kwtsios (19-06-14), Rena (19-06-14), VALVERDES_7 (19-06-14)
kwtsios (19-06-14), Rena (19-06-14), VALVERDES_7 (19-06-14)
λοιπόν το ματς τέλειωσε πολύ καλό , στην μικρή Λατινική Αμερική ξέχασα την Κολομβία , αν και οι παρουσίες της και κυρίως το ποδόσφαιρο που έχει παίξει στα μουντιάλ μόνο μικρή δεν θα την χαρακτήριζα . Εχουμε την πρόκριση στα πόδια μας αλλά , δεν νομίζω ότι το αξίζουμε . Ματσάρα τώρα Ουρουγουάη .
Καλα κι εγω Γερμανια-Ολλανδια υποστηριζω,αλλα δε θα χαλαστω απο νικη της ελλαδας.Εξαλλου εχει πιο πολυ πλακα να βριζεις τους δικους μας σε περιπτωση ηττας απο τους ξενους.![]()
dimace (19-06-14)
Γνωρίζοντας πως ενδιαφέρεσαι για τη σωστή χρήση της γλώσσας, μερικές παρατηρήσεις, φιλτάτη Ρένα:
1. Η παύλα στην ελληνική γλώσσα είναι ενωτικό εννοιών. Η προέλευσή της δε είναι αγγλική. Παράδειγμα: Signature plate -> Πιάτο - υπογραφή. Ποτέ όμως αντι - εξουσιαστής, μη - ευθύς και ποτέ των ποτών αυτό που έχεις γράψει. «Κι εγώ Γερμανία και Ολλανδία υποστηρίζω» είναι το σωστό.
2. Πριν από συνδέσμους, ειδικά τελικούς και αντιθετικούς, όπως στην περίπτωσή μας, δεν μπαίνει κόμμα. Εξαίρεση: παρενθετική πρόταση με αυτοτελές νόημα. Άρα: Είναι ξύπνιος αλλά τεμπέλης. / Δεν είναι έτσι τα πράγματα, όμως (-> συνόνυμο) εσύ, νομίζω, ήσουν εκεί και θα έπρεπε να το γνωρίζεις.
3. Για το «ελλάδα» δεν χρειάζεται να πω κάτι...
4. «Να βρίζεις τους δικούς μας, (κόμμα) σε περίπτωση ήττας, (κόμμα) παρά (όχι από) τους ξένους. Δεν χώρισες τη δευτερεύουσα υποθετική πρόταση. Το από δηλώνει προέλευση: Έρχομαι από την Αθήνα. Δηλώνει αίτιο: Παρασύρθηκα από τα νεύρα μου. Δηλώνει αλλαγή κατάστασης: Απο υπουργός γραφιάς (χωρίς κόμμα) Εσύ συγκρίνεις και το από δεν κάνει. Κόλπο: Έχε στο μυαλό σου το αγγλικό «from». Όπου αυτό ταιριάζει, σίγουρα έχει θέση και το δικό μας «από». (δεν είναι απόλυτο αλλά στο 70% των περιπτώσεων θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη)
Γενικά, αυτό δεν το λέω ως κοπλιμέντο, γράφεις καλύτερα από (να η σύγκριση) τους περισσότερους φίλους μας εδώ και γι' (το γι' πάντα με απόστροφο) αυτό κάνω αυτές τις παρατηρήσεις προς βελτίωση, γιατί την δικαιούσαι.
Κώστα χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα δύο πράγματα κυρίως.
Το πρώτο ότι έπρεπε να πάνε οι παίκτες να του πούνε "εεεεε, μιστερ, πάρε θέση, είσαι εδώ;;;" και το δεύτερο ότι οταν πήρε θέση χάιδεψε τα αυτάκια και των δύο.
Οπως ξέρεις δε δίνω μία για την Εθνική, απλά τη γνώμη μου λέω, έτσι για να γίνει κουβέντα.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
kwtsios (19-06-14)
Ο Πλατινί από τον αποκλεισμό της Γαλλίας το 2004 όπου ήταν σαν χρησιμοποιημένη καπότα στην εξέδρα, ζει και αναπνέει για να βλέπει την Ελλάδα να χάνει. Το στυλ του δείχνει αυτό, φυσικά και το γράφω έτσι για έμφαση. Κι εγώ φυσικά θέλω να χάνει η Ελλάδα καθώς και όλες οι χώρες που δε γουστάρω το ποδόσφαιρό τους αλλά αυτός κάνει σαν την παρθένα που είδε επιτέλους χαρά στα πενήντα της.
Δεν χρειάζεται νομίζω ούτε να απαξιώνουμε εντελώς την εθνική, ούτε από την αλλη πρέπει να μιλάμε για εθνικές παλιγγενεσίες και την ψυχάρα του Ελληνα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι της πλάκας και το ξέρουμε όλοι μας. Οπότε κανένας δεν πρέπει να χολοσκάει για μια ομάδα που είναι αντικειμενικά δευτέρας και τρίτης διαλογής. Μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες αλλά και να μην ερθουν δεν εγινε και κάτι. Η ομάδα εχει πιάσει ήδη το ταβάνι της.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Καλο κουραγιο σε οποιον κατσει να δει την Εθνικη αποψε!!!
Πραγματικα θελει πολυ απο δαυτο για να κατσεις να δεις στις 01:00 τον Κατσουρανη και αλλα καλοπαιδα και να καταφερεις να μεινεις ξυπνιος!
panahs7 (19-06-14)
panahs7 (19-06-14)
sadi (19-06-14)
![]()
Αν δε σας αρεσει η εθνικη κυριε Τακη να μην την ......ονειρευτειτε.
Καλα δεν του λεω Πανο?![]()
Μωρη λουλου ζουπανε για δες εκανα κανα ορθογραφικο?![]()
panahs7 (19-06-14)
Bookmarks