Ετσι! Στην πρεσα μεχρι και στο "κοροιδο", μπας και αλλαξουν καμια σωστη πασα στα 2 μετρα!
The Dude (10-01-18)
Καταπληκτικό κοουτσάρισμα σήμερα. Δεν περίμενα τόσο καλό ντεμπούτο από τον προπονητή. Μπράβο στον ίδιο και σε αυτούς που τον επέλεξαν.
Πάντως επειδή κάποιοι άρχισαν να λένε ότι επιτέλους ο Γκαρσία έφερε το 4-4-2 και έτσι πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός, να πούμε ότι τα γκολ ήρθαν στο 2ο ημίχρονο, όταν μπήκε ο Μάριν και το σύστημα γύρισε στο κλασσικό 4-2-1-3 με τον Μιραλάς στα πλάγια. Μη λέμε κι ότι θέμε δηλαδή.
panahs7 (11-01-18)
Θυμίστε μου λίγο ποια σύγχρονη ομάδα παίζει με 2 φορ και τι χαφ έχει για να τα υποστηρίζει και το ξανασυζητάμε.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Ο Ολυμπιακός τύπε πέππα...![]()
There is a Dude in town
Πολλές παίζουν με δύο φορ αλλά όχι αναγκαστικά όπως μπορεί να εννοείς. Οι περισσότερες σύγχρονες ομάδες που παίζουν σύστημα που τελειώνει σε 1-1 πχ παίζουν με δύο φορ, είτε κοντό-ψηλό φορ είτε δημιουργό-εκτελεστή. Πολλές φορές μάλιστα ο κοντός είναι εκτελεστής και ο ψηλός δημιουργός. Δεν είπα να παίζουμε με 2 πλάτανους να ριζώνουν στην περιοχή.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
consigliere (12-01-18)
Ούτε έτσι παίξαμε χτες πάντως. Στο 1-1 που λες, ποιον βάζεις πίσω απ' τον φορ, τον Μιραλάς; Μένει έξω ο Φορτούνης τότε. Τον Φορτούνη; Πάει ο Μιραλάς στα πλάγια και ο Κωστάκης δεν είναι και γι' αυτό το ρόλο. Γενικά δεν πιστεύω ότι μας ταιριάζει κανένα σύστημα με 2 επιθετικούς. Η δική μου άποψη είναι ότι στο φετινό ρόστερ που υπήρχαν ικανοποιητικά φουλ μπακ και μέτρια εξτρέμ, το ιδανικότερο σύστημα θα ήταν το 5-3-1-1 (σε κώνο) που γίνεται 3-2-4-1 στην επίθεση. Σ' αυτό το σύστημα παίζουν και οι 2 που θες.
Ένα είναι το συστημα: 3-2-1-2-1-1 και φυσικά και ένα τερματοφύλακα. Αχαστο σύστημα και όποιος διαφωνεί είναι αμπαλος.
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
panahs7 (11-01-18), vasilis-thrylos7 (11-01-18)
Κάποια στιγμή τα ακραία μπακ θα καταργηθούν στο ποδόσφαιρο.
Ένα σύστημα με 3 στόπερ , δύο αμυντικά χαφ μπροστά από τους στόπερ που ανοίγουν προς τα πλάγια
κάπως έτσι
=== --- ---- ====
---- ----- -----
με όλο αυτό το σκηνικό να ξεκινά από το κέντρο,
τέσσερα χαφ μπαλαδόρους που να μαρκάρουν στυλ Κρος και ένα φορ.
Κάτι τέτοιο οραματίζομαι.
Έχω και λέω για 5-3-2 χρόνια τώρα... Ταμαμ
Το "χρόνια τώρα", είναι σχετικό - αν και αυτά, κάνουν κύκλους, σα τα γυναικεία ρούχα...
Για εμένα, το καλύτερο υλικό που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός για να παίξει κάτι τέτοιο, ήταν την πρώτη ολόκληρη χρονιά του Λεμονή (2002-2003), με το μόνο πρόβλημα να είναι ότι ή έβαζες τον Τζόρτζεβιτς δεκάρι, ή πάγκο, μαζί με το Γιαννακόπουλο (άρα, δε γινόταν να το παίξουμε...).
Τώρα, έχουμε ακραία μπακ για αυτή τη δουλειά έχουμε στόπερ και 1,5 κόφτη (σου λέω, εγώ, αν θέλεις και δύο, δε θα τα χαλάσουμε), έχουμε δεκάρι, ήρθε και ο δεύτερος επιθετικός, να πλαισιώσει το όποιο φορ: Λίμπερο δεν έχουμε, εκτός και αν στείλουμε το Ρομαό πίσω (ο λίμπερο, λειτουργεί περισσότερο επιτελικά, σαν χαφ, παρά σα στόπερ - Να παρατάξουμε τρία δικά μας στόπερ, στην ευθεία, ούτε να το σκέφτεσαι), οπότε δεν υπάρχει κανονικό εξάρι στην εντεκάδα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
drizzt (12-01-18)
Μου αρέσει η ανάλυση. Για να διευκρινίσω και να μην παρεξηγούμαι, εννοώ το εξής: Με το budget του Ολυμπιακού και τη δυνατότητα έλξης παικτών του ελληνικού πρωταθλήματος θεωρώ το πιο πραγματοποιήσιμο σύστημα (με μεταγραφές και στήσιμο) σε ανταγωνιστικο επίπεδο το 5-3-2. Δεν εννοώ ντε και καλά με το τωρινό ρόστερ.
Αν είχαμε εξτρέμ της προκοπής, είναι αλήθεια ότι θα προτιμούσα μία άλλη διάταξη...
Τη μόνη που απορρίπτω, είναι το 4-4-2: Είναι η διάταξη που αφήνει μακράν των υπολοίπων τα περισσότερα κενά στον αγωνιστικό χώρο - και δεν είμαστε και τίποτε τέρατα εκγύμνασης, για να ποντάρουμε στα τρεξίματα. Όλες οι άλλες προτάσεις, μου είναι αποδεκτές.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Η Μπαρτσα του βαλβερδε.... Να σου πω τα χαφ;;; πικρα άστο καμια φορά μένει ο μπουσκετς έξω... Τρελα χαχαχα
The death of one is a tragedy The death of a million is just a statistic
Bookmarks