Θα του μαραθεί?
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Κανα δυο για μεμονωμένους:
- Για τον Λεάλι η γνώμη μου είναι από την αρχή σχεδόν, ότι με τόσο συχνές τέτοιου είδους γκέλες δεν είναι δυνατόν να προτιμάται και να παιζεί έναντι οποιουδήποτε. Ο Καπίνο είναι κλάσεις καλύτερος- για την ακρίβεια είναι αρκετά καλός από μόνος του. Τραυματισμός, ΟΚ, αλλά όχι Λεάλι. Ας παίξει ο μικρός, προτιμότερο θα είναι.
- Ο Ρέτσος μου άρεσε. Βγάζει αυτήν τη σιγουριά στο παιχνίδι του. Μου αρέσει που δεν διώχνει απλώς στον γάμο του Καραγκιόζη αλλά προσπαθεί να ελευθερώσει και να χτίσει παιχνίδι. Σε μια φάση δεν του βγήκε και θα μπορούσε να δημιουργηθεί κίνδυνος, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση.
- Ο Φιγκέιρας έπαιζε τσαμπουκαλεμένος. Δεν είναι παιχταράς, αλλά τσαμπουκά έχει. Ο Σισοκό από την άλλη τη μεριά έδειχνε συνεχώς χωρίς ανάσες.
- Ρομαό μεγάλη εμφάνιση. Κι έτρεχε και για δύο. Δεν καταλαβαίνω πόσο κουτόχορτο πρέπει να μας ταίζουν, γι' αυτόν διαβάζαμε ότι δεν έχει φυσική κατάσταση και κάτι τέτοια αστεία.
- Ο Καμπιάσο έβγαλε την μεγάλη του κλάση και μας πήρε βόλτα. Εκτός των άλλων, ήταν σαφώς προπονητής στο γήπεδο κατά το κλισέ: συνεχώς η κάμερα τον έπιανε να μιλάει, να ανεβάζει, να δίνει οδηγίες.
- Ο Φορτούνης ήταν για ακόμη μια φορά προκλητικός. Αυτό το στυλ 10αριού που απλώς περπατάει και βουτάει και τον παίρνει από κάτω η ροζ ψυχολογία του δεν μου αρέσει και δεν μου άρεσε ποτέ. Μακάρι να πέσει στα χέρια κανενός σοβαρού προπονητή που να μπορέσει να τον κάνει πιο σκληρό. Παθητικό για την ομάδα. Όχι μεγαλύτερο από τον Μάριν που μπηκε και φάνηκε μόνο αρνητικά.
- Ο Φορτούνης δεν, οι δύο πλάγιοι όσα φιλότιμα τρεξίματα και να έδωσαν δημιουργικά δεν υπήρχαν. Επιθετική παραγωγή δεν μπορεί να στεριώσει έτσι. Η τακτική γύμνια της φετινής σαιζόν φάνηκε δυστυχώς και χθες. Καμμία κίνηση, καμμία υποστήριξη του επιθετικού, καμμία πρόβλεψη ή διάθεση για παραγωγή επιθετικού ποδοσφαίρου. Μόνο αμηχανία.
- Με αυτό το δεδομένο, πάλι καλά που βάλαμε και γκολ. Οφειλόμενο αποκλειστικά στον ατομικό αυτοσχεδιασμό του Καρίμ και την εμπειρία του Κουτσου. Αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση. Ούτε καν σε στημένα δεν έχει δουλέψει κίνηση η ομάδα. Από τους κεντρικούς χαφ και μπροστά δίνουμε την αίσθηση ότι απλώς γεμίζει η ενδεκάδα όπως όπως.
- Μεγάλη και εμφανής η απουσία του Σεμπά χθες.
... there's no such thing as "too much"...
Για το μονο που διαφωνω - με ολους μαλλον - ειναι για τον σισσοκο. Εγω τον βλεπω σχετικα καλο. Καλυτερο απο τον ντε λα μπεγια και παιζει συνεχως πανω-κατω την πλευρα, ενω ο ισπανος δεν κανει πολλα ανεβασματα γιατι μεχρι να γυρισει στην αμυνα τρεχα γυρευε.
Εμφανώς εκτός ρυθμού και σκιά του εαυτού του (για αυτό, άλλωστε, είναι εδώ), αλλά σε σχέση με τον Ισπανό, τον παίρνει να παίζει και χειρότερα, χωρίς να χάσει τη θέση του.
Η εναλλακτική του Φιγκειρας είναι για κλάματα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Ναι, κατέρρευσε σε κείνο το ματς. Δεν είπα ότι είναι η Ρεάλ, είπα ότι είναι μια ομάδα με ποιότητα που δεν φοβάται τις έδρες που θεωρούνται καυτές. Το Σάο Πάολο και το Καραϊσκάκη θεωρούνται τέτοιες, αντιθέτως το άδειο γήπεδο της Ντυναμό μόνο καυτό δεν ήταν. Της πήγε στραβά η βραδιά τότε και δεν είχε ψυχή να το γυρίσει ούτε καν να το παλέψει.
Θεωρώ πως όπως κι εμείς, έστω και στο πρόσφατο παρελθόν, κουβαλάνε ολίγη απ' την ίδια μαλακισμένη νοοτροπία. Αρκετοί παίκτες-βεντέτες, που συνθέτουν ένα σύνολο ή του ύψους ή του βάθους. Συνήθως επιδεικνύουν ένα είδος σταρχιδισμού, όπως οι παιχταράδες που έχουν περάσει από εμάς και είναι οι κατάλληλες ομάδες για να "χτυπηθούν" σε μια τέτοια φάση.
Φυσικά υπάρχει και το ανάποδο σενάριο, να βρεθούν στην βραδιά τους και να μην ξέρεις που να κρυφτείς. Γι' αυτό βλέπω ευχάριστα δηλώσεις σαν του Αντριάνο, που τολμούν να λένε σε φάση των 16 ότι μπορούν να πάρουν άνετα μια πρόκριση, χωρίς ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο σκορ. Μακάρι να συνεχίσουν στον ίδιο τόνο, όσο περισσότερο επαναπαυτούν, τόσο θα αυξηθούν οι πιθανότητές μας, αν και χωρίς αμφιβολία μιλάμε για έναν μικρό άθλο που πρέπει να γίνει.
Ένα σχόλιο και από εμένα, μπράβο στην ομάδα έστω γι'αυτη την προσπάθεια που έβγαλε, όσο μπορούσε έπαιξε...
Απλά είναι κρίμα γτ ούτε φέτος έγινε αυτό το ένα βήμα παραπάνω...Εγώ δεν εθελοτυφλώ, ελπίδες πρόκρισης δεν υπάρχουν ούτε στο ελάχιστο, άντε βαριά-βαριά ένα 10%...Κρίμα πάντως...Βλακεία γκολ φάγαμε....Του χρόνου πάλι...
consigliere (10-03-17), sirkostas (10-03-17)
Οντως, ο μανθατης που αντικατεστησε εχθες τον σεμπα, τα πηγε εξισου καλα με τον σεμπα στο αμυντικο κομματι, το οποιο ειναι το "δυνατο" σημειο του σεμπα. Επιθετικα, εκανε λιγα, οπως συνηθως λιγα κανει και ο σεμπα.
Τα δυο αρνητικα της απουσιας του σεμπα, κατα τη γνωμη μου, ηταν πως θα ετρεχε μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο, ενω ο μανθατης ηταν φανερα ανυμπορος στο τελευταιο δεκαλεπτο. Το δευτερο, πως θα ειχαμε για λυση απο τον παγκο τον μανθατη και οχι τον μαριν...
Αλλα νομιζω ειναι δυο μικρες λεπτομερειες που δεν εκριναν το αποτελεσμα.
Με αποκορυφωμα τον κουαρεσμα, που αν ηταν παιχτης του Ολυμπιακου θα ειχε φαει πολυ κραξιμο απο εμενα. Δεν ειναι συμπεριφορα επαγγελματια ποδοσφαιριστη αυτη. Αφηνω στην ακρη το οτι εκανε σεντρες μονο με "εξωτερικο" φαλτσο, αλλα στην τελευταια φαση που εχει ευκαιρια για μια καλη σεντρα παει και κανει το καραγκιοζιλικι που σεντραρει φερνοντας το ενα ποδι πισω απο το αλλο (υπαρχει συγκεκριμενο ονομα για αυτη την κινηση που μου διαφευγει). Λες και παιζει σε φιλικο ή λες και το σκορ ειναι 0-3 ξερω 'γω...
differance (10-03-17), panahs7 (10-03-17)
Η Μπεσικτας πιστευω πως στην αμυνα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο.
Μπροστα ομως ειναι πολυ δυνατη.
Εχει 3 παικτες στην επιθεση, 1,90 γρηγορους μπαλαδορους.
Και εναν Κουαρεσμα να δενει το γλυκο.
Αυτος ο Ταλισκα φαινεται τρομερος παικτης.
Απο τις πιο δυσκολες αποστολες που ειχε φετος η αμυνα μας,
και σε γενικες γραμμες τα πηγε καλα.
Ο Λεαλι σε μια αποκρουση που εκανε διπλα στο δοκαρι,
απο σκαστη κεφαλια 2 μετρα απο το τερμα,
εσβησε το λαθος του κατα τη γνωμη μου.
Γενικα εχει κανει το ιδιο λαθος πολλες φορες,
αλλα εχει κανει και καποιες τρομερες αποκρουσεις.
BrazHlias (10-03-17), consigliere (10-03-17), differance (10-03-17), panahs7 (10-03-17), Reds (10-03-17)
Έχει κάνει πολύ ξεφόρτωμα ο Ολυμπιακός με τις πωλήσεις παιχτών και είναι άδειος από παίχτες - ηγέτες. Ο Φορτούνης είναι τέτοιος,αλλά δεν φτάνει. Καλοί είναι οι νέοι παίχτες, αλλά δεν μπορεί να στηριζόμαστε σε αυτούς για τα πάντα.
sirkostas (10-03-17)
panahs7 (10-03-17)
Φυσικά μπορώ να μπω εγώ και να σου βάλω για avatar τον Ντα Κόστα![]()
panahs7 (10-03-17)
Θα σου πω γιατί γίνεται αυτό. Γιατί ένας άπειρος παίχτης δεν ξέρει να κοντρολάρει ακόμα τις δυνάμεις του, ώστε να αντέξει 90 λεπτά. Οι πιτσιρικάδες πάντα μπαίνουν ορμητικά στα παιχνίδια και στην αρχή νομίζεις πως θα φάνε το χόρτο με την ορμή που έχουν. Μοιραίο είναι κάποια στιγμή οι δυνάμεις τους να μειώνονται. Αυτό διορθώνεται μόνο με την απόκτηση εμπειρίας.
Και στο στίβο ακόμα, μπορείς να τσεκάρεις τις ηλικίες των μαραθωνοδρόμων. Θα δεις ότι οι περισσότεροι είναι μιας κάποιας ηλικίας. Στην αρχή έτρεχαν 5 και 10 χιλιόμετρα και μετά από χρόνια ανέβηκαν στον Μαραθώνιο.
consigliere (10-03-17), Reds (10-03-17)
consigliere (10-03-17)
Όντως που λέει ο λόγος γιατί τώρα είναι στα πιτς για επισκευή![]()
Bookmarks