Ξαναβλέπω το ματς Ιταλία Αγγλία όσοι δεν το ειδατε δέστε το είναι ύμνος στην τακτική.
Θα σχολιάσω αυτά που άκουσα χθες στην κρατική . Μετά το ματς έκαναν κριτική , έβγαλαν λοιπόν κάποια στιγμή ένα γράφημα , σύμφωνα με το οποίο τα τσακμάκια της κρατικής βρήκαν το <λάθος> , του Ιταλού κόουτς . Το γράφημα έδειχνε την διάταξη των Ιταλών όταν αυτοί είναι μπροστά , και έχουν σκιαγραφήσει τον χώρο από την σέντρα μέχρι την περιοχή τους και έχουν βγάλει και ποσοστά , κατά πόσο αξιοποίησαν τον χώρο οι Αγγλοι , δεδομένου ότι οι Ιταλοί <ξέχασαν> τα άκρα. Οι Αγγλοι έχουν ένα ποσοστό γύρω στο 30% όπως επιτιθενται από τα αριστερά , στον χώρο του δεξιού Ιταλού μπακ, και δίνει ένα 61% από δεξιά για τους Αγγλους στον χώρο ευθύνης του αριστερού μπακ των Ιταλών.
Κάνω μια στάση εδώ και λέω τον προβληματισμό μου . όταν είδα την σύνθεση και το ξεκίνημα του ματς , και με μεγάλη έκπληξη βλέπω τον Γκελίνι της Γιούβε σε ρόλο αριστερού ακραίου μπακ , μάλιστα τα καμάρια της κρατικής , είπαν πως ναι παίζει και αριστερά στην άκρη. Εγώ λέω τον ΜΑΛΑΚΑ τι έκανε είναι δυνατόν , το δε πρώτο ημίχρονο πάει έτσι είναι η αδύνατη μεριά των Ιταλών και από εκεί οι Αγγλοι κάνουν αυτό που ξέρουν , να τρέχουν στον χώρο . Αλλά μέσα μου είπα , Ιταλός κόουτς και μαλάκας αμυντικά , ΑΔΥΝΑΤΟΝ , κάτι θέλει να κάνει και δεν μπορώ να το καταλάβω . Φίλαθλος είμαι δεν είμαι ειδικός .
Αλλά με έτρωγε τι θέλει να κάνει το λαμόγιο ο Μαφιόζος ρε πούστη θα σκάσω . Ο Γκελίνι είναι ένα καλό κεντρικό μπακ , με πολύ καλή αίσθηση του βάθους , δεν είναι Καναβάρο Μπαρέζι Σιρέα , αλλά είναι ένας παίκτης της Σκουάντρα που είναι και ποιοτικός. Αριστερά τον έβλεπα να παίζει , με μέτρια παρουσία αλλά φιλότιμα , και με προβλήματα , διότι ο σωματότυπος δεν βοηθάει όταν έχεις Στάρλινγκ απέναντι σου , και δεν τον βοηθάει ο χώρος διότι έχει και ανάποδο πόδι , δεν είναι αριστεροπόδαρος αλλά παίζει αριστερά . Δύο τα μειονεκτήματα ,αλλά ο Ιταλός κόουτς εκεί , μάλιστα τον είδα τον παίκτη να κάνει και παιχνίδι από τα αριστερά , (ο φιλότιμος και φύλακας άγγελος της Σκουάντρα ). Αλλά δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω να δώσω μία εξήγηση . Στο δεύτερο αυτό αλλάζει , αλλά ο Καίσαρας του Ιταλικού πάγκου , έχει αλλάξει την διάταξη και την στρατηγική του .
Η μαγική φράση που ακούω στην κρατική , είναι , <Βέβαια στο δεύτερο κατάλαβε το ΛΑΘΟΣ του και το διόρθωσε> . Εχει πριν λίγο τελειώσει το ματς , και εγώ όταν ακούω την λέξη Λαθος , κάνω και τον συλλογισμό , δεν είναι λάθος είναι τακτική , και την έχει προσαρμόσει στους αντικειμενικούς στόχους του . Οι Αγγλοι είναι γρήγοροι , γυρίζουν πίσω παίζουν στο μισό όταν οι Ιταλοί βγαίνουν μπροστά , καταπίνουν τα χιλιόμετρα σαν παγωτό . Ο Ιταλός κόουτς έχει πάρει ένα ρίσκο , θέλει νίκη , (καλώς το θέλει διότι η νίκη της Κόστα Ρίκα κάνει τον όμιλο κόλαση ), σαν Ιταλός και γάτος , και άνθρωπος που γνωρίζει από άμυνα , παίρνει το ρίσκο , να δώσει χώρο στα άκρα , έχει ένα ποσοστό να φάει γκόλ . Το δέχεται το γκόλ , στο οποίο εγώ θα χρεώσω όχι στην Αγγλική ταχύτητα , στην άκρη αλλά στην ολιγωρία των κεντρικών Ιταλικών μπακ να παρακολουθήσουν τον σκόρερ. Ο Ιταλός κόουτς έχει φορτώσει τον άξονα (όπως πρέπει να παιζεται το ποδόσφαιρο ) επειδή σοφά οι Αγγλοι μαζέυονται πίσω όλοι (όπως και οι Ιταλοί ), θέλει να κυριαρχήσει εκεί , δηλαδή στον άξονα , για αυτό ανεβάζει και τα ακραία του μπακ ώστε να τραβήξουν μπακ και χαφ , Αγγλικά πάνω τους,
Ρίσκο ναι το πήρε το πλήρωσε αλλά κέρδισε το ματς. Στο δεύτερο με το που βάζει το δεύτερο γκολ , κάνει αλλαγές , συνυπολογίζει τον χρόνο που πρέπει να καταναλώσει και αλλάζει την τακτική , διπλή ζώνη άμυνας , μόνο ο Μπαλοτέλι ας πούμε μπροστά , τον οποίο αλλάζει βάζοντας έναν παίκτη που να μπορεί να τρέξει , στον χώρο . Ο Ιταλικός άξονας είναι οι <χελώνες > της Λεγεώνας , δεν αφήσαν ούτε τρίχα ,ούτε εκατοστό του χιλιοστού . Τρέχαν να πιέσουν , τρέχουν να ντριμπλάρουν οι Αγγλοι , τρέχουν τρέχουν τρέχουν , και μετά τι?
Ξεροί από τις κράμπες , όταν δεν έχεις τακτική αυτό κάνεις τρέχεις , δεν είναι τα πολλά ματς που έχουν οι Αγγλοι στα πόδια τους και έσκασαν . Αλοίμονο και φιλότιμο έχουν , και την υποδομή , να παίξουν άλλα τόσα , στο συγκεκριμένο ματς λιώνουν , γιατί? γιατί οι Ιταλοί είναι μελετημένοι η Καμόρα , έχει μοιράσει ρόλους σωστά και ευθύνες . Ατομικά σαν παίκτες οι Ιταλοί δεν ότι καλύτερο έχω δει . Εχω δει πολύ καλύτερους , είναι η τακτική που κερδίζει και το κάνουν ξεκούραστα γιατί ?
Γιατί στην τακτική τους , έχουν ξεκαθαρίσει , τους στόχους , έτσι ο άξονας είναι θέμα ζωής και θανάτου , θα πέσουν μέχρι τελευταίου οι Λεγεωνάριοι , με πρώτο το Πίρλο, στα άκρα θα τρέξουμε .Πως το πετυχαίνουν αυτό ? με αυτόν τον τρόπο που εγώ χλευάζω τον Πεπε της Μάσια , με το πασάρισμα . Σωστές και σίγουρες πάσες , ελαφρές κινήσεις από τους παίκτες , οι οποίοι διαθέτουν τον εαυτό τους , όχι στην προβολη , αλλά στην συνδρομή τους συμπαίκτη που έχει την μπάλα . Το σύνολο η σπείρα η συμμορία λειτουργεί άριστα . Οχι λάθος πάσες , αλλά σίγουρες , τρέχαν οι Αγγλοι , τους τρέχαν οι Ιταλοί με το κοντρόλ στο χέρι , και κατα διαστήματα , βγάζαν και κάθετες , πάσες και εκεί να δεις λαχτάρες ,πως να μην σκάσεις έτσι ?
Πριν λίγο άκουσα κάτι από τον δημοσιογράφο που μεταδίδει το χθεσινό ματς , 93% σωστές πάσες οι Ιταλοί δεν κατάλαβα αν αναφερόταν στο Πίρλο η στην Σκουάντρα . Ξεκούραστα κρατήσαν δυνάμεις διότι στον όμιλο γίνεται της πουτάνας
Bookmarks