αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ
σταθη μπες στις μεταγραφες.το ονειρο μας θα γινει πραγαματικοτητα![]()
FUCK PAO AND THE AVENUE
Καλορίζικο Μαράκι το ποδήλατο.
Καλές βόλτες και καλές περιπέτειες να έχεις.
Να προσέχεις στο δρόμο πάρα πολύ γιατί σε αυτή τη
χώρα κυκλοφορούν ως επί το πλείστον ψυχασθενείς στους δρόμους.
Αχ τι βόλτες έκανα κι εγώ μικρή με το ποδήλατό μου.
Και τι τούμπες έχω φάει. Ακόμη τα έχω τα σημάδια.
Τη μεγαλύτερη τούμπα την έφαγα όταν κυνηγούσα ένα καλοκαίρι
ένα αγοράκι μικρότερο με μικρότερο ποδηλατάκι, γιατί με είχε στείλει
η μαμά του να τον μαζέψω για να φάει το αυγό του
Δεν ήθελε ο άτιμος κι εμένα η μαμά μου του μου είχε πει ότι στηρίζεται
σε μένα να τον πάω σπίτι γιατί με αγαπούσε ο Αιμίλιος και με θαύμαζε ως μεγαλύτερη
Το αυγό όμως δεν το αγαπούσε και πάνω σε μια στροφή εκεί που σχεδόν
τον είχα πιάσει με το ένα χέρι, γλίστρησα στα χαλίκια του δρόμου
και σύρθηκα κάτω. ¶ουτς ακόμη πονάει!!!!!! Μου είχε ξεσκιστεί όλο το πόδι
έκανα δύο εβδομάδες να περπατήσω. ¶τιμε Αιμίλιε.
Από τότε δεν ξανακυνήγησα άντρα
Μαράκι κι εσύ μην κυνηγάς κανέναν. ¶σε να σε κυνηγάνε
Πάρε κι ένα τραγουδάκι για το νέο σου ποδήλατο
[youtube]www.youtube.com/watch?v=LRad7hVYhuw[/youtube]
Galletti97 (13-08-09)
σε ευχαριστώ πάρα πολύ ελενίτσα μου!
Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1777 ο Hans Christian Orsted!
Και ιδού κύριοι χωρίς προκαταλήψεις, με διάλογο, κοινό νού, ορθή σκέψη και επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα η αλήθεια λάμπει πρός όφελος της κοινωνίας.
ΥΓ Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσης είναι εντελώς τυχαία έτσι κι αλλιώς ο μεσαίωνας έχει τελειώσει αιώνες τώρα
[youtube]yp_l5ntikaU[/youtube]
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
differance (20-08-09)
Μέσα σε θύελλα αντιδάσεων από διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υιοθετήθηκε στο Αφγανιστάν νόμος που ορίζει ότι ο άνδρας μπορεί να στερήσει από τη σύζυγο την τροφή εάν εκείνη αρνηθεί να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του. Διεθνείς οργανώσεις τονίζουν ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία, καταγγέλλοντας προεκλογικό απόπειρα του Χαμίντ Καρζάι να αποσπάσει τις ψήφους φονταμενταλιστών και υπερσυντηρητικών στις κάλπες που θα στηθούν την Πέμπτη για τις προεδρικές εκλογές.
Ο νόμος αφορά τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας και πέρασε «σιωπηλά», αλλά σαφώς με την έγκριση του Χαμίντ Καρζάι. Η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή του νομοθετήματος.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) υπενθυμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο νόμος αυτός είναι παραλλαγή ενός άλλου που είχε ψηφιστεί από το αφγανικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο και είχε υπογραφεί από τον Καρζάι, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς αφγανικές και διεθνείς οργανώσεις κατήγγειλαν ότι πρόκειται για νομιμοποίηση της οικογενειακής βίας.
Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη από τη σύζυγό του, συμπεριλαμβανομένης και της τροφής, εάν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Ορίζει ακόμη ότι τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα ή του παπού.
Και όχι μόνο αυτό. Ορίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να ζητήσει την άδεια του συζύγου τους για να εργασθούν, ενώ επιτρέπει σε έναν βιαστή να αποφύγει κάθε δίωξη εάν καταβάλει το «χρήμα του αίματος» στη γυναίκα που υπέστη το βιασμό.
Τον περασμένο Απρίλιο ο Χαμίντ Καρζάι ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο που είχε υπογράψει ο ίδος το Μάρτιο μετά τις διαμαρτυρίες αφγανικών και διεθνών οργανώσεων που κατήγγειλαν ότι το νομοθέτημα θεσμοθετεί για τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας περιορισμούς ανάλογους με αυτούς του καθεστώτος των Ταλιμπάν.
Η αρχική εκδοχή υποχρέωνε τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας να έρχονται σε επαφή με το σύζυγό τους τουλάχιστον κάθε τέσσερις ημέρες, και ουσιαστικά νομιμοποιούσε το βιασμό καθώς αφαιρούσε την ανάγκη της συναίνεσης στον έγγαμο βίο.
Οι διαμαρτυρίες προήλθαν κυρίως από χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης που υποστηρίζει την κυβέρνηση Καρζάι, αλλά και είναι εκ των κατεξοχήν οικονομικών υποστηρικτών της ασιατικής χώρας.
«Θεωρώ αυτό το νόμο αποκρουστικό» είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια διάσκεψης του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο. «Υπολογίζουμε στην απόσυρση αυτού του νόμου γιατί είναι απαράδεκτος» είχε τονίσει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
μιλαμε για μεσαιωνα....
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Εύχομαι σε κάτι τέτοιους άντρες βίαιο και οδυνηρό ευνουχισμό.
Ρε παιδιά είναι 1000 χρόνια πίσω σε αυτή την χώρα. Η οικονομία τους στηρίζεται στην παραγωγή πρέζας και σε σε όλες τις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινότητας τους είναι στο μεσαίωνα.
Η έκθεση του ΟΟΣΑ το 2004 για την Ελλάδα
Στα πρόθυρα της απαξίωσης βρίσκεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα: με ελάχιστους πόρους αδυνατεί να μορφώσει τα ελληνόπουλα ενώ δημιουργεί άνεργους ή άεργους πτυχιούχους.
Έτσι, οι έλληνες μαθητές της πρώτης λυκείου κατατάσσονται χαμηλά στα τεστ γενικών γνώσεων αλλά και στα μαθηματικά παρ’ ότι έχουν τις περισσότερες ώρες διδασκαλίας, οι δε απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, καθώς πολύ πιο εύκολα βρίσκουν δουλειά οι ανειδίκευτοι.
Το σύστημα στην Ελλάδα επιβραβεύει τους «αμόρφωτους» και στηρίζει την ιδιωτική παιδεία στην οποία αναγκάζονται να προσφύγουν οι γονείς για να μορφώσουν τα παιδιά τους. Η Ελλάδα δίνει για την εκπαίδευση το πιο μικρό κομμάτι του προϋπολογισμού σε σχέση με κάθε άλλο κράτος-μέλος του ΟΟΣΑ: μόλις το 6,6% του συνόλου των δαπανών, γεγονός που αναγκάζει τα νοικοκυριά να πληρώσουν από την τσέπη τους ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα.
Μια άλλη παράμετρος είναι η αποσύνδεση των πανεπιστημίων από την αγορά εργασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πτυχιούχοι να έχουν σήμερα πιο λίγες πιθανότητες να βρουν δουλειά από ό,τι όσοι δεν έχουν απολυτήριο λυκείου. Η ανεργία στις τάξεις των κατόχων πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σπάει παγκόσμιο ρεκόρ (μεταξύ των 30 πιο πλουσίων κρατών), και έχει ως παράπλευρη απώλεια την απόσυρσή τους από την αγορά εργασίας. Το πρόβλημα είναι μάλιστα ιδιαίτερα έντονο στις γυναίκες.
Η παιδεία «παράγει» όμως και αμόρφωτους πολίτες: οι 15χρονοι Ελληνες ονειρεύονται να γίνουν «στελέχη», δεν έχουν όμως τα «όπλα». Οι γνώσεις τους λαμβάνουν μετά βίας τη «βάση» στη διεθνή κατάταξη, ενώ πολύ λίγοι μπορούν πραγματικά να εκφραστούν, να γράψουν και να κατανοήσουν τις φυσικές επιστήμες.
Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου το κράτος δεν δίνει τόσο λίγα χρήματα για την παιδεία. Όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2004 μόλις το 6,6% του προϋπολογισμού οδεύει προς την εκπαίδευση όταν στην Ελβετία το κράτος δίνει το 14,2%, στη Νορβηγία το 15,3%, στο φτωχό Μεξικό το 22,4% και στην Ουγγαρία το 12,9%.
Πρόκειται για χρήματα που αντιστοιχούν στο 3,8% του ΑΕΠ και τα οποία ως αναλογία στο εισόδημα της χώρας όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί από τότε παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για τη σταδιακή αύξησή τους στο 5% του.
Στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα δίνει λιγότερα (ως ποσοστό του ΑΕΠ) απ’ ό,τι όλα τα υπόλοιπα 30 ανεπτυγμένα οικονομικά κράτη που συμμετέχουν στον Οργανισμό: Αντιστοιχεί το 2,67% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας που υστερεί ακόμα και από τις δαπάνες της γειτονικής Τουρκίας και μάλιστα ίσια ίσα καλύπτει τις δαπάνες μισθοδοσίας αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για επιπλέον παροχές.
Στα σχολεία, οι μισθοί και οι υπόλοιπες λειτουργικές δαπάνες καλύπτουν το 91% των πιστώσεων (το 2,62% του ΑΕΠ). Αποτέλεσμα: περισσεύει μόνο το 0,05% για μεταφορές, σίτιση, στέγαση και άλλες δραστηριότητες. Για όλα αυτά περισσεύουν το χρόνο μόλις 65 ευρώ ανά έλληνα μαθητή, έναντι 274 ευρώ κατά μέσο όρο στα κράτη του ΟΟΣΑ και 913 ευρώ στη Γαλλία.
Οι γονείς κάθε χρόνο δίνουν ποσό ίσο με το 0,3% του ΑΕΠ (το 8,6% της συνολικής δαπάνης για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Η συνεισφορά τους «επισήμως» είναι η πέμπτη υψηλότερη μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομικά κρατών. Ουσιαστικά η ιδιωτική δαπάνη για εκπαίδευση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη η «παραπαιδεία» και τα χρήματα που ξοδεύονται χωρίς απόδειξη.
Ούτε στα πανεπιστήμια η κατάσταση είναι καλύτερη, παρότι το ελληνικό κράτος αύξησε σημαντικά τη ροή χρημάτων τα τελευταία χρόνια κατά 116% ποσοστό που είναι το υψηλότερο με διαφορά από τα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ.
Σήμερα, η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων φτάνει το 1,1% του ΑΕΠ. Πιο υψηλή αναλογία καταγράφεται μόνο σε κράτη της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σουηδία η Φιλανδία, η Δανία αλλά και του Καναδά.
Από το ποσό αυτό, οι μισθοί καλύπτουν το 57% του συνόλου (το 0,87% του ΑΕΠ), ενώ για σίτιση και στέγαση δίδονται πόροι ίσοι με το 0,05% του ΑΕΠ (δηλαδή αναλογούν 204 ευρώ ετησίως ανά φοιτητή έναντι 454 ευρώ μέσου όρου).
Και πάλι όμως τα χρήματα δεν αρκούν: αν η χρηματοδότηση υπολογιστές - ανά φοιτητή δίνουμε συνολικά για πανεπιστημιακή εκπαίδευση 4.280 ευρώ ετησίως, έναντι 10.052 του μέσου όρου του ΟΟΣΑ και 20.230 ευρώ στην Ελβετία (τιμές σε μονάδες αγοραστικής δύναμης).
Κι αυτό συμβαίνει λόγω της πληθώρας των φοιτητών, πολλοί από τους οποίους τελικά καταλήγουν «αιώνιοι». Η μέση φοίτηση υπολογίζεται στα 5,7 έτη, έναντι 4,2 κατά μέσο όρο στο σύνολο των χωρών. Έτσι, τελικά, στον μέσο φοιτητή «αναλογεί» για το σύνολο των σπουδών του ποσό 24.255 ευρώ έναντι 42.906 ευρώ του μέσου όρου (το ποσό είναι προσαρμοσμένο με βάση το κόστος ζωής), δηλαδή πιο λίγο από κράτη όπως η Ισλανδία, η Κορέα και το Μεξικό που έχουν πολύ πιο σύντομη φοίτηση.
Η συμμετοχή των Ελλήνων στην ανώτατη εκπαίδευση αυξήθηκε σημαντικά από το 1995 μέχρι σήμερα, κατά 78%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από κάθε άλλο κράτος μετά την Ουγγαρία (40% είναι η μέση αύξηση σε όλα τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ).
Συνέπεια όλων αυτών είναι να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές και οι παροχές προς τους φοιτητές, με τη μορφή υποτροφιών ή επιδομάτων οι οποίες φτάνουν στο 6,4% της δημόσιας δαπάνης για την εκπαίδευση έναντι του 30% στη Δανία. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μάλιστα, αντίστοιχες παροχές είναι είδος υπό εξαφάνιση: μόλις 0,3% του συνόλου, οι χαμηλότερες μετά τη Βρετανία (0,2%).
Τα ελληνικά πανεπιστήμια μπορεί να παράγουν πολλούς απόφοιτους (εκ των οποίων πολλοί δεν έχουν δουλειά), υστερούν όμως σε κάτι πολύ σημαντικό: σε αποφοίτους εξειδικευμένων ερευνητικών προγραμμάτων. Ανάλογα πτυχία λαμβάνει ετησίως μόνο το 0,7% του πληθυσμού, η πέμπτη πιο χαμηλή αναλογία, έναντι 1,2% μέσου όρου και 2,8% του πληθυσμού στη Σουηδία.
Το πρόβλημα βρίσκεται στις πολύ χαμηλές δημόσιες δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη: σε αυτές καταλήγει ποσό ίσο με το 0,2% του ΑΕΠ. Μόνο το Μεξικό και η Σλοβακία δίνουν λιγότερα χρήματα για την ανάπτυξη έρευνας στα πανεπιστήμια, όταν στη Σουηδία δίδεται ποσό ίσο με το 0,75% του ΑΕΠ.
================================================== ==============
Κάθε πέρσι και καλύτερα (δυστυχώς αυτό ισχύει υπερκομματικά)
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
«Πολιτιστική Επανάσταση» ορίζεται το κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο, που έλαβε χώρα στην Κίνα τη δεκαετία 1966-1976, στο πλαίσιο της διαπάλης εξουσίας στους κόλπους του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η σχετική ελευθερία των αρχών της δεκαετίας του '60 στις τέχνες και τα γράμματα μέσα απ' το σύνθημα του Μάο «Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν, 100 σχολές σκέψης να συναγωνιστούν» προκαλεί την αντίδραση των σκληροπυρηνικών. Ανάμεσά τους και η σύζυγός του Τζιανγκ Τζινγκ, που εύκολα πείθει τον «Μεγάλο Τιμονιέρη» ότι ο κομμουνισμός κινδυνεύει, όχι μόνο από τους καλλιτέχνες, αλλά και από τους μετριοπαθείς πολιτικούς που έχουν το πάνω χέρι στο κόμμα.
Το σύνθημα για την «Πολιτιστική Επανάσταση» δίνει το Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος στις 1966, που καταγγέλλει συλλήβδην κομματικά στελέχη, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στρατιωτικούς και καλλιτέχνες ως αντεπαναστάτες. Την κατάσταση αναλαμβάνουν στα χέρια τους με προτροπή του Μάο μαθητές και φοιτητές. Ακολουθούν 10 χρόνια χάους.
Οι νεαροί «ερυθροφρουροί», όπως ονομάζονται, αγωνίζονται με αυταπάρνηση να αλλάξουν τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι πολιτιστικές παραδόσεις, οι συνήθειες, τα έθιμα, η μακραίωνη κινεζική κουλτούρα, τίθενται υπό διωγμό. Αναρίθμητα αρχαία μνημεία, έργα τέχνης, βιβλία και πίνακες καταστρέφονται. Η οικονομία οπισθοδρομεί.
Προκαλούνται ακόμη και κυκλοφοριακά προβλήματα, όταν οι νεαροί ερυθροφρουροί αποφασίζουν ότι τα κόκκινα φανάρια και όχι τα πράσινα θα πρέπει να σημαίνουν ελεύθερη διέλευση. Μοναδικός οδηγός ενός ολόκληρου λαού γίνεται το «Κόκκινο Βιβλίο» με τις σκέψεις του Μάο. Ο κινεζολόγος Σάιμον Λέις κάνει λόγο για τον «ανελέητο εκκρετινισμό του πλέον εκλεπτυσμένου έθνους στη Γη».
Στα 10 χρόνια της «πολιτιστικής τρομοκρατίας» χάνουν τη ζωή τους 34.776 άνθρωποι, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς. Ανεπίσημα, ο αριθμός τους είναι ανυπολόγιστος.
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Αυτό ιστορικά υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών.
Εδώ το 1959-1961 περίπου 20 εκατομμύρια κόσμος πέθανε από την πείνα, ο Μάο έπαιρνε ιδέες από την Τζιανγκ Τζινγκ...
Την ιστορία την γράφουν οι νικητές, τα γεγονότα μένουν να τα σχολιάζουμε εμείς από την ασφάλεια του γραφείου μας. Το "Μεγάλο άλμα μπροστά", η πλήρης κολεκτιβοποίηση, η "προλεταριακή πολιτιστική επανάσταση" , τα "15 ετή προγράμματα" συνεχίζουν και συνεχίζουν ακατάπαυστα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται δεξιά κι αριστερά το αποτέλεσμα ίδιο.
sadi (19-08-09)
Yulin (19-08-09)
Θέμα: πανδημία κέρδους
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γιΆαυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γιΆ αυτό.
Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απΆ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοισε 10 χρόνια, δηλαδήαναλογικά 25 θάνατοιτοχρόνο.
Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.
Η διεθνής φαρμακευτική Rocheμε το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Rocheκαι η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρώταμεταπουλερικάκαιτώρα με τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γιΆαυτό.
Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.
Μόνογιατηγρίπητωνχοίρων.
Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γιΆ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.
Η εταιρεία GileadSciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον DonaldRumsfeld, γραμματέα αμύνης του GeorgeBush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Rocheκαι Relenzaτρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απΆ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Rocheκαι της Relenzaκαι να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.
ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ».
θρύλε για πάρτι σου θρύλε μαζί σου, εμείς οι άρρωστοι οι οπαδοί σου....
Eleni7 (22-08-09), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (22-08-09), nbqgr (19-08-09), pandragon (19-08-09), Yulin (19-08-09)
θελω παστα
*****8.23*****
Bookmarks