Κατ' αρχήν μιλάτε με πρώην φανατικό οπαδό του PRO σε σημείο... προσκυνήματος. Από το 2008 όμως η ΕΑ με τις τεράστιες αλλαγές τις μετάλλαξε το προϊόν της σε σημείο να μην έχει καμία σχέση σχεδόν με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2009 ήρθε και το τελικό χτύπημα και για πρώτη φορά είχαμε την εκθρόνηση του PRO, σύμφωνα με τις πωλήσεις παγκοσμίως και τα βραβεία. Από το 2010 και μετά, αγόρασα μόνο FIFA και πλέον είμαι φανατικός οπαδός του, μόνο και μόνο γιατί η ΚΟΝΑΜΙ είχε κάτσει πάνω στο... μονοπώλειό της τόσα χρόνια και δεν έκανε κανένα βήμα μπροστά.
Είστε ικανοποιημένοι εσείς από το 2006 και μετά; Με το χέρι στην καρδιά. Και στην τελική, αυτή την στιγμή το FIFA είναι ο καλύτερος ποδοσφαιρικός εξομοιωτής που υπάρχει, πως να το κάνουμε δηλαδή; Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη αυτό το έντονο ενδιαφέρον για το PRO, γιατί υπάρχουν εγωιστικές κρίσεις που απλά δεν θέλουν να το αποδεχτούν. Ο ίδιος ο Σίμπας (πως διάλο τον λένε), ο δημιουργός του PES είπε για φέτος
"προσπαθούμε να κάνουμε βήματα μπροστά γιατί έχουμε χάσει έδαφος. Δεν είμαστε ακόμη στα επίπεδα του ανταγωνισμού, αλλά υποσχόμαστε στο κοινό μας ότι θα πλησιάσουμε αρκετά με τον φετινό τίτλο". Δηλαδή τι άλλο να πει, ότι
"ναι το FIFA είναι καλύτερο;"
Και για να το κλείσουμε κάπου και να βρούμε μια μέση λύση, αφού η κόντρα δεν πρόκειται να καταλαγιάσει, το PRO είναι περισσότερο freestyle, να μαζέψεις την παρέα και να κάνεις χαβαλέ, το FIFA αγγίζει πιο... επαγγελματικά επίπεδα και μπορεί να σου προσφέρει την πραγματική μαγεία του ποδοσφαίρου. Όποιος δεν έχει παίξει FIFA, σε μεγάλη HD τηλεόραση, στο PS3, σε manual control settings και στο top level δυσκολίας, πολύ απλά δεν έχει παίξει τίποτα... Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι, απλά τα προηγούμενα χρόνια ο βασιλιάς ήταν το PRO και πλέον είναι το FIFA και θεωρώ ότι κάθε χρονιά ξοδεύω τα χρήματά μου στο καλύτερο...

Bookmarks