«Ολυμπιακός, ο μύθος και οι ήρωες»!
Η αναγνώριση για την κορυφαία ελληνική ομάδα δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα, αφού και έξω από αυτά τονίζεται ότι πρόκειται για τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και μάλιστα με κάθε επισημότητα και όχι σε δημοσιεύματα υποθετικού χαρακτήρα, αφού η ιστοσελίδα της FIFA σε ιστορικό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό, τόσο στη γερμανική, όσο και στη γαλλική της έκδοση φιλοξενεί κολακευτικά σχόλια για τους Πειραιώτες.
«Ο Έλληνας Θρύλος» σημειώνουν στον τίτλο τους οι Γερμανοί, ενώ οι Γάλλοι επισημαίνουν: «Ο Μύθος και οι ήρωες».
Ενδεικτική είναι η εισαγωγή του γαλλικού δημοσιεύματος στο fifa.com που αναφέρει: «Οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες έχουν όλα ή τα περισσότερα ψευδώνυμα τους, αναφερόμενα στο χρώμα της φανέλας, την ιστορία της χώρας ή την προέλευση της ομάδας. Το ψευδώνυμο του Ολυμπιακού Πειραιώς είναι εντελώς διαφορετικό: Θρύλος, ο Θρύλος. Ο τίτλος μπορεί να ακούγεται αλαζονικός, αλλά επιβεβαιώνεται από μια ανασκόπηση της ιστορίας». Ανάλογα αρχίζει και το γερμανικό αφιέρωμα.
Από εκεί και πέρα, αμφότερα τα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά στην ιστορία του Θρύλου, στις ένδοξες στιγμές του και φυσικά στα τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ) που φόρεσαν την ερυθρόλευκη και ριγωτή. Παράλληλα, αναφέρονται και ονόματα προπονητών που βρέθηκαν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας (Ζίκο, Μπλαχίν).
Όπως και να έχει, οι ύμνοι στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA) αποτελούν ένα ακόμη δείγμα αναγνώρισης του μεγαλείου του Θρύλου!
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
![]()
Bookmarks