Πρώτα απ' όλα να καλωσορίσω τον Λάζαρο.
Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι φαν του, βασικά μου είναι αντιπαθής, ωστόσο υπό συνθήκες και με καλή διαχείριση μπορεί να βοηθήσει.
Ιδανικά είναι ο 12ος παίχτης μας, ένας εξαιρετικός game-changer που μπορεί να μπει στο 60' και να κάνει πουτάνα τον αντίπαλο.
Σε αυτό τον ρόλο έχει εύκολα διψήφιο αριθμό γκολ του χρόνου.
Τώρα αν θέλει να ναι ενδεκαδάτος θα τον χάσουμε εκεί γύρω στον Νοέμβρη από θλάσεις.
Πάντως να έχουμε στο μυαλό πως έρχεται ξεζουμισμένος.
Στο θέμα των εντυπώσεων τώρα, η αλήθεια είναι πως τους γλέντησε ο Βαγγέλης.
ΑΛΛΑ
Επειδή ο Λάζαρος όπως έχει αποδείξει και το παρελθόν του (ΠΑΟΚ-Liverpool) όταν είναι να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του (ναι στράκια το να πας από ΑΕΚ σε Ολυμπιακό είναι βήμα παραπάνω στην καριέρα σου) δεν είναι και ο πιο φερέγγυος εύχομαι να χουμε καλυμμένο τον κώλο μας.
Γίνεται συζήτηση υπό την προϋπόθεση πως ο Λάζαρος πριν δύο χρόνια (που δεν έβρισκε πρόταση από πουθενά) υπέγραψε 2+1 συμβόλαιο.
Εάν ισχύει αυτό στην χειρότερη θα πληρώσουμε στην ΑΕΚ το υπόλοιπο του συμβολαίου του (320k) μόνο και μόνο για να μην μπλέξουμε δικαστικά και χάσει κανένα μήνα το καλοκαίρι από την προετοιμασία.
Η λύση αυτή συνήθως είναι η επικρατέστερη και για να γλιτώσεις χρόνο και για να μην βγάλει κακό όνομα ο παίχτης στην πιάτσα ενόψει μελλοντικών μεταγραφών.
Το δεύτερο το αποκλείουμε γιατί ΟΚ ο Λάζαρος δεν έχει κάποιο τρελό όνομα ως προς τον σεβασμό του σε συμβόλαια αλλά κυρίως γιατί στα 32 του σιγά μην υπογράψει άλλο συμβόλαιο.
Το πρώτο όμως μας ενδιαφέρει.
Η μόνη μου ανησυχία είναι η εξής:
Μήπως ο Λάζαρος το 2016 δεν υπέγραψε ένα συμβόλαιο (2+1) αλλά δύο συμβόλαια, ένα διετούς διάρκειας (2016-2018 ) που έληξε φέτος και ένα μονοετούς διάρκειας (2018-2019).
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλημα γιατί αν η ΑΕΚ το ενεργοποιήσει (αν ισχύει προφανώς και θα το κάνει) και το καταθέσει 1/7 τότε ο Λάζαρος παίζει να βρεθεί να έχει υπογράψει δύο συμβόλαια ένα με εμάς διετούς διάρκειας (2018-2020) και ένα με την ΑΕΚ μονοετούς διάρκειας (2018-2019).
Σε αυτή την (τραγική) περίπτωση, ο Λάζαρος τελείωσε για του χρόνου αφού υπογραφή σε δύο συμβόλαια είναι περίπου καταστροφή.
Εμείς βέβαια σε αυτή την περίπτωση νομίζω δεν έχουμε πρόβλημα αφού δεν διαπραγματευτήκαμε με παίχτη που είχε συμβόλαιο αλλά με παίχτη του οποίου το συμβόλαιο διετούς διάρκειας έληγε.
Αν ήταν άλλος στην θέση του Λάζαρου, θα χα το κεφάλι μου ήσυχο.
Επειδή όμως ο Λάζαρος πριν δύο χρόνια ήταν απελπισμένος και επειδή μυαλό δεν έχει κρατάω μια πισινή μην υπέγραψε ότι του έδωσαν για να πάει στην ΑΕΚ.
Το αναφέρω γιατί κάποτε έφυγε από τον ΠΑΟΚ ενώ είχε 4 χρόνια συμβόλαιο για να πάει στην Liverpool να δοκιμαστεί χωρίς να ζητήσει άδεια από κανέναν και μετά αποφάσισε πως πρέπει να πάρει μεταγραφή με 600k.
Αποτέλεσμα όλου αυτού να φάει διακοπή συμβολαίου από τον ΠΑΟΚ και να ζητάει συγγνώμη ενώ λίγο πριν έλεγε "καλύτερα οικοδόμος παρά στην Τούμπα".
Με αφορμή αυτό, θα κλείσω με κάτι τελευταίο που είναι πιο γενικό.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η υπερπροστασία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι όποτε τους καπνίσει μπορεί να εκβιάσουν και να φύγουν.
Όταν υπογράφεις κύριε συμβόλαιο, πρέπει να προσέχεις τί υπογράφεις.
Και τα συμβόλαια πρέπει να ναι ισχυρά για να εξασφαλίζουν και τις δύο πλευρές (και τον παίχτη για όσο διάστημα το υπέγραψε) και τον εργοδότη.
Στην Ευρώπη βέβαια της κωμικότητας δεν περιμένω πολλά αφού και οι ομάδες θέλουν να μπορούν να σουτάρουν έναν παίχτη πιο εύκολα (ναι Ταχτσίδη για εσένα λέω) και οι παίχτες με 5 καλά παιχνίδια θέλουν να μπορούν να ζητήσουν τα διπλά λεφτά.
Πήγαινε στην Αμερική πχ να υπογράψεις συμβόλαιο με ομάδα παραχωρώντας σε αυτούς οψιόν ανανέωσης και αν σκεφτείς να την αμφισβητήσεις μετά θα ψάχνεσαι για χρόνια.
Βέβαια για αυτό η Αμερική είναι Αμερική και η Ευρώπη απλά ακολουθεί.
Στα αρχίδια μου γενικά τα συμβόλαια του νιάου, απλά αυτό που τα συμβόλαια έχουν γίνει κουρελόχαρτα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε μπασκετοποίηση του αθλήματος με τους παίχτες να αλλάζουν ομάδα κάθε 5 εβδομάδες για να παίρνει την προμήθεια ο μάνατζερ.
Bookmarks