drizzt (04-08-24)
Με την Άστον Βίλα πάντως που παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα σε ρυθμό, ανάγκασε τον Έμερι να βάλει 3 στόπερ στη ρεβάνς για να μπορέσει να το σπάσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Και μάλιστα έχοντας και σκορ υπέρ του που θα μπορούσε να το διαχειριστεί πιο αμυντικά. Όταν αναγκάζεις τον αντίπαλο να αλλάξει τον τρόπο που παίζει, αυτομάτως έχεις κερδίσει πολλά από πριν.
Μην περιμένετε να αλλάξει ο θείος, μας το απέδειξε περίτρανα πέρσι. Καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και για μερικά στραπάτσα, όπως με Μακάμπι, δεν γίνεται να βγαίνουν όλα. Προσωπικά πλέον το απολαμβάνω φουλ, παρότι πέρσι στα πρώτα παιχνίδια το έκραξα ως αφελές. Ο Ντε Ρόσι χθες είπε ότι υπέφεραν απ' το πρέσινγκ, ενώ μπροστά είχαν Άμπραχαμ και Ντόβμπιγκ και δεν απείλησαν καθόλου, γιατί δεν έφτανε ποτέ η μπάλα.
drizzt (04-08-24)
Η ομάδα ρολάρει άγρια, αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει τόσο πολύ η πίεση στην αντίπαλη άμυνα γιατί στο κέντρο (που είναι ο μετρονόμος του παιχνιδιού) παίζουμε με Ντόι, Μπιανκόν, Ρέτσο, Μπακούλα, Μουζακίτη και δεν μπορείς να έχεις κατοχή με κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ας μπουν με το καλό οι Στάμενιτς, Γκαρθία, Έσε, Όρτα και θα δούμε και άλλα κόλπα.
Εγώ έχω μία επιφύλαξη από πέρυσι, για το τί μπορεί να γίνει σε ντέρμπι που θα βρεθούμε πίσω στο σκορ και δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ειδικά όταν δεν έχω δει τα κανονικά χαφ ακόμα. Ο θείος, από την μεριά του, πέρυσι έδειξε ότι δεν είναι μονοδιάστατος στον τρόπο που διαχειρίζεται τακτικά την ομάδα αφού είδαμε τέρμα επιθετικό παιχνίδι με την Μακάμπι, πολλή πίεση στην αρχή με την Φενέρ μέσα, αλλά άμυνα πολύ χαμηλά χωρίς πίεση ψηλά έξω, άμυνα και πίεση μεταξύ των περιοχών, χωρίς έντονο πρέσσινγκ με την Βίλα έξω, άμυνα χωρίς τρελλό κυνήγι κάτω από το κέντρο στο εντός και πρέσσινγκ να εντείνεται με το πέρασμα της ώρας στον τελικό... Άρα, μάλλον ξέρει και μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.
Η χθεσινή εικόνα, το μόνο που με αφήνει να σκέφτομαι σαν πιθανό πρόβλημα είναι η ελπίδα να μην είναι τόσο λυμένη η ομάδα από την αρχή της χρονιάς, γιατί δεν ξέρω τί προόδους μπορεί να έχει κάνει η εκγύμναση, που εμένα λογικά θα μου διαφεύγουν, αλλά η προηγούμενη εμπειρία μου λέει, αν βγάζουμε τέτοιο παιχνίδι τώρα, να περιμένω αρκετά προβλήματα μυικών τραυματισμών κατά τη διάρκεια της χρονιάς...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Θα κάνει σωστή διαχείριση ο θείος μες τη χρόνια. In Mendilibar we trust.
Στό πρώτο σκέλος συμφωνώ, το ίδιο και με τον προβληματισμό του δευτέρου εκεί όμως θα αντιτάξω και κάποιες σκέψεις.
Στα 6 φιλικά παιχνίδια έχουν χρησιμοποιηθεί 20 παίκτες, από αυτούς οι 5 είναι κάτω των είκοσι, οι εννιά είναι μεταξύ 20-25, τέσσερις από 25 έως 29 και μόνο δύο έχουν το 3 μπροστά.
Ο Μέντι πέρσι ήρθε Φλεβάρη και εφάρμοσε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, με παίκτες που δεν ήξερε και με μικρότερο ρόστερ, από τα πρώτα παιχνίδια και αν θυμάμαι καλά μόνο οι Όρτα και Ορτέγκα (Ζέλσον και Ρίτσαρντς είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις) έβγαλαν θλάσεις, του τελευταίου μπορεί και να είχε αποφευχθεί εάν γινόταν νωρίτερα αλλαγή στο Μπέρμιγχαμ. Άρα, η δουλειά του Μουρίκη, σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο, και το γεγονός πως ο Μέντι προετοιμάζει την ομάδα από την αρχή είναι ένα καλό σημάδι πως δεν θα έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Η περσινή χρονιά δεν είναι κριτήριο της αξιολόγησης της εκγύμνασης του θείου. Αν και στο τέλος η ομάδα σταδιακά έβγαλε ενέργεια και ίσως περισσότερη από αυτή που έβγαζε προ του θείου, που θεωρητικά ήταν και πιο φρέσκια και είχε και λιγότερους αγώνες αναλογικά. Επίσης, εγώ πέρυσι, εκτός από τον γνωστό κοπρίτη, τον πεθαμένο που φέραμε στην αρχή (που και αυτός τον Ιανουάριο μέχρι να έρθει ο θείος του έσκασαν) και τον πεθαμένο που φέραμε το χειμώνα, μυικά προβλήματα δεν είδα να έχει κανένας, σε βαθμό που να αμφισβητείς τον γυμναστή.
Πιστευω οτι ηταν κ το κινητρο τεραστιο κ τα δωσαν ολα, μπορει σε αλλες φασεις αν δεν αγγιζαμε τελικο να μην τρεχαν κ τοσο. Τελοσπαντων θα δουμε. Το σιγουρο ειναι οτι φαινεται να ξερει τι κανει. Κ το βγαζουν κ οι παικτες αυτο προς τα εξω, κ βγαζει κ υγεια κ ολη η ομαδα κ το κλιμα φαινετε καλο.
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Ό,τι και να είναι το κίνητρο - και οι άλλοι επαγγελματίες είναι και διαχρονικά καλύτερα δουλεμένοι. Αν ήταν τόσο ρομαντικές οι υπερβάσεις, οι αποθεραπείες και οι φυσιοθεραπευτές θα ήταν ακόμα εμπειρικοί και για δουλειά θα πουλούσαν βρώμικα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Και ότι δεν τα έχουμε δει, τα χαφ, πάλι, καλό δεν το λες... Αλλά ασ' το για αργότερα...
Ένας προπονητής δεν βγάζει το πρόγραμμα με τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, αυτός διαλέγει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίξει η ομάδα του και τα υπόλοιπα τα κάνουν οι συνεργάτες.Ο Μέντι ήρθε στα μέσα της χρονιάς, έδωσε το στίγμα για το πως θέλει την ομάδα και οι πάντες, από παίκτες μέχρι και τον φροντιστή, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.
Δεν υπάρχει καλυτερο κριτήριο από τις λιγοστές απώλειες της περσινής χρονιάς για το τι να περιμένεις φέτος στο θέμα μυικών τραυματισμών, όταν η ομάδα δουλευτεί με την άνεση της από το ίδιο προπονητικό και ιατρικό επιτελείο.
Για αυτό μιλάω για γυμναστική και όχι για προπόνηση - όχι για να γεμίσει το ποστ...
Είναι ευκρινής η διάκριση.
Κατατοπιστικότατος.
Τελοσπαντων όλα χάλια θα πάνε ετοιμαστείτε για πέτρινα χρόνια.![]()
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
panahs7 (05-08-24)
Έγκλημα να μην πάρει άλλο στόπερ και εγκληματακι να μην πάρει άλλο αριστερό Μπακ.
Και το λέω εγώ που δεν γκρινιάζω.
Στη μέχρι τώρα προετοιμασία έχουμε ξεκάθαρους κερδισμένους και χαμένους.
Περισσότερους πόντους θεωρώ κέρδισε ο Ζέλσον, δραστήριος και παραγωγικός, μακάρι να μείνει μακριά από τραυματισμούς και θα βοηθήσει.
Μετά θα έβαζα όλους μικρούς της κ19 αλλά κυρίως τον Μουζακίτη, για τον οποίο πίστευα ότι είχε το ψηλότερο ταβάνι από τους μικρούς αλλά ήταν ο λιγότερο έτοιμος λόγω δύναμης, όμως φαίνεται ότι έχει δουλέψει και επίσης διαβάζει το παιχνίδι εξαιρετικά για την ηλικία του. Πάντως και οι 4 στάθηκαν εξαιρετικά.
Ο Μπιανκόν ήταν πολύ καλός στα παιχνίδια που έπαιξε, ειδικά με τη Ρόμα. Έχει καλή τεχνική για αμυντικός, είχε καλές τοποθετήσεις που ήταν το θέμα του πέρσι, παίζει και πολλές θέσεις.
Οι "χαμένοι" τώρα.
Νο1 νομίζω θα έβαζα τον Πασχαλάκη που εξ αρχής ο Μεντιλίμπαρ δεν τον εμπιστευόταν αλλά φαίνεται πλέον να είναι 3ος ή και υπό παραχώρηση.
Ο Άμπεϋ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όσο έπαιξε, αβέβαιες ενέργειες, κακές πάσες και αμυντικά λάθη.
Ο Ορτέγκα επίσης, αν και όχι κακός (το πέναλτι με τη Ρόμα ήταν βουτιά), έδειξε ότι δεν είναι σε επίπεδο που θα έπρεπε για να "κλειδώσει" τη θέση.
Jury still out για τα 2 χαφ που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη, τον Κοστίνια που κακός δε φαίνεται αλλά είναι πίσω σε σχέση με τον Ροντινέι, και τον Πιρόλα που έδιξε πολύ καλός στις μονομαχίες αλλά θέλω να δω και αν έχει ταχύτητα και πάσα.
Εγώ λέω θα αποκτηθεί δεξιοπόδαρος στόπερ και θα πάρει πουλί ο Ντόης.
Δηλαδή, θα αποκτηθεί πουλί και θα παίζει δεξιοπόδαρος στόπερ ο Ντόη...
Bookmarks