Ναι, γιατί είναι το όνειρο ενός 70χρονου να αναλάβει Ολυμπιακό, όπως είναι τώρα...
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Ναι, γιατί είναι το όνειρο ενός 70χρονου να αναλάβει Ολυμπιακό, όπως είναι τώρα...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
flessanto (01-12-23)
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
ΓΑΜΙΕΣΤΕ
(καποιοι, δεν τους ξερετε )
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Δεν ισχύει. Δεν υπάρχει πουθενά η φράση πρασσειν άλογα πριν το 2000. Κάποιος αγαμητος κομπλεξικός το Σκέφτηκε. Το έχω ψάξει. Εντελώς άσχετο με το θέμα σήμερα αλλά ψάξε το να δεις. Μιλάμε για πολύ κόμπλεξ κάποιοι άνθρωποι, τόσο ώστε να αλλάζουν τις λέξεις
Στάλθηκε από το PPA-LX2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nikolaos_Kokkinos (02-12-23)
Adonisgeorgiadis has joined the chat
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Εγω ξερω οτι η εκφραση ειναι οντως Πρασινα Αλογα,
καποια στιγμη τα παλια τα χρονια καποια αλογα ειχαν αρρωστησει στο δερμα κ η αλοιφη που τους βαζανε τους αφηνε πρασινα στιγματα. Καποιος επιχειρησε να τα πουλησει σε κατι χωριατες λεγωντας τους οτι ειναι μια σπανια ρατσα με πρασινες κηλιδες που.μπορουσε να εισαγει μονο ο βασιλιας.
Καποια στιγμη οι βλαχοι καταλαβαν οτι ειχαν πεσει θυμα απατης και εμεινε η εκφραση "τι μαλακιες μου πουλας και πρασινα αλογα" για οταν παπατζωνεις καποιον
Π.χ. "καλα ναι, ο βαγγελας αγαπαει την ομαδα κ πρασινα αλογα"
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Και το «Χεσε ψηλά κι αγνάντευε» απ τον ποδοσφαιριστή μας βγήκε. Είχαν προβλέψει στην αρχαία Ελλάδα τη μαλακια που θα έκανε στο 5ο γκολ. Αυτές και άλλες πολλές αλήθειες στο βιβλίο του καθηγητή Ιωάννη Κουραδά «Το βυζί της παπαρδέλας».
flessanto (02-12-23), Garret (02-12-23), Nikolaos_Kokkinos (02-12-23)
Το στην κορφή κανέλα δεν το έχω μελετήσει δεν έχω άποψη.
Έχω μελετήσει πολλές φράσεις όμως που υποτίθεται δεν είναι έτσι όπως τις ξέρει όλος ο κόσμος, αλλά έτσι όπως βολεύει εμένα.
Κλασική περίπτωση το "πίστευε και μη ερεύνα" που υποτίθεται λέει η εκκλησία αλλά επειδή τους λένε οπισθοδρομικούς αποφάσισαν ότι δεν ήταν έτσι, αλλά "πίστευε και μη, ερεύνα" δηλαδή είτε πιστεύεις είτε όχι να έρευνάς.
Η αλήθεια εδώ είναι ότι κάποιος ηλιθιος αποφάσισε να αλλάξει τη φράση κατά το δοκούν. Μάλιστα δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό, αφού δεν είναι πουθενά γραμμένο, αρα έτσι και αλλιώς δεν ήταν ποτέ επίσημη θέση της ορθόδοξης εκκλησίας, η οποία αντιθέτως είναι "ερευνάτε τας γραφάς" (Ιωάννης, ε 39)
Η φράση όντως είναι "πίστευε και μη έρευνα", δεν έχουμε ιδέα ποιος την είπε και γιατί, πιθανολογειται ότι είναι φράση των δυτικών χριστιανών που έκαναν αίσχη στα κατακτημενα κράτη στο όνομα του Χριστού και σε όποιον αντιδρούσε του απαντούσαν με αυτή τη φράση, που δεν έχει σχέση φυσικά με την πίστη, αλλά εννοεί πίστευε εσύ στο Χριστό και μην ψάχνεις τι κάνουμε εμείς οι παπάδες.
Άρα αφού είναι έτσι και αλλιώς εντελώς άλλο το νόημα, γιατί όλη αυτή η φιλολογία;
γιατί κάποιοι είναι ηλιθιοι κομπλεξικοί ξερόλες και θέλουν σε όλα να έχουν μια απάντηση που θα τους κάνει να φαίνονται πιο σοφοί.
Συγγνώμη για το σπάσιμο αρχιδιων που σου κάνω, απλά πρόσφατα τσακώθηκα άσχημα με αυτό με έναν μλκ ακαδημαϊκό ξερόλα που με διόρθωσε και με ηφος κι ολας στο πράσινα άλογα και το ψάξαμε πολύ μέχρι που καταλήξαμε ότι μάλλον έχω δίκιο.
Γενικά υπάρχει η τάση να τα αλλάξουμε όλα. Αναμένω την αλλαγή της γνωστής φράσης σε "λαγούς με πέτρα χείλια"
Στάλθηκε από το PPA-LX2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Paneas (02-12-23)
flessanto (02-12-23)
"Πίστευε και μη, ερεύνα" είναι, αλλά συνεχίστε.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
jonk (02-12-23)
flessanto (02-12-23)
Κάποτε ένας βασιλιάς παρατήρησε πως οι σόλες των παπουτσιών που φορούσαν οι κόρες του βρίσκονταν καθε πρωί φθαρμένες. Αναστατωμένος αποφάσισε λοιπόν να λύσει το μυστήριο προκαλώντας όποιον επιθυμούσε να μπει στο δωμάτιο που κοιμόνταν οι κορασίδες και να κάνει τα κουμάντα του για να βρει τι παίζει. Αν τα κατάφερνε θα επιβραβεύονταν με το να πετσώσει όποια από τις κόρες του βασιλιά επιθυμούσε, όμως αν δεν τα κατάφερνε θα πήγαινε για ένα καφεδάκι από του δήμιου..... Δε μπορώ να πω περισσότερα...
flessanto (02-12-23)
Bookmarks