Αρχική Δημοσίευση από
SKORPIOS7
Κανεις μα κανεις δεν ειπε να μην πουλησει
Δικο του μαγαζι ειναι οτι θελει κανει
Αλλα μην παει να μας κανει να ξεχασουμε αυτα που ξερουμε απο μπαλα
Μια ομαδα φτιαχνεται οταν ο κορμος μενει βασικος και παιρνεις παιχτακια να πλαισιωσουν τους παλιους
Λαμπρο παραδειγμα η ομαδα του ΝΤΟΥΣΚΟ που πηγαινε με αυτοματο πιλοτο χρονια μετα την φυγη του μονο κ μονο γιατι ειχαν βασικο κορμο σταθερο
Επισης μια ομαδα φταιχνεται απο οτι ξερω δηλαδη τα λιγα αυτα του ποδοσφαιρου ως εξης
2 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙ 2 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΦ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΤΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ
Οποτε ολη ευθεια της ομαδας βρισκεται με κλειστα ματια
Αυτα εγω ξερω
Και αυτα που μου λεει ο μαρινακης τα ακουω βερεσε οτι εβαλε 100 μυρια απο τη τσεπη του
Δηλαδη ρε βαγγελα οι αγγελοπουλοι τι επρεπε να πουν που εχουν χωσει πιστευω αρκετα και εχουν παρει σαν εσοδα ενα μηδενικο?
Επισης σε ενα σημειο λεει
Οι ομάδες –και πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους και οι έλληνες οπαδοί- είναι πλούσιες και δυνατές όταν παράγουν χρήματα και όχι όταν βάζει χρήμα σε αυτές ο πρόεδρος τους.
heloοοοοοο η αρσεναλ εχει πολυ καλο λογιστηριο αλλα απο διακρισεις 0
Και αν δεν σου κατσουν παιχτες για πουλημα ρε βαγγελα φετος μετα το τσου λου τι θα πουλησεις ρε φιλε τελικα και τι θα αγορασεις κιολας αφου δεν θα εχεις και εσοδα απο πωλησεις παιχτων?
Τελος παντων ας κανουμε υπομονη να δουμε το καπελο τι θα βγαλει αυτη τη φορα κ βλεπουμε
Εγω ειπα αν κ φετος πετυχει το πειραμα του χρονου δεν θα ξαναμιλησω ακομα κ παραπληγικο σεντερ φορ να φερει
Εγώ τα έχω πει, αγαπητέ Παναγιώτη, μήνες πριν... Πριν τελειώσει η περίοδος. Αλλά δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε κιόλας. (Αυτοί που κάνουν κουμάντο ξέρουν, θέλω να πιστεύω...)
Μεταγραφές μετά από μια καλή σαιζόν. Ενίσχυση ή φτου απ' την αρχή;
Έφτασε λοιπόν το καλοκαίρι και όπως κάθε χρονιά την τιμητική τους έχουν οι μεταγραφές. Άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα ονόματα (τα περισσότερα φανταστικά) και να γίνονται συζητήσεις για το πού πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Όλα αυτά είναι καλά και αναμενόμενα. Για μένα, όμως, ένα είναι το ζητούμενο:
Ενίσχυση χωρίς να χρειαστεί ο προπονητής να δέσει μια νέα ομάδα απ' την αρχή!
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει, ώστε με το καλημέρα των ευρωπαικών μας υποχρεώσεων τον Σεπτέμβρη να είμαστε έτοιμοι;
1. Αφήνουμε την άμυνα ήσυχη. Ο τερματοφύλακας και η άμυνα είναι τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ που αλλάζουν στις σοβαρές ομάδες.
2. Παίρνουμε παίκτες με ευρωπαική εμπειρία και, ή δυνατόν, με παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ.
3. Βάζουμε ως όριο πως το πολύ 4 νέοι παίκτες θα είναι βασικοί τον Σεπτέμβρη (στο πρώτο παιχνίδι μας στο ΤΛ) και 2 ακόμη (το πολύ) θα έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα μέχρι τον Δεκέμβρη.
Το 3. είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σημαίνει πως με την προσθήκη 4 και μόνο παικτών η ομάδα θα πάρει πάνω ένα 20% τουλάχιστον! Αυτό το ποσοστό είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ και αυτό δεν χρειάζεται να το εξηγήσω γιατι είναι απλά ποσοστά. Κάτι τέτοιο όμως ΔΕΝ είναι εύκολο.
Ας υποθέσουμε πως φεύγει ο Κάμπελ. Ο αντικαταστάτης του πρέπει να είναι τουλάχιστον το ίδιο καλός ή (το ζητούμενο) καλύτερός του! Αν λοιπόν ο Κοσταρικανός φύγει γιατί λ.χ θα κοστίζει πολύ, πρέπει να βρούμε κάποιον που θα κοστίζει λιγότερο και θα είναι το ίδιο καλός ή καλύτερος! Μιλάμε για χείμαιρες, παιδιά. Γιατί, αν πάρουμε κάποιον χειρότερο και χάσουμε ένα ποσοστό, έστω 10% στις πτέρυγες, κυνηγάμε ένα συνολικό ποσοστό από τις τρεις εναπομείνασσες μεταγραφές του 30% (για να πούμε πως ενισχυθήκαμε) Αυτό σημαίνει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ καλύτεροι παίκτες απ' αυτούς που έχουμε. Για την επίθεση πχ, πρέπει να έρθει ένας καλύτερος του Μήτρογλου, στο κέντρο ένας καλύτερος του Τσόρι κλπ!!! (Λέω για τον Πιστόλια, θεωρώντας πως η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή των ομίλων και του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος περυσι και βάσει αυτής θα πρέπει να γίνει ενίσχυση. Αλλοίμονο αν πάρουμε ως βάση τον Σκέποβιτς, τον Πέρεζ, τον Βαλτέζ κλπ... Θα πρόκειται για κοροιδία!)
Αν κάθίσετε λοιπόν και σκεφτείτε τι απαιτείται για μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενίσχυση, θα καταλάβετε πόσο δύσκολη είναι αυτή, αφού, δυστυχώς, και στο ποδόσφαιρο η μαθηματική λογική είναι αμίλεικτη!
Κάθε προσθήκη λοιπόν, για να είναι ουσιαστική πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά και να γίνει σε σύγκριση με την ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και παρα λίγο να αποκλείσει την Μάντσεστερ. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απλά χάσιμο της συνοχής της ομάδας και φτου απ' την αρχή, που ΔΕΝ πρόκειται να οδηγήσει πουθενά.
Bookmarks