Για να το δούμε μισογεμάτο το ποτήρι, ας πούμε ότι είναι σαν να είμαστε στον ημιτελικό και απλά θα παίξουμε τον τελικό με τη Βίλα σε 2 παιχνίδια και όχι 1.
Γιατί αν καταφέρεις και πας τελικό από αυτό το μονοπάτι, μετά απαγορεύεται να το χάσεις.
Για να το δούμε μισογεμάτο το ποτήρι, ας πούμε ότι είναι σαν να είμαστε στον ημιτελικό και απλά θα παίξουμε τον τελικό με τη Βίλα σε 2 παιχνίδια και όχι 1.
Γιατί αν καταφέρεις και πας τελικό από αυτό το μονοπάτι, μετά απαγορεύεται να το χάσεις.
Εγώ ώρες ώρες απορώ πως γίνεται να έχουμε βλέψεις για τετράδες/τελικούς/κούπες όλα αυτά τα χρόνια έχοντας να περάσουμε στους 8 οποιασδήποτε διοργάνωσης 25 χρόνια.Για μένα ο στόχος κάθε χρονιά ήταν να φτάσουμε στους 8 και να σπάσει αυτή η γαμημένη κατάρα,και απο εκεί και πέρα οτι συμβεί είναι μπόνους.Είναι τεράστιο βήμα για τον σύλλογο αυτό που έγινε εχθές,παρόλα αυτά δεν σημαίνει οτι με την πρώτη φορά που περάσαμε 8αδα πάμε και για κούπα.
Εγώ θέλω όπως έχουμε καθιερωθεί και βρισκόμαστε με μεγάλη συχνότητα στους 16(το οποίο είναι και αυτό επιτυχία) όλα αυτά τα χρόνια να γίνει και με τους 8.Να γίνουμε μια καλή ομάδα σε νοκ-άουτ που τουλάχιστον ότι χωριό συναντάει μπροστά της να το πετάει έξω.Αν γίνει αυτό τότε οι πιθανότητες για μια υπέρβαση αυξάνοντε αρκετά.
pirateeeeeee (16-03-24)
flessanto (16-03-24)
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Ναι.Aπαιτήσεις ίσως καλύτερη λέξη.Και εγώ ονειρεύομαι κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι και κάτι το οποίο το θεωρούσα ποτέ ρεαλιστικό όσο έβλεπα την ομάδα να έχει ταβάνι και να μην ξεκολλάει απο τους 16.Απο την άλλη σκεφτόμουν οτι όσο η ομάδα φτάνει με τέτοια συνέπεια στους 16,θα έρθει και η 8αδα.Άργησε.Θα μπορούσε να έιχε έρθει αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια,αλλά ήρθε.Αυτό που λέω είναι πως και να μην προχωρήσουμε παραπάνω φέτος,θέλω τα επόμενα χρόνια να ξαναδώ την ομάδα να φτάνει εκεί με μεγαλύτερη ευκολία και να απκτήσει μια ''βάση'' η οποία θα είναι πιο κοντά στον μεγάλο στόχο.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά και πάλι σαν "καταξίωση στις πορείες" ακούγεται. Τι 16, τι 8, σιγά τις διαφορές, στόχος είναι πάντα το τρόπαιο. Ουσιαστικά μιλώντας, οι πορείες έχουν νόημα να τις κοιτάς όταν είναι να πάρεις περισσότερα λεφτά και βαθμούς στο ranking που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον, όπως έχουμε κάνει την τελευταία 15ετία αρκετά καλά, ώστε να είμαστε συνεχώς στα γκρουπ των ισχυρών.
Αν είναι να πηγαίνεις μέχρι τους 8 κάθε χρόνο ή ακόμα και ημιτελικό να σου βάλω εγώ και δεν κάνεις τίποτα, ποιος χέστηκε; Είναι σαν να μου λες να πηγαίνουμε συνεχώς final4 στην Ευρωλίγκα και δεν πειράζει αν δεν το παίρνουμε. Όταν σου παρουσιάζονται ευκαιρίες, πρέπει να κάνεις τα πάντα για το καλύτερο, δεν πρέπει να είσαι ευχαριστημένος με μια πορεία στην 8άδα.
Εγώ εδώ να πω ότι οι ευκαιρίες αυτές σώνονται και είναι η τελευταία μας σχεδόν. Μετά, δεν έχει επιστροφή και οι προκρίσεις ακόμα και στους 16 θα έρχονται με πόλεμο...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Nikolaos_Kokkinos (15-03-24), pirateeeeeee (16-03-24)
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
chainsaw (16-03-24), Nikolaos_Kokkinos (15-03-24), Paneas (15-03-24), pirateeeeeee (16-03-24)
Ο Παναης σκεφτεται σαν τον Αυρτον Σεννα εδω "Im not designed to come 2nd or 3rd, im designed to win - 2nd is nobody"
Oμως θα συμφωνησω με σενα, η συνεχεις παρουσιες σε τετοιες διοργανωσεις ισχυροποιουν μια ομαδα κ δινουν αλλο αερα. Η Ψαλιδα ειναι τεραστια και ανοιγει ακομα παραπανω, εχει δικιο ο βοσκος, θα περναμε στους 16 κ θα πανηγυριζουμε σαν να ειμαστε στους 8 σε λιγο.
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Τα κομπλεξικά του βόθρου, ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και πήγαν και ανέσυραν ένα στόρι του Καραπαπά που ειρωνευόταν το Κόνφερενς και το έλεγε Μίλκο Καπ, επειδή μας τα είχαν κάνει τσουρέκια τα μπαόκια τότε με την 8άδα και τους απάντησε ότι το έχει κάνει στο Τσουλου ο Ολυμπιακός, το οποίο δεν ξέρουν καν τι είναι.
Μιλάμε για πολύ πόνο.![]()
Garret (15-03-24)
Ναι, αλλά δείχνει ότι είσαι και ηττοπαθής = Loser, ανάλογα βέβαια και απ' το τι μεγέθη χάνεις και τι κέρδη έχεις. Εμείς πχ στο μπάσκετ έχουμε χάσει 1 τελικό που έπρεπε να είναι 100% δικός μας ( Μπανταλόνα ), 1 ακόμα που θα πονάει μια ζωή γιατί ήμασταν η καλύτερη ομάδα πέρσι, και άλλον 1 που περισσότερο τον έχασαν οι Ρώσοι παρά τον πήραμε εμείς.
Βέβαια ο μπασκετικός Ολυμπιακός είναι 1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 χρόνια γιατί δε νομίζω να χει υπάρξει άλλη ομάδα στην ιστορία που να ναι σταθερά στην κορυφή με τόσο μικρά μπάτζετ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Που θέλω να καταλήξω - και οι 2 φιλοσοφίες έχουν λογική βάση, αλλά το κάτα πόσο θεωρούνται επιτυχία ή αποτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
και δεν είναι μόνο αέρας.
είναι και τεχνογνωσία και εμπειρία και δημοσιες σχέσεις και πολλά άλλα πράγματα που σου δίνουν εκκίνηση από πιο προνομιούχα θέση
ο σοβαρός αθλητισμός θέλει χτίσιμο, συνέπεια και βάθος χρόνου αλλιώς θα παίζεις για το κυπελάκι του σούπερ υποκόσμου
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Nikolaos_Kokkinos (16-03-24)
Συμφωνώ. Τα μόνα σημαντικά σήμερα όσο αφορά τις μεταγραφές είναι η ανανεώσεις μασούρα και φορτούνη.
Στα αγωνιστικά, είδα όνειρο τρελο να σηκώνουμε κούπα στο οπαπ αρίνα με γκολ αραμπί και μετά κούπα στη λεοφώρο.
Μια εβδομάδα μετά φιέστα με θέμα τις δυο κούπες και ευχαριστήρια πλακέτα - αντίο σε αραμπί
Το 2001 στο κύπελλο, κάτι τέτοιο είχε γίνει...
Εδώ που τα λέμε παιδιά, μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχουμε σαν Ελλάδα 3 προκρίσεις στους 8 του κονφερενς σε διάστημα 4 σεζον, κάτι δείχνει για το βαθμο δυσκολίας της διοργανωσης. Όλοι ξέρουμε ότι δε συνέβη αυτό επειδή ανεβήκαμε επίπεδο... είναι γελοίο να το αναφέρουμε σαν ιστορικο επίτευγμασκεπτόμενοι το παλιό τσου λου ή το γιουροπα
Τώρα αν στο μέλλον γίνει και το κονφερενς απροσπέλαστα, όπως ανέφερε ο Βοσκός, τι να πω. 2 τρόποι υπάρχουν γιαυτό. Είτε μα μπουν ακόμα περισσότερες ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα ή μα ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα με χώρες όπως η Τσεχια ή η Δανία. Δικό μας λάθος θα είναι η δευτερη πιθανοτητα. Δε νομιζω οτι υπολειπομαστε τόσο πολυ σε τεχνογνωσία ή πόρους απο αυτές τις χώρες.
Μπορεί αλλά για Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κάνουμε και στο Γιουρόπα ξενερώνουμε...
Άσε το τί κάνει η Κοπεγχάγη τελευταία, για να καταλάβεις τη διαφορά των Δανών πχ από εμάς, είναι να δεις πού παίζουν οι βασικοί στην Εθνική τους και τί ρόλο παίζουν. Εμείς, έχουμε σταματήσει να βγάζουμε ακόμα και στόπερ...
chainsaw (16-03-24), Nikolaos_Kokkinos (16-03-24), SOAD37 (18-03-24)
Μιντιλαντ και Μπριζ είχε αποκλείσει ο παοκ εντωμεταξύ χαχα. Να πω ότι ειχε περασει και τη Μαρσειγ μετά.
Τώρα στο βόθρο γράφουν επίσης πόσο μεγάλο κίνητρο είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση η οποία δε συγκρινεται με καμία επιτυχία στην Ελλάδα. Ε βέβαια, άμα είσαι μια ζωη ατιτλος, περιμένεις μπας και σου κάτσουν 2-3 ματς όλη τη σεζον για να νιώσεις κάπως.
Ναι, στο κονφερενς ανήκουν πλέον. Ξεκάθαρα. Και γιουροπα για μια βόλτα έως τον Δεκέμβρη. Απλώς το μέχρι τώρα επίτευγμα δεν το λες και αθλο. Να ξέρουμε τι μας γίνεται. Όταν δε νιώθεις χορτασμενος, έχεις ελπίδες και για το βήμα παραπάνω.
Αμυντικούς και τερματοφυλακες έχουμε αρκετούς στο εξωτερικό όμως. Σε Ολλανδια, Ιταλια, Βελγιο κυριως. Περισσότερους από παλιότερα. Απλώς όχι σε τοπ επίπεδο όπως προ 5-7ετιας.
voskos_7 (16-03-24)
Bookmarks