Αρχική Δημοσίευση από
voskos_7
Επειδή είσαι καινούργιος, θα το ξαναγράψω, καθώς έχει πολύ καιρό (και ακόμα περισσότερους προπονητές) που έχω διατυπώσει την άποψή μου σε αυτό το θέμα:
Σημαντικότερο και από τον προπονητή σαν πρόσωπο, που είναι αναλώσιμο και όχι μόνο στον Ολυμπιακό, ή στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως πλέον, είναι το κομμάτι της διοίκησης που ασχολείται με το τεχνικό και το αθλητικό κομμάτι. Επομένως, το πρώτο που πρέπει να γίνει σωστά, είναι να επιλεχθεί ένας τεχνικός διευθυντής, κατά προτίμηση πρώην προπονητής, ο οποίος να έχει κατά νου ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να επιλέξει προπονητή που να αξιοποιεί το εκάστοτε υπάρχον ρόστερ και όχι να ζητάει να του φέρουμε τη Μπάγερν για να μας δείξει τί αξίζει.
Οι Βρετανοί, δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι μπορούν να δουλέψουν στην Ελλάδα, καθώς, δύσκολα προσαρμόζονται σε ένα καινούργιο άθλημα: Άντε να του εξηγήσεις ότι το μισό και πλέον παιχνίδι κρίνεται στις στημένες φάσεις και από το να προσπαθείς να συνεχίσεις μία προσπάθεια, είναι προτιμότερο να πέσεις για να πάρεις την παράβαση. Μην αναφέρω καν τη νοοτροπία διοίκησης, την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να κατανοήσουν.
Οι Γερμανοί και οι Σκανδιναβοί, είναι λίγο πιο προσαρμοστικοί και προσπαθούν φιλότιμα να αξιοποιήσουν τους πόρους που βρίσκουν, περισσότερο από το να τους τρώει το κεφάλι η σκέψη του τί θα μπορούσαν να κάνουν αν είχαν αυτούς που ήθελαν.
Ολλανδοί και Βέλγοι αποκλείονται γιατί είναι τακτικά αφελείς και οι Ιταλοί, δύσκολα βγαίνουν από τη χώρα τους πλέον και όταν βγαίνουν και δε πηγαίνουν στην Αγγλία, για καλό, δεν είναι σίγουρα.
Οι Πορτογάλοι, είναι πιο καταρτισμένοι τελευταία, αλλά είναι κακομοίρηδες και η πιθανότητα να δεις κάτι αξιόλογο αγωνιστικά, είναι περιορισμένη.
Οι Γάλλοι, είναι ίσως οι πιο ισορροπημένοι τακτικά, αλλά έχουν σχετικά υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά το ρόστερ που θέλουν να δουλεύουν.
Οι Ισπανοί, χωρίς το θαύμα της ιατρικής, θα συνεχίζαν το ανέκδοτο που αποτελούσαν τη δεκαετία του 90.
Αν σταματήσουν τα πολλά πάρε - δώσε με το μανατζερόκοσμο και δώσουμε βάρος σε πιο ποδοσφαιρικά κριτήρια, έχουμε σοβαρές πιθανότητες να συνέλθουμε άμεσα. Αν συνεχίσει το βιολί με τους ατζέντηδες και τα σκιάχτρα στα τεχνικά πόστα, θα ξαναγράφουμε τα ίδια...
Bookmarks