kwtsios (10-12-13)
Oι καταθέσεις υπάρχουν στις τράπεζες για να χρηματοδοτούν τα δανειακά κεφάλαια. Είναι συνάμα και η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες για να προχωρούν σε επενδύσεις. Το κέρδος της τράπεζας είναι το λεγόμενο spread που είναι η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου χορηγήσεων και του επιτοκίου καταθέσεων. Στην Ελλάδα υπάρχει σημαντική έλλειψη ρευστού και γι αυτό βλέπετε πολύ υψηλά επιτόκια καταθέσεων. Οι τράπεζες όμως και πάλι ως ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας αυξάνει πολύ παραπάνω και τα επιτόκια χορηγήσεων για να έχει υψηλό κέρδος.
Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι στο παθητικό και αποτελούν υποχρέωση προς τους δικαιούχους των καταθέσεων. Τώρα δεν ξέρω ποιος λογαριασμός του ενεργητικού χρεώνεται, αυτό ίσως το ξέρει ο Νικόλας. Γιατί σίγουρα ταυτόχρονα ενισχύονται τα διαθέσιμα της Τράπεζας άρα και το Ενεργητικό.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
kwtsios (10-12-13)
Η κατάθεση είναι παθητικό αφού είναι υποχρέωση της Τράπεζας , αν τώρα έχει στο ταμείο της το αντίστοιχο ενεργητικό (μετρητά) εν προκειμένω απλώς ισοσκελίζει.
Η μεταφορά όμως των 400 εκατ. καταθέσεων στην Alpha είναι μεταφορά παθητικού, σκεφτείτε το πολύ απλά αν αύριο οι κατέθετες πάνε να σηκώσουν τα λεφτά τους η Alpha πρέπει να βρει αυτά τα μετρητά
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Μην το κουράζουμε και πολύ: Καμία τράπεζα δεν έχει τα λεφτά των καταθετών της άμεσα διαθέσιμα. Όχι 400 και 100 να ζητήσουνε, θα μπλέξει το πράγμα.
Επίσης κανένα στοιχείο του Παθητικού, δεν υπάρχει στον ισολογισμό, χωρίς να έχει δημιουργήσει ισόποση άυξηση σε στοιχείο Παθητικού - δεν υπάρχει τόσο δημιουργική λογιστική. Πιστώνονται οι υποχρεώσεις - χρεώνεται το ενεργητικό (ταμειακά διαθέσιμα).
Καμία τράπεζα δεν αναλαμβάνει υποχρεώσεις άλλης, χωρίς "αποζημίωση"... Όχι στην Ελλάδα - πουθενά.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (09-12-13)
Άντε στη Γερμανία να σηκώσεις 15 χιλιάρικα, χωρίς να τους έχεις ειδοποιήσει 5 εργάσιμες πριν... Τα παπάρια μου θα πάρεις. (αυτό δε δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού το 95% των συναλλαγών γίνονται on line with virtual money, αλλά λέμε για τη μια στο τόσο) Γενικά στις Γερμανικές τράπεζες (υποκαταστήματα) υπάρχει τόσο μετρητό, όσο στις (άδειες) τσέπες μου.
panahs7 (09-12-13)
dimace (10-12-13), pirateeeeeee (10-12-13), The Dude (10-12-13), voskos_7 (09-12-13)
Σάλο έχουν προκαλέσει και πάλι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος σε ομιλία του στην Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συμπεριέλαβε τη... Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης όπως την αντιλαμβάνεται η Αγκυρα!
Ο τούρκος Πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις στην πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και λίγες ημέρες πριν από την (προγραμματισμένη για την Παρασκευή) επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και με προκλητικό τρόπο πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.
Ο τούρκος Πρωθυπουργός επιδιώκει να επεκτείνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σ΄ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο: « Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ΄αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη», είπε.
Συνεχίζει έτσι τις προκλήσεις του επαναφέροντας στην ουσία το πάλαι ποτέ (αλλά ουδέποτε ξεχασμένο από την Άγκυρα) σχέδιο για την ανασύσταση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης», η οποία θα περιλαμβάνει εδάφη της βορείου Ελλάδας καθώς και εδάφη της νοτίου Βουλγαρίας έως και τα κεντρικά Βαλκάνια.
Μπράβο, ρε μάγκα! Λέγε, λέγε κάτι θα σου κάτσει στο τέλος. Όχι σαν τους δικούς μας ευνούχους, που τους πιάνει η μανούλα τους από το πιπί για να κάνουν τσίσα...
Κακεντρεχή Δημήτρη..![]()
Και γιατί δεν κάνουμε ένα μνημείο στην Θεσσαλονίκη που θα αναπαριστά αυτήν την ιδέα να μαζέψουμε και "υποτιθέμενους τουρίστες"?
Πόσο να απέχει η καταστροφή από την αποθέωση;;;
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Το πιο κρύο σημείο του πλανήτη μας εντόπισαν οι δορυφόροι. Βρίσκεται στην Ανταρκτική και έχει θερμοκρασία -93,2 βαθμούς Κελσίου, η οποία καταγράφηκε στις 10 Αυγούστου 2010, δηλαδή στην καρδιά του χειμώνα στον Νότιο Πόλο.
Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας είχε καταγραφεί επίσης στην παγωμένη Ανταρκτική, στη ρωσική βάση «Βοστόκ», στις 21 Ιουλίου 1983, και ήταν -89,2 βαθμοί Κελσίου.
Οπως μετέδωσε το BBC, οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Τεντ Σκάμπος του Κέντρου Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ, ανέφεραν πως η καταγραφή της συγκεκριμένης θερμοκρασίας έγινε στις 10 Αυγούστου 2010 και πως πρόκειται ακόμα για προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισαν η τελική θερμοκρασία να είναι ακόμα χαμηλότερη!
Το ρεκόρ του 1983 αφορούσε τον αέρα λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια, ενώ το νέο ρεκόρ αφορά εκτίμηση της θερμοκρασίας στο έδαφος.
«Τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι πραγματικά δύσκολο ακόμα και να τις φανταστεί κανείς» δήλωσε ο Σκάμπος.
Οι θερμοκρασίες αυτές ρεκόρ της Ανταρκτικής είναι περίπου 50 βαθμούς χαμηλότερες από την Αλάσκα ή τη Σιβηρία και 30 βαθμούς χαμηλότερες από το πιο βόρειο σημείο της Γροιλανδίας.
Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες στη νότια παγωμένη ήπειρο συμβαίνουν στη διάρκεια των πολύμηνων σκοτεινών χειμώνων, σε μεγάλα υψόμετρα, όταν ο υπερβολικά ξηρός και καθαρός αέρας επιτρέπει πολύ αποτελεσματικά στη θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας να ακτινοβολείται πίσω στο διάστημα.
Τα πιο κρύα σημεία στην Ανταρκτική σχηματίζουν μια νοητή «αλυσίδα» υπερυψωμένων σημείων, που εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων ανάμεσα στο Θόλο Α (Άργος) και στον Θόλο F (Φούτζι), όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ των μείον 92 και μείον 94 βαθμών Κελσίου.
Το νέο σημείο ρεκόρ των -93,2 βαθμών καταγράφηκε σε γεωγραφικό πλάτος 81,8 μοιρών νότια και γεωγραφικό μήκος 59,3 μοιρών ανατολικά, σε υψόμετρο περίπου 3.900 μέτρων.
Όμως, δεν θα περάσει στα επίσημα βιβλία, επειδή ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανιασμός αναγνωρίζει μόνο θερμοκρασίες που έχουν μετρηθεί λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια.
Όπως, εξάλλου, είπε ο Τεντ Σκάμπος, «θα συμβούλευα τον οργανισμό Γκίνες να μην συμπεριλάβει ακόμα τη νέα μέτρηση στο βιβλίο με τα ρεκόρ του, επειδή νομίζω ότι οι αριθμοί θα αλλάξουν κάπως μέσα στο 2014. Ωστόσο, ξέρουμε με βεβαιότητα πού βρίσκονται τα πιο κρύα σημεία στη Γη και γιατί βρίσκονται εκεί.»
Συγκριτικά, το πιο ζεστό σημείο στον πλανήτη μας, που έχει καταγραφεί επίσης με δορυφόρο, είναι στην έρημο Νταστ-ε Λουτ του νοτίου Ιράν, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 70,7 βαθμούς Κελσίου το 2005.
Πόσο αδύναμος είναι αλήθεια ο άνθρωπος, μπρος στην ακαταμάχητη δύναμη της φύσης...
VALVERDES_7 (11-12-13)
Ακόμα και οι πολικές αρκούδες θα κρύωνουν εκεί. Κάποτε μπήκα σε αποθήκη-κατάψυξη και έπαθα πλάκα που ήταν στους -20,φαντάσου τί συμβαίνει σε αυτά τα μέρη...
Ρώτα και κανα βάζελο που είναι μονίμως από -16 ως -38 να σου πει πως περνάει. Και ξεβράκωτος, όχι αστεία.![]()
There is a Dude in town
Πριν απο δύο χρόνια, Φλεβάρης, έξη το πρωί, μπαίνω στο αυτοκίνητο και βλέπω -25!!! Κι όταν το παντελόνι μου άρχισε να με σφίγγει σα μέγκενη στα πόδια, ξεκίνησα να ουρλίαζω για να μη μείνω μέχρι να πάρει μπροστά το καλοριφέρ... Πάντως προτιμώ το ακραίο κρύο από την ακραία ζέστη, αφού στο πρώτο κάπως μπορείς να προστατευθείς.
Φαφλατάς (11-12-13), Reds (11-12-13), VALVERDES_7 (11-12-13), voskos_7 (11-12-13)
dimace (11-12-13)
Ρε, μήπως είμαστε ετεροθαλή αδέλφια; Για τρέχα ψάρεψε τον πατέρα σου τι έκανε πριν τριαντατόσα χρόνια στην Αθήνα ή σαράνταεπτά στη Ν.Α!
Κι εγώ ΠΕΘΑΙΝΩ με την υγρασία. Ακούγομαι σαν τσιμινιέρα γκαζάδικου! Ένας λόγος που πάντα προτιμούσα για διακοπές τα βουνα (αυτό που λένε "πήρε τα βουνα") από τη θάλασσα.
Εγώ έτυχε να μπω στην συγκεκριμένη κατάψυξη καλοκαίρι όπου είχε έξω 35 βαθμούς και η διαφορά που είδα με κοντομάνικο ήταν μεγάλη εμπειρία..
Για Γερμανία που είσαι εσύ αν και έχω πάει δεν έχω εμπειρία, η γυναικά μου έχει γεννηθεί εκεί και από τι μου λέει ότι είναι πολύ βαρύς ο χειμώνας.
Bookmarks