voskos_7 (02-05-24)
Τώρα είμαστε ηθικοί 2-1;
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
voskos_7 (02-05-24)
Η ομάδα μας είναι καλή, ο προπονητής επίσης καλός, αλλά το μπάσκετ άλλαξε και κερδίζει αυτός που τα στάζει καλύτερα από τα 6.75.
Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο. Γιατί καλές οι άμυνες και τα σπέσιαλ συστήματα, αλλά φέτος και στα τρίποντα και στις βολές (αυτό είναι τραγικό) είμαστε για ισόβια.
Αν κερδίσουμε απόψε, το άγχος στο τελευταίο ματσάκιον θα το έχουν τα ισπανικά ομοφυλόφιλα. Πάμε λοιπόν χαλαρά και ωραία και του χρόνου με περισσότερες λύσεις σκοραρίσματος από μακριά θα δούμε ωραίο μπάσκετ. (φέτος το μπάσκετ που παίζουμε, γενικά μιλώντας, δεν είναι και το πιο όμορφο του κόσμου).
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
drizzt (02-05-24)
Αν μιλήσουμε καθαρά μπασκετικά το πρόβλημα που είδα εγώ προχθές απέναντι στην Μπάρτσα ( το μόνο ματς που μπόρεσα να δω ολόκληρο ) είναι ότι έχει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΜΙΑ αλλά και ΤΑΧΥΤΗΤΑ, κλείνουν τη ρακέτα αλλά μπορούν πολύ εύκολα να σε πιέσουν και σε μακρινό σουτ και εμείς αντίστοιχα είμαστε ΠΙΟ ΣΤΑΤΙΚΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ. Επίσης, αρκετά σουτ που βγάζαμε ήταν ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ κυριολεκτικά, υπό πίεση, γι αυτό και κατέληγαν να ναι ΤΟΥΒΛΑ.
Στη δε άμυνα, ειδικά στο κωλοθέμα των ριμπάουντς...πολλοί παίχτες μας δεν έκαναν καν μπλοκ-άουτ.
Όταν επιστρέψαμε από το -6 προς το τέλος ήταν γιατί κάναμε κλεψίματα και βγάλαμε κάποιους εύκολους αιφνιδιασμούς. Δε ξέρω μήπως κάνει μαλακία ο Τζώκας που το πάει σε τόσο χαμηλό τέμπο γιατί εγώ βλέπω αυτούς να χουν το μπασκετικό πλεονέκτημα σε τέτοιο παιχνίδι κι όχι εμάς.
Όσο για την άμυνα...ο Γκος συγκεκριμένα.. ΚΟΙΜΟΤΑΝ σε κάποια απ' τα 3ποντα που φάγαμε στο τέλος - αυτά τα ελεύθερα σουτ που έλεγε ο Μπαρτζώκας μετά το ματς. Επίσης δεν το συζητάμε ότι κάνει 1 κακό σουτ στη λήξη της κανονικής περιόδου γιατί τσιμπάει ο αμυνόμενος την προσποίηση αλλά ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΓΚΟΣ ότι θα προλάβει να του κάνει τάπα από πίσω, με αποτέλεσμα να πηδάει προς τα μπροστά και να σουτάρει εκτός ισοροπίας.. Όσο για την άλλη ΚΑΚΙΚΣΤΗ επιλογή....αυτή τη φορά ΔΕΝ τσιμπάει στην προσποίηση ο αμυνόμενος, οπότε μένει πάνω του και αναγκαστικά πετάει το τούβλο. -- Δε ξέρω αν ήταν το πλάνο να ξαναπάρει ο Γκος το τελευταίο σουτ, εγώ ήθελα τον Μακ που χε βαλει και το αρχιδάτο 3ποντο λίγο νωρίτερα.
Προφανώς ο Δημήτρης αναφέρει συγκεκριμένα ματς, ίσως τα τελευταία. Σε πάρα πολλά ματς παίζαμε ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ειδικά στην επίθεση που ήταν κυριολεκτικά πυρ και κίνηση.
Υ.Γ. Αν δεν αλλάξουμε τέμπο και μυαλά, θα βασιστούμε αναγκαστικά στα όποια κλεψίματα και στα σκοτωμένα σουτ. Και σε ματς ποντο-ποντο, εχουν ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΑΚΕΣ, οπότε θεωρώ ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή απ' το να τρέξουμε.
Εμείς γιατί είδαμε ότι τα τρίποντα τα φάγαμε λόγω Μακκισικ κυρίως; Συν το τρίποντο μετά το τζαμπολ που οκ, έτυχε να βρεθεί στη weak side ο Φαλ
Η ομάδα οφείλει για την ιστορία της να παλέψει μέχρι τέλους και θα το κάνει. Ας πάρουμε το ματς εδώ και βλέπουμε. Η Ευρωλίγκα αλλάζει πολύ τα τελευταία χρόνια. Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα γίνει μπρέικ στο πέμπτο ματς. Όπως πέρασε πέρυσι η Ρεάλ ενώ έχανε με 0-2 νικες
Εσείς που λέτε ότι παίρνει την τελευταία επίθεση ο λάθος παίκτης (ο Γκος εν προκειμένω) έχετε σκεφτεί ότι και οι αντίπαλοι δεν είναι μαλάκες και ξέρουν ποιους πρέπει να κλείσουν, έτσι ώστε να δώσουν το σουτ σ' αυτόν που θεωρούν πιο safe επιλογή; Λέω μια ιδέα.
voskos_7 (02-05-24)
Ναι αλλα ισως επειδει αυτοι ξερουν, οτι εμεις ξερουμε, οτι αυτοι ξερουν ποιον πρεπει να κλεισουν, ετσι ωστε να δωσουμε την επιθεση στην πιο safe επιλογη για αυτους, ισως για αυτο ακριβως το κανει ο μπαρτζωκας επειδη ξερει, οτι αυτοι ξερουν οτι αυτος ξερει οτι αυτοι ξερουν οτι αυτος ξερει και γιαυτο το κανει επιτηδες, οποτε στο τελος επιστρεφουμε στο αρχικο θεμα.
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
panahs7 (02-05-24)
Mα στην 5αδα που κλεινει το ματς ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο πιο clutch παικτης ειναι ο Γκος. Ποιος θα επαιρνε την φαση; Ο Γουοκαπ; ο Μακκισικ; Ο Πιτερς ειναι σουτερ αλλα δεν του δινεις ποτε την μπαλα να παιξει ενας με εναν.
Και μιας και το φερε η κουβεντα. Καλος,χρυσος ο Γκος, αλλα εχει επιχειρησει πανω απο 3-4 τελευταιες επιθεσεις και δνε εχει βαλει ουτε μια. Ειναι φοεβρο αυτο το πραγμα. Στατιστικα θα επρεπε να ειχε σκοραρει εστω τη μια. Προχθες, 2 φορες με τον Παναθηναικο, με τη Φενερ και σιγουρα υπαρχουν και αλλες.
Garret (02-05-24)
Σε μένα απολύτως. Leveling λέγεται στο πόκερ και προσπαθείς πάντα να βρεθείς 1 επίπεδο πιο πάνω από τον αντίπαλο. Που ξέρει, ότι μπορεί να ξέρεις, οπότε αν κάνεις αυτό μπορεί να το ξέρει ότι θα το σκεφτείς έτσι επειδή το ξέρεις και πάει λέγοντας. This is deep shit. Deep για deep.
Δεν ξέρω αν ξέρεις πως το ξέρω ότι το ξέρεις, αλλά την επίθεση απλά την πήρε ο αποδεδειγμένα πιο ψύχραιμος και σταθερός εκείνη την περίοδο.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Nikolaos_Kokkinos (02-05-24)
Ρε κι εγώ αυτό θυμήθηκα χωρίς πλακα. Την είχα πετύχει και πρόσφατα την ταινία.
Nikolaos_Kokkinos (02-05-24), panahs7 (02-05-24)
Αυτό ακριβώς. Και φοβάται και πολύ, όπως χθες στη τελευταία φάση της κανονικής περιόδου που ανέλυσα πιο πάνω.
Επίσης, όπως είπα έχει ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΜΙΑ η Μπαρτσελονα. Ο Γκος είναι 1.91 πχ και έχει πάνω του 2μετρους + , όπως τον Σατοράνσκι και τον Αμπρίνες. Κρίνω μόνο απ αυτά που έχω δει, δε ξέρω αν είναι τέτοιος παίχτης ο Γκος ή όχι γενικά στην καριέρα του - αυτά τα 4-5 που είδα μου δείχνουν φόβο και ανασφάλεια πάντως.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιωθεί η επιλογή να τις παίρνει αυτός - θα μπορούσε να δοκιμάσει τον Μακ που ναι πιο ψηλός - δυνατός - αθλητικός. Δεν είδαμε πάντως απόπειρα για σκριν, οπότε δε ξέρω τι είχε σχεδιάσει ο Μπαρτζώκας. Υπόψιν ότι είναι επιθέσεις λίγων δευτερολέπτων, οπότε αν δε σου βγει το Α' - Β' πλάνο που μπορεί να χεις, πρέπει απλώς να πάρεις το σουτ μετά.
Και τα ντοκουμέντα:
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ][Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Στη 1η φάση έχει βγει το πλάνο του Μπαρτζώκα, κόβει ο Γουόκαπ αλλά δεν του δίνει την μπάλα - κάνει ΟΜΩΣ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ στην οποία βγάζει εκτός φάσης τον Αμπρίνες, αλλά φοβάται τάπα από πίσω και κάνει σουτ εκτός ισοροπίας.
Στη 2η φάση...ΠΑΛΙ ΦΟΒΑΤΑΙ τάπα, κάνει προσποίηση, του ρχεται κοντά ο Σατοράνσκι, πετάει ΤΟΥΒΛΟ που δε βρίσκει καν στεφάνι.
Τι λένε όλα αυτά;; Ότι έχει εξαρχής το μειονέκτημα ότι έχει ψηλότερο αλλά εξίσου αθλητικό αντίπαλο ( σε προηγούμενη φάση τον πέρασε και για πλάκα και έκανε λέι-απ ο Σατοράνσκι νομίζω ) και φαίνεται να έχει και τον φόβο.
Υ.Γ. Μη συγκρίνετε αυτές τις φάσεις σε λίγα δευτερόλεπτα και κρίσιμες με άλλες φάσεις με περισσότερο χρόνο και κλεψίματα / πικ εν ρολ κλπ, είναι ανόμοιες καταστάσεις. Είναι παιχταράς αλλά το βάρος είναι μεγάλο.
Α, ναι, είσαι και εσύ μέσα σε "αυτούς που λένε..", εγώ να ξέρεις, για να συνεχίσει ο Πάνος να λογομαχεί με τον Μάνο το έγραψα κυρίως, αλλά δευτερευόντως, όσο και αν στην θεωρία έχεις δίκιο, με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής, ο Γκος δικαίως πήρε την επίθεση - άλλο αν υπάρχουν καλύτεροι σε αυτό.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Εγώ και ο Chainsaw νομιζω ειπαμε για τις κακες επιλογες του Γκος, βασικα ο Chainsaw ανεφερε κι αλλους αγωνες - δυστυχως λογω δουλειας μονο τον προχθεσινο απ τους τελευταιους προλαβα να δω ολοκληρο ( κατι 10λεπτα απ τους αλλους 2 με Μπαρτσα, στο τελος ). Θα μπορεσω όμως να δω και τα 2 ματς αποψε, προετοιμασμενος για τα χειροτερα και...ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.
Τι να πω, μακαρι να δούμε άλλα πράγματα απόψε και κυρίως πιο γρήγορο τέμπο / κίνηση - όπως παίζουμε στα καλά μας ματς δηλαδή.
Υ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι ο Παπανικολάου είναι μεγάλη έλλειψη απέναντι στα κορμιά της Μπάρτσα, όπως και ο τσαμπουκάς του.
Υ.Γ. 2 Απ ότι φαίνεται είναι στη 12αδα σήμερα. Αυτός και ο Μητρου-λονγκ - εκτός έχουν μείνει οι Μπραζντέικις, Σίκμα, Λούντζης και Τανούλης.
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
αδερφε προσεχε μη βαζεις πολλα πολλα υστερογραφα γιατι δινουμε στοχο τελευταια
(εγω παντως εχω καπαρωσει κελι με βοσκο αμα δεν εχουμε ιντερνετ)
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
ΠΑΜΕ ΡΕ ΘΡΥΛΕ!!!
Bookmarks