BrazHlias (13-05-18)
Το τμήμα γυναικείας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ιδρύθηκε αρχικά το 1947, έπειτα από πρωτοβουλία των αθλητριών του τμήματος γυναικείας πετοσφαίρισης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Εν συνεχεία, στις αρχές της δεκαετίας του '60 διέκοψε τη λειτουργία του.
Η ομάδα που από την περίοδο 2015–16 αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία, προέκυψε από τη συγχώνευση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. με το τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών της Α.Ε. Σουρμένων-Ελληνικού, έπειτα από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ιδρυτικού σωματείου «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.» (ερασιτέχνης) στις 22 Ιουλίου του 2015. Το τμήμα του Ελληνικού επί της ουσίας απορροφήθηκε από το σωματείο του Πειραιά. Το γεγονός αποτέλεσε μία αναδιοργάνωση του τμήματος γυναικείας καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού, έπειτα από την παύση της λειτουργίας του για μεγάλο διάστημα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ομάδας. Εδρεύει στη Γλυφάδα και διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας».
Τον Ιούνιο του 1947, κάποιες εκ των αθλητριών του τμήματος γυναικείου βόλεϊ του Ολυμπιακού, οι οποίες παράλληλα έπαιζαν ερασιτεχνικά μπάσκετ στο τότε γήπεδο του συλλόγου, το «Μπάκαλα» (το οποίο βρισκόταν στην Καστέλα και κατασκευάστηκε το 1938 με προσωπική εργασία μελών του Ολυμπιακού), επηρεασμένες από το γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού που επικρατούσε στην Ελλάδα σχετικά με το μπάσκετ, το οποίο άρχισαν να παρακολουθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ζήτησαν την άδεια από τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Μιχάλη Μανούσκο προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ερυθρόλευκο τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών.
Ο Μιχάλης Μανούσκος είδε με ιδιαίτερα θετικό μάτι την προοπτική αυτή και κίνησε γρήγορα τις διαδικασίες προκειμένου να ιδρυθεί και επίσημα το τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού. Το πρώτο ρόστερ στην ιστορία του συγκεκριμένου τμήματος αποτελούσαν οι: Μ. Νεράτζη, Ε. Νεράτζη, Λεωνιδάκη, Δεληγιάννη, Χασαπάκη και Ζαντέ. Όλες τους, αποτελούσαν παράλληλα και αθλήτριες του τμήματος γυναικείου βόλλει του συλλόγου. Πρώτος προπονητής του συγκεκριμένου τμήματος ήταν ο σπουδαίος Ούγγρος προπονητής Όττο Σίμιτσεκ.
Οι πρώτες επιτυχίες
Το πρώτο τουρνουά στο οποίο συμμετείχε η ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού ήταν το "Κύπελλο Μαντέλλου", το οποίο διοργανώθηκε από την ισχυρότατη τότε ομάδα του Τρίτωνα. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κατακτήσει το τουρνουά, κατάφερε όμως να πετύχει μια ιστορική νίκη έναντι του πανίσχυρου Τρίτωνα με σκορ 20-12, επίτευγμα ιδιαίτερα αξιόλογο για ένα νεοσυσταθέν τμήμα που είχε κλείσει μόλις λίγους μήνες ζωής. Στη συνέχεια, η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού ενισχύεται με αθλήτριες όπως η Ευστρατιάδου, η Ξανθοπούλου, η Βαρυμπόπη, η Βαρδουλάκη, η Λάμαρη και η Κανσίζ και ξεκινάει να λαμβάνει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης συλλόγων Πειραιώς.
Παρά την ανεπιτυχή προσπάθεια που κατέλαβαν οι αθλήτριες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα Πειραιά του 1948, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Μιχάλης Μανούσκος, συνέχισε να ενισχύει την ομάδα με σημαντικές αθλήτριες, με αποτέλεσμα το 1948 το ρόστερ του Ολυμπιακού να αποτελείται από τις Μ. Νεράτζη, Ε. Νεράτζη, Δεληγιάννη, Ζαντέ, Βαρυμπόπη, Ευστρατιάδου, Ξανθοπούλου, Φυτιλά, Γερακάρη και Κούκα.
Από τις αρχές της δεκαετίας του '50, η ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα Πρωταθλήματα Κέντρου κατακτώντας τρεις τίτλους το 1956, το 1958 και το 1959 υπό τις οδηγίες της μεγάλης δόξας του αντρικού τμήματος του Ολυμπιακού Γιάννη Σπανουδάκη, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του προπονητή του συγκεκριμένου τμήματος αμέσως μετά το τέλος της θητείας του Ιωάννη Χατζηθεοδώρου στον πάγκο της ομάδας. Η έδρα της ομάδας βρισκόταν πλέον στο Πασαλιμάνι, στο ανοιχτό γήπεδο αθλοπαιδιών του Ολυμπιακού.
Η κατάκτηση των τίτλων αυτών δεν αποτελούσε τυχαίο γεγονός. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '50, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού είχε ενισχυθεί με σημαντικές Ελληνίδες αθλήτριες, όπως ήταν οι: Αναγνωστοπούλου Καίτη, Κουκά Φρόσω, Οικονόμου Στέλλα, Ματίνα και Μαρούσκα Σκυλακάκη, Κεχαγιά Τούλα, Μανούσου Λίτσα, Τσαγκαράκη Καίτη, Τσιρτσίκου Μαίρη, Βιδαλάκη Φώφη, Αναγνωστάκη Λούλα, Βάσσου Χαρίκλεια, Λουκία και Αιμιλία Σκριβάνου, Γιαννοπούλου Βάσω, Ρούλα και Στέλλα Βιδαλάκη, Διαμαντάκη Μαίρη, Παξινού Ξένη, Λουλουδάκη Καίτη και Παχουλή Μαίρη. Το γεγονός ότι ο αριθμός των αθλητριών ήταν ιδιαίτερα μεγάλος για το συγκεκριμένο άθλημα, ανάγκασε τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Ευαγγελινό να δημιουργήσει δύο τμήματα, έτσι ώστε το ένα να αποτελούν οι αθλήτριες της πρώτης ομάδας οι οποίες συμμετείχαν και στα πρωταθλήματα κέντρου και το δεύτερο να αποτελείται από τις αναπληρωματικές αθλήτριες που συμμετείχαν κυρίως σε φιλικά παιχνίδια του συλλόγου.
Απο τις σημαντικότερες μορφές του τμήματος καλαθοσφαίρισης γυναικών του συλλόγου ήταν η Λουκία Σκριβάνου. Η Σκριβάνου αποτελούσε γέννημα-θρέμμα του συλλόγου και αποτελούσε μία εκ των κορυφαίων αθλητριών καλαθοσφαίρισης της δεκαετίας του '50. Αποτέλεσε την πρώτη σκόρερ στον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας καλαθοσφαίρισης γυναικών, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της εκτελεστικής της δεινότητας αποτελεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με τους Αμπελόκηπους στον οποίο κατάφερε να σημειώσει 48 πόντους. Εκτός από αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, η Λουκία Σκριβάνου αποτελούσε επίσης αθλήτρια του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ολυμπιακού που έδωσε πολλούς τίτλους στο σύλλογο στις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70. Εκτός των άλλων, ήταν και μία εκ των Πειραιωτών αθλητών (μεταξύ των οποίων ήταν και ο Τάκης Βεντίκος, σπρίντερ του Παγκρατίου τότε και μετέπειτα αθλητής και προπονητής του Ολυμπιακού) οι οποίοι βοήθησαν στην επανίδρυση του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού το 1953.
Ο Ολυμπιακός Πειραιώς, μαζί με τον Α.Ο. Σπόρτιγκ και τον ΑΣ Τρίτων, αποτελούσαν τις μεγάλες δυνάμεις της δεκαετίας 1950-60 καθώς μονοπωλούσαν τους τίτλους στα Πρωταθλήματα Κέντρου πριν καθιερωθεί επίσημα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης γυναικών. Χαρακτηριστικό της δυναμικότητας των συλλόγων αυτών αποτελεί το γεγονός πως οι αθλήτριες τους αποτελούσαν τα βασικά στελέχη της νεοσύστατης τότε Ελληνικής Εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης γυναικών.
Η σταδιακή διάλυση
Ο Γεώργιος Ανδριανόπουλος
Καθώς περνούσαν τα χρόνια, το άθλημα της καλαθοσφαίρισης γυναικών γνώρισε σε μεγάλο βαθμό τον μαρασμό και πολλές από τις ελληνικές ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στα διάφορα πρωταθλήματα γυναικείας καλαθοσφαίρισης, αποφάσισαν να προχωρήσουν στον τερματισμό της λειτουργίας των αντίστοιχων τμημάτων τους.
Ανάμεσα στις ομάδες αυτές ήταν και ο Ολυμπιακός Πειραιώς, αν και αρχικά έγιναν προσπάθειες τόσο από τον τότε πρόεδρο του ερυθρόλευκου συλλόγου Γεώργιο Ανδριανόπουλο, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου της Πειραϊκής ομάδας.
Το Ελληνικό Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης γυναικών έκανε πρεμιέρα στον ελλαδικό χώρο κατά την αγωνιστική περίοδο 1967-68, με την γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του ερυθρόλευκου συλλόγου όμως να μην υφίσταται πλέον. Για αρκετές δεκαετίες, το συγκεκριμένο τμήμα παρέμεινε ανενεργό χωρίς να γίνει κάποια αξιόλογη προσπάθεια επαναλειτουργίας του.
2010 - σήμερα
Ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν το 2010 να κάνει ξανά την είσοδό του στο γυναικείο μπάσκετ, η οποία αναμενόταν να είναι δυναμική και με σχέδιο τη δημιουργία μιας πολύ δυνατής ομάδας που θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι μέσω του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ο οποίος βρισκόταν υπό την προεδρία του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, είχαν κάνει επαφές με μια καινούρια ομάδα στον χώρο, η οποία διέθετε αξιόπιστο χρηματοδότη, οικονομική επιφάνεια και μεγάλη προοπτική. Όμως, τελικά οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν με αποτέλεσμα το τμήμα -σε επίπεδο γυναικών- να συνεχίσει να παραμένει ανενεργό. Η κίνηση αυτή πήρε σάρκα και οστά 5 χρόνια αργότερα.
Το 2013 δημιουργήθηκαν οι ομάδες των κορασίδων και των παγκορασίδων.
Το 2015 και τα δύο τμήματα κατάφεραν να πρωτεύσουν και να χαρίσουν τίτλους στο σύλλογο. Οι μεν κορασίδες κατέκτησαν το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΝΑ και παράλληλα την άνοδο στην Α' κατηγορία νικώντας στον τελικό τον Άλιμο με σκορ 49-38, ενώ οι παγκορασίδες κατέκτησαν και αυτές το αντίστοιχο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ, νικώντας στον τελικό την Ελευθερία Μοσχάτου με σκορ 57-42. Προπονήτρια και των δύο ομάδων που έφτασαν στις επιτυχίες αυτές ήταν η Μαρία Κότσιφα.
Με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου στις 22 Ιουνίου 2015, το τμήμα επαναλειτουργεί μέσω της συγχώνευσης με το τμήμα καλαθοσφαίρισης του σωματείου Σούρμενα-Ελληνικό. Η αγωνιστική ομάδα που προήλθε από τη συγχώνευση άρχισε να αγωνίζεται από την περίοδο 2015-2016 στο πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών με την επωνυμία Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και τα χρώματα του Ολυμπιακού.
Η πρώτη σεζόν της επανεμφάνισης του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ, συνδυάστηκε απ' την απόλυτη επιτυχία εντός συνόρων, καθώς κατέκτησε αήττητος το νταμπλ, κάτι που επανέλαβε και την επόμενη σεζόν (2016-17).
BrazHlias (13-05-18)
chainsaw (13-05-18)
vasilis-thrylos7 (13-05-18)
Ανοίγει ο δρόμος για να παίξει στην Ευρωλίγκα Γυναικών ο Ολυμπιακός
Eπειτα από μία διετία στο EuroCup, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα Γυναικών. Η FIBA αποφάσισε να διευρύνει την λίστα των χωρών που έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών, ανοίγοντας τον δρόμο για τον πρωταθλητή Ελλάδος. Πρόκειται σίγουρα για μία δικαίωση των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι κέρδισαν αυτό το δικαίωμα χάρη στην παρουσία τους στο EuroCup την τελευταία διετία.
Την δεδομένη στιγμή δεν είναι σίγουρο αν ο Ολυμπιακός θα δεχθεί την θέση. Αν πάντως λάβει κάποιος υπόψη την δεδομένη επιθυμία των "ερυθρόλευκων" στο παρελθόν να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, τότε πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αποδεχθούν την πρόσκληση.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πάντως υπό ποιο καθεστώς θα συμμετάσχει στην διοργάνωση ο Ολυμπιακός. Αν θα αγωνιστεί δηλαδή κατευθείαν στους Ομίλους ή θα χρειαστεί να πάρει μέρος σε προκριματική φάση. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι την περσινή σεζόν στην διοργάνωση πήραν μέρος 18 ομάδες, με τις 14 από αυτές να προκρίνονται κατευθείαν στους ομίλους και τις άλλες δύο θέσεις να προκύπτουν από τους νικητές των ζευγαριών των τεσσάρων άλλων ομάδων.
Πηγη: sport24
Και οι άλλες 2 θέσεις πώς δόθηκαν ρε παιδιά; Οι 14 απευθείας, ακόμη 2 με προκριματικά, και λείπουν ακόμη 2...
Άκυρο, εννοεί ότι ήταν 16 ομάδες στους ομίλους. Δεν φταίω εγώ, οι ΑΡΔ δεν ξέρουν να γράφουν.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
chainsaw (31-05-18)
Γιατι; Κι από βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;
There is a Dude in town
Και τι; Θα παίξει σέντερ στις γκόμενες;![]()
There is a Dude in town
BrazHlias (31-05-18)
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Κερδαμε 24-20 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου την Φενέρμπαχτσε.
Πολύ δύσκολο έργο για την ομάδα.
Τελος τριτης περιοδου χανουμε για δεκα.
Στο ημιχρονο καποιος πηρε τηλεφωνο για βομβα στο γηπεδο.![]()
Πρώτη νίκη της ομάδας μας στην Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε την περσινή φιναλίστ με 63-52. Μπράβο στις κοπέλες κάνουν υπέρβαση αντιμετωπίζοντας ομάδες τέτοιου επιπέδου.
Υ.γ γιατί σαν σήμα του θέματος έχουμε το logo του wwe; ανοίξαμε και τμήμα ρεστλινγκ;![]()
Η… σαφέστατη ασάφεια Παναθηναϊκού και Βασιλακόπουλου
Ο Μιχάλης Στεφάνου σχολιάζει το απίστευτο πράσινο αίτημα (για το οποίο ο πρόεδρος της ΕΟΚ προτίθεται να διασυρθεί ακόμα μια φορά) και καταθέτει τις δικές του προτάσεις για... ισονομία στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών.
Ο Παναθηναϊκός ανακάλυψε ξαφνικά την ισονομία στο μπάσκετ και με αίτημα του στην Ομοσπονδία ζητάει να αποκτήσει 3 ξένες παίκτριες για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών.
Ο κανονισμός φυσικά της ΕΟΚ δεν προβλέπει ότι οι ομάδες Α2 θα ενισχύονται για τρεις μέρες με τρεις ξένες παίκτριες όταν προκρίνονται στο φάιναλ φορ, όμως για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο αυτά είναι μικρά γράμματα. Όταν ζητάει κάτι ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, αλλάζουν αμέσως οι κανονισμοί.
«Υπάρχει ασάφεια στον κανονισμό», λέει ο Παναθηναϊκός και ο Βασιλακόπουλος, όπως μαθαίνουμε, συμφωνεί και θέλει να δώσει το ΟΚ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να κάνει τις μεταγραφές που επιθυμεί. Δημιουργική ασάφεια με άλλα λόγια, μια έννοια που ο πρόεδρος της ΕΟΚ κοροϊδεύει, αλλά είναι ο πρώτος που εφαρμόζει.
Ο Ολυμπιακός προς το παρόν δεν παίρνει θέση και περιμένει. Όλα τα περιμένει, βέβαια, αφού έχει δει τα πάντα από τον Βασιλακόπουλο τόσα χρόνια. Όχι σε επίπεδο ερασιτέχνη και γυναικείου μπάσκετ, αλλά μάλλον έφτασε η ώρα να αντιληφθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν κοιτάζει τίποτα άλλο πέρα από το πράσινο, όταν πραγματικά το θέλει ο Παναθηναϊκός.
Για να κατανοήσουν και οι πλέον αδαείς, ότι το πρόβλημα του Βασιλακόπουλου τόσο καιρό, είναι όλος οργανισμός και η φανέλα του Ολυμπιακού. Με μια διαφορά. Τώρα δεν θα έχει μόνο την ΚΑΕ εναντίον του, αλλά ολόκληρη την Ολυμπιακή οικογένεια. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά…
Από την άλλη, αν το δούμε πιο ψυχρά, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Κανονικά πρέπει να αφήσει τον Βασιλακόπουλο να διασυρθεί άλλη μια φορά όταν έχει μπροστά του τον Παναθηναϊκό. Είναι για γέλια και το αίτημα και η άποψη του προέδρου που έγινε 80 ετών, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει με τρεις ξένες για να υπάρχει ισονομία.
Ο ίδιος είχε απαγορέψει το 2016 στον Φάρο να αποκτήσει ξένο για τον τελικό του Κυπέλλου, ο ίδιος δεν είχε δώσει το δικαίωμα στον Πρωτέα Βούλας το 2013 να ενισχυθεί, όταν έπαιζε ημιτελικό Κυπέλλου γυναικών με τον Παναθηναϊκό. Έχασε όμως τότε ο Παναθηναϊκός, που είχε ξένη, από τον Πρωτέα που έπαιζε μόνο με Ελληνίδες.
Είναι πολλά τα παραδείγματα. Εχουν παίξει και άλλες φορές ομάδες της Α2 με ομάδες της Α1 στο Κύπελλο, αλλά ποτέ κανείς δεν νοιάστηκε για… ισονομία. Ξαφνικά τώρα υπάρχει ηθικό και δίκαιο στο ελληνικό μπάσκετ. Για το καλό του Παναθηναϊκού.
Επί τη ευκαιρία να καταθέσουμε κι εμείς τις προτάσεις μας, που ίσως να μην έχουν σκεφτεί ο Παναθηναϊκός και ο Βασιλακόπουλος.
* Να αγωνιστούν οι ομάδες στο φάιναλ φορ μόνο με Ελληνίδες. Πάλι ισονομία θα υπάρχει και δεν θα μπει στα έξοδα ο Παναθηναϊκός. Δεν το απαγορεύει ο κανονισμός της ΕΟΚ. Ασάφεια υπάρχει.
* Να έχουν από 12 ξένες οι ομάδες, να πάρουν και άλλες 9 της Α1. Πάλι ισονομία θα υπάρχει. Δεν το απαγορεύει ο κανονισμός της ΕΟΚ. Ασάφεια υπάρχει.
* Να πάρει κάθε ομάδα από τρεις παίκτες του ανδρικού και να τους βάλει να παίξουν με τη γυναικεία ομάδα. Ισονομία δεν θα υπάρχει γιατί η Δάφνη Αγίου Δημητρίου παίζει στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ στο ανδρικό. Η δε Νίκη Λευκάδας θα πάρεις παίκτες από τη Δόξα Λευκάδας, που είναι στη Γ’ Εθνική. Ομως ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει Καλάθη και όποιον άλλον παραχωρήσει ο Ρικ Πιτίνο, ο Ολυμπιακός Σπανούλη και όποιον άλλο δώσει ο Μπλατ στον φίλο του τον Παντελάκη. Δεν το απαγορεύει ο κανονισμός της ΕΟΚ. Ασάφεια υπάρχει.
* Να πάρει κάθε ομάδα τρεις παίκτες από το ΝΒΑ, η μία τον Ντουράντ, τον Κάρι και τον Τόμπσον, η άλλη τον ΛεΜπρον, τον Ζούμπαρς και τον Μπολ, μια άλλη τον Γουέστμπρουκ, τον Ανταμς και τον Τζορτζ και άλλη μία τον Γιόκιτς, τον Μάρεϊ και τον Μπίσλεϊ. Δεν το απαγορεύει ο κανονισμός της ΕΟΚ. Ασάφεια υπάρχει.
drizzt (19-01-19), pirateeeeeee (19-01-19)
Να δούμε τι θα κάνει ο Μαρινάκης κι ο Ερασιτέχνης...
Πλεον δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα.
εγκληματα συνέχεια για τον ξεφτιλισμένο όλων των σπορ
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
ψοφα ρε γαμημενε επιτελους
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Bookmarks