στα θετικα οτι καταφεραμε να μη μας φυγει ο εσε φετος.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Bεζο δανεικος σε μια Τουρκικη.
Μας έχει μεινει ο Ραντζελοβιτς και ο Ανδρουτσος απ οσους δεν υπολογιζονται.
Διάβαζα μάλιστα οτι ο Ανδρουτσος λογω καλών σχέσεων με διοικηση προπονητή, δεν ενοχλεί ακομα και αν τελικά δε βρει ομάδα.
Και γιατί να ενοχλήσει δηλαδή; Άμα προπονείται 07:00-08:30 κάθε πρωί μόνος του, θα ξεχάσουν κι ότι υπάρχει....
Για πρώτη φορά λοιπόν βλέπουμε ένα μαζεμένο ρόστερ και σημαντικό (για μένα) κάνεις νομίζω εκτός ευρωπαϊκής λίστας, να δούμε πως θα πάει.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Ενα compact συνολο εχει τα υπερ και τα κατα.Θα παιξουν ολοι αρκετα, και σε καθε διοργανωση, δεμενοι πιο πολυ μεταξυ τους, καλυτερη προπονηση και διακριτοι ρολοι..
Κατα, οτι επειδη ειναι μεγαλη σεζον με πολλα παιχνιδια και μερικες "διαβολοεβδομαδες" σαν την eurolegue, να μια κιτρινη,να ενας τραυματισμος και αρχιζουν και ζοριζουν τα πραγματα......
Δεν ξέρω τι θα καταφέρει η ομάδα, απόδειξη η περσινή χρονιά που έφερε μια τεράστια επιτυχία ενώ ο προγραμματισμός και όσα έγιναν μέχρι την έλευση Μεντιλίμπαρ βρίσκονται στο εγχειρίδιο "πώς να μην τρέξεις ποτέ μια ποδοσφαιρική ομάδα". Όποια επιτυχία και να έρθει δεν αλλάζει το τι προγραμματισμός έγινε κατά την περίοδο προετοιμασίας και μεταγραφών, που τη θεωρώ κάκιστη ενώ μας έχουν φλομώσει στο ψέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, για να μην αναφερθώ εκτενώς σε όλα, μέχρι πριν την έλευση Willian τα ίδια τα τσιράκια μιλούσαν για τέσσερις μεταγραφές ακόμα.
Ακόμη κι έτσι, στη θεωρία τουλάχιστον νομίζω πως μπορεί να βρεθούμε αναβαθμισμένοι επιθετικά, ακόμη και χωρίς τον κοντό. Βαρόμετρο το πόσο θα βοηθήσει ο Βραζιλιάνος. Αν είχαμε και τον Γιόβετιτς θα ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος. Αναφέρομαι στις θέσεις των κυνηγών και των εξτρέμ.
Αναβαθμισμένοι ίσως είμαστε και στην άμυνα, καθώς ο Πιρόλα δείχνει σε γενικές γραμμές καλύτερος από τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς. Εδώ το "ίσως" έχει να κάνει με την θέση του αριστερού μπακ. Αν είχε έρθει παίκτης θα είμασταν ξεκάθαρα στο συν.
Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι στους μέσους, όπου δεν έχω ιδεά πώς το έχουν σκεφτεί, ποιοί προορίζονται για ποιές θέσεις, και ποιές τριάδες θα δουλευτούν. Στο δικό μου το μυαλό δεν βγαίνει το θέμα ούτε ποιοτικά, ούτε ποσοτικά (όχι στον συνολικό αριθμό, αλλά στο πόσοι μπορούν να παίξουν σε κάθε θέση), ούτε στο ταίριαγμα σύμφωνα με τις ικανότητες της κάθε μονάδας ξεχωριστά. Φτάνω στο συμπέρασμα πως για να πάνε καλά τα πράγματα θα πρέπει να πάρουμε σημαντικά πράγματα από τους μικρούς, κυρίως μεσοεπιθετικά.
Σε γενικές γραμμές νομίζω πως η ομάδα χρειαζόταν δύο ακόμη παίκτες. Μέσο με επιθετικές αρετές και ικανότητα να τρέξει τη μπάλα, και αριστερό μπακ.
Αυτά από μένα για τις μεταγραφές και το ρόστερ, και περιμένω να δω την ομάδα στο χορτάρι.
jonk (06-09-24)
Εγώ βλέπω ότι φωνάζουμε για τους μικρούς, αλλά στην πράξη όταν ζορίζουν τα πράγματα, κάνουμε πίσω. Κατ' αρχάς τους ξεχωρίζουμε, είναι το βασικό ρόστερ και οι μικροί. Ενώ όποτε έπαιξαν τα παιδιά δεν είχαν καμιά διαφορά από τον Στάμενιτς ας πούμε, μη σου πω ήταν και καλύτεροι.
Τελικά τους θέλουμε ή όχι; Αν τους θέλουμε, θα πρέπει να υποστούμε και την αρνητική πλευρά για να τους βγάλεις σε βάθος χρόνου. Ο Έσε ήρθε πέρσι 21 χρονών, αρχηγός της Ουρακάν, τον αντιμετώπισε κανένας σαν παιδάκι (που ήταν); Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι θέλουμε.
η μεγαλυτερη μεταγραφη ανακοινωθηκε 11 φλεβαρη περσι![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
jonk (06-09-24)
Δηλαδή κανείς εκτός του Κωστούλα δεν μπορούσε να πάρει ένα δεκαπενταλεπτάκι χρόνου; Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να θεωρούνται ισότιμα μέλη του ρόστερ και του ροτέισιον. Αν δεν κάνω λάθος οι μικροί έβγαλαν όλη την προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς, σε αντίθεση με άλλους παίκτες. Τέλος πάντων, θα δούμε πως θα πάει στη συνέχεια, νωρίς είναι. Εγώ δεν είμαι εναντίον του να πάρουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής, ίσα ίσα, αλλά όχι να λέμε μικρό ρόστερ 25 παικτών και τελικά τρεις-τέσσερις παίκτες να μην υπολογίζονται ουσιαστικά. Αυτό μετά είναι λειψό ρόστερ και πέφτει κορόιδεμα.
Για τους μέσους που ανέφερα παραπάνω, να προσθέσω πως νομίζω θα μας δυσκολέψει αρκετά το να μην έχουμε κάποιον ο οποίος γράφει γύρω στις δέκα ασίστ στο χρόνο (κι ας μην βάζει γκολ). Νομίζω κι ο Βοσκός ανέφερε κάτι παρόμοιο κάποια στιγμή. Οι παίκτες που έχουμε μπροστά από όσο έχω δει σκέφτονται πρώτα το σουτ. Αν ο Γουίλιαν είναι καλά θα προσφέρει σ' αυτό και τον βλέπω βασικό, διαφορετικά θα μας κοστίσει.
Άμα έπαιρναν χρόνο οι μικροί και χανόταν κανένας βαθμός μετά θα λέγαμε "θα είχαμε ξεφύγει αλλά επειδή δεν έχει παίκτες έβαλε τους μικρούς και χάσαμε την ευκαιρία θα το πληρώσουμε μετά".
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Αυτό που πιστεύει να κάνει ότι και να λέμε εμείς, αλλιώς δεν είναι προπονητής. Ο κόσμος αν δεν πάνε καλά τα πράγματα θα γκρινιάζει έτσι κι αλλιώς είτε για τους μικρούς, είτε για τον Φορτούνη, είτε για τον κοντό, είτε για όποια μεταγραφή δεν αποδίδει. Δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό.
BTW για όλους θεωρείται ότι δεν έχουμε και πρόβλημα στη θέση του φορ αλλά εγώ θεωρώ δεδομένο ότι τα Χριστούγεννα θα ψάχνουμε ΚΑΙ για σέντερ φορ.
Paneas (06-09-24)
Εγώ ότι γράφω είναι ελπίζωντας πως γενικά οι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι. Διαφορετικά υπάρχουν κάποιοι παίκτες που αν μείνουν καιρό εκτός έχουμε μεγάλο πρόβλημα, όπως Ελ Κααμπί, Τσικίνιο, Έσε, Κάρμο.
Bookmarks