Εγώ χαίρομαι που στην παιδική μου ηλικία δεν είχαν κυκλοφορήσει τα πισιά. Και γι' αυτό μπορέσαμε και μεγαλώσαμε σαν έμψυχα όντα παίζοντας μπάλλας, παίζοντας ξύλο, εξασκώντας τη δημιουργικότητά μας φτιάχνοντας μόνοι μας πατίνια και παιχνίδια κλπ.
Να το παλι το θεμα της ηλικιας.![]()
Εμεις τα γεροντακια και οι γριουλες εχουμε παλαιολιθικες αποψεις.
Μου θυμισες διαλογο αναμεσα σε σαρανταχρονη φιλη μου και το γιο της,παιδι δημοτικου.
-Εμεις στην εποχη μου δεν ειχαμε υπολογιστες.
-Δηλαδη μαμα ησουν ανθρωπος των σπηλαιων?
Μας δουλευει η νεα γενια κανονικα.![]()
Εγώ χαίρομαι που στην παιδική μου ηλικία δεν είχαν κυκλοφορήσει τα πισιά. Και γι' αυτό μπορέσαμε και μεγαλώσαμε σαν έμψυχα όντα παίζοντας μπάλλας, παίζοντας ξύλο, εξασκώντας τη δημιουργικότητά μας φτιάχνοντας μόνοι μας πατίνια και παιχνίδια κλπ.
Ο συγκεκριμένος το έχει πει πολλές φορές πως έχει κάφρικη αντίδραση για να σε κάνει να τον ακούς μέχρι τέλος και δε τον νοιάζει αν συμφωνείς ή διαφωνείς, απλά αυτός είναι ο διαδεδομένος τρόπος να ακουστείς μέσα στη σαβούρα των μίντια. Δεν είπε ποτέ να μην βγουν τα παιδιά να κάνουν αθλητισμό και να κάτσουν μπροστά στην οθόνη να παίξουν videogames. Σχολίασε ότι αυτό το κάνουν γιατί καλώς ή κακώς διασκεδάζουν περισσότερο πλέον έτσι και δεν έχει κάνει κανείς πλύση εγκεφάλου στα πιτσιρίκια, το οποίο είναι το μότο όλων αυτών που κατακρίνουν με το έτσι θέλω πράγματα που δεν καταλαβαίνουν.
Απ' το ΕΣΡ μέχρι ότι θες. Σάπια μυαλά που έχουν μείνει πίσω. Αν του δώσεις μια 2η ευκαιρία να καταλάβεις τι λέει πιστεύω δεν θα διαφωνήσεις (τουλάχιστον στα περισσότερα). Κι εγώ όπως μεγάλωσες εσύ μεγάλωσα, στις αλάνες παίζοντας μπάλα, είναι ψέμα ότι τώρα πλέον περνάμε τις ώρες μας μπροστά στους υπολογιστές και όχι κάνοντας αθλητισμό;
Eίπα ότι είναι ψέμα? Εγώ είπα ότι χαίρομαι που μεγάλωσα αλλιώς.
Τότε σε τι διαφωνείς; Την ατάκα "η αλάνα είναι για τον φούτσο" την βάζει σε σημερινή σύγκριση. Τότε δεν είχαμε υπολογιστές και κινητά και γι' αυτό οι δραστηριότητες ήταν άλλες, σήμερα η αλάνα είναι μέρος "άλλης εποχής" και τα παιδιά προτιμούν την τεχνολογία. Εν κατακλείδι δηλαδή -για να μην μπούμε σε οφ-τόπικ κουβέντα για τον Mikeius- το πνεύμα του και οι ενστάσεις του στην όλη φάση είναι εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι τα videogames κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ένα παιδί και πρέπει να επιτραπούν μόνο σε ενήλικες...
Εγώ βασικά για τον συγκεκριμένο έχω την χείριστη γνώμη γιατί ξέρω και πεντε πραγματάκια παραπάνω για το πως εχει κανει την κονόμα τη χοντρή (γιατί είναι χοντρή κονόμα) και το πως γλεντάει συχνά στην υγειά των κορόιδων (ετσι αποκαλεί τους φαν του). Δεν θα τα γράψω εδώ, δεν του αξίζει καν.
Για τα βιντεογκειμς συμφωνώ ότι μπορουν υπο προϋποθέσεις να είναι βλαβερότατα για τα παιδιά. Από την άλλη το ίδιο το παιδί και το πως γαλουχείται από την οικογένεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακριβώς δηλαδή, όπως όταν παίζαμε στις αλάνες.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (29-05-14), metro (04-06-14)
Η γνώμη μου πως τα videogames κάνουν πλύση εγκεφάλου ΚΑΙ σε ενήλικες, αλλά ενήλικες είναι και κομμάτια να γίνει.
Αν είχα παιδιά θα τους αγόραζα μπάλλα ή τον Μπομπ τον μάστορα, αλλά videogames με σκοτωμούς και ξεκοιλιάσματα δεν θα έβλεπαν ποτέ από μένα. Κι εννοείται πως θα απαγόρευα σε συγγενείς, νονούς, φίλους κλπ να διανοηθούν καν πως θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν τέτοιο δώρο σε δικό μου παιδί.
Φαν του δεν είμαι, αλλά απ' τη στιγμή που νόμιμα έχει γίνει YouTube Partner και βγάζει το ψωμί του απ' τα views, κανέναν δεν κλέβει. Όταν αυτό που "πουλάει" συνεχίζει να το "αγοράζει" κόσμος, ακόμη κι όταν τους πετάει καφρίλα στη μάπα και το λέει χύμα, τότε μαγκιά του. Αν αναφέρεσαι σε άλλες παράνομες δραστηριότητες δεν ξέρω...
Οχι δεν εννοώ αυτό Πάνο, κονομάει από άλλες πλευρές. Από το γιουτουμπ εφ' οσον τον παρακολουθουν καλά κάνει και κονομάει. Αλλη φορά τα υπόλοιπα, καταλαβαίνεις
Εχω φυσικά και τρομερό πρόβλημα με τον τρόπο που "εκθέτει" ανθρώπους με τη συμπεριφορά του αλλα γι' αυτό απλα τον λέω παπάρα και καθαρίζω ;)
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
panahs7 (29-05-14)
Εγώ που τον παίζω καμιά φορά βλέποντας βίντεο, θεωρείται βιντεοπαιχνίδι ή όχι;![]()
There is a Dude in town
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (29-05-14), sadi (29-05-14), SOLID (10-06-14), voskos_7 (29-05-14)
The Dude (29-05-14)
Το έχει πει και ο ίδιος ότι δεν θέλει να συμφωνούν μαζί του: Θέλει να δώσει ένα επιχείρημα υπέρ, ή κατά, για να κάνει ο λήπτης μία εσωτερική συζήτηση.
Φυσικά, έχει τύχει και σε εμένα να λιώνω μπροστά στον υπολογιστή - ήμουν από αυτούς που ανακαλύψαν τον υπολογιστή σχετικά νωρίς - αλλά όταν είχα μία ευκαιρία να την κάνω από το σπίτι, έφευγα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τώρα, παίζω καρπαζιές με διάφορα ανήψια μου (από ξαδέρφια), μικρής σχετικά ηλικίας, όταν τα βλέπω να κολλάνε στον υπολογιστή μου, την ώρα που οι φίλοι τους είναι έξω.
Οι λόγοι για τους οποίους η αλάνα, έχει παροπλιστεί, πέραν από τα βιντεοπαιχνίδια, είναι γνωστοί σε όλους και μη εξαιρεταίοι: Υπερπροστατευτισμός γονέων, σε συνδυασμό με αδυναμία επιστασίας τους όταν είναι έξω, είτε γιατί δεν το επιτρέπει ο χρόνος τους, είτε γιατί δεν το επιτρέπει ο κώλος τους...
Για το αν είναι χρήσιμα - άχρηστα - επικίνδυνα, πιστεύω ότι όλοι έχετε κάποια άποψη και στην ηλικία στην οποία βρισκόμαστε όλοι, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρηματολογούμε προς τυχόν διαφωνούντες.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Τις προαλλες με επιασε μια νοσταλγια και αγορασα το playstation vita. Και σκεφτομουν να επαιρνα καποια στιγμη και το nintendo 3ds. Αλλα...Αυτο το steam μου χει κανει μεγαλη ζημια. Οταν απο τα 150 παιχνιδια που εχω, τα εχω αγορασει ολα με τουλαχιστον 50% εκπτωση (δεν εχω παρει παιχνιδι με πανω απο 8 ευρω), πεφτει ασχημα να αγορασω κατι με 20 και 30 ευρω.
ΝΑΙ ΜΩΡΕ !!
GTA V: ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ PS4, XBOX ONE, ΚΑΙ... PC !!
Η στιγμή που αμέτρητοι PC Gamers περίμεναν είναι πλέον γεγονός! Η Rockstar Games ανακοίνωσε στην Ε3 ότι το GTA V θα κυκλοφορήσει σε όλες τις κονσόλες νέας γενιάς (Xbox One, PlayStation 4) αλλά και σε PC!! Ο τίτλος θα είναι βελτιωμένος σχεδόν σε κάθε τομέα με έμφαση (ασφαλώς) τον οπτικό, ενώ η Rockstar επιβεβαίωσε ότι οι κάτοχοι της last-gen έκδοσης του GTA Online, τόσο στο PS3, όσο και στο Xbox 360 θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν την πρόοδό τους στο PS4 και το Xbox One. Ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έγινε γνωστή, όμως το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο. Λίγη υπομονή ακόμα λοιπόν!
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (10-06-14)
Ναι ,και ετσι οπως εχουν κανει τα παιχνιδια , για το παίξεις στο πισι , θα χρειάζεσαι , επεξεργαστή με 165 πυρήνες, 350 gb κάρτα γραφικών , 1 tera ram ........ Δεν γαμιούνται λέω εγώ , το έχουν παραξηλώσει το πράγμα ....
Red&White-Nick-7 (10-06-14)
Bookmarks