παντως αν δεν σαρεσει η φετα,τοτε δεν σαρεσει και το γαλα.γιατι ,μαζι με το γιαουρτι,ειναι τα κατεξοχην αμεσα παραγομενα απο το γαλα προιοντα.
καλα η κοουτς εδω προτιμα να τρωει ωμο ψαρι με φυκια και ρυζι...τι να λεμε τωρα..ο ορισμος του αηδιαστικου πιατου..χαχαχχαχα.δεν ειναι επιχειρημα αυτο![]()
παντως αν δεν σαρεσει η φετα,τοτε δεν σαρεσει και το γαλα.γιατι ,μαζι με το γιαουρτι,ειναι τα κατεξοχην αμεσα παραγομενα απο το γαλα προιοντα.
Δεν τρώει σούσι η coach πως σου ήρθε αυτό;
Πάλι τα ίδια θα λέμε; Από τη φέτα στο σούσι εσύ πάλι;
Και όπως σιχαίνομαι τη φέτα σιχαίνομαι και το σούσι.
Αλλά έχεις προσέξει και σιχαμερό υγρό μέσα στο οποίο κολυμπάει η φέτα;
Βρωμερό και τρισάθλιο....
Έχω δει και από κοντά πως τη φτιάχνουν, σε χωριό μεγάλωσα.....
Μπλιαχ και ξανά μπλιάχ...
Φέτα-σοκολατίνα? Καινούρια συνταγή είναι αυτή? Του Στέλιου Παρλιάρου?
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
νερακι σε αλμη ειναι καλη μου.καθολου σιχαμενο υγρο...αλλα ειναι τα σιχαμενα πραγματικα.αυτα που μετα βδελυγμιας τρωμε εξω.
ειχα την εντυπωση περι αρεσκειας της κοουτς στο σουσι,λογω ιαπωνιας.
Χάρη ξεκόλλα. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Σου είπα τα άλλα τυριά τα τρώω. Γάλα πίνω μόνο φρέσκο και κρύο και εβαπορέ που βάζω στον καφέ.
Γιαούρτι τρώω αλλά συγκεκριμένα. Και το γάλα και το γιαούρτι δεν τα μπορώ όταν είναι πλήρη σε λιπαρά. Το πράσινο μόνο πίνω και σε γιαούρτια τα light.
Έχουν τεράστια διαφορά στην υφή και στη γεύση. Γενικά δεν έχει σχέση η γεύση της φέτας με το γάλα και το γιαούρτι ούτε βέβαια η μυρωδιά.
Μια βόλτα από ένα τυροκομείο θα σε πείσει. Καλύτερα να πας στη χωματερή. Δεν υποφέρεται....
Και με τα γαλακτοκομικά γενικά υπάρχουν πολλοί που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να τα καταναλώσουν.
Μωράκια που γεννιούνται με αλλεργίες και δεν μπορούν να πιουν γάλα καθόλου ξέρεις με τι μεγαλώνουν μέχρι να αρχίσουν το φαγητό;
Με ειδικά γάλατα και τροφές από παρμεζάνα που είναι από τα τοπ θρεπτικά τυριά.
Αλλο η δυσανεξια.αλλα η δυσανεξια δεν ειναι ειδικα στη φετα,αλλα γενικα στα γαλακτομικα προιοντα λογω της λακτοζης,οπως σωστα ειπες.αν και τα γαλακτοκομικα γενικα περιεχουν στοιχεια πολυτιμα για τον ανθρωπο,και προφανως οσοι δεν μπορουν να τα καταναλωσουν,θα πρεπει να βρουν αλλους τροπους αναπληρωσης.τωρα οσο για τη γευση...γουστα ειναι αυτα.αν και ο περισσοτερος κοσμος,αρεσκεται σε αυτη.και μην ξεχναμε πως αποτελει το κυριο μερος ενος απο τα θρεπτικοτερα και διασημοτερα ελληνικα πιατα,της χωριατικης σαλατας.
ε καλα,και απεξω απο ενα ψαροπωλειο αν περασεις,θα βρωμαει ψαριλα,οταν ολα τα ψαρια βρισκονται μαζι.αυτο δεν σημαινει πως ειναι αποκρουστικο σαν εδεσμα.αλλα ειπαμε..γουστα ειν αυτα.
Ξέρω τι είναι. Γάρος...Βρωμάει λέμε....Έχω φτιάξει και με τα χεράκια μου τυρί μη νομίζεις. Όταν είναι ακόμη στη διαδικασία του διαχωρισμού και το βάζεις να στραγγίσει από τα υγρά του δεν έχει καμία μυρωδιά και είναι κάτι ανάμεσα σε τυρί και γιαούρτι.
Ρίχνεις στο γάλα την πυτιά και αφού πήξεις το διαχωρίζεις. Μετά μένει το τυρόγαλο από το οποίο κάνουν τις μυζίθρες.
Το βάζουν πάνω στη φωτιά και βγαίνει κάτι σαν αφρός, το μαζεύουν το βάζουν στα ειδικά πανιά και το αφήνουν να στεγνώσει.
Ξέρω η βλάχα. Δεν έφτιαχνε η μαμά μου αλλά έφτιαχναν οι θείες μου και άλλες γυναίκες και έχω μάθει.
Όπως σιχαμερό είναι το κατσικίσιο γάλα με την πέτσα από πάνω.....Έχεις πιεί; Να πας να δοκιμάσεις να σου πω εγώ...
τσου γάλα, γιούρτια, φέτες, κασέρια, κεφαλοτύρια (EMOTICON XERATO)...
Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;
φυσικα και εχω πιει και μαρεσε παρα πολυ!
Παρεμπιπτόντως σήμερα ζήτησα να μου μετρήσουν το ασβέστιο και είχα 9,4mg% με όρια στους ενήλικες (8,2-10,2) και στους 5-20 ετών (9,2-11).
Μέχρι και τα πιπίνια έπιασα!
Οπότε μπορώ να σιχαίνομαι τη σκατοφέτα άφοβα.![]()
Κρίμα που δεν ζει ο παππούς μου να σε στείλω στο χωριό να πιεις.
Άρμεγε την κατσίκα και έφερνε να πιούμε. Με το ζόρι. Δεν με κατάφεραν ποτέ.
Κι έβαζαν μέσα και HEMO και έλεγαν και καλά ότι είναι carnation.
Ούτε εγώ ούτε η αδερφή μου ξεγελαστήκαμε ποτέ να το πιούμε.
Ο βλάκας ο ξάδερφός μου το πίστευε ότι έπινε carnation
Χάρη μήπως το πίνεις και κατευθείαν από το βυζί της κατσίκας;
Γιατί το έχω δει και και αυτό....![]()
... και το carnation μια μαλακία ήταν ... ούτε αυτό με κατάφεραν να πιω ... το ξέρναγα.
δεν ειναι θεμα μυθου.καθε οργανισμος αντιδρα διαφορετικα.αλλοι εχουν αυξημενο ασβεστιο εκ φυσεως...αλλοι ελλειψη.παντως τα γαλακτοκομικα γενικα θωρακιζουν την υγεια,ε και οποιος αρεσκεται στο να τα τρωει κανει κατι καλο...αρα δνε γλυτωνετε ετσι ευκολα εσεις μιςς!
οσο για το χωριο,μακαρι να με εστελνες.ανθογαλα και κατσικισιο,και τι στον κοσμο...(για το βυζι ,δεν εχω τετοιες διαστροφες).
Bookmarks