sirkostas (31-03-13)
sirkostas (31-03-13)
Η μεγαλυτερη αληθεια απο ολες ειναι οτι τον "λαο" τον φτιαχνουν
οι διοικησεις και οι εκαστοτε ομαδες.
Τραμπουκοι στο γηπεδο οι παιχτες με νικες παντου,απαιτητικοι και οι
οπαδοι βαζωντας τον πυχη στον Θεο.
Γελοιοι οι προεδροι με ειρωνικο στυλακι και ετοιμοι να ξεφτιλισουν
σε ολα τα ΜΜΕ τους αντιπαλους τους,καραγκιοζηδες οι φιλαθλοι
με το ιδιο στυλακι.
Φυσικα και δεν μιλαω μονο για τον Ολυμπιακο αλλα και για το
Ελληνικο ποδοσφαιρο γενικοτερα.
Η Εθνικη ομαδα μετα την τεραστια επιτυχια της το 2004 βιωσε
μια διαρκη απαξιωση μετα απο καποια αναμενομενα ατυχη
αποτελεσματα.
Ο Ρεχαγκελ ηρθε σαν πρεσβευτης της Μερκελ και επειδη πηρε
για 2 μερες αυτον τον τιτλο ακουσαμε τον Τραγκα και ολοκληρα
τα ΜΜΕ (ποδοσφαιρικα και μη) να αναπολουν το μπινελικι που
το εριχναν γιατι χρησιμοποιουσε εως το 2007 τον Χαριστεα.
Τον Ελληνα -και τον Γερμανο,τον Ιταλο,τον Βοσνιο κτλ- ειναι οπως
τον μαθεις.
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (31-03-13), pirateeeeeee (31-03-13)
Oλα όσα γράφεις ειναι σωστά και πιθανον οι φίλοι θα συμπληρώσουν και κάποια σωστά ακόμα.
Αρα τώρα που το μπουρδέλο γκρεμίζεται η χώρα δηλαδή , μαζί πέφτουν και τα επιμέρους μπουρδελάκια , είναι ευκαιρία να αρχίσουμε να δημιουργούμε σε σωστές αρχές , πρώτα να το καταλάβουμε εμείς .Εντάξει χλευαζουμε την Αεκ τον Παο για εκεί που έφθασαν , σαν απωθημένο διότι πριν 26 χρόνια είμασταν εμείς που φθάσαμε σε αυτό το σημείο .Τίποτε δεν μας εμποδίζει να ξαναφτάσουμε εκεί μία απόφαση του προέδρου είναι , φεύγει τέλος.
Αρα θα πρέπει να ζητήσουμε και να επιβραβεύσουμε η να αποδοκιμάσουμε διαφορετικές καταστάσεις από αυτες που έχουμε δει μέχρι σήμερα .
Πρέπει να αλλάξουμε πρωτα εμείς σαν φίλαθλοι και μετά να απαιτήσουμε .
κουλτούρα λοιπόν , στους φιλάθλους , θα συμπληρώσω τον Κώστα , σαν παλαιώτερος είμαι έξι χρόνια μεγαλύτερος , άτιτλοι η γιουναίτεντ για τρίάντα χρόνια , όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως απο τις αρχές του 1980 μεχρι τον ερχομό του σερ , από μεταγραφές ένα σκασμό και τεράστιους παίκτες .Πανυγύρι έκαναν οι μάνατζερ λεφτά πακτωλός χρημάτων ανακυκλώθηκε , παίκτες παικταράδες , απαξιώθηκαν εξευτελίστηκαν , έχασαν την καριέρα τους δεν κατέκτησαν τους τίτλους που τους άξιζε , σε μία ομάδα τεράστια η οποία άξιζε να εισπράξει αυτά που επένδυσε .
Παικτες επιπέδου Τζοε Τζόρνταν Λου Μακάρι Γκόρντον Στραχαν ΣτηΒ Κόπελ Γιέσπερ Ολσεν Μακιλρου κλπ κλπ . Τελικά όλα άλλαξαν όταν ο Σερ ήρθε στο Ολντ Τράφορντ ακόμα και οι οπαδοί έμαθαν να σκέφτονται αλλιώς .
Εμείς στο Λιβερπουλ ευτυχήσαμε χωρίς να δαπανούμε πολλά , και αγοράζοντας νέους αλλά άπειρους παίκτες , να φθάσουμε ψηλά , διότι υπήρχε διαδοχή στους κόουτς όπου ο βοηθός αντικαθιστούσε τον απερχόμενο με σύνταξη , Μπιλ Σάνκλυ αντικαταστάθηκε από τον Μπομπ Πέυσλι , ο οποίος με την σειρά του αντικαταστάθηκε από τον βοηθό του , ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον βοηθό του Τζων Φάγκαν , ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρωτο παίκτη κόουτς αρχηγό της ομάδος στην δύση της καριέρας του Κένυ Ντανγκλίς.
Μοναδικό προαπαιτούμενο , να αγαπάς το ποδόσφαιρο και όχι την ομάδα σου .
SOLID (31-03-13)
Ναι γιατί τα χουλιγκάνια φρόντισαν να τα στείλουν σπίτι τους. Δεν είναι θέμα παιδείας. Θέμα επιλογών είναι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
pirateeeeeee (31-03-13), voskos_7 (31-03-13)
Νομίζω ότι όλοι λέτε σωστά πράγματα και συνοψίζονται στην παραπάνω φράση.
Προφανώς, αυτοί που διοικούν τους συμφέρει να γίνεται αυτό το πράγμα. Ο Ολυμπιακός-ΠΑΟ-ΑΕΚ κλπ. είναι συμπαίχτες και όχι αντίπαλοι. Αν δεν το αντιληφθούμε αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ένας σοβαρός οργανισμός. Τα νέα παιδιά μεγαλώνουν με τις ομάδες άλλων οργανισμών όπως αυτών της Ισπανικής ομοσπονδίας, Αγγλικής κλπ. Οταν η ΕΠΟ πχ. αφήνει τον κάθε λήσταρχο να το παίζει πρόεδρος, τότε πως γίνεται να σε πάρουν οι άλλοι στα σοβαρά? Επίσης, πως γίνεται να μην μπορεί να δημιουργηθεί άλλη ομοσπονδία και να σου επιβάλλει το κράτος να ζεις σε ένα μονοπώλιο μέσα από αυτήν την άρρωστη κατάσταση. Δείτε τι έγινε στο ΝΒΑ
voskos_7 (31-03-13)
Όπως στην πολιτική δεν ψηφίζεται σε αυτή τη χώρα ο ικανός έτσι και στο ποδόσφαιρο δεν παίζει μπάλα ο ικανός.
Όσο υπάρχουν μιζαδοροι και προωθούν παίχτες που θέλουν εκείνοι το ποδοσφαιρο δεν θα πηγαίνει μπροστά γιατί πολύ άπλα οι άνθρωποι
είναι άσχετοι με μοναδικό συμφέρον το οικονομικό κέρδος, αυτό είναι η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου χρόνια τώρα και οφειλεται στην ποδοσφαιρικη παιδεια.
Πάλι καλά που διαβάζω που και που ότι ορισμένοι γονείς θυσιάζουν τα πάντα για να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό.
Έτσι από περιέργεια, άσχετο με τη μπάλα: μου λες έναν ικανό πολιτικό, έτσι για να γελάσω?![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Και να υπάρχει (που υπάρχει - του κερατά), το κρύβει καλά για να μην τον φάνε οι άλλοι λάχανο που χαλάει την πιάτσα...
Σπύρο, οι τεχνοκράτες, δεν είναι πολιτικοί και το αντίστροφο... Ο τεχνοκράτης, βλέπει μεγέθη και ρυθμούς μεταβολής, παραβλέποντας την σημασία τους για την καθημερινότητα των πολιτών, ο πολιτικός πρέπει να διαφέρει σε αυτό, ως προς το να διαβάζει τις τάσεις σε μία κοινωνία και να κρατάει ισορροπίες, τις οποίες με γνώμονα τα αριθμητικά δεδομένα, δεν είναι συμφέρον να τηρηθούν.
ΥΓ: Μην ευτελίσουμε τώρα την συζήτηση κάνοντας ερωτήσεις του ύφους "Τότε, τι σόι άτομα κάνουν κουμάντο την Ελλάδα;"...![]()
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Πολύ επιδερμική τοποθέτηση. Να σε ρωτήσω Κοσμά, πηγαίνεις στο γήπεδο συχνά? Δεν εννοώ το Καραισκάκη που πέφτει μακριά, εννοώ αν βλέπεις τοπικά πρωταθλήματα της περιοχής σου.
Εγώ που είμαι πολύ τακτικός στα γήπεδα της Φθιώτιδας σου λέω πως δεν είναι μόνο τα χουλιγκάνια που αναφέρεις που κάνουν άνω κάτω τις ομάδες και τους αγώνες. Νοικοκυραίοι, καλοντυμένοι, σεβαστοί άνθρωποι και κάθονται στη κερκίδα και το στόμα τους βγάζει οχιές. Με το που μπαίνει το διατητικό τρίο στο γήπεδο για ζέσταμα, αυτοί ξεκινάνε να βρίζουν τις μάνες τους και να τους απειλούν "παίξτε καλά(100-0 υπέρ μας δηλαδή) για να φύγετε ζωντανοί". Μπαίνουν οι φιλοξενούμενοι, τα ίδια. Ξεκινάει ο αγώνας, στη πρώτη λάθος πάσα ενός παίχτη της ομάδας τους αρχίζουν τα "άντε γαμήσου ρε, που σε βρήκαμε και σε φέραμε κωλόπαιδο?". Στο πρώτο ανάποδο αράουτ τα μπουκάλια πέφτουν βροχή κι ενίοτε κόβουν και τους φράχτες και μπουκάρουν. Τύποι που είχε περιγράψει εύστοχα ο Γιάννης Ιωαννίδης κάποτε πως όλη τη βδομάδα τρώνε ξύλο απ' τις γυναίκες τους και μετά πάνε στο γήπεδο για να ξεσπάσουν.
Τέτοιοι είμαστε και δεν μας φταίνε μόνο τα χουλιγκάνια, λοιπόν.
SOLID (01-04-13)
VALVERDES_7 (02-04-13), voskos_7 (02-04-13)
Δηλαδή ο καλοντυμένος που πετάει μπουκάλια δεν είναι χούλιγκαν?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Θέμα επιλογών είναι όπως γράφει ο dif.
Αν πάει κάποιος εκπρόσωπος της τοπικής ένωσης και το λήξη το παιχνίδι και φάει και -3 βαθμούς, την επόμενη φορά θα κάνουν και υπόκλιση στην αντίπαλη ομάδα. Οπου τους παίρνει κάνουν τους γαμ#$34δες όπου δεν τους παίρνει τις κότες.
Έχω παρατηρήσει ότι δεν υπάρχουν πιο φλώροι χούλιγκανς από τους εν Ελλάδι...
differance (01-04-13)
Παντού έτσι είναι: Και στα Γρεβενά, από όσο θυμάμαι -γιατί νομοτελειακά κάποια στιγμή θα βαριόμουνα να μου γυρνάνε τα άντερα με τα όσα έβλεπα και μέσα στο γήπεδο, αλλά και γύρω από αυτό- μέχρι και οι παίκτες συμμετέχουν στον γενικό σασυρμά - και όσο μεγαλύτεροι είναι σε ηλικία, τόσο χειρότεροι είναι από όλες τις απόψεις. Γέμισε ο τόπος "καυτές έδρες" και "ψυχωμένους καμικάζι"...
Αυτό να φανταστείς, ότι ακόμα και εκεί, σε συνεννόηση με το κράτος (αστυνομία) λειτουργούμε...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
pirateeeeeee (01-04-13)
Εκπρόσωποι της τοπικής ένωσης θα πάνε σε ντέρμπυ Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στην επαρχία και θα παραστήσουν τον δικαστή Ντρεντ? Σε ποια ταινία των αδερφών Κοέν το έχεις δει αυτό για να τη νοικιάσω να τη δω κι εγώ?
Εχω δει ατελείωτο ξύλο σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Τρακτέρ να πέφτουν πάνω σε σίτες γηπέδων και να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Διαιτητές να τρώνε αλύπητο ξύλο και να τρέχουν μέσα σε ελαιόδεντρα μπας και γλυτώσουν (αγώνας Λαμία-Παλαμάς Καρδίτσας στο γήπεδο Στυλίδας). Πορτοκάλια με ξυραφάκια μέσα να εκτοξεύονται στην αντίπαλη κερκίδα (αγώνας Νίκη Βόλου-Λαμία). Για σκηνικά με πετροπόλεμο θα μπορούσα να γράφω όλη νύχτα.
Να φοβηθούν τον εκπρόσωπο της τοπικής ένωσης? Γιατί? Θα τους κόψει τη καριέρα? Η θα τους...αφαιρέσει βαθμούς και θα χάσουν την άνοδο από τον Διγενή Τραχανοπλαγιάς?
παντως και η παιδεια του οπαδου δεν θα αλλαξει μια μερα ξαφνικα. αν η διοικηση μας γραψει στα καραμπαλικια της και κανει αυτο που θεωρει σωστο, μπορει σε 3-4 χρονια να εχουμε βελτιωθει σαν οπαδοι.
θα καταληξουμε σε ενα σημειο "η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα", αλλα στην αγγλια πχ οι χουλιγκανισμοι σταματησαν γιατι πηραν τα μετρα τους οι "απο πανω". στη μαντσεστερ τα πρωτα χρονια του φεργκιουσον ο κοσμος σιγουρα δυσφορουσε εντονα, αλλα η διοικηση δεν ακουσε τον "λαο της". στην ισπανια κουνανε μαντιλια στους προπονητες καθε τοσο.
τι θελω να πω με αυτο? οτι εγω περιμενω απο τη διοικηση να λειτουργει σωστα και οχι απο τον "πυρινο", που στην τελικη ενα μερος του ειναι και χασικλωμενο την ωρα του αγωνα.
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
differance (02-04-13)
Αυτή είναι η δουλειά των ανθρώπων που ασχολούνται με την διοίκηση της ομοσπονδίας...
Ή θα το κάνεις ή σταδιακά όσο και να είναι το αβαντάρισμα που σου δίνει το κράτος δεν θα σε παρακολουθεί κανένας και θα καταστραφείς. Πολύ απλό. Τι αγχώνεσαι?
Έχω δει πολύ πιο χειρότερα πράγματα από αυτά που αναφέρεις. Και μάλιστα όταν είπε η αρχή τέλος κόπηκαν τα πάντα.
Και δεν έχει σχέση η παιδεία του οπαδού. Παντού οι οπαδοί γκρινιάζουν με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα, παντού φταίει η διαιτησία, το μαλλί του παίχτη κλπ. Το θέμα είναι τι κανόνες βάζει η αρχή.
differance (02-04-13)
Bookmarks