Rena (23-06-14)
Να συμπληρωσω για το θεμα στειρωσης, οτι δεν ειναι υποχρεωτικο να ζευγαρωσει ενα σκυλι για να νοιωσει "ολοκληρωμενο", εξαλλου οι προγονοι τους δεν ζευγαρωναν ολοι, παρα μονο οι αρχηγοι. Και οι γεννες που κανουν ιδιοκτητες ειναι ενας απο τους κυριους λογους που συνανταμε τοσα αδεσποτα.
zoupan, επειδη ποτε δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει, πρεπει να μαθεις λιγο το κουκλακι σου να μενει και μονο του. Απο αυτα που λες με το κατουρημα και το οτι ποτε δεν εχει μεινει μονη, δεν θα μου φανει παραξενο να βγαλει στρες αποχωρισμου αν χρειαστει να μεινει μονη της. Επισης, κακως την κοροιδεψες με την λιχουδια, αλλες δυο τρεις φορες στη σειρα να της το κανεις και δεν θα σου ξαναφησει τιποτα!! Ειναι πολυ συμαντικο να της μαθεις να αφηνει το οτιδηποτε οταν της το πεις, ακομα και φαι δηλαδη. Οι φολες στην ελλαδα δεν σπανιζουν και με αυτη την εντολη μπορει καποια στιγμη να της σωσεις την ζωη.
Τα σκυλια επισης ζεσταινονται παρα πολυ κατα τη διαρκεια του ελληνικου καλοκαιριου και καλο ειναι να τα προστατευουμε οσο μπορουμε. Ειδικα πολλες φυλες που δεν καταγονται απο θερμα κλιματα, οπως για παραδειγμα ο γερμανικος ποιμενικος που εχω εγω. Τουλαχιστον τις μεσημεριανες να ειναι προστατευμενα. Και μιας και λεμε για καλοκαιρι, σιτρονελα οσο πιο συχνα μπορουμε για να αποφυγουμε τις σκνιπες.
Rena (23-06-14)
Της έχει έρθει περίοδος. Δεν αποφασίζουμε εμείς από μόνοι μας, ο κτηνίατρος μας λέει κι ακολουθούμε. Απ' τη στιγμή που είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να γίνει στείρωση για να μην δημιουργήσει κανένα όγκο, εμείς τι να κάνουμε, να πούμε όχι; Όσο για το κούρεμα, δεν είπα ποτέ ότι την κουρέψαμε για να μη ζεσταίνεται.
Κατ' αρχήν να πω ότι δεν είμαι εγώ "το αφεντικό" της. Η αδερφή μου την έχει τις περισσότερες ώρες, μαζί κοιμούνται και την ακούει -σχετικά-. Επίσης, πρώτη φορά έχουμε σκυλάκι, ακόμη μαθαίνουμε, δώσε κάποια ελαφρυντικά.Αυτό που λες ότι δεν είναι απαραίτητο να ζευγαρώσει, δηλαδή δεν έχει πρόβλημα; Εμάς αλλιώς μας τα είπαν πάντως, ότι μπορεί να πάθει διάφορα ψυχολογικά, να νομίζει ότι είναι έγκυος και να έχει τα κουκλάκια για παιδιά της κτλ. Τον ψεύτικο τον τίγρη που βλέπεις στις φωτό τον έχει ταράξει στο καβάλημα!
Η φάση με τη λιχουδιά γίνεται σπάνια, αντιθέτως είναι πολύ καλομαθημένη και ως ένα σημείο μας κάνει ότι θέλει. Τέλος, για το άλλο που λες με το καλοκαίρι, δεν την αφήνουμε να εκτεθεί στον ήλιο (εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις). Οι βόλτες είναι είτε πολύ πρωινές είτε το βραδάκι, πχ σήμερα θα την πάμε μετά τις 21:00. Με τις σκνίπες τι να κάνουμε; Για δώστε γενικά οδηγίες, γιατί όπως είπα ακόμη μαθητές είμαστε...
Βρε δεν αναφερονται σε σενα, επειδη εθες τα θεματα, γενικα εγραψα!
Εφοσον της εχει ερθει περιοδος ειναι οκ. Οσο για το κουρεμα σκεψου το θεμα της σκνιπας. Ειναι εκτεθειμενη ετσι.
Sent from my iPad using Tapatalk
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
panahs7 (23-06-14)
Οχι δεν ειναι απαραιτητο να ζευγαρωσει κ δε θα παθει τιποτα αν δε ζευγαρωσει!!! Δυστυχως ειναι απο τις μεγαλυτερες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που διαδιδουν κτηνιατροι ειτε για να τα τσεπωνουν απο τις γεννες ειτε γιατι ειναι ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!
Αυτο που σας ειπαν λεγεται "ψευδοκυηση" , το ειχε παθει η δικη μου πριν τη στειρωσω. Δεν εχει να κανει με το αν εχει ζευγαρωσει ή οχι ο σκυλος, το παθαινουν κ σκυλια που χουν ζευγαρωσει.
Να της παρετε να της βαλετε το scalibor το κολλαρο κραταει κανα 2 μηνο, μετα καλο ειναι να αλλαχτει. Αλλιως μπορειτε να χρησιμοποιησετε αμπουλες Advantix ομως θελουν επαναληψη καθε 20 μερες.
Επισης ταυτοχρονα μπορειτε να χρησιμοποιειτε το σπρει σιτρονελας. Θα τη ψεκαζετε πριν τις βολτες της.
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
panahs7 (23-06-14)
Δε της βαζετε ηδη αντιπαρασιτικα ρε συ; Καμια αμπουλα, κανα κολλαρο;
Οχι δεν υπαρχει κανενα προβλημα κι εμας ο Κουκι κοιμαται στο κρεββατι με τους γονεις μου
Για τιμες τσεκαρε το site pet4u.gr στελνουν και επαρχια κι εχουν απ τις χαμηλοτερες τιμες της αγορας. Εμεις απο εκει παραγγελνουμε.
panahs7 (23-06-14)
Όχι δε της βάζουμε, δε μας ανέφερε κάτι μετά το κούρεμα. Είχαμε σκοπό να πάρουμε αλλά θεωρήσαμε δεν είναι επείγον αφού δεν είπε τίποτα ο κτηνίατρος. Πως μπορώ να δω αν έχει κάτι; Το καλαζάρ φαίνεται; Τσιμπήματα και τέτοια; Τη βλέπω που ξύνεται συχνά, αλλά δεν έχει κάτι πάνω της, την ψάχνουμε κάθε μέρα και μετά τη βόλτα και στ' αυτιά της και παντού. Με άγχωσες τώρα...![]()
Πω ρε φιλε κτηνιατρος που δεν αναφερει την αποπαρασιτωση...γαμαει! Και προφανως δε θα της δινετε ουτε για τα ενδοπαρασιτα...
Πρωτη συμβουλη λοιπον..αλλαξτε κτηνιατρο!!
Το καλαζαρ εχει καποια συμπτωματα δεν ειναι αναγκη ομως να μπαινεις σ αυτη τη λογικη κ ν αγχωνεσαι. Που θα δεις τα τσιμπηματα βρε τρελλαρα απ τη σκνιπιτσα? χαχαχχα :p
Απλα συνισταται προληπτικος αιματολογικος ελεγχος 1 ή 2 φορες το χρονο για καλαζαρ και για ερλιχια. (Ερλιχια=ασθενεια που προκαλειται απ τα τσιμπουρια)
Καλά εξετάσεις θα γίνουν σίγουρα, η τρελάρα η αδερφή μου το έχει στο πρόγραμμα. Μέχρι και ακτινογραφίες στα πόδια της θα πάει να της κάνει λέει γιατί της μοιάζει ότι κουτσαίνει λίγο απ' το ένα.Για τον κτηνίατρο εγώ απ' την αρχή το είπα, αν και είμαι άσχετος. Ειδικά μετά το "σοκ" που περάσαμε στο κούρεμα. Της έκανε αναισθησία για να κάτσει, έφαγε 2 ενέσεις με δόση για... πίτμπουλ, επειδή έλεγε ότι δεν την έπιανε και της συμπεριφερόταν σαν... χασάπης σε μοσχάρια. Την έπιανε απ' το ένα πόδι, τη γύρναγε, κοπανούσε το σαγόνι της, άσε. Κι απ' την άλλη τι να πω; Δεν το κάνεις καλά; Αφού άσχετος είμαι, λέω θα ξέρει τι κάνει, κτηνίατρος είναι.
Τα ενδοπαράσιτα τι είναι; Το ότι ξύνεται μπορεί να είναι φυσιολογικό;
Ο χριστος κ αποστολος!!!!
Τα ενδοπαρασιτα ειναι παρασιτα που ζουν μεσα στον οργανισμο, πχ στα εντερα. Και δημιουργουν διαφορα προβληματα, πιο συνηθιςμενα σε κουταβια με διαρροιες. Αμα ενα κουταβι εχει πρηςμενη κοιλια, που το βριςκεις στ δρομο πχ, και το αποπαραςιτωςεις μπορει να δεις σκουληκακια να βγαινουνε μαζι με τις σκατουλες![]()
Γι αυτο δινεις ενα χαπι προληπτικα, εμεις δινουμε drontal 2 φορες το χρονο.
Για το οτι ξυνεται μπορει να ναι 1000 πραγματα... Μπορει να ξυνεται λιγο αλλα επειδη δεν ειχατε αλλο σκυλο να σας φαινεται οτι ξυνεται πολυ, μπορει να χει παθει ευαισθησια απ το κουρεμα, να χει ψυλλους(αν κ αφου κοιτατε καλα θα τους βλεπατε) , καποιο δερματικο κλπ κλπ.. Αν ξυνεται σε συγκεκριμενο σημειο να δειτε πως εχει ερεθισμο.
Εμενα μου φωλιασε τη σκυλα καποιο μουνοπανο πριν 2 μηνες.Ψωφος ασχημοσ σε οποιον το κανε.Xειροτερο συναισθημα ever..
talos (24-06-14)
Αα τέτοια χαπάκια πήραμε ρε για σκουληκάκια. Όταν ήταν πολύ μικρή. Ανά 3 μήνες πήρε 2; Δε θυμάμαι καλά κάτι τέτοιο. Από φάρμακα και τέτοια πιστεύω μας τα έδωσε, μετά το κούρεμα δεν ανέφερε τίποτα για αντιπαρασιτικά και τέτοια. Θα μου πεις, εσύ από μόνος σου δε το σκέφτηκες; Εμ έλα μου ντε. Δεν ξύνεται σε ένα σημείο πάντως, μπορεί και να είναι ερεθισμός απ' το κούρεμα, γιατί το δερματάκι της φαίνεται αρκετά ροζουλί. Μπα, την επόμενη φορά θα την πάμε σε ειδικούς που είναι για κούρεμα για σκυλάκια, έχουμε ακούσει για μια κοπέλα που δεν κάνει καν αναισθησία. Πως και τι δεν ξέρω, το δικό μας είναι διαόλι πάντως.
Απλά μωρέ, αυτός ο κτηνίατρος είναι ο πιο κοντινός, δεν μας έχει πάρει ποτέ χρήματα για απλές επισκέψεις, μόνο για τα φάρμακα και στο κούρεμα τον πληρώσαμε και αν συμβεί κάτι μπορείς να τρέξεις και σου ανοίγει και μεσάνυχτα αν χρειαστεί που λέει ο λόγος. Και είναι λίγο δύσκολο τώρα μετά από 9 μήνες να του ρίξεις άκυρο...
Βαλε της bepanthol και κρατηστε τη λιγο με τη γλυψει μεχρι ν απορροφηθει. Τη κουρεψε με τη ψιλη τη φουκαριαρα.
Της εκανε και αναισθησια χωρις να χει προηγηθει ελεγχος...αν του μενε στα χερια τι θα κανε ο "κυριος"; Ποτε κανενας groomer (ετσι λεγεται ο επαγηελματιας καλλωπιστης σκυλων) δε κανει ναρκωση. Αυτο ελειπε!
Παλι καλα που πηρατε οταν ηταν κουταβι....αλλα παντα πρεπει για οσο ζει.
Ναι, καταλαβαινω αλλα.....κι εμεις πηγαινα,ε σ ενα ζευγαρι που ταν εδω διπλα, μεχρι που εγιναν δυο ασχημα περιαστικα και δε ξαναπατησαμε. Τωρα τρεχουμε σ εναν που ειναι στα βορεια προαστεια, χαλανδρι αν ξερεις. Αλλα ειναι τρομερος επιστημονας, αγαπα πολυ αυτο που κανει, και του εχουμε τρελλη εμπιστοσυνη.
Μπορεις να μη κοψεις επαφη. Σ αυτον για τα εμβολια και για ο,τι σοβαροτερο σε αλλον ;)
panahs7 (23-06-14)
Η Μαρτζ ξέρει απο σκυλιά και θα σου πει Πάνο ότι πρέπει να κάνεις για να είναι η κουκλίτσα σένια.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
kouzoulo (23-06-14)
talos (24-06-14)
Οκ ιδού ο παιδαράς ο ατελείωτος, ο μέγιστος των μεγίστων. Ernesto the King.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
celticfrost (23-06-14), Faithful (24-06-14), panahs7 (24-06-14), Rena (23-06-14), voskos_7 (24-06-14)
Πάνο, να προσέχεις τις ώρες που τη βγάζετε βόλτα. Η σκνίπα βγαίνει κυρίως το χάραμα και την ώρα που πέφτει ο ήλιος.
Μαργαρίτα μόνο 2 φορές το χρόνο δίνεις το drontal? Εμείς το παίρνουμε ανα 2μηνο.
Στάλθηκε από το GT-I8260 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
panahs7 (24-06-14)
Ξέχασα να σχολιάσω αυτό. Θέλεις να μου πεις τον τρόπο να της το μάθω; Εμείς θετικοί είμαστε, αυτό δεν θέλει!Κατ' αρχήν έχει τόση ενέργεια που δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τίποτα όρθιο! Θα το διαλύσει το σπίτι σε 1 ώρα. Στο περίπτερο πετάγεται κάποιος για 2 λεπτά, παρέα έχει άλλον κι όμως κάνει σαν τρελό στην πόρτα. Πες μου εσύ τον τρόπο να της μάθω και θ' ακολουθήσω πιστά. Γενικά μην κοιτάς από άλλα σκυλιά, πχ ο Γερμανικός ποιμενικός που λες ότι έχεις είναι από τα πιο υπάκουα απ' ότι γνωρίζω. Εμπειρία από τέτοιες ράτσες έχεις; Δες το βιντεάκι που έχω ποστάρει πιο πίσω "this dog's training it's a real challenge" λέει.
-- -- --
Α και κάτι άλλο που θυμήθηκα τώρα. Μαργαρίτα, κάνουν και τα δικά σου αυτόν τον ανάστροφο λόξυγγα, που μας έκανε ένα διάστημα την άνοιξη και είχαμε τρομάξει; Βρε τι είναι, βρε τι είναι, είχα ψάξει όλα τα φόρουμ για σκύλους, άλλοι λέγανε πρόβλημα στο αναπνευστικό που θέλει εγχείριση, ο κτηνίατρος μας έλεγε ότι είναι φυσιολογικό και μάλλον σαν αλλεργία απ' τα λουλούδια, εμείς νομίζαμε ότι ήταν κλάμα και παράπονα, αν και το έκανε και στον ύπνο της καμιά φορά... τελικά το σταμάτησε και τώρα το κάνει πολύ σπάνια.
Bookmarks