BrazHlias (08-05-14)
Tι έβαλες τώρα να δούμε? Αφενός εδώ μιλάμε για το Μουντιάλ 2014 κι όχι για τη Μασία, αλλά και το βίντεο αυτό παρουσιάζει ποδόσφαιρο από τη Λίθινη εποχή.
Ούτε σε σλόου μόσιον δεν κινούνται τόσο αργά οι σημερινοί παίχτες. Παίρνει τη μπάλλα ο άλλος, τη κοντρολάρει ανενόχλητος, φωνάζει στη γυναίκα του στη κερκίδα "τι μαγείρεψες σήμερα, αγάπη? πάλι κεφτέδες μωρή καριόλα?", μετά προχωράει ακόμα ανενόχλητος καμία 30αριά μέτρα με τη μπάλλα και μόλις πλησιάσει τη περιοχή αποφασίζει ένας βαριεστημένος αμυντικός να πάει να τον μαρκάρει στο χαλαρό.
Ας συγκρίνουμε τη ταχύτητα αυτών των παιχτών με τη ταχύτητα των άχρηστων της Μασία.
BrazHlias (08-05-14)
Εγώ θυμάμαι του 2010... το άκουγα μόνο, τύφλα από το μεθύσι...![]()
There is a Dude in town
Passing game και βλακειες ναουμε...
Αμα δεν εχεις...
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
δεν πας πουθενα![]()
Oλες οι μπζυχάρες μαζεμένες!![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Πότε αρχίζει ρε σεις, δεν ενθυμούμαι...
Σ' ένα μήνα αρχίζει. Bραζιλία-Κροατία η πρεμιέρα στις 12/6.
Εμείς έχουμε πρώτο ματς με τους Κολομβιανούς στις 14/6.
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (08-05-14), panahs7 (07-05-14)
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (08-05-14), Kaine (08-05-14), panahs7 (07-05-14), sadi (08-05-14)
sirkostas (07-05-14)
Θεωρώ κορυφαίο Μουντιάλ αυτό το 1986 στα γήπεδα του Μέξικο. Και μπαλάρα, και παιχταράδες (με κορυφαίο τον κορυφαίο φυσικά Μαραντόνα) και δικαιότερο σαν σύστημα από αυτό του 1982. Από τότε αρχίζει η πτώση. Αλλά ένα Μουντιάλ είναι Μουντιάλ και θα το παρακολουθήσουμε ούτως ή άλλως.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
IERO (08-05-14)
Συμφωνώ.
Εγώ ώντας μικρός, παρακολουθώ από το 1998 και μετά.
Του 1998 ήταν σχετικά καλό. Έπαιζε ωραία και η Βραζιλία. Άσχετα αν ο τελικός με τη Γαλλία μου έχει μείνει τραύμα.
Ευτυχώς το 2002 επανόρθωσε η σελεσάο. Το μουντιάλ εκείνο μου άρεσε γιατί μπορεί να μην είχε το καλύτερο θέαμα, είχε όμως πολύ ωραία γήπεδα και ακόμα πιο ωραίες ώρες μετάδοσης. Θυμάμαι ότι τελείωνα τις εξετάσεις και παρακολουθούσα μπάλα με τον πρωινό μου καφέ
Του 2006 ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Ειδικά αυτό το Ελβετία-Ουκρανία ήταν η καλύτερη λύση για την αϋπνία. Το έσωσε κάπως η Ιταλία με τη σπουδαία μπάλα που έπαιξε. Αυτός ο ημιτελικός με τη Γερμανία ήταν σεμινάριο ποδοσφαίρου.
Κι αν το 2006 υπήρχε κάποιο σημείο αναφοράς, δυστυχώς δεν υπήρξε το 2010. Νότια Αφρική σου λέει. Χάλια θέαμα και φάνηκε ότι η συμμετοχή περισσότερων ομάδων έγινε χάριν των ψήφων και μόνο (όπως και το 2006), αφού δεν προσέφεραν τίποτα παραπάνω από χαμένο χρόνο.
Δε νομίζω να δούμε κάτι καλύτερο φέτος, αλλά όπως λέει κι ο Κοσμάς, το μουντιάλ είναι πάντα μουντιάλ. Και είμαι περίεργος να δω τα γήπεδα της Βραζιλίας (ομολογώ ότι δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω το Συνομοσπονδιών πέρσι).
O μόνος λόγος να δεις μουντιάλε φέτος είναι ναδεις ξωβυζες να αλυχτάνε... Τίγκα στο λατιν αμέρικα και το μπραζίλιαν...
There is a Dude in town
Κοσμά πες μου τι ηλικία είχες τότε ? αν το θες βέβαια . Το μουντιάλ του 1986 σε συνολικούς αγώνες , ήταν μάλλον κακό , αν εξαιρέσεις κάποιες ομάδες με τεράστιους παίκτες . Ηταν το μουντιάλ το οποίο προβλημάτισε πάρα πάρα πολύ , την παγκόσμια ομοσπονδία , διότι το θέαμα και η σκοπιμότητα , παρουσίασαν ένα άθλιο , θέαμα , πολλές ισοπαλίες , πολλά και άσχημα φάουλ καθυστερήσεις . Τότε ερίφθει ο Κύβος , και πάρθηκαν επαναστατικές απόψεις , οι οποίες έγιναν κανονισμοί στο επόμενο μουντιάλ στην Ιταλία . Στο επόμενο μουντιάλ ο παίκτης μπορούσε να γυρίσει την μπάλα στον κήπερ ,αλλά αυτός δεν μπορούσε να την πιάσει με τα χέρια (κανονισμός που στα 1986 έγινε τόσο κατάχρηση που δεν μπορούσες να απολαύσεις την ροή ενός αγώνα ), οι αλλαγές έγιναν 3 , και είναι από αυτό το μουντιάλ που άρχισε η προστασία των καλών παικτών , από τα επαγγελματικά τσεκούρια . Αυτό το τελευταίο εφαρμόστηκε πολύ σωστά κατά το 1994 όταν οι κόκκινες έπεσαν βροχή και καλώς , φαίνεται όμως ότι είχαν μάλλον εκπαιδευτικό χαρακτήρα , διότι τώρα πια είναι πιο ελαστικοί . Κακώς κατά την γνώμη μου . Το 1994 ήταν καλό μουντιάλ , 1978 1982 γενικά έχω δεί καλά μουντιάλ από το 2000 και μετά δεν μου πολυάρεσαν , αλλά δεν τα θεωρώ και άσχημα . Το 1986 ήταν ορόσημο , για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο , διότι προβλημάτισε όχι θετικά , την παγκόσμια ομοσπονδία και με το δίκιο τους .
Το 1986 η καλύτερη ομάδα ήταν η Σοβιετική Ενωση, αλλά κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να φτάσει ούτε στα ημιτελικά. Καλές ομάδες είχαν και οι Γάλλοι και οι Βραζιλιάνοι. Αλλά δυστυχώς βρέθηκαν πρόωρα αντίπαλοι κι οι βραζιλιάνοι έχασαν, ενώ οι γάλλοι πλήρωσαν τη κούραση κι αποκλείστηκαν απ' τους γερμανούς.
Αργεντίνοι και Γερμανοί δεν άξιζαν για κει που έφτασαν.
differance (08-05-14), ΜΟΥΡΑΤΗΣ (08-05-14), sadi (09-05-14)
Δεν είναι κρυφή η ηλικία μου Γιάννη, 42 είμαι σήμερα, 14 ήμουν τότε. Προσωπικά θυμάμαι ματσάρες, χώρες που πλέον δεν υπάρχουν (Δυτική Γερμανία, ΕΣΣΔ), εκπληκτικούς ημιτελικούς και τελικό (σε αντίθεση με το 1994 που ο τελικός ήταν σούπα) γκολάρες και πολλά άλλα. Εντάξει, δεν έχω πλήρη εικόνα στο μυαλό μου από όλα τα παιχνίδια, ίσως και να μην τα είχα δει όλα καθώς ήταν αργά τη νύχτα για εμάς. Αλλά η γενική εικόνα που έχω είναι πολύ καλή.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Bookmarks