dimace (11-06-13)
dimace (11-06-13)
voskos_7 (11-06-13)
Αν ήμουν σε δουλειά αλλουνού θα είχα τροποποιήσει το πρόγραμμα μου ανάλογα: Δεν με πληρώνει κανείς για να κάνω μουχαμπέτι από εδώ... Τώρα, βολεύει και παράλληλα με την δουλειά - γιατί το 99% των δηλώσεων είναι της πλάκας δουλειά- τα λέμε κιόλας... Περνάει και καλύτερα η ώρα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
differance (11-06-13)
(Τυχερός είσαι, ως προς την πόλη!)Τα Γρεβενά, ως πόλη, είναι κάτι απροσδιόριστο: Μορφολογικά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι, μεταξύ των δύο παραδειγμάτων, μοιάζουν περισσότερο στο Καρπενήσι, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκει. Ρυμοτομικά και αρχιτεκτονικά, πρέπει να είναι μακράν η αθλιότερη πόλη στην Ελλάδα (Σε ένα μέρος που συνυπάρχουν αρμονικά Γύφτοι και Βλάχοι, με όλη την συμπάθεια, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει αισθητική με έναν από τους δύο, κάτι θα γινόταν)... Συν το ότι είναι χτισμένη ίσως στο πιό άχρηστο σημείο του νομού. Χαντάκι με πάρα πολύ υγρασία... Ή θα ψηθείς, ή θα παγώσεις...
Σαν ζωή, μπορείς να περάσεις πολύ καλά, αν έχεις συναίσθηση του τόπου στον οποίο βρίσκεσαι. Ο κόσμος, η θα σε λατρέψει, ή θα σε πετάξει έξω - δεν μπορούμε τις μέσες λύσεις...
dimace (11-06-13)
Τα Γρεβενά σαν νομός είναι καυλα .
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.
Η πόλη έχει όμορφες πλατείες, η μια με το ρολόϊ είναι
το αξιοθέατο.
Η άλλη με τα κανόνια για βόλτα και καλό φαγήτο.
Περιοχές για εκδρομή όπως το σπήλαιο, τα ποτάμια
και το μοναστήρι της Ζαπουρτας. η κάπως έτσι...
Γενικά είναι όμορφα και μην ξεχνάμε πως τα Γρεβενά
είναι και στο βιβλίο γκίνες για τους μακρύτερους
χαυλιόδοντες μαμούθ στον κόσμο.
Τι σχέση έχουν τα Γρεβενά με τίνα λιούμπομιρ;
Ποδοσφαιρομανα τα Γρεβενά. Εδώ χωράνε όλοι![]()
Αν τονε φέρνανε να παίξει εδώ, τρία παιχνίδια σαν φιλοξενούμενος (Καρπερό, Ελεύθερο και Βατόλακκο) ή που θα μάθαινε να μένει όρθιος , ή που θα έκοβε την μπάλα τελείως...
Ο νομός, σαν περιοχή είναι ευλογημένος, εκτός από θάλασσα, μπορείς να κάνεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου: Από σκι, ορειβασία και κυνήγι μέχρι και ράφτινγκ.
Από φαγητό, δεν θα μείνεις στον άσσο. Από φιλοξενεία, καλά πάμε. Όσο και να χιονίσει, ε, του κερατά, δεν πρόκειται να αποκλειστείς σε κάποιο σημείο -τουλάχιστον περισσότερο από μία ώρα - και πολύ είπα. Μία προσοχή μόνο στις τιμές όταν βρίσκεσαι στον ορεινό όγκο (και καλό είναι να μην πηγαίνεις ασυνόδευτος, ή έστω χωρίς σύσταση).
Η πλατεία στο ρολόι θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη και σαφώς πιό λειτουργική, αν δεν είχε αυτά τα αχαρακτήριστα συντριβάνια που συνυπάρχουν με κάτι ακόμα πιό αχαρακτήριστες απροσδιόριστες κατασκευές που είναι κάτι μεταξύ ράμπας και βαθμίδας. Η Πλατεία Αιμιλιανού αποτελεί σαφώς πιό ισορροπημένη εικόνα πλατείας.
Πρακτικά, αυτό που χάλασε την πόλη όσο δεν έπαιρνε, ήταν η ανικανότητα της πολεοδομίας να απαγορεύει σε οποιονδήποτε, να κάνει ο,τιδήποτε με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης, σε ορισμένα σημεία και κάποιων κτιρίων να είναι τραγελαφική. Όλα τα υπόλοιπα, πρέπει να μείνει κανείς πολύ καιρό για να τα ανακαλύψει και να τον ενοχλήσουν.
kwtsios (12-06-13)
Αυτό το τελευταίο είναι πρόβλημα ολόκληρης της Ελλάδας, όχι μόνο των Γρεβενών. Ολόκληρα ιστορικά σύνολα έχουν καταστραφεί από την αλόγιστη - και αισχρή - δόμηση, πόσο μάλλον τα Γρεβενά που δεν έχουν να επιδείξουν και κάτι το αξιοσημείωτο. Δεν είναι θέμα της πολεοδομίας αλλά της νομοθεσίας γενικότερα και της επιτροπής πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού ελέγχου (ΕΠΑΕ) ειδικότερα - εικάζω - στα Γρεβενά.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
παικταράς...
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery
Για ποιό μέρος της Ελλάδας να μιλήσουμε σήμερα;;;
voskos_7 (12-06-13)
Δύο παικταράδες στο ίδιο νήμα... μιλάγε για δημιουργία μαύρης τρύπας...
Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery
Toυ χρόνου θα απλώσει το ηγετικό του προφίλ μέσα στο γήπεδο.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Τίποτα δεν ξέρουν οι σκάουτερ και οι Σέρβοι. Ο παικταράς καμουφλάρει εντέχνως τις απίστευτες ικανότητές του και περιμένει να πιάσει στον ύπνο τους αντιπάλους του μαγεύοντας με τη Σερβία και τα ερυθρόλευκα.
Με τον Φέισα θα φε(ϊ)σώσουμε κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί στο διάβα της ερυθρόλευκης αρμάδας!
Aμα υπήρχε διοίκηση σοβαρή, η μαζική εκκαθάριση στο ρόστερ θα ξεκινούσε από αυτό το κριάρι.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
voskos_7 (11-07-13)
Bookmarks