Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ιστορία από την υπηρεσία τεχνικής()
εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Word Perfect (ηλεκτρονικοί
υπολογιστές).
Είναι αυτονόητο ότι ο υπάλληλος απολύθηκε, παρ' όλα αυτά ο ίδιος έχει
κάνει αγωγή για αναίτια απόλυση.
Ο διάλογος προέρχεται από τη μαγνητοφώνηση που οδήγησε στην απόλυση:
"Τεχνική εξυπηρέτηση Word Perfect, πως μπορώ να σας βοηθήσω;
"Ναι, ξέρετε, έχω πρόβλημα με το Word Perfect."
"Τι είδους πρόβλημα;"
"Να, καθώς δακτυλογραφούσα, ξαφνικά όλες οι λέξεις χάθηκαν."
"Χάθηκαν;"
"Εξαφανίστηκαν."
"Μμμ. Τι σας δείχνει η οθόνη τώρα;;;;"
"Τίποτα."
"Τίποτα;;;;"
"Είναι κενή. Δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω."
"Είστε ακόμα μέσα στο Word Perfect ή έχετε βγει;"
"Πως μπορώ να το καταλάβω;"
"Βλέπετε το σήμα C: στην οθόνη;" (Ελεύθερη μετάφραση του "Can you see
the C: prompt on the screen?")
"Τι σημασία έχει η οθόνη;" (Ελεύθερη μετάφραση του "What's a
sea-prompt?")
"Ξεχάστε το. Μπορείτε να κινήσετε τον δρομέα (cursor) στην οθόνη;"
"Δεν υπάρχει δρομέας. Σας είπα, δεν δέχεται οτιδήποτε και να γράψω!"
"Έχει ένδειξη λειτουργίας το μόνιτορ σας;"
"Τι είναι μόνιτορ;"
"Είναι το πράγμα με την οθόνη που μοιάζει με τηλεόραση. Μήπως έχει ένα μικρό λαμπάκι που σας λέει πότε είναι αναμμένο;"
"Δεν ξέρω."
"Τότε κοιτάξτε πίσω από το μόνιτορ και βρείτε από που βγαίνει το
καλώδιο. Μπορείτε να το δείτε;"
"Ναι, νομίζω."
"Ωραία. Ακολουθήστε το καλώδιο μέχρι το φις και πέστε μου αν είναι
συνδεδεμένο στην πρίζα."
"...Ναι, είναι."
"Όταν κοιτούσατε πίσω από το μόνιτορ, προσέξατε αν έβγαιναν δύο καλώδια και όχι μόνο ένα;"
"Όχι."
"Τέλος πάντων, βγαίνουν. Θα ήθελα να κοιτάξετε και να βρείτε το άλλο
καλώδιο."
"Εντάξει, το βρήκα."
"Ακολουθήστε το και πέστε μου αν είναι καλά συνδεδεμένο στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας."
"Δεν μπορώ να φτάσω εκεί."
"Καλά. Τουλάχιστον μπορείτε απλώς να δείτε αν είναι;"
"Όχι."
"Ακόμα κι αν πατήσετε πάνω σε κάτι και τεντωθείτε λίγο;"
"Δεν μπορώ να δω, όχι γιατί δεν φτάνω, αλλά γιατί είναι σκοτάδι."
"Σκοτάδι;"
"Ναι. Το φως του γραφείου είναι σβηστό και το μόνο φως που έχω έρχεται από το παράθυρο."
"Τότε ανάψτε το φως."
"Δεν μπορώ."
"Γιατί όχι;"
"Γιατί υπάρχει διακοπή ρεύματος."
"Διακοπή... Διακοπή ρεύματος; Αχά! Λοιπόν, το βρήκαμε. Έχετε ακόμα τα
κουτιά, τα βιβλία, και τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας του υπολογιστή
σας;"
"Βέβαια, τα κρατάω στην ντουλάπα."
"Ωραία. Φέρτε τα, αποσυνδέστε το σύστημα σας και συσκευάστε το όπως ήταν όταν το πήρατε. Μετά επιστρέψτε το στο κατάστημα απ' όπου το πήρατε."
"Αλήθεια; Είναι τόσο σοβαρό;"
"Δυστυχώς ναι."
"Καλά, αφού είναι έτσι. Και τι θα τους πω;"
"Πέστε τους ότι με την ******* που σας δέρνει, δεν μπορείτε να έχετε
υπολογιστή."
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
—John Lennon
voskos_7 (23-04-15)
Νομίζετε πως πανηγυρίζουν οι Αγγελόπουλοι ε; Λάθος. Είναι μιαν ακόμη απόδειξη πως υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Δεξιά βλέπετε τον αρχηγό της οργάνωσης να έχει πιάσει όμηρο τον έναν, να τον κάνει να υποφέρει - φαίνεται άλλωστε από τη φάτσα, έχουν γουρλώσει τα μάτια...-έχει γονατίσει τον Σκινδήλια και με το δεξί του χέρι έχει άλλον έναν όμηρο, ενώ ο άλλος τρέχει να ξεφύγει. Να περάσει κύριε Θωμαϊδη, δεν βρίζω...-![]()
There is a Dude in town
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (24-04-15)
Κι εδώ ο Αλαφουζ. Ξεχωρίζει από το κωλί, είναι στρωτό, ισιασμένο, το έχει φροντίσει ο Βαγγέλιοσ καλά. Οπως και από την θέση... μονίμως δευτεροτρίτος...
There is a Dude in town
voskos_7 (03-05-15)
Οι τζιχαντιστές κήρυξαν τον πόλεμο στη Nike. Φυλάκιση και 'βούρδουλας' για όσους φορούν ρούχα της
Ανεπιθύμητα είναι πλέον τα προϊόντα της Nike στο Ισλαμικό κράτος της Συρίας, ISIS. Οι Τζιχανιστές που θα φοράνε ρούχα της αμερικάνικης μάρκας θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα, μαστίγωμα ή ακόμα και φυλάκιση.
Οι λόγοι που οι Τζιχαντιστές κήρυξαν την απαγόρευση της Nike είναι ότι θυμίζει το όνομα Ελληνίδας θεάς αλλά επίσης ισχυρίζονται ότι το όνομα της ακούγεται σαν λέξη με σεξουαλικά υπονοούμενο στα αραβικά. Μάλιστα όσοι βρίσκονται στο ΙSIS δεν επιτρέπεται να να φοράνε τζιν ή άλλα ρούχα που η ονομασία τους παραπέμπει σε προκλητική γλώσσα ή προσβλητικές λέξεις. Κάποιοι νεαροί άνδρες που είχαν εντοπιστεί με τζιν είχαν απειληθεί ότι είτε θα τα παραδώσουν και θα τους δώσουν κάποιες πιτζάμες να βάλουν είτε θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Προκειμένου να γνωρίζουν όλοι τι επιτρέπεται να φοράνε και τι όχι έχει μοιραστεί ένα φυλλάδιο με όσα ρούχα απαγορεύεται να φορούν.
![]()
Πλέον μέσα σε αυτό το φυλλάδιο βρίσκεται και η αμερικάνικη εταιρία. Ενώ οι Τζιχαντιστές έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν και το σήμα της κάθε μάρκας αλλά και τη μετάφραση του στην Αραβική γλώσσα έτσι ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία ότι κάποιος δεν γνώριζε ή δεν κατάλαβε.
Πάντως ένας από τους πιο γνωστούς διοικητές στο Ισλαμικό κράτος, ο Abu Waheebmm φοράει συχνά αθλητικά προϊόντα από την Δύση και μεταξύ αυτών προϊόντα της Nike και της Adidas.
![]()
Οι εκατομμύρια των καταπιεσμένων πολιτών που ζουν κάτω από την κυριαρχία των Τζιχαντιστών χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι αρκετοί διοικητές του Ισλαμικού κράτους φορούν ρούχα της Δύσης. Προσπαθούν με αυτό το τρόπο να έχουν κάποια ελευθερία, έστω στην επιλογή ρούχων.
—John Lennon
—John Lennon
voskos_7 (26-04-15)
- Ρε φίλε, γιατί περπατάς σαν χεσμένος;
- Άσ'τα, μαλάκα, πονάει ο κώλος μου...
- Γιατί, τι παίχτηκε;;;
- Εκεί που περπατούσα, χτες το βράδυ, για να ξεχάσω το χωρισμό μας, με την Μαίρη, σκόνταψα πάνω σε ένα παλιό λυχνάρι και σκάει από μέσα ένα τζίνι και μου λέει "Έχεις μία ευχή!!!".
- Ώπα, ρε παίχτη!!! Και τι είπες;;;
- Του είπα "Γάμησέ μας και εσύ βραδιάτικα..."
celticfrost (27-04-15)
—John Lennon
—John Lennon
—John Lennon
voskos_7 (28-04-15)
–Η άλλη μου είπε πως όταν το κάνει της αρέσει το ξύλο.
–Και εσύ τι έκανες;
–Πέταξα το στρώμα και το κάναμε στις τάβλες.
voskos_7 (01-05-15)
οπου φυγει φυγει
[YOUTUBE]KdxEzP-J-4g[/YOUTUBE]
—John Lennon
voskos_7 (01-05-15)
BrazHlias (12-05-15)
Απατημένος σύζυγος κατέγραψε τη γυναίκα του με δύο άνδρες και δικαιώθηκε
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ΄ αριθμ. 12/2015 απόφασή της έκρινε ότι οι χωρίς απόλυτη ευκρίνεια φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από κάμερα που έχει τοποθετήσει ο σύζυγος και απεικονίζουν ερωτικές επαφές της εν διαστάσει συζύγου του με δύο άνδρες μέσα στην οικογενειακή κατοικία, δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, ο σύζυγος κατέφευγε στην Αρχή και έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να χρησιμοποιήσει ή όχι σε δικαστήριο 15 ψηφιακές φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με κάμερα την οποία είχε τοποθετήσει στο σπίτι του και απεικόνιζαν την γυναίκα του -την ώρα που ο ίδιος απουσίαζε- να έχει εξωσυζυγικές-ερωτικές επαφές με δυο άντρες και μάλιστα την στιγμή η ανήλικη κόρη τους κοιμόταν στο δωμάτιο της στον επάνω όροφο.
Ο σύζυγος προσέφυγε στην Αρχή, καθώς η εν διαστάσει σύζυγος του δεν έδινε την συγκατάθεσή της για να χρησιμοποιηθούν οι 15 φωτογραφίες στο δικαστήριο, αφού αμφισβητούσε την γνησιότητά τους.
Οι 15 αυτές φωτογραφίες απεικόνιζαν, χωρίς ευκρίνεια, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της εν διαστάσει συζύγου του, κατά τους ισχυρισμούς του συζύγου.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συζύγου οι φωτογραφίες ελήφθησαν ενώ εκείνος έλειπε για επαγγελματικούς λόγους εκτός της περιοχής της οικογενειακής τους κατοικίας και απεικόνιζαν την πρώην σύζυγο του σε ερωτική συνεύρεση με δύο άνδρες, ενώ την ίδια στιγμή η ανήλικη κόρη τους κοιμόταν στο δωμάτιο της.
Στην απόφασή της η Αρχή αναφέρει ότι η σύζυγος η οποία αμφισβητεί την γνησιότητα των 15 επίμαχων φωτογραφιών, αρνείται ότι απεικονίζεται σε αυτές, πολύ περισσότερο όταν δεν μπορεί να προσδιοριστεί αμέσως ή εμμέσως η ταυτότητα των προσώπων.
Στις φωτογραφίες που προσκόμισε ο σύζυγος στην Αρχή διακρίνονται μόνο αμυδρά χαρακτηριστικά ανθρωπίνων σωμάτων και οι ενδυμασίες τους, χωρίς να μπορεί όμως να προσδιοριστεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών.
Η Αρχή αναφέρει ότι το θολό φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό που προσκόμισε ο σύζυγος δεν εμπίπτει στο πεδίο προστασίας του νόμου 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Έτσι, δεν απαιτείται καμία άδεια της Αρχής για να προσκομιστούν οι 15 φωτογραφίες ενώπιον των δικαστηρίων, καθώς δεν εμπίπτει στις περιοριστικές διατάξεις του εν λόγω νόμου 2472/1997.
Τέλος, η Αρχή επισημαίνει ότι στην Δικαιοσύνη εναπόκειται, ενώπιον της οποία εκκρεμεί η διένεξη του ζεύγους, να κρίνει την αποδεικτική αξία των 15 επίμαχων φωτογραφιών που ελήφθησαν από τον σύζυγο.
—John Lennon
voskos_7 (04-05-15)
Bookmarks