chainsaw (05-09-12)
chainsaw (05-09-12)
sk12072 (06-09-12)
η διαφορα ειναι στον τρόπο διοίκησης της ομάδος , οι Πορτογάλοι έχουν μία ομάδα να λενε ότι παει καλά οργανωτικά , εμείς ουτε αυτο δεν έχουμε
iakov7 (06-09-12)
αυτο σωστο,και αυτο δυστυχως απαιτει χρονια και θεληση.αλλα υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα που εχουν οι Πορτογαλοι,στα οποια δεν μπορουμε να κανουμε κατι.Πχ πολυ καλυτερες χορηγιες(τηλεοπτικα ,φανελα και γενικα),καλυτερο πρωταθλημα και καραβιες απο τη Βραζιλια με ταλεντα,λογω ομογλωσσιας και σχεδον ομοεθνιας.
σωστό αλλά κατι μου λεει οτι και περισσοτερα χρηματα, και παικτες απο την βραζιλια να φέρναμε παλι τσαντηρι θα μασταν φίλε
sirkostas (06-09-12)
αυτο εχει να κανει με το ελληνικο ποδοσφαιρο γενικοτερα..και ο Ολυμπιακος,καλως η κακως,υπαρχει σε αυτον τον μικροκοσμο του..
sirkostas (06-09-12)
Σιγουρα θα θελαμε να γινουμε Πορτο αλλα αυτο ειναι σχεδον αδυνατο για πολλους και διαφορους λογους, χωρις να σημαινει αυτο φυσικα οτι δεν μπορουμε να προσπαθησουμε να αντιγραψουμε καποια απο τα καλα στοιχεια της. Ποιοι ειναι αυτοι οι λογοι?
-Οι Πορτογαλοι σαν ποδοσφαιριστες τυγχανουν μεγαλης εκτιμησης στην Ευρωπη (σε αντιθεση με τους δικους μας) και αυτο δεν ειναι καθολου τυχαιο αφου εχουν δοκιμαστει εκει με επιτυχια, αρα η Πορτο εχει το κινητρο και την ευκαιρια να βγαλει παιχτες και να τους μοσχοπουλησει.
-Εχουν ενα πρωταθλημα υψηλου επιπεδου και αυτο φαινεται και απο το γεγονος οτι οι ομαδες τους εχουν μεγαλες επιτυχιες στην Ευρωπη (σε αντιθεση με μας), αρα ενας παιχτης, Πορτογαλος η ξενος, που διακρινεται εκει μπορει να διακριθει οπουδηποτε και ετσι οι ομαδες των μεγαλων πρωταθληματων πληρωνουν οσα οσα για να τους παρουν. Εμεις τον Μιραλας καταφεραμε να τον δωσουμε για 7 εκατομμυρια και το θεωρουμε τεραστια επιτυχια. Αν ηταν στην Πορτο και καταφερνε να διακριθει δεν θα τον δινανε κατω απο 30!
κλπ
Ειναι καποια πραγματα δηλαδη τα οποια δεν μας επιτρεπουν να πετυχουμε κατι αντιστοιχο με την Πορτο, οπως δηλαδη το επιπεδο του πρωταθληματος μας οπως λεω και πιο πανω, αλλα αυτο που θα επρεπε να γινει ειναι να προσπαθησουμε να τους αντιγραψουμε σε θεματα οργανωσης, ακαδημιων, μεταγραφων κλπ Για την ωρα δυστυχως ημαστε πολυ πισω, ετη φωτος θα ελεγα.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
που δεν είμαστε Ιάκωβε πισω μου λές?
iakov7 (13-09-12)
sk12072 (06-09-12)
Πως γίνεται ο ίδιος άνθρωπος να γράφει αυτά τα απολύτως λογικά πράγματα με τα οποία συμφωνώ απολύτως και σε άλλα θρεντ να έχει λυσσάξει για μεταγραφές που θα μας "ανεβάσουν επίπεδο"?
Χωρίς αναβαθμισμένο πρωτάθλημα και σοβαρό ανταγωνισμό θα φτιάξουμε ποτέ ομάδα που θα έχει σταθερά καλή παρουσία στην Ευρώπη (κι όχι χρονιές-φωτοβολίδες) μόνο και μόνο επειδή θα φέρουμε μερικούς μισθοφόρους της πλάκας στην ομάδα?
11.09.2012 - 11:18
Επικερδής βιομηχανία η Πόρτο
Η μία συνταγή της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών είναι η σπατάλη πολλών εκατομμυρίων για μεταγραφική ενίσχυση.
Αρκετές είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που εν μια νυκτί γίνονται πρωταγωνίστριες δαπανώντας χρήματα σε μικρό χρονικό διάστημα, προσελκύοντας κατά αυτόν τον τρόπο ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας.
Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε αυτήν ανήκουν σύλλογοι, κυρίως από το Βέλγιο και την Ολλανδία, που λειτουργούν σαφέστατα με την προοπτική της μεταπώλησης. Στηρίζονται στο υψηλού επιπέδου σκάουτινγκ, αλλά πληρώνουν τις συχνές πωλήσεις παικτών με πενιχρά αγωνιστικά αποτελέσματα.
Και υπάρχει και η... Πόρτο, που είναι μία κατηγορία μόνη της. Ο λόγος; Εχει κατορθώσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αγωνιστικά, οικονομικά και οργανωτικά. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο συρτάρι του προέδρου της, του 74χρονου Πίντο ντα Κόστα, ενός δαιμόνιου οικονομολόγου, που χαρακτηρίζει την Πόρτο ως τρόπο ζωής και δουλεύοντας γι' αυτήν τα τελευταία 30 χρόνια.
Επί προεδρίας του έχουν κατακτηθεί 18 εγχώρια πρωταθλήματα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1986, 2 κύπελλα UEFA (Γιουρόπα Λιγκ) και βεβαίως το Τσάμπιονς Λιγκ του 2004. Τα πρωτοφανή οικονομικά κέρδη της ομάδας (αναφέρονται αναλυτικά στο διπλανό κείμενο) είναι προϊόν οργανωμένης δουλειάς στους τομείς του σκάουτινγκ, των ποδοσφαιρικών ακαδημιών και της πολιτικής των μεταγραφών.
Οι σκάουτερ που δουλεύουν για την Πόρτο δραστηριοποιούνται κυρίως στην Πορτογαλία, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και στην Αφρική. Οι διασκορπισμένοι συνεργάτες της ομάδας σαρώνουν τα γήπεδα ανά την υφήλιο και όταν δουν πως κάποιος ποδοσφαιριστής αξίζει ιδιαίτερη προσοχή ενημερώνουν εμπεριστατωμένα τους Πορτογάλους.
Σε μηνιαία βάση συνεδριάζει το συμβούλιο, το οποίο αξιολογεί όλες τις γραπτές αναφορές από τους συνεργάτες της ομάδας και σε περίπτωση που η πλειοψηφία του συμφωνήσει πως ο παίκτης πρέπει να παρακολουθηθεί, τότε ταξιδεύει από την Πορτογαλία άνθρωπος της ομάδας ούτως ώστε να εκφέρει κι εκείνος προσωπική άποψη. Εάν πεισθεί, τότε η Πόρτο προχωρεί στην αγορά του ποδοσφαιριστή, με τις επόμενες ενέργειες να κατηγοριοποιούνται σε σχέση με την ηλικία του παίκτη.
Εάν είναι κάτω των 16 ετών, μετακομίζει στην Πορτογαλία με έναν από τους δύο γονείς του και τα έξοδα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Πόρτο. Το παιδί προπονείται το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της ομάδας και το πρωί πηγαίνει στο σχολείο. Στην περίπτωση που είναι άνω των 16, ενσωματώνεται στην ομάδα που κρίνει ο σύλλογος ότι ταιριάζει. Αυτή μπορεί να είναι η βασική, η κάτω των 19 ετών, των 18 και των 17.
Από το 2005 που ο Κο Αντριάνσε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθιέρωσε σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά που γίνεται έως σήμερα στις ακαδημίες όσον αφορά την τακτική. Προκειμένου να υπάρχουν σαφή αποτελέσματα, πρότεινε στους προπονητές των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών να δουλεύουν πάνω σε ορισμένο ποδοσφαιρικό σύστημα, προσαρμοσμένο στον τρόπο δουλειάς της πρώτης ομάδας. Στους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ωστόσο, δινόταν η ευκαιρία να χαρούν περισσότερο το παιχνίδι, απελευθερώνοντας τις δυνατότητές τους.
Η δουλειά της ομάδας γίνεται σε 4 διαφορετικές αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων υπάρχουν κλειστά γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό και συνθετικό χλοοτάπητα. Συνολικά η ομάδα διαθέτει πάνω από 25 διαφορετικά γήπεδα ποδοσφαίρου για προπονήσεις, άρτιες γυμναστικές υποδομές, με αποτέλεσμα την καθημερινή βελτίωση των αθλητών σε όλους τους τομείς. Τέλος, η Πόρτο συνεργάζεται με πάρα πολλές ακαδημίες ανά τον κόσμο, γεγονός που αυξάνει τη «δεξαμενή» από την οποία η ομάδα αντλεί ποδοσφαιριστές.
Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης ξεχωρίζει, η ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του, γεγονός που δημιουργεί ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Τα ποσά που εξοικονομούνται από τις μεταγραφές, επενδύονται τόσο σε νέους ποδοσφαιριστές όσο και στη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, κατατάσσοντας την Πόρτο οργανωτικά και οικονομικά στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Πηγή: Καθημερινή
Η Πόρτο μπορεί να πουλάει τους περισσότερους και να έχει τα περισσότερα κέρδη, αλλά κι άλλες ομάδες της Πορτογαλίας έχουν δώσει καλά ονόματα κι έχουν πάρει αρκετά λεφτά. Επαναλαμβάνω πως είναι το πολύ καλό΄επίπεδο του πρωταθλήματος που αντανακλάται στους παίχτες. Κι οι πορτογάλοι συνήθως πιάνουν στο εξωτερικό, ενώ πχ οι ισπανοί κι οι άγγλοι δυσκολεύονται.
Δεν είναι ένας πρόεδρος με όραμα και τέτοια κουλά που διαβάζουμε εδώ μέσα, ο οποίος κάνει τη διαφορά. Ολόκληρη η Πορτογαλία, οπως κι η ξαδέρφη της Βραζιλία (τυχαίο?), δουλεύει πολύ σωστά στο θέμα παραγωγή/αξιοποίηση/πώληση.
επίσης κάποιος μοδ να βάλει επιτέλους το σήμα στο θέμα![]()
iakov7 (13-09-12)
Δε πρέπει να 'χεις πάει και πολύ στας Ευρώπας. Γιατί εγώ έβλεπα πως μάλλον με κάτι γιαλαντζί μάγους ξεκαρδίζονταν τα τσιμέντα.
Και θυμάμαι κι ένα ματς στο Ανφιλντ που μόνο ο Ριβάλντο κι ο "μπαρμπα-Γιώργος" πάλευαν, την ώρα που κάτι άλλοι μάγοι και κάτι Κλούνευ παρακάλαγαν να λήξει το ματς γιατί τρέμαν ολόκληροι.
Kι ομως Κωστα,πιστευω πως κανεις λαθος.Και οπως ειπα και σε αλλο ποστ,δεν το βλεπω βασει εθνικοτητας.Αλλωστε και ο Αβρααμ πχ Ελληνας ειναι,αλλα καμια σχεση ως τωρα 4 χρονια με μπαρμπαγιωργηδες.Και με τον μπαρμπαΓιωργο γελουσαν τα τσιμεντα και με τους μαγους(για το δε Ριβαλντο,18 ματς 3 χρονια στην Ευρωπη,το μοναδικο που τον θυμαμαι να το παλευει ηταν αυτο με τη Λιβερπουλ.Δεν λεω,βλεπαμε καλη μπαλιτσα στα εγχωρια με Ριβαλντο,αλλα δεν νομιζω να τον πηρες τοτε για αυτο.Ενιγουει)
Εμένα πάντα μ' άρεσε ο Ανατολάκης. Και πολύ σπάνια τον θυμάμαι να ηττάται σε αγώνα από σέντερ φορ. Εντάξει, τον Ντέμη δεν τον είχε αλλά εκείνη την εποχή ο Νικολαίδης ήταν άπιαστος, ακόμα κι από ευρωπαίους στόπερ υψηλών προδιαγραφών. Και κάθε χρονιά ο Ανατολάκης θεωρούνταν από τους "ειδικούς" ότι θα παρκάρει στον πάγκο, γιατί ερχόταν οι Ελ Πατρόν κι οι Αντζες και τελικά η άμυνα ξεκίναγε και τέλειωνε στον Ανατολάκη.
VALVERDES_7 (13-09-12)
Bookmarks