ewim7 (09-09-18), nikoskarki (23-02-13)
GYLFI SIGURDSSON
Η Ισλανδία νόμιζα πως βγάζει μόνο μπακαλιάρους αλλά τελικά βγάζει και καλούς παίκτες.
Ο εν λόγω τύπος, που στους περισσότερους το όνομά του δε λέει τίποτα, είναι ένας
πολύ καλός μεσοεπιθετικός και όχι μόνο.
Δημιούργημα των φυτωρίων της Ρίντιγκ, ήρθε το 2009 στην ομάδα μου (ΝΠ2) την Αλεξάνδρα, όπου
έκανε μια πολύ καλή χρονιά όχι μόνο δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά. (καμιά 10αριά τεμάχια, στις
πιο σκληλοτράχηλες άμυνες του πλανήτη) Μετά, τι σύμπτωση, πήγε για 2 χρονιές στην άλλη μου
ομάδα, στη Χόφε, όπου και πάλι ήταν σούπερ. (καμιά 30αριά τελικές και πάνω από 15 γκολ σε 2 σεζόν)
Εκεί στο χωριό (αν θυμάστε είχα κάνει και ένα ποστ με τις εντυπώσεις μου τότε) πολύς κόσμος έλεγε
πως ο Γκίλφι μπορεί να παίξει και σέντερ φορ, με το κορμί και την εκτελεστική δεινότητα που έχει.
Πέρυσι ήταν στη Σουόνσι, όπου δεν τον πολυέβλεπα αλλά φέτος έπιασε Τότεναμ μεριά και παίζει σε
πολλά παιχνίδια και μάλιστα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. (και με τους Ρώσους, έκανε μεγάλο παιχνίδι με την
Εθνική του τον χειμώνα φέτος)
Ακούγεται για γυρολόγος ο τύπος, αλλά πιστέψτε με είναι άριστος παίκτης που αν τον είχαμε θα ξεχνούσαμε
μέχρι και τον Ζέτεμπεργκ. (Για μένα καλύτερος του Ιμπαγάσα την πρώτη του χρονιά σε μας) Η τιμή του
επειδή παίζει Πρέμιερ, σίγουρα θα είναι λίγο αλμυρή, αλλά οι Πετεινοί όπως τα σκάνε για να αγοράσουν, έτσι
και άνετα πουλάνε αν τους έρθει η κατάλληλη προσφορά. Είκοσι τρία είναι το παιδί, γυμνασμένο στο Θεό,
ταχύτατο, με σουτάρα, με πασσάρα, με ταχύτητα με τα όλα του ΚΑΙ εν ενεργεία διεθνής (έστω στην Ισλανδία)
Τον προτείνω με 10 στα 5 ξερά και νέτα και περιμένω γνώμες των φίλων των Σπηρουνιών όταν τον δουν.
*στην Κριού έπαιζε ΠΑΝΤΟΥ, να σημειώσω. Μέχρι και εξτρέμ. Μιλάμε για πολυεργαλείο ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
ewim7 (09-09-18), nikoskarki (23-02-13)
Καμιά συγγένεια με τον "Καρχαρία" που ήταν Ζαχαρίας της Μπανάθας έχει;
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Μητσε οι παίκτες σου θελουν λεφτά. Βλεπω να σε απολύει ο χοντρούλης. Φτηνους. Φτηνούς έχεις; Κάτω από 4 ευρώ ας πουμε;
ewim7 (09-09-18)
Mάλμπορο από τη μία, Κάμελ από την άλλη, το γαμήσαμε και ψόφησε![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
sadi (19-02-13), vasilis-thrylos7 (20-02-13)
Κι έλεγα "ποιοί μου γαμ...ε το θρεντ?"
Ο Πρόεδρος και και Μοδερέτορας! Καλάαααααα!!!![]()
differance (21-02-13), ewim7 (09-09-18), nikoskarki (23-02-13)
nikoskarki (23-02-13)
Τον είδατε τον Σίγκουρσον με την Τότεναμ? (Τότεναμ Ιντερ 3.0)
Έβγαλε μάτια! Για να δείτε τι ωραία παικτάκια βρίσκω (εντάξει και με τη Χόφε
ήταν πολύ καλός αλλά άλλο επίπεδο Ευρώπη και Αγγλία) τα οποία πολλές
φορές κάνουν αμέσως ΠΑΤΑΓΟ. Πιστεύω πολύ σε αυτόν τον παίκτη και κρίμα
που είναι ακριβός και πλέον απλησίαστος. (όταν τον δίνανε εδώ κι εκεί εμείς
κοιμόμαστε)
ewim7 (09-09-18)
Πώς να τον δούμε ρε? Αφού βλέπαμε μπάσκετ![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
voskos_7 (08-03-13)
ewim7 (09-09-18)
ΧΑΛΙΑ και ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΛΙΑ.
Τις ομάδες με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία παικτών παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία «transfermarkt». Η οικονομική κρίση έχει πλήξει το ελληνικό πρωταθλημα με τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό να έχουν μειώσει κατακόρυφα τα οικονομικά τους στοιχεία.
Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 η οικονομική τους αξία υπολογίζονταν σε 392.450.000 ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2012 και μετά την θερινή μεταγραφική περίοδο οι αξία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας έπεσε στα 301.700.000 ευρώ και μετά τον Ιανουάριο του 2013 έφθασε τα 271.600.000 ευρώ.
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας παραμένει στην 12η θέση της Ευρώπης ως προς την οικονομική αξία των παικτών του. Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με 3.373.750.000 ευρώ, η ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν με 2.652.350.000, το ιταλικό Καμπιονάτο με 2.155.950.000, η γερμανική Μπουντεσλίγκα με 1.909.000.000, το γαλλικό Σαμπιονά με 1.378.400.000 και η ρωσική Πρέμιερ Λιγκ με 1.212.225.000 ευρώ, στη λίστα με τα έξι ακριβότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Η ισπανική Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή των 100 ακριβότερων ομάδων στην Ευρώπη και στον κόσμο με την αξία των ποδοσφαιριστών της να υπολογίζεται σε 621.800.000 ευρώ. Ψηλά στη λίστα και οι: Ρεάλ Μαδρίτης 599.000.000, Μπάγερν Μονάχου 435.450.000, Μάντσεστερ Σίτι 433.250.000, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 421.250, Τσέλσι 386.750.000, Γιουβέντους 320.900.000, Παρί Σεν Ζερμέν 303.250.000, Άρσεναλ 281.500.000, Τότεναμ 266.500.000 και Μπορούσια Ντόρτμουντ 250.200.000 ευρώ.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 89η θέση της Ευρώπης και στην 95η παγκοσμίως, με την αξία των παικτών του, να υπολογίζεται σε 59.200.000 ευρώ. Τον περασμένο Μάιο ο Ολυμπιακός κατείχε την 63η θέση στη σχετική ευρωπαϊκή λίστα με την οικονομική αξία του ρόστερ του να υπολογίζεται τότε σε 81.200.000 ευρώ και τον περασμένο Σεπτέμβριο στην 72η θέση με 73.500.000 ευρώ.
Εκτός εκατοντάδας βρέθηκε ο Παναθηναικός . Επικεφαλής στην ελληνική λίστα με τις ακριβότερες ομάδες είναι ο Ολυμπιακός και ακολουθούν οι: ΠΑΟΚ 37.200.000, Παναθηναϊκός 27.650, Ατρόμητος 18.300.000, Αστέρας Τρίπολης 17.750.000, ΑΕΚ 13.800.000, Αρης 12.250.000, Ξάνθη 12.150.000, Λεβαδειακός 10.800.000, Πανιώνιος 9.950.000, ΠΑΣ Γιάννινα 9.750.000, ΟΦΗ 9.200.000, Βέροια 8.800.000, Πανθρακικός 8.750.000, Πλατανιάς 8.500.000 και Κέρκυρα 7.550.000 ευρώ.
Τα νούμερα, λοιπόν, δε λένε πάντα την αλήθεια, αλλά όσον αφορά την πορεία της ομάδας μας (ως αξία παικτών), πιστεύω, πως
αντικατοπτρίζουν την σκληρή πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από την εξής: Επί Μαρινάκη, κάθε χρονιά, το ρόστερ μας
αποτελείται από όλο και φθηνότερους ποδοσφαιριστές.
Είναι φανερό πως ο τωρινός πρόεδρος ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φιλοδοξίες έχει (εκτός αυτής να γίνει λίγο πιο πλούσιος) αλλά η πορεία
που απεικονίζει η ανωτέρω έρευνα προκαλεί θλίψη και προβληματισμό. (είναι πχ ποτέ δυνατό να ανταγωνιστούμε, σε οιονδήποτε
τομέα, κάποιο από τα μεγαθήρια που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας?)
Εαν η διοίκηση δεν αλλάξει μυαλό και δεν καταλάβει πως την ομάδα κάνουν οι παίκτες και όχι γελοίοι προπονητές,
γελοίοι σκάουτερ και ακόμη πιο γελοίοι αντιπρόεδροι κλπ, σε τρια χρόνια η ομάδα θα συναγωνίζεται σε αξία τον
Βάζελο και το Αεάκι. Αυτό είναι βέβαιο.
differance (08-03-13), ewim7 (09-09-18), SOLID (08-03-13), voskos_7 (08-03-13)
Εμείς το βλέπουμε από τώρα - έχουμε δει ολοκληρωμένα σαν κύκλο, οι άνω των τριάντα, ο καθένας μας, τουλάχιστον μία επιτυχημένη διοίκηση (μέχρι τρεις, το ανώτερο, πιστεύω εδώ μέσα). Ο Βαγγελάκης, πρέπει να το ζήσει για να καταλάβει.
Γι' αυτό, τον Μίτσελ και τα μάτια μας...
Παναγίες, ξεκινάνε μετά τον Αύγουστο - σίγουρα πράγματα...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
ewim7 (09-09-18)
Διαβαζω και ενημερωνομαι σχετικα με την επικειμενη δημιουργια του περιβοητου "Ολυμπιακου Β".
Μετα απο ερευνα που εχω κανει μεσα απο sites/blogs τον τελευταιο καιρο ειπα να γραψω και εγω ενα post σχετικα με την
δημιουργια μιας εν μερει βοηθητικης ομαδας που θα συμμετεχει σε επαγγελματικα πρωταθληματα και θα ειναι ανταγωνιστικη
σε αυτα.
Καταρχην. Απο πλευρας "κανονισμων" πρεπει να αποτανθουμε στην Ισπανικη Liga BBVA και την σχεση της με τις 5 μεγαλες ομαδες
της κατηγοριας. Περιπου πριν απο 60 χρονια μπηκε στο Ισπανικο επαγγελματικο ποδοσφαιρο η "ιδεα" για στηριξη στις πρωτες ομαδες.
Για να μην μακρυγορω ιδου οι κανονες συμμετοχης μιας τετοιας ομαδας στα επαγγελματικα πρωταθληματα :
-Συμμετοχη σε ολες τις επαγγελματικες κατηγοριες με την προυποθεση να μην συμπεσει ΠΟΤΕ με την Α ομαδα. Δηλαδη στην Ισπανια
η Μπαρτσελονα Β αγωνιζεται στην Λιγκα Αντελαντε εως οτου η Μπαρτσελονα Α υποβιβαστει! Εστω οτι παιρνει το πρωταθλημα στην
Β κατηγορια δεν θα μπορεσει να συμμετασχει στην Α Κατηγορια εαν δεν πεσει ταυτοχρονα την ιδια χρονια η κανονικη Μπαρτσελονα.
-Αμεσος αποκλεισμος απο την 1η φαση του Κυπελλου. Δεν μπορει να συμμετασχει στον θεσμο λογω πιθανης κληρωσης της με την
Α Ομαδα.
-Συμμετοχη στην ομαδα παιχτων (20 παιχτες )U23 και (15 παιχτες U25) της πρωτης ομαδας με περιορισμο 3 μη-κοινοτικων.
-Για να υποβιβαστει παιχτης στην Β ομαδα απο την Α πρεπει να γινει γραπτη δηλωση στην αρμοδια αρχη την ιδια μερα που θα
βγει η αποστολη για το ματς της Β ομαδας.Με την ιδια λογικη για να προβιβαστει ενας παιχτης το αντιστροφο.
-Απαγορευεται η χρηση του ιδιου/ιδιων παιχτων στην Β και στην Α ομαδα την ιδια "ημερομηνιακη" αγωνιστικη. Δεν μπορει δηλαδη
να παιξει Σαββατο με την μια και Κυριακη με την αλλη.
-Τα κριτηρια δηλωσης παιχτων στην UEFA για τα ευρωπαικα ματς μενουν εως εχουν. 12 παιχτες που εχουν προπονηθει στην χωρα
που δηλωνεται η ομαδα,ανεξαρτητως σε ποια υποομαδα συμμετεχουν.
-Η ομαδα απαγορευεται να "δανειστει" παιχτες απο την ιδια κατηγορια,μονο να δανεισει σε αντιπαλους.
Παμε τωρα στα οικονομικα δεδομενα μιας τετοια κινησης :
-Η ομαδα εχει ξεχωριστη απο την Α ομαδα
1.Φορολογικη ενημεροτητα
2.Δικο της φορολογικο μητρωο
3.Δικο της Μπατζετ για αγορα παιχτων/συμβολαια/προπονητες/ταξιδια/εγκαταστασεις
Μπορει να μοιραζεται κανονικα το προπονητικο κεντρο της Α ομαδας με γραπτη δηλωση στην αρμοδι αρχη
οτι η Α ομαδα το παραχωρει ελευθερα.
Το οικονομικο ανοιγμα για μια τετοια κινηση απο οτι διαβαζω απο Αγγλια,Ισπανια και Πορτογαλια δεν ειναι μικρο.
Το μπατζετ για παραδειγμα της Ρεαλ Μαδριτης Καστιγια ειναι περιπου στα 7εκ τον χρονο!
Τα μεγαλα κερδη :
-Παιχτες που δεν εχουν χρονο συμμετοχης στην Α ομαδα εχουν αγωνιστικο ρυθμο σε σχετικα ανταγωνιστικους
αγωνες Β-Γ εθνικης. Παιρνουν εμπειριες απο τα γηπεδα,τους διαιτητες,την πιεση του πρωταθλητισμου και γενικα
βρισκουν τον ποδοσφαιρικο εαυτο τους.
-Οι προπονητες πλεον εχουν ΠΛΗΡΗ εικονα σε γεματες χρονιες το τι ειναι ετοιμος να δωσει ενας μικρος παιχτης
στην Α ομαδα. Εαν κανει να προβιβαστει ή αλλιως να παραχωρηθει μολις κλεισει στα 23 του χρονια.
-Σταματουν ΑΜΕΣΩΣ οι "εξυπνοι" δανεισμοι σε ομαδες,αφου με αυτη την λογικη εχεις μια ομαδα σε φουλ ρυθμο
που ελεγχεις τις συμμετοχες 100% των παιχτων που δανειζεις.Επισης δεν υπαρχει οριο μετακινησης μεσα στην
σεζον.
-Παιχτες με τραυματισμους,κανουν την αποθεραπεια τους και μετα παιρνουν πολλα λεπτα συμμετοχης για να
βρεθουν σε καλο επιπεδο.
-Η ομαδα του Next Gen εχει πλεον πολυ μεγαλο οπλο στα χερια της να κυνηγαει προκρισεις,αφου θα προκειται
για ενα οργανωμενο σωματειο που θα προωθει παιχτες κατα το δοκουν.
Τι απο ολα αυτα ειναι εφικτο στην Ελλαδα?
Κατα την γνωμη μου ουτε το 10% αυτων που γραφω δεν ειναι ευκολο να γινουν.
Ο μονος ανθρωπος που μπορει να αναλαβει τετοιο εγχειρημα,κατα την αποψη μου
και περαν του Στορκ που ειναι υπευθυνος ακαδημιων,ειναι μια φιγουρα τυπου
Μπαγεβιτς.Δεν εννοω τον ιδιο τον Σερβο αλλα εναν ανθρωπο ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΙΜΟ
στο γεγονος οτι "παραγει παιχτες" και διαλεγει σωστα ατομα σε σωστες ηλικιες.
Σχολια? Δημητρη θα μπορουσες να γραψεις λιγα πραγματα για το τι ισχυει στην
Γερμανια με της Regional Ligas? Εχω ακουσει οτι ειναι περιπου 17 χωρισμενες
ανα γεωγραφικο σημειο και συμμετεχουν οι Β ομαδες που ανηκουν στις Α ομαδες
της εν λογω περιοχης.
dimace (09-03-13), ewim7 (09-09-18), pirateeeeeee (09-03-13)
Πολύ όμορφο ποστ Τεό!
Δεν ξέρω δυστυχως τι γίνεται στην Regional καθώς δεν διαβάζω FW, που κάθε βδομάδα
ασχολείται με τις μικρές κατηγορίες και φυσικά, εγώ ο ίδιος δεν ασχολούμαι με αυτές.
Νάσαι καλά και περιμένουμε κι άλλα ποστς ποιότητας!
Ωραίο αυτό το ποστ αλλά λαμβάνει υπόψιν μια ιδανική κατάσταση.
Επίσης, αυτή είναι η δουλειά της ΕΠΟ (και όχι του Ολυμπιακού), να φτιάξει δηλαδή φάρμες παιχτών. Κάθε χρόνο κερδίζει τρελά λέφτα μόνο από τη Ουέφα (δεν συμπεριλαμβάνω άλλα πράγματα) αλλά δεν πολυενδιαφέρεται. Ο Ολυμπιακός και οι άλλες ομάδες είναι συμπαίχτες και όχι αντίπαλοι. Αν δεν το αντιληφθούν δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Δεν γίνεται να ακολουθήσει κάποιος μόνος του ανεξάρτητη και μοναδική πορεία.
Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο αθλητισμός στις μικρές ηλικίες όπως είναι στις ΗΠΑ και ασχολούμαι πάρα πολύ. Ο πανεπιστημιακός αθλητισμός όπως αποκαλείται παράγει σε όλα τα αθλήματα σπουδαία ταλέντα. Υπάρχει μια πάρα πολύ καλή κεντρική διαχείρηση, αποτέλεσμα του συνεχούς συναγωνισμού των γεωγραφικών περιοχών, που είναι αδύνατον να συμβεί εδώ κυρίως λόγω του υπόκοσμου που εμπλέκεται και του πολιτικού παράγοντα.
SOLID (09-03-13)
ΛΟΓΟΣ και ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
Γνωστή η γνώμη μου αλλά δημοκρατία έχουμε. Για να δούμε και μια άλλη προσέγγιση του θέματος "Μαρινάκη"
Ας μιλήσουμε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη το λοιπόν:
Κανένα συνήγορο δεν χρειάζεται η λογική και επομένως ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού που με την κίνησή του να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, μέσα στην θύελλα της μεγαλύτερης μεταπολεμικά κρίσης που γνώρισε ο πλανήτης και ειδικότερα η χώρα μας, κατάφερε να δημιουργήσει μια χαώδη διαφορά ανάμεσα στην ομάδα μας και σε όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες!
Γιατί ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε ακλόνητος μέσα στον μάτι του κυκλώνα αλλά και προχώρησε σε ανανέωση και ελληνοποίηση του έμψυχου δυναμικού του, οι υπόλοιπες ομάδες διαλύονταν με αποτέλεσμα όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά να είναι πίσω τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια, ενώ μια μετριοπαθής οικονομική αποτίμηση τοποθετεί την διαφορά του Ολυμπιακού από την δεύτερη ελληνική ομάδα σε πάνω από διακόσια εκατομμύρια ευρώ!
Η αναγνώριση δε της προσφοράς του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης από όλες τις προσωπικότητες και την συντριπτική πλειοψηφία του ολυμπιακού λαού οποιαδήποτε οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής αφετηρίας και αν είναι.
Τέτοια "οικουμενική" αποδοχή εγώ που θυμάμαι τον Ολυμπιακό από την εποχή του Γουλανδρή δεν έχω ξανασυναντήσει.
Γιατί αποτελεί ολόψυχη και ολόπλευρη στήριξη και αποδοχή όταν, μία ισχυρή προσωπικότητα σαν τον μεγάλο πρώην πρόεδρό της Ομάδας μας Σωκράτη Κόκκαλη , όποτε βρίσκεται στο γήπεδο, να παρακολουθεί τους αγώνες από την σουίτα του Βαγγέλη Μαρινάκη και όχι από την δική του. Ενώ όποτε έχει παρέμβει με δηλώσεις του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπογραμμίζει την στήριξή του στον σημερινό πρόεδρο του Ολυμπιακού!
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Πρόεδρο των πρώτων τεσσάρων πρωταθλημάτων στην επαγγελματική εποχή : Σταύρο Νταιφά!
Μία άλλη- από τις πολλές - ερυθρόλευκη προσωπικότητα, ο επιτυχημένος και πολύ καλός συγγραφέας Δ Χαριτόπουλος που έχει γράψει μεταξύ άλλων το βιβλίο: Ο Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων. Πριν λίγους μόλις μήνες , στις δύο Νοεμβρίου το 2012 , στην εφημερίδα ΦΩΣ δήλωνε με παρρησία και πειραιώτικη Μαγκιά: «Έσωσε τον Ολυμπιακό από περιπέτειες ο Μαρινάκης! Να βλέπουμε τι γίνεται γύρω. Τα άλλα μαγαζιά βαρέσανε διάλυση!»
Και επειδή ο Χαριτόπουλος ως λογοτέχνης είναι ειδικός στον λόγο το: "Έσωσε τον Ολυμπιακό" αλλά και το: "να βλέπουμε τι γίνεται γύρω" έχουν ιδιαίτερη αξία.
(Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση : τον έσωσε τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης! Μην γίνεστε κάποιοι αυτιστικοί!)
Πολλές δεκάδες είναι οι επώνυμες αναφορές από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φάσμα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΥΛΗΣ που λένε, που υποστηρίζουν, που καταθέτουν την ίδια αγωνία: αν δεν υπήρχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, η ομάδα θα αντιμετώπιζε παρόμοιες καταστάσεις με αυτές του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ!
Επίσης αποτελεί ενδεικτικό της πανθομολογούμενης αναγνώρισης του Βαγγέλη Μαρινάκη πως ούτε από τους αντιπάλους αλλά ούτε και από τους ορκισμένους εχθρούς του Θρύλου , δεν βρέθηκε έστω Ένας(!) να τολμήσει να γράψει η να πει πως με τον Μαρινάκη αποδυναμώνεται ο Ολυμπιακός! Ούτε ένας!
Μια αράδα που να αμφισβητεί την τεράστια θωράκιση που έχει η ομάδα εξ αιτίας του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει γραφτεί πουθενά.
Αντίθετα όλοι αυτοί , αντίπαλοι και εχθροί του Ολυμπιακού, τον κατηγορούν ακριβώς για το αντίθετο! Δηλαδή την παντοδύναμη επικράτηση της ομάδας ( προσθέτοντας φυσικά και την ανάλογη λάσπη!).
Μα, και μόλις πριν μερικές μέρες ο Εκδότης της sport day και στέλεχος του Σύριζα Γιώργος Χελάκης έγραφε στην εφημερίδα του με τίτλο: πρωτόγνωρες καταστάσεις, άρθρο που αναφερόταν αποκλειστικά στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Εκεί ανέλυε το πόσο απίστευτο για τους καιρούς που περνάμε είναι η αποφασιστική και καθοριστική στήριξη, που με την παρουσία του, προσέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομάδα!
Γράφει μεταξύ άλλων ο Γ Χελάκης: « σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης μπήκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αγοράζοντας την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης…. Για να αποδειχτεί ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους εγχώριους ανταγωνιστές του έχει ανοίξει περισσότερο» ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει πως πήρε την ομάδα « όταν το ερυθρόλευκο πλοίο έμπαζε από παντού και την ΠΑΕ έπνιγαν τα χρέη… ξεχρεωμένος οικονομικά υγιής και αγωνιστικά κυρίαρχος ο Ολυμπιακός , ο πρόεδρος που πλήρωσε για να τον αγοράσει ( ΠΑΕ) , πλήρωσε για να σβήσει όλα τα χρέη ( τράπεζες) και τσόνταρε για να επιστρέψουν στην κορυφή και άλλα ένδοξα τμήματα του( βόλεϊ, πόλο)….» για να καταλήξει: « στον Ολυμπιακό έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται με το θέαμα και την απόδοση της ομάδας που έχει λυμένα τα οικονομικά προβλήματα και δεδομένη την αγωνιστική κυριαρχία επί των αντιπάλων της. ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»
Κι όμως εκτός των εγκάθετων πρασινοκίτρινων δήθεν ολυμπιακών , που την προβοκατόρικη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, υπάρχουν και κάποιοι Ολυμπιακοί που αμφισβητούν το αναμφισβήτητο!
Θα μου πει κάποιος : μα η αχαριστία είναι εθνικό σπορ . Ολόκληρη η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας , και όχι μόνο, βρίθει από τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί να εξαιρεθεί ο Μαρινάκης από αυτό; Και εδώ που τα λέμε δεν θα έχει και άδικο!
Ευτυχώς όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκτός από μεγάλος Ολυμπιακός είναι και Έλληνας και έχει μέσα στο , πολιτισμικό του DNA , αντοχές τεράστιες απέναντι στην αχαριστία και την αγνωμοσύνη!
Φανταστείτε να μην μιλούσε την ελληνική και να είχε μεγαλώσει στο εξωτερικό;
Εγώ ούτε να το φανταστώ δεν θέλω!
ewim7 (09-09-18)
Σεβαστή η κάθε άποψη, αλλά με το "μη χειρότερα" δεν έρχεται η ανάπτυξη.
Και κάτι ακόμα επί της ουσίας: Ας είχε ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό στην κατάσταση που είχαν τις ομάδες τους οι υπόλοιποι και θα λέγαμε αν ο Μαρινάκης θα πλησίαζε την Π. Αλεξάνδρας...
Αλλά, όπως με τα "Αν" δεν μπορεί να εξεταστεί σοβαρά μία ιστορία, έτσι και η ίδια ιστορία έχει συνέχεια και δεν ξεκίνησε ξαφνικά πριν από δυόμιση χρόνια - Αν θέλουμε να τα καταγράφουμε όλα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
ewim7 (09-09-18)
ewim7 (09-09-18)
Bookmarks