Ελα ρε εμπαθη δεν κανει κοπανες ο Αντριανο. Απλα διψαει που και που, ασε που πρεπει να ετοιμαζει και το βραδινο προγραμμα στο μαγαζι... Μην ξεχναμε ο ανθρωπος εχει δηλωσει πρωτα Dj και μετα ποδοσφαιριστης.
Ελα ρε εμπαθη δεν κανει κοπανες ο Αντριανο. Απλα διψαει που και που, ασε που πρεπει να ετοιμαζει και το βραδινο προγραμμα στο μαγαζι... Μην ξεχναμε ο ανθρωπος εχει δηλωσει πρωτα Dj και μετα ποδοσφαιριστης.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
sirkostas (13-06-09)
Dr.Red (14-06-09)
Ναι είναι ταξειδεμένοι οι ξενέρωτοι γιατί τους λείπουνε πολλά στη πατρίδα τους και τα αναπληρώνουνε ταξειδεύοντας ανελέητα. Ας μην απαξιώνουμε την απίστευτα όμορφη πατρίδα μας, τη πιο όμορφη χώρα στο κόσμο. Κώστα άν τη γυρίσεις όπως έχω κάνει εγώ και άλλοι πολλοί θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο δεν υπολείπεται σε τίποτα από τις άλλες αλλά πλεονεκτεί καταλυτικά.
Αυτό το ατυχές σου παράδειγμα για τις ουκρανέζες δεν εκπροσωπεί τίποτα και συγγνώμη που στο λέω - όπως πάντα φιλικά και με αγάπη- . Το Πάσχα των Ελλήνων για παράδειγμα είναι η ομορφότερη και μοναδικότερη στιγμή πλήρωσης ανεπανάλληπτων συναισθημάτων που οι άλλοι δε θα νοιώσουνε ποτέ. Από το Αμύνταιο μέχρι την πανέμορφη Κρήτη και από τις απίστευτες ομορφιές της Κέρκυρας μέχρι τη μοναδική Ρόδο και τα κυκλαδοννήσια ο Θεός έφτιαξε ένα μοναδικό τόπο Ηρώων και Αγίων και φυσικού περίτεχνου καλλους για να θυμίζει στους ανθρώπους ότι υπάρχει τελειότητα.
Ας είναι ...
Για τα άλλα ο Ελληνας δείχνει ποιος είναι στη διασπορά εκεί που οι ασπρουλοκιτρινιάριδες μαζεύουνε τη σκόνη των παπουτσιών του. Είτε στη Νάσα είτε στα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου είτε στη τέχνη είτε στις επιστήμες. Όταν εμείς φτιάχναμε πολιτισμό 13.000 χρόνια και βάλε πρίν οι άλλοι δεν υπήρχανε. Ποιοί Ολλανδοί κι έγγλέζοι ποιοί αμερικάνοι και ποιοί άλλοι βάρβαροι. Μόνο για να κλέβουνε και να λεηλατούνε τα μάρμαρα μας και να γεμίζουνε τα μουσεία με Ελληνισμό είναι οι "κατέχοντες παιδείαν" ανολοκλήρωτοι ....
Το παλληκαράκι από την Αλεξανδρούπολη κέρδισε την απόλυτη συμπαθεια μου γιατί αντέδρασε αυθόρμητα και γνήσια. Ο Ολυμπιακός που υπερασπίστηκε και ο Λαός του είναι ένα σχολείο το οποίο περιέχει αρχές και αξίες ανεπανάλληπτες. Έχει πολύ περηφάνεια, αξιοπρέπεια, αντίσταση, θυσία. Η ενασχόληση με τον Ολυμπιακό δεν αποκλείει την επιμέλεια στα μαθήματα, είναι δε προτιμητέα από άλλες ενασχολήσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες.....
---------------------
![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
sirkostas (14-06-09)
τι πράγμα είναι αυτό........χαλάει λέει του Βίγια και πάει για Ιμπρα.........κάτι σαν εμάς δλδ.....χαλάει του Μπομπο.......πάμε για Γκέκα........
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Ροναλντο,Κακα, Ιμπραιμοβιτς![]()
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
Ναι, η Ελλαδα ειναι μια πολυ ομορφη χωρα με πολυ ηλιο κι ομορφες θαλασσες και βουνα. Τι αλλο εκτος απο αυτο? Το οτι εχει μακραν τα χειροτερα σπιτια στην Ευρωπη και πολεοδομικα ειναι σιγουρα στις χειροτερες του κοσμου σου λεει κατι? Ηλιο κλπ εχουν κι αλλες χωρες. Πηγα πριν 5 χρονια Βραζιλια κι επαθα νταράκουλο. Ορκιστηκα πως αν καποια μερα μου πεσει κανενα λαχειο ή Τζοκερ ή κατι παρομοιο θα αφησω ενα καλο ποσο στη μανα μου να τη περναει καλα κι εγω θα φυγω μονιμα για κει κατω. Και δεν ειναι μονο η Βραζιλια αλλα παρα πολλες χωρες που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν σε φυσικη ομορφια απο την Ελλαδα. Και πολυ ωραια μερη εχει και η Αγγλια κι ολη η Βορεια Ευρωπη, άλλο που στερουνται τον μεσογειακο ηλιο.
Αλλα εδω μιλαμε για τον Ελληνα, οχι για την Ελλαδα. Κι ο Ελληνας ειναι στερημενος απ'ολα. Στερημενος απο ταξιδια, απο καλη μουσικη (τα τελευταια χρονια) απο σεξ (εξ ου και οι Ουκρανέζες), απο μορφωση (εχω γνωρισει ελληναρες που ελεγαν με καμαρι (!!!!!!) οτι δεν εχουν πατησει ποτε στην Ακρόπολη), απο αθλητισμο, απο τα παντα.
Οσο για το Πασχα, μπορει να σημαινε κατι για τους παππουδες μου που νηστευαν ολη τη Σαρακοστη, πηγαιναν στους Χαιρετισμους αδιάλειπτα και ολη τη Μεγαλη Βδομαδα δεν εχαναν λειτουργία. Ο συγχρονος Ελληναρας εχει το Πασχα για να δικαιολογησει την απεραντη βουλιμία του. Νηστεύει τη Μεγάλη Παρασκευή ντερλικώνοντας νηστίσιμη αστακομακαρονάδα και ρουφώντας αμετρητα καραφάκια Πλωμάρι. Και τη Κυριακή πεφτει με τα μουτρα στα κοψίδια, με αποτελεσμα τα νοσοκομεια της επικρατειας να αδυνατουν να εξυπηρετησουν τα εκτακτα περιστατικα βαρυστομαχιάς/εμφραγματος/διαβήτη/ουρικού οξέος κλπ τη Δευτερα του Πασχα. Αυτο ειναι το Πασχα του Νεοέλληνα. Σ'αυτο λοιπον το νοσηρο περιβαλλον, με συμπαθας, αλλα αδυνατω να δω που βρισκονται οι Ηρωες και οι Αγιοι που αναφερεις, πλην αυτων βεβαια που διαβαζω στα βιβλια ιστοριας.
Οσο για τον φοβερο και τρομερο Ελληνα της Διασπορας που τους εχει παρει ολους παραμαζωμα στο εξωτερικο, ειναι απο τους μεγαλυτερους μυθους. Καταρχην ο 40χρονος πυρηνικος φυσικος της ΝΑΣΑ που γεννηθηκε και μεγαλωσε στη Βοστωνη απο Ελληνες γονεις, δεν ειναι Ελληνας αλλα Αμερικανος. Και στις επιστημες διαπρεπουν ανθρωποι απο ολες τις φυλες. Πχ κορυφαιοι προγραμματιστες παγκοσμιως θεωρουνται οι ταπεινοι Ινδοι και Πακιστανοι,που εδω τους εχει ο Ελληναρας για να τον ξεσκατιζουν κι ενιοτε τα παιρνει στο κρανιο κανενας Χρυσαυγιτης απογονος του Πλατωνα και του Λεωνιδα και τους ξεκοιλιαζει σαν αρνια χωρις να τον εχουν πειραξει ποτε.
Και πολιτισμο ειχαν πριν τους Ελληνες και οι Αιγυπτιοι και οι λαοι της Μεσσοποταμιας και της Απω Ανατολης. Δε βλεπω ομως πως αγιοποιουνται χαρη στους αρχαιους οι κρετινοι συγχρονοι.
Οσο για το γνησιο γαβρακι απο την Αλεξανδρουπολη, απλα εδειξε την ανυπαρκτη παιδεία κι ανατροφη του.
Ναι, βεβαια. Πηραμε κι εμεις 2 απο τα μεγαλα ταλεντα τους και χαρηκαμε μπαλλαρα περσι.
τι μεταργαφες ειναι αυτες ρε παιδια?θα τα σαρωσουν ολα ετσι οπως πανμε...
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Tι μου τα δειχνεις αυτα? Να μεινω με το στομα ανοιχτο? Τα τελευταια 20 χρονια τις τρωνε οι νοτιοαμερικανοι καθαρα. 2 προς 1 πανε τα τροπαια.
HellenicQuest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της
Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε
πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.
Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της
οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείοπου θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του
παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα
στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή
σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών
ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές
ικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή
τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της
Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του
προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και
οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.
Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας
μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς
όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο
ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται.
Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα
εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής
απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας
μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί
τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των
επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίαςδέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .
Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η
λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,
κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η
γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)
εννοείται με το αμ (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι
λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,
σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι! 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων
που την χρησιμοποιούν.
ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός =
εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο
στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων
αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε
τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις
άλλες γλώσσες.
Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την
αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.
< BR>
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό.....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ....,
κυκλο....,
ΦΩΝΟ....., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ....., ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ...,
ΣΥΝ...,
ΣΥΜ...., κ.λπ..
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ CD = COMPACTDISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ
ΔΙΣΚΟΣ
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή»,
δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες
επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.
Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές
εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη
αδυνατεί να προχωρήσει.
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η
< /! SPAN>Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά
κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για
χρώματα.
ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΚΡΥΒΩ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΑ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ...
---------------------
![]()
Εμένα με αρκεί αυτό που είπε ο Γκάλης όταν τον ρώτησαν γιατί δεν πήγε στους Σέλτικς που τον είχαν κάνει Ντράφτ. "Γιατί η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου". Και το είπε ένας από τους πιο δύστροπους και ματζίρηδες ανθρώπους που κυκλοφορούν.
@giorgiosiderie
Χαιρομαι που το διαβαζω αυτο Χρηστο. Δηλαδη που ανελαβαν οι ξενοι τη διασωση και διαδοση της Αρχαιας Ελληνικης, γιατι αν το αφησουμε στους Νεολληναρες...ζητω που καηκαμε.
Κι ωραια αυτα τα γη+μετρώ ή το εν+θεώ κλπ. Δυστυχως, απο τον απεραντο πλουτο της ελληνικης γλωσσας ο Νεοελληνας χρησιμοποιει στη καθημερινοτητα του 400-500 λεξεις το πολυ με κυριοτερη εκεινη που απαρτιζεται απο τα 2 συνθετικα μαλα+κας.
Και η συζητηση μας ηταν η κουλτουρα και η παιδεία του Νεοελληνα, οχι τα Αρχαία Γράμματα, νομιζω.
@fakes
Αγαπητε Σαλονικιε, ειδωλο ανεπαναληπτο ο Νικόλας. Αλλα αφενος δε γραφεις σε ποιον γυρο του ντραφτ επιλεχθηκε (τοτε ηταν 9 γύροι) κι αφετερου αν γινοταν ποτε τετοια ερωτηση στον Γκαλη θα απαντουσε οτι επελεξε την Ελλαδα για τα ωραια χαρτονομισματα της. Εκεινα τα καφετια με ενα μουσάτο τύπο πανω, ονοματι Ποσειδών. Κι αργοτερα κατι πρασινωπά με τον Γέρο του Μοριά.
consigliere (15-06-09)
Μπα? Ράδιο-ημιάρβυλο ηταν τελικα το προγραμμα QUEST?![]()
Bookmarks