αστειος πραγματικα σημερα.
Δεν φεύγει μην ελπίζετε. Με 4 αλλαγές πέρσι, δεν μπορούσαμε να πάρουμε ούτε τον Γάλλο πως τον λέγαν, ένα μέτριο όνομα. Πάρτε χάπια και καλή υπομονή...
αστειος πραγματικα σημερα.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Αν δε βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας επιθετικά, τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, θα τον διώξουν. Από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά, δε κινδυνεύει...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
chainsaw (13-09-17)
για να κερδιζουμε παιχνιδια πρεπει να βαζουμε περισσοτερα απο οσα τρωμε![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
sk12072 (12-09-17)
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι είναι προφανές ότι δεν έχει δουλέψει καθόλου το αμυντικό κομμάτι. Δεν έχει πλάνο η ομάδα για το πώς να συμπεριφερθεί όταν δεν έχει την μπάλα.
Κάποιες ομάδες αμύνονται με βάθος με διπλή ζώνη άμυνας για να μη βρίσκει χώρο ο αντίπαλος να δημιουργήσει.
Άλλες ομάδες πιέζουν ψηλά βγάζοντας γρήγορα παίκτες πάνω στον αντίπαλο που έχει την μπάλα, ώστε να μην έχει τον χρόνο να δημιουργήσει.
Αυτό που βλέπω αυτή τη στιγμή στην ομάδα, είναι ότι οι παίκτες αμύνονται μένοντας απλά καρφωμένοι στις θέσεις τους. Κανένα τρανζίσιον. Χάνεται η μπάλα και ο αντίπαλος έχει όλον το χρόνο και χώρο που χρειάζεται ώστε να δει γήπεδο, να επιλέξει το σωστό συμπαίκτη και να ζυγίσει την πάσα όπως ακριβώς χρειάζεται.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
BrazHlias (13-09-17), consigliere (12-09-17), Du3lisT (13-09-17), lefaman72 (13-09-17)
Στο διάολο να πας,δουλίτσες υπάρχουν,πήγαινε να μαζέψεις ελιές σε κάνα χωριό να βγάζεις μεροκαματακι τίμιο κι άσε τα προπονητηλικια...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Απλά να συμπληρώσω χώρις πολλά, ότι και στην επίθεση και ανάπτυξη δεν βγάζουμε και φωτιές ακριβώς...
Τέλος πάντων, επιφυλάσσομαι αύριο, να έχει ξεθυμάνει κάπως η πίκρα...
Sent from my VFD 900 using Tapatalk
... there's no such thing as "too much"...
voskos_7 (13-09-17)
Ε, σιγά - σιγά, από τις ειδήσεις, δηλαδή, θα δούμε ότι και η προετοιμασία δεν ήταν και τόσο σούπερ...
Δεν έχω βρει ποτέ το λόγο, να θεωρείται αυτοσκοπός να προετοιμάζεις μία ομάδα να μπει κάπου, που εμφανώς δεν ανήκει. Κάποιος θα πει "τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ"... Ε, με μία - δύο χρονιές σαν την προδιαγραφόμενη, θα είσαι στους αδύνατους και στα προκριματικά και αντίο ζωή...
Στο κάτω - κάτω, δε βλέπω το λόγο, να αγοράζεις 7 χαρτιά έναν αμυντικό που δε στρίβει και βγάζει τον ώμο του για πλάκα και άλλα 2 για έναν επιθετικό που δε σκοράρει, 1,5 χαρτί για ένα αριστερό μπακ, που δε δηλώνεις στην Ευρώπη για να μην αναφέρω άλλες περιπτώσεις, μέρες που είναι.
Ο τύπος είναι στον κόσμο του. Τον ρωτάει ένας ΑΡΔ γιατί έβαλε πάλι Φορτούνη-Μάριν αφού όσες φορές το έκανε δεν του βγήκε και μάλιστα τους κάνει και αλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μένει ούτε ο ίδιος ευχαριστημένος και απαντάει ότι κοιτάει να βάζει πάντα τους καλύτερους! Δηλαδή αν είχε 10 καλούς επιθετικούς θα τους έβαζε μέσα, ποιος την γαμεί την τακτική και τα συστήματα. Δεν περίμενα ποτέ να μας βγει χειρότερος του Μπέντο. Είναι κατόρθωμα αυτό...
Και γω έτσι έκανα στο Pro το 5. Το 2006. Που ήμουν 16 χρονών.
Είχε ο άλλος 84. Το αμυντικό χαφ μου είχε 76. Τι πάει να πει δεν παίζει αμυντικό χαφ το δεξί μου εξτρέμ;
Μια χαρά παίζει. Εγώ θα τον βάλω.
Βέβαια κανά χρόνο μετά κατάλαβα ότι καλύτερο θα ήταν να βάλω τον παίκτη στην φυσική του θέση. Αποδίδει καλύτερα εκεί.
chainsaw (13-09-17), consigliere (13-09-17), Du3lisT (13-09-17), Faithful (13-09-17), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (13-09-17), panahs7 (13-09-17)
Απίστευτο. Κοντεύει δύο και ο ανεκδιήγητος είναι ακόμη προπονητής του Ολυμπιακού.
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (13-09-17)
Ρωτάω σοβαρά και ας μη φαίνεται:
Τζόκερ, Λόττο, Ξυστά, Λαχεία παίζετε;
Αν ναι, πόσο πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη φορά, είναι η τυχερή;
consigliere (13-09-17)
μα γιατι να φυγει;την δουλεια του την εκανε.μας πηγε στους ομιλους.ο προεδρας πηρε 30εκατομυρια
που ηθελε.ποιος την γαμει την ομαδα και την ξεφτιλα τωρα;
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Χθες ελεγα να φυγει στο ημιχρονο, σημερα ειμαι πιο ηρεμος και σκεφτομαι ποιος μπορει να ερθει αυτη τη στιγμη και να κανει καλη δουλεια. Πρεπει να αλλαξει λιγο νοοτροπια ομως και να παιζει μαζεμενα απο δω και περα.
Εχθες παιξαμε συστημα 4-2-4. Απο τα δυο αμυντικα χαφ, το ενα ειναι μαλλον δεκαρι και το αλλο εξαρο-οχταρι. Τα ακραια μπακ μας ειναι επθετικογενη, το ενα μαλιστα επαιζε και με αναποδο ποδι και το ενα στοπερ μας ειναι αμυντικος μεσος. Ε οκ και λιγα φαγαμε.
Καποιες επιλογες εγιναν αναγκαστικα (φιγκειρας αριστερο μπακ και ρομαο στοπερ), αλλα το μπερδεψε ακομα περισσοτερο ο χασι.
consigliere (13-09-17)
Ούτε νοοτροπία θα αλλάξει, ούτε θα παίξει μαζεμένα: Δεν έκανε ποτέ κάτι από τα δύο, ώστε να ξέρει πώς γίνονται.
Ας ελπίσουμε η φόρμα κάποιων παικτών να κρατήσει λίγο τα προσχήματα στην Ευρώπη, μέχρι να έρθει ο Λεμονής...
flessanto (13-09-17)
Η εικόνα χθες ήταν κανονικά αχώνευτη.
Εντελώς αδούλευτο παιχνίδι. Καμμία τακτική πρόβλεψη. Και εμμονή στο ίδιο πλάνο που είναι διττά προβληματικό:
α) Με επιμονή στη χρήση των ίδιων ακριβώς 2 παικτών, σε σύνθεση που καταφανώς είναι προβληματική, δυσαρμονική και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ'όσα πιθανόν ελπίζει να τακτοποιήσει
β) Χωρίς τακτικές προβλέψεις, ούτε στην αυντική λειτουργία ούτε και στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων.
Η ομάδα πήγε χειρότερα από το να πήγαινε χωρίς προπονητή: πήγε με κακή προπονητική δουλειά.
Μεγάλο πρόβλημα επιπλέον εντοπίζω στην κατάρτιση του ρόστερ. Έχουμε φτάσει στα πιο κρίσιμα παιχνίδια με τεράστια, δυσαναπλήρωτα κενά στην ομάδα.
- Λείπει στόπερ: έχει τραυματιστεί ο Βούκο. Ο Μποτία ξέρουμε ότι είναι απροετοίμαστος. Πήγαμε στον Σεπτέμβρη χωρίς στόπερ!
Ρωτάω: δηλαδή αυτό το παλληκαράκι ο Ρισβάνης που τον κόψαμε νωρίς νωρίς, πόσο χειρότερος θα ήταν του μαύρου whatshisname που γυαλίζει τα βοηθητικά; Μάχιμος και πωρωμένος, βασικός θα ήταν εδώ και εβδομάδες.
- Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα παίζουμε με Ρομαό βασικό στόπερ. Που δεν είναι. Καλύπτει ας πούμε με σχετική επάρκεια τη θέση. Και ο προπονητής μένει σ'αυτή τη λύση, στο μπάλωμα που γίνεται μόνιμο.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κόφτη. Απλά.
Και τί κάνεις τώρα που δεν έχεις κόφτη; Διώχνεις τον Σιώπη. Και μένεις με τον Ζντιέλαρ, που ούτε καν τον εμπιστεύεσαι και δεν τον χρησιμοποιείς καν.
- Εξτρέμ δεν λείπει. Αλλά οι εξτρέμ σου δεν παίζουν. Τουναντίον παίζει στο πλάι κάπως ο Μάριν. Που ως εξτρέμ δεν υφίσταται- χθες στο πρώτο ημίχρονο θυμάμαι φάση που πήξε τάχαμου να τρέξει και σε δυο δρασκελιές τον είχε καταπιεί ο αντίπαλός του.
Τί συμπέρασμα βγάζω;
α) Ότι η ομάδα είναι εντελώς απροετοίμαστη για τη συμμετοχή στους ομίλους. Προπονητικά απροετοίμαστη. Χωρίς μελετημένη δόμηση του ρόστερ βάσει αναγκών, χωρίς προβλέψεις.
β) Ότι ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, είναι τακτικά ανοχύρωτη.
Το τρίτο είναι συνολικό: ότι δεν είναι κατανοητό καν τί παιχνίδι θέλει να κάνει. Παράδειγμα: όσο ακατανόητη είναι η επιμονή στη συνύπαρξη Μάριν- Φορτούνη, θα μπορούσε να βρει κανείς μια κάποια λογική, με τον Μάριν πχ πιο ελεύθερα μεσοαριστερούτσικα να κάνει παιχνίδι. Αλλά σε αυτό ο Φορτούνης πρέπει να είναι σαφώς πιο μπροστά, τρέιλερ σε 4-4-1-1 (4-2-2-1-1). Αυτό όμως δε φαίνεται. Ο Φορτούνης είναι στην ίδια γραμμή και δουλειά δεν γίνεται.
Ευρύτερα: θέλεις επιθετική πρωτοβουλία; Πώς; Με ποια τακτική; Θέλεις πίεση ψηλά; Πώς, με ποιές προβλέψεις; Θέλεις παιχνίδι αναμονής; Πώς; Με τον Ένχελς στη σέντρα;
Τί στο καλό προσπαθείς για να καταλάβουμε ρε άνθρωπε; Τί όραμα είδες;
Γιατί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ούτε καν αχνά σχέδιο τακτικό.
Δυστυχώς μεγάλο πρόβλημα φαίνεται στν πάγκο. Και μάλλον αδιέξοδο πρόβλημα. Όλο δικό του είναι. Όσο του αναγνώρισα το μάζεμα της ομάδας και την επιτυχία της πρόκρισης νωρίς νωρίς, άλλο τόσο αυτό που βλέπω τώρα λέω.
Νομίζω με μια κουβέντα ότι δείχνει ανεπαρκής γι'αυτό το επίπεδο. Για το Τσ.Λ. χρειάζεσαι σοβαρές ικανότητες δόμησης και διαχείρισης ομάδας και παιχνιδιού. Δε δείχνει έτσι.
BrazHlias (13-09-17), captain-cook (13-09-17), differance (13-09-17), flessanto (13-09-17), sabar77 (13-09-17), thelastbaron (13-09-17)
Εγώ ο τρελός θα επανέλθω, ότι με αυτό το ρόστερ που κράτησε, είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το σύστημα. Και αφού θέλει επιθετικά μπακ, δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το 5-4-1 που γίνεται 3-4-3. Χωρίς εξτρέμ (όπως ήδη παίζει), με επιθετικά μπακ (όπως ήδη παίζει), με Φορτούνη-Μάριν να είναι το "2" πίσω απ' το φορ, αλλά ως AMF (όπως ήδη θέλει να παίζει) και με την διαφορά ότι ο άξονας θα είναι πιο γεμάτος, η ομάδα πιο μαζεμένη και καλύτερη θεωρητικά και στην άμυνα και στην επίθεση.
Ρε Πάνο, ενδιαφέρον είναι αυτό. Και χθες όποιος έβλεπε δεν θα το έχανε ότι θα ήθελες κι άλλον αμυνόμενο, είτε λίμπερο μπροστά είτε πίσω από τους στόπερ.
Αλλά για τριάδα χρειάζεσαι παίχτες αρκετά γρήγορους. Εδώ καλά καλά δεν συμπληρώνουμε 2 στόπερ, πού να τους βρούμε τους 3; Και να είναι και όπως χρειάζεται;
Πέρα από αυτό, Θα λείψει ακόμα περισσότερο ο ένας έστω πλάγιος. Ο Καρσελά.
Τί να λέμε, έκτρωμα είναι αυτό, ασυμάζευτο.
Bookmarks