ
Μα αυτό ακριβώς σου είπα από την αρχή: κανείς δε σε έχει αλυσοδέσει και δε σε υποχρεώνει να δεις ή να ασχοληθείς με την εθνική. Όσο όμως το κάνεις, θα ακούς και τους υποστηρικτές της.Στο μεταξύ όμως, εγώ αρνούμαι να μπω στη λογική υποστήριξης ενός πράγματος που δε μ' αρέσει. Οκ, θα χαρώ αν προκριθεί η εθνική - αλλά μέχρις εκεί. Και όσον αφορά τον Ολυμπιακό - νομίζεις έχω δει πολλά ματς φέτος;
Και τι λένε αυτοί? Στα παπ@ρια μας το τι μπάλα παίζει. Η εθνική επί ημερών Όττο έχει φτάσει σε επίπεδα που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν είχαμε φανταστεί. Μας έχει κάνει εθνικά υπερήφανους, όσο και αν κάποιοι το καπηλεύτηκαν και προσπάθησαν να το εκμεταλευτούν για πάρτυ τους. Και τίποτα, μα τίποτα, δε μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Ναι, ειμαστε στερημενοι. Σουπερ στερημενοι απο θεαμα κι απο διακρισεις. Σιχαμενο ποδοσφαιρο παιζεται στο ελληνικο πρωταθλημα εδω και 2 δεκαετιες, απο τοτε δηλαδη που σταματησαν ο Χατζηπαναγης, ο Αναστοπουλος και καμποσοι παλιοτεροι που παιζαν ακομα πιο καλα. Η γενια μας, οσοι ειμαστε απο 40 και κατω, ειναι η πιο ατυχη ποδοσφαιρικα. Οι μεγαλυτεροι απολαυσαν στα ντουζενια τους ενα Δεληκαρη, ενα Κουδα, ενα Δομαζο, την ομαδαρα του Γουλανδρη, του Παντελακη, την ΑΕΚ του Φαντρονκ, ακομα και την βαζελα του Δομαζου που ηταν επισης πολυ μεγαλη ομαδα. Ακομα κι ο Αρης, ο Πανιωνιος κι ο ΕΘνικος επαιζαν μπαλλαρα καποτε. Τωρα ποιος? Μηπως ο Ολυμπιακος με το 1,5 γκολ ανα αγωνα και τα καρδιοχτυπια μεχρι να κερδισει το Θρασυβουλα στο 90'?
Η Εθνικη παιζει αμυντικα και αργα, ναι. Οπως επισης ετσι παιζει κι η Ιταλια με παιχτες τεραστιας αξιας, εδω και 80 χρονια. Αλλα και οι δυο εχουν κερδισει κουπες, που η Πορτογαλια με τους θεαματικους -και καλα- παιχτες της ακομα δεν εχει ακουμπησει. Ουτε οι Αγγλοι εχουν παιξει σε ενα τελικο καν, εδω και 43 χρονια. Κι αυτοι με παιχτες πανακριβους.
Δε ξερω και στα καλαμπαλικια μου αν εχουν συμφερον οι καρεκλοκενταυροι που λες. Εγω το 2004 ενιωσα πραγματα που ο Ολυμπιακος δε μπορεσε ΠΟΤΕ να με κανει να νιωσω. Και μαζι μου εκατομμυρια Ελληνες. Κι οπως πολλοι αλλοι, ειχα βαρεθει να βλεπω στα Μουντιαλ μονο τις Ονδουρες και τις Σλοβενιες και τις Νορβηγιες που επ'ουδενι δε παιζουν καλυτερο ποδοσφαιρο απο την Ελλαδα. Γι'αυτο γουσταρω και τρελλαινομαι που επιτελους βρεθηκε ενας ανθρωπος που εβαλε την Ελλαδα στο κλαμπ των ομαδων που προκρινονται στις μεγαλες διοργανωσεις. Αν ειχε βρεθει ενας τετοιος γυρω στο '70, οταν η ΕΘνικη Ελλαδος διεθετε Σιδερη, Ζαντερογλου, Μποτινο, Δομαζο, Παπαιωαννου, Χάιτα, Κουδα, Λουκανιδη κι ενα σωρο αλλους παιχταραδες, ισως η ιστορια του ελληνικου ποδοσφαιρου να ειχε γραφτει διαφορετικα.
Το λογο για τον οποιο εγινες Ολυμπιακος, εσυ τον γνωριζεις. Αν εγινες Ολυμπιακος για το θεαμα, τοτε σιγουρα εισαι ο πιο απογοητευμενος ανθρωπος του πλανητη. Ενα αποκρουστικο ποδοσφαιρο παιζει κι ο Ολυμπιακος εδω και πολλα χρονια κι απλα περιμενουμε μια λομπα του Ζιο, μια κατεβασια του Τζολε, μια ντριμπα του Καστιγιο για να χειροκροτησουμε. Αυτο ειναι το "θεαματικο" ποδοσφαιρο που σ'εκανε Ολυμπιακο. Αν απαξιες την Εθνικη και γουσταρεις τον Ολυμπιακο του 1,5 γκολ ανα παιχνιδι, γουστο σου και καπελο σου. Αλλα μην ισχυριζεσαι οτι εισαι φαν του επιθετικου παιχνιδιου, γιατι τετοιοι εχουμε παψει να ειμαστε απο την εποχη του Γουλανδρη. Τωρα ειμαστε φαν του επιθετικου ποδοσφαιρου των ευρωπαιων αντιπαλων μας, γι'αυτο ενιοτε τους αφηνουμε να σκοραρουν κατα ριπας εναντιον μας.
Εγω δε ντρεπομαι να πω οτι μακαρι να βρισκοταν ενας Ρεχαγγελ για τον Ολυμπιακο να τον παει στο τελικο του ΤΛ κερδιζοντας ει δυνατον ολα τα παιχνιδια με 1-0. Εσυ πιθανως προτιμας να γινονται οβερ ολα τα παιχνιδια μας, με πενταροεφταρες εις βαρος μας.
Περι ορεξεως, κολοκυθόπιτα.
giorgossiderie (04-04-09), IERO (06-04-09), kwtsios (13-08-09)
Bookmarks