Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Λέγοντας "μεταφορές της πλάκας" δεν εστίασα πάντως μόνο στο PES, αλλά στα περισσότερα που προορίζονται για κονσόλες. Το promotion και η λεπτομέρεια λείπουν απ' τις εκδόσεις των pc's. Εγώ πλέον έχω καλό pc και το γύρισα στο pc gaming που έχει και περισσότερες δυνατότητες και την πούλησα την κονσόλα (ίσως πάρω αργά το PS4). Για το μόνο που μετανιώνω και δεν ξέρω τι θα κάνω είναι το GTA IV που δεν θα βγει για pc κι έχω τρελαθεί. Οι υπόλοιπες παιχνιδάρες λίγο-πολύ θα βγουν και στο pc οπότε καλύπτομαι...
sabar77 (12-09-13)
Ειναι κι αλλα,τουλαχιστον που παιζω εγω,εχει παιχνιδαρες σε αποκλειστικοτητα η ρημαδα η σονυ.
Uncharted,Grand Turismo,The last of us,το gta που ειπες.
Και γω εχω μεινει χωρις κονσολα αυτον τον καιρο λογω ylod κλασικα και δεν ξερω τι να κανω,να παρω καινουρια η να περιμενω για το 4.
panahs7 (12-09-13)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Επαιξα κανα δυο παιχνιδακια απ το νεο προ στο πισι.
Ειναι πολυ ενδιαφερον το νεο προ οντως.Τελειως αλλιωτικο παιχνιδι.
Για να δουμε,θελω να το παιξω και σε κονσολα να βγαλω συμπερασμα κομπλε.
panahs7 (19-09-13)
Δεν έχει βάζελο - κούλα το νέο προ.
Λοιπόν δοκίμασα το PES14 στο pc και το είδα και σε κονσόλα. Ξεκινώ με τα θετικά...
- Προσωπικά πιστεύω ότι μιλάμε για το καλύτερο gameplay που έχει υπάρξει. Η φυσική της μπάλας, οι κινήσεις των παικτών και η εξέλιξη του παιχνιδιού, είναι ότι πιο κοντά στην πραγματικότητα έχω δει. Εξαιρετική δουλειά σ' αυτόν τον τομέα.
- Το "Manager mode" του παιχνιδιού -κάτι το οποίο υπήρχε πάντα αν δεν κάνω λάθος- φέτος έχει απογειωθεί. Η ΕΑ κυκλοφορεί ξεχωριστά τίτλο manager και δεν έδινε ποτέ πολλά περιθώρια "προπονητικής". Στο PES υπάρχει αυτή η δυνατότητα (να παίζει η CPU δηλαδή κι εσύ να κοουτσάρεις, να κάνεις μεταγραφές κτλ) και φέτος έχουν προστεθεί αρκετές διασκεδαστικές λεπτομέρειες.
Αναγνωρίζοντας τώρα στην ΚΟΝΑΜΙ ότι έχει το ελαφρυντικό ενός εξ' ολοκλήρου νέου παιχνιδιού (ο κώδικας έχει χτιστεί κυριολεκτικά απ' το μηδέν, όπως στο FIFA 12), πάω στα αρνητικά...
- Τα γραφικά... WHAT THE FUCK??? Τι είναι αυτά ρε;; Τα πρώτα λεπτά δεν πίστευα στα μάτια μου! Φαίνεται πως η επιτυχία του FIFA τα τελευταία χρόνια, έκανε τους σχιστομάτηδες να δοκιμάσουν κάποιες αντιγραφές και το αποτέλεσμα είναι παταγώδης αποτυχία! Πάντα το PΕS υπερτερούσε στον τομέα των γραφικών, για ποιο λόγο να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν κάτι άλλο; Δε νομίζω ποτέ κανένας να είχε κριτικάρει αρνητικά τον οπτικό τομέα του τίτλου, αν είναι δυνατόν. Οι φανέλες σαν πλαστικές, φτιαγμένες απ' το υλικό της... μπάλας, οι παίκτες καρτουνίστικοι και γελοίοι εμφανισιακά και γενικά όλα γυαλίζουν και δείχνουν στο μάτι επίπεδα σαν να βλέπεις το ίδιο πράγμα παντού.
- Η αποτύπωση των παικτών μέσα στο γήπεδο και τα μεγέθη, αποτυχημένα επίσης. Τα γήπεδα μοιάζουν πολύ μικρά, η μπάλα φτάνει απ' το ένα τέρμα στο άλλο πολύ γρήγορα και γενικά η αναλογία γηπέδου-παικτών είναι εντελώς άστοχη. Άλλη μία "παιδική ασθένεια" του ανταγωνιστικού τίτλου, που ενώ η ΕΑ την διορθώνει, η ΚΟΝΑΜΙ όχι μόνο την επαναφέρει στο προσκήνιο, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα θυμίζει πραγματικά εποχές... PS2! Η έκδοση του PC δε, για κλάματα. Ακόμη χειρότερος οπτικός τομέας και απαράδεκτη προχειροδουλειά.
Όπως είπα, μιλάμε για ένα παιχνίδι που χτίστηκε από την αρχή και υπήρξε την επόμενη μέρα κιόλας το πρώτο Patch. Είναι λογικό να υπάρξουν προβλήματα, τα οποία θα βελτιωθούν με τον καιρό, αλλά οι βάσεις στις οποίες ακουμπάνε πλέον οι επόμενες εκδόσεις του τίτλου, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις δυνατότητες όχι μόνο των next-gen κονσολών που έρχονται, αλλά ούτε καν στις υπάρχουσες! Δεν κατάλαβα τι ακριβώς προσπάθησαν να πετύχουν, εκτός αν την επόμενη χρονιά, ξεκινήσουν και πάλι απ' το μηδέν και χρησιμοποιούν αυτόν τον τίτλο ως μετάβαση στις κονσόλες που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ καλύτερο οπτικό τομέα.
Όλα αυτά είναι βάση των όσων είδα στην έκδοση του pc. Αν κάποιος το έχει παίξει αρκετά σε κονσόλα θα ήθελα κάποια σχόλια στα παραπάνω (ειδικά αν είναι και fan του pro). Θα περιμένω 1-2 μήνες να δω τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν και στη συνέχεια θα αποφασίσω. Να δω και το FIFA τώρα...
sabar77 (21-09-13)
πανο τα αρνητικα μου φαινονται πιο σημαντικα απο τα θετικα.Αρα ειναι λιγο για τον ψιλοπεο?Στο manager mode μπορεις να αλλαζεις ομαδες στην καριερα σου ή οπως ηταν παντα μια ομαδα μεχρι το 2999?
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
—John Lennon
Κοίτα μπορεί να είμαι και υπερβολικός μιας και αλλιώς το περίμενα και μου έκατσε κάπως. Επίσης, το μάτι μου τα τελευταία χρόνια είχε συνηθίσει στο FIFA. Του δίνω χρόνο για να κριθεί και μακάρι να μπορεί με patches να βελτιωθεί αισθητά ο οπτικός τομέας τους επόμενους μήνες. Για το Manager Mode που λες, δεν πρόλαβα να δω τόσα πολλά ακόμη, αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις ομάδα. Γι' αυτό και το έβαλα μέσα σε "" γιατί δεν είναι Manager τίτλος. Το ότι σου προσφέρει κι αυτή τη δυνατότητα παράλληλα πιστεύω είναι ένα extra και είναι άδικο να κριθεί γι' αυτό.
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (21-09-13)
εχει "εξτρας" οπως ειχε παλια που μπορουσες να παιζεις με παιχτες με τεραστια κεφαλια ή με καγκουρο αντι για παιχτες; αυτο μονο πες μου τελος...
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
—John Lennon
Εχει βελτιωθει το προ σε σχεση με πριν αλλα ακομα μου φαινεται πισω απ το φιφα,τουλαχιστον το περσινο.
Οπως ειπε κι ο Πανος και σε μενα τα γηπεδα φαινονται καπως μικρα σε σχεση με το μεγεθος των παικτων.
Επισης μου φαινεται καπως αργο και εχει καποια θεματακια στην προωθημενη πασα που παει αλλου γι αλλου και στο σουτ που θελει συνηθεια.
Στα θετικα του,μου αρεσουν οι εκτελεσεις φαουλ και ο τροπος που κινουνται οι συμπαικτες στον χωρο,σου δινει πολυ καλες επιλογες για πασα.
Ειδα λιγα γηπεδα,ουτε Μπερναμπεου ουτε Καμπ Νου,κλασικα λειπουν ομαδες,ας πουμε την Ντορτνμουντ δεν την βρηκα ουτε βαζελο να τον κοπανησω.
Επισης κλασικα στο αγγλικο πρωταθλημα πολλες ομαδες ακομα δεν εχουν δει στο προ το κανονικο ονομα τους.
panahs7 (21-09-13)
Bookmarks