«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Ναι, απ' τα πιο χειραγωγημένα παιχνίδια της ιστορίας των Μουντιάλ.
differance (08-05-14)
Όπως τα περισσότερα παιχνίδια στο μουντιάλ του 2002 (Ιαπωνία - Ν. Κορέα). Γηπεδάρες μεν, χάλια μαύρα δε όπου έπρεπε πάση θυσία η Ν. Κορέα να προχωρήσει στους "4" θυσιάζοντας ομαδάρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Δεν θεωρώ ότι η Ιταλία θυσιάστηκε. Πλήρωσε την αμυντική της νοοτροπία κι όταν έφαγε το γκολ ήταν αργά για ν' αντιδράσει. Η Ισπανία πράγματι είχε χίλια δίκια να φωνάζει για τη διαιτησία.
differance (08-05-14), voskos_7 (08-05-14)
Η Ιταλία μια ζωή αμυντικά έπαιζε. Θυμάμαι πάντως είχε αδικηθεί.
Η αγγλία φέτος θα κάνει τίποτα ή @@, όπως πάντα δηλαδή;
Φέτος ούτε τους ομίλους δεν βλέπω να περνάει.
Και το 2002 την είχαν για να φεύγει απ' τα πρώτα Σάββατα. Αλλά τελικά έστειλε την πολυδιαφημισμένη Αργεντινή για τσαγάκι.
Ιδωμεν.
Ο,τι θέλετε αρκεί μην ακούσω αυτόν τον σιχαμένο ήχο που προερχόταν από αυτό το πράμα 4 χρόνια πριν...
![]()
There is a Dude in town
sirkostas (08-05-14)
έχουμε στον όμιλο Κολομβία?
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (08-05-14)
Σωστά άφησε τα οφ σαιντ Κοσμά
Εν τάχει, από διοργανώσεις που είδα:
1994 - αυτόν τον τελικό να μην είχε... (Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η Σουηδία - περισσότερο και από την Βουλγαρία)
1998 - Καλή διοργάνωση, αλλά αυτό που βάλανε την Γαλλία να παίξει ημιτελικό στο Παρίσι μία μέρα πριν και τους άλλους στη Μασσαλία μία μέρα μετά, με ξεπερνάει. (Πολύ καλή η πονηρή Κροατία - πέραν της Γαλλίας και μεγάλο κρίμα που δεν πρόλαβαν το Μουντιάλ οι Βραζιλιάνοι με την ίδια σύνθεση με το 97)
2002 - Αυτή τη διοργάνωση ας μην τη θυμάμαι καλύτερα. Εμετός. (Οι τελευταίες παραστάσεις υψηλού επιπέδου του Ρονάλντο και η υπενθύμιση του Ροναλντίνιο ότι ήρθε για να μείνει)
2006 - Μία διοργάνωση που περισσότερο θα μείνει ζωντανή στις μνήμες για την αποβολή του Ζιντάν.
2010 - Ακόμα βουίζουν τα αυτιά μου, αλλά η Ουρουγουάη θα μου μείνει αξέχαστη.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Να παίξει ο ημιτελικός που δεν ήταν στο Παρίσι (καμία 900ριά χιλιόμετρα πιό μακριά αν δεν κάνω λάθος), πρώτος.
Το πρόγραμμα των Μουντιάλ βγαίνει κανά χρόνο νωρίτερα. Πριν ακόμα γίνει η κλήρωση των ομίλων. Ποιος μπορεί να ξέρει ποιες ομάδες θα είναι στα ημιτελικά?
Και φέτος οι ημιτελικοί θα γίνουν στο Μπέλο Οριζόντε και στο Σάο Πάολο με μία μέρα διαφορά. Εχεις καμία πληροφορία για το ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι, να βγάλουμε κανά φράγκο?
differance (08-05-14)
Και μόλις έριξα μια ματιά και είδα ότι ο ημιτελικός της Μασσαλίας έλαβε χώρα στις 7/7/98, ενώ ο ημιτελικός του Σεν Ντενί μία μέρα αργότερα, στις 8/7/98.
Oι Ιταλοί στο δικό τους Μουντιάλ (1990) είχαν την έμπνευση να βάλουν την ομάδα τους να παίξει μακριά από τη Ρώμη τον ημιτελικό (Νάπολι) και τον ήπιαν κρύο και αλύγιστο από την ελλιπέστατη (αλλά με Μαραντόνα) Αργεντινή. Οι Γάλλοι δεν ήθελαν να επαναλάβουν το ίδιο λάθος![]()
Ήταν μαλακία του προγράμματος και όχι φυσικά τίποτε επιλήψιμο: Απλά είχες τον έναν να έχει και το ταξίδι στην πόλη που έγινε ο πρώτος ημιτελικός και που θα γίνει ο τελικός και το παιχνίδι μία μέρα μετά... Αμαρτία: Δεν κάνει, ρε φίλε...
Κατά τα λοιπά, είναι κοινή πρακτική ο διοργανωτής να μπαίνει στον πρώτο όμιλο και αν έρθει πρώτος, στα νοκ-άουτ, να περιμένει χρονικά τον επόμενο αντίπαλό του.
Bookmarks