στο τένις τα έχει αυτά Χέλεν
Σάκη συνέχισε τα φοβερά αυτά ποστ!!!! γουστάρω!!!!!!!
Ρε μη μιλάς με γρίφους. Από ποιο παιχνίδι είναι αυτή η ορολογία;Γιατί οι λέξεις από μόνες τους σημαίνουν κάτι.
Όλες μαζί όμως; Το έχεις δει με αποδείξεις ότι είμαι εκ γενετής ξανθιά...Γιατί με βασανίζεις;
Μικρά και τριχωτά μπαλάκια; Αν πάει το μυαλό μου σε τίποτα πρόστυχα θα φταίω εγώ;
Γιατί τριχωτά μπαλάκια δεν ξέρω να υπάρχουν σε κανένα άθλημα. Στο τένις δεν είναι τριχωτά. Είναι μαλλιαρά...
Ακούω λοιπόν. Που αναφέρεστε;
στο τένις τα έχει αυτά Χέλεν
Σάκη συνέχισε τα φοβερά αυτά ποστ!!!! γουστάρω!!!!!!!
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Μερικά κλασσικά "ανοίγματα" στο σκάκι.
Η Σικελική άμυνα είναι σκακιστικό άνοιγμα το οποίο ξεκινάει με τις κινήσεις (σε αλγεβρική σκακιστική γραφή):
1.ε4 γ5
Αυτή είναι και η δημοφιλέστερη απάντηση στο 1. ε4 στο επαγγελματικό επίπεδο. Ο Μαύρος ξεκινάει άμεσα αντεπίθεση για το κέντρο, αλλά επιτιθέμενος από τη στήλη "γ" (αντί να απαντήσει συμμετρικά με 1. ... ε5), δημιουργεί μια ασύμμετρη θέση στη σκακιέρα η οποία οδηγεί σε περίπλοκες καταστάσεις. Τυπικώς, ο Λευκός έχει την πρωτοβουλία στην πλευρά του βασιλιά, ενώ ο Μαύρος αποκτά αντιπαιχνίδι στην πλευρά της βασίλισσας, ειδικότερα στη στήλη "γ", μετά την ανταλλαγή του πιονιού του "γ" με το πιόνι "δ" του Λευκού.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Η Σούβλα ή σούβλισμα επινοήθηκε το 1937 από ένα δάσκαλο στο Λίβερπουλ, τον Edgar Pennell. Περιγράφει μια επίθεση
που αναγκάζει κάποιο κομμάτι να κινηθεί, εκθέτοντας ένα δεύτερο κομμάτι πίσω του σε αιχμαλωσία...
Διαβάζω και μαθαίνω μη νομίζεις. Υπάρχει και πιρούνι ή διχαλωτή απειλή, κάρφωμα...
Έχει και το σκάκι τις "άγριες" τακτικές του...
Και λίγο χιούμορ με το σκάκι...
Eleni7 (13-01-11)
To poker δεν ειναι τζογος. Σε πληροφορώ οτι ειναι το απολυτο παιχνιδι στρατηγικης. Το σκακι δεν εχει τετοιες συγκινησεις. Δηλαδη ειναι τυχαιο που σιγα σιγα κατακλυζει τις βραδινες τηλεθεασεις το ποκερ?Γιατι δεν δειχνουν σκακι?Μην ξεχνας οτι τωρα ηρθε στην Ελλαδα το ποκερ επειδη γενικα σε ολα τα θεματα ειμαστε 50 χρονια πισω. Εγω σε πληροφορω καθε 2 με 3 ημερες παιζω νομιμα 200-400 ευρω και δεν εχω καθολου μα καθολου αγχος. Γιατι ξερω οτι ειμαι καλος σε αυτο το παιχνιδι και ξερω οτι δεν ειμαι και τζογαδορος.Την αδρεναλινη που εχει το ποκερ δεν εχει ουτε κατα διανοια το σκακι. Και αυτο που λες για τα παιδια σου, σε πληροφορω οτι αμα το παιδι μου γινοταν παγκοσμιος πρωταθλητης ποκερ θα ημουνα ο πιο περηφανος πατερας.Διαφορετικες αντιληψεις που σύντομα ομως θα συγκλινουν.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Μα πως να δειξουν σκακι που παιζει να το καταλαβει ενας στους 100; Δεν ειναι τοσο εύκολο παιγνιδι το σκάκι. Θελει αληθινές ικανότητες και γνώσεις τακτικής και ελιγμού που ούτε 1 στους 100 δεν μπορεί να αποκτήσει ευκολα. Οσο για την αδρεναλίνη, αλλο να ρεει 3 και 4 ώρες οπως σε ενα τουρνουα πόκερ και αλλο για βδομάδες που μπορει να κρατησει ενα παιγνίδι.
Οπως εγραψα και πιο πανω πες μου ποιος πρωταθλητής του ποκερ θα δεχτει να παιξει τα λεφτα του με αντιπαλο υπολογιστη που θα προβλέπει τις επομενες 200 εκατομμύρια κινήσεις/πιθανότητες σε ενα δευτερόλεπτο; Προφανώς κανεις.
Καμια σχεση το ενα με το αλλο φιλε μου, απολύτως. Οσο για τον στοιχηματισμο χρηματων σε παιγνιδι, ειναι τζόγος είτε είναι νομιμος είτε όχι κακα τα ψέμματα. Δεν αλλαζουν οι έννοιες επειδή αλλαζουμε τις λεξεις και τις φρασεις.
Κάποτε έπαιζα αυτό, σε MS-DOS.
[YOUTUBE]dN2s5YZymlE[/YOUTUBE]
Τώρα αν θέτεις ως κριτήριο το τι δείχνει η τηλεόραση για να υπερασπιστείς το παιχνίδι που αγαπάς (και το σέβομαι που το αγαπάς)
τότε να ξέρεις ότι το έκαψες ήδη.
Και όχι δεν σκέφτηκα ποτέ αν θα μπορούσε το παιδί μου να γίνει πρωταθλητής στο πόκερ και για το αν θα ήμουν η πιο περήφανη μητέρα.
Περήφανη είμαι ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να πάρει τίτλο το παιδί μου οπουδήποτε για να αισθανθώ έτσι.
Αν έπαιζες χωρίς λεφτά θα είχες τόση έκκριση αδρεναλίνης; Δεν το νομίζω...
Δικαίωμά σου να αγαπάς το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά το επαναλαμβάνω ότι αποτελεί μόδα.
Ειδικά σε εποχές μέγιστης παρακμής όπως η δική μας, είναι σύνηθες το φαινόμενο να ανθίζουν τέτοιου είδους ασχολίες...
Καλή επιτυχία και καλά κέρδη. Εμένα μου είχε πει ο Πανούλης να με μάθει γιατί είχα περιέργεια να δω πως παίζεται.
Δεν έχω χρόνο όμως και δεν ασχολήθηκα. Και για χαρτιά προτιμώ να έχω παρέα και να παίξω Θανάση...
Διασκέδαση θέλω όχι να αναγκάσω τους ενδοκρινείς αδένες μου να δουλεύουν διπλοβάρδιες....
Ειπαμε μεγαλος σεβασμος στο σκακι, ειναι για μεγαλα μυαλα. Αλλα καπου καπου πρεπει να αρχιζει να αποκταει σεβασμο και στην Ελλαδα το ποκερ, και να μην το συγχεουμε με την χαρτοπαιξια και τον τζογο.Ειναι παιχνιδι που παιζεται με χρηματα, που αυτο αναγνωριζω οτι στις μερες μας προκαλει φοβο. Αλλα απο την αλλη ειναι παιχνιδι μυαλου, δεν ειναι τζογος.Τζογος ειναι να πεις πχ βαζω 150 ευρω και να πεις οτι γινει ρε φιλε, ειτε το κερδιζω το στοιχημα ειτε οχι. Οταν ομως βαλεις 150 ευρω εχοντας επεξεργαστει εκατονταδες δεδομενα, εχοντας στροφαρει τοσες πληροφοριες σε μερικα δευτερολεπτα,εχοντας ψυχολογησει τον αντιπαλο:
- τοτε αυτο θεωρειται επενδυση φιλε μου, οχι τζογος.
Eπένδυση ακριβως. Μιλαμε για βιοπορισμό. Και φυσικα δεν εχω προβλημα με το ποκερ. Αλλα το να πω οτι απαιτεί περισσότερη στρατηγική σκέψη απο το σκάκι, παιζει να το πω δημοσια πουθενα και να γελαει το συμπαν. Δε γινεται αυτο. Ναι ειναι παιγνιδι στρατηγικής αλλα ως εκεί.
Το σκάκι είναι η ίδια η στρατηγική. Εχουν παιχτεί παρτίδες που προσομοιώνουν ιστορικές μάχες και στρατηγούς όπως ο Αλέξανδρος, ο Ναπολέων και άλλοι. Ούτε είναι τυχαίο ότι αν δεν ξέρεις καλό σκάκι δεν είσαι καλός στρατηγός.
Οσο για τις πληροφορίες που επεξεργάζονται οι παικτες του ποκερ συμφωνώ. Μονο που στο σκάκι καλείσαι να επεξεργαστείς απείρως περισσότερες και καποιες φορες με φραγμό χρόνου. Πράγμα που το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Και φυσικά με "ανοικτά" όλα τα φύλλα σου στον αντίπαλο.
δεν βλέπω το λόγο να τις μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη...ο καθένας ας θεωρεί ο,τι θέλει.
χωρίς να έχω όρεξη να κάνω καμία σύγκριση, να πω πως το σκάκι απαιτεί πολύ μεγαλύτερη φαντασία και διορατικότητα, ενώ το πόκερ μαθηματική σκέψη και στοιχειώδεις γνώσεις πιθανοτήτων.
οι μεγαλύτεροι παίκτες του πόκερ είναι μηχανικοί, μαθηματικοί και φυσικοί. απλό δεδομένο.
― Bertrand Russell
sadi (13-01-11)
Καλά εννοείται οτι ως παιγνίδια δεν εχουν σχέση. Το σκάκι εστιάζει αποκλειστικά στη στρατηγική και την δημιουργική σκέψη. Με λίγα λόγια μόνος σου "δημιουργείς" τα χαρτιά σου ή χαλάς αυτά του αντιπάλου. Και είναι όντως λίγο ατοπο να συγκρίνονται.
Red Sting (13-01-11)
Α,και μεγαλύτερη την έχω εγώ αθλιε νεανίσκε...![]()
Red Sting (13-01-11)
― Bertrand Russell
Η ιστορία του σκακιού χάνεται στα βάθη των αιώνων. Προνόμιο των αυλικών και της άρχουσας τάξης στην αρχή , παιγνίδι των πλουσίων αργότερα και σήμερα που παίζεται απ’όλες τις κοινωνικές τάξεις.Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την καταγωγή και την χρονολογία της ανακάλυψης του σκακιού. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σκάκι είναι γνωστό στις Ινδίες πάνω από 2.000 χρόνια. Ενώ στην Αίγυπτο ,στην Πυραμίδα της Γκίζας , υπάρχει χαραγμένη μια σκακιέρα χρονολογούμενη από το 3000 π.χ. Επίσης στην Κίνα λέγεται ότι είναι γνωστό πριν από 4000 χρόνια εξ αιτίας της ανακάλυψης μιας σκακιέρας. Και στην Αρχαία Ελλάδα το σκάκι αναφέρεται στα γραπτά του Ομήρου και του Πλάτωνα.Μεταξύ των πολλών φανταστικών ιστοριών που αναφέρονται στην προέλευση του σκακιού, υπάρχει μία που ίσως να είναι αληθινή. Σύμφωνα με αυτή ,αποδίδουν την εφεύρεση του σκακιού στον Σίσσα ,ένα βραχμάνο στην αυλή του Ινδού ηγέτη Μπαλχαιτ. Ο βασιλιάς ζήτησε από τον σοφό άνδρα να δημιουργήσει ένα παιγνίδι ,για την διεξαγωγή του οποίου θα απαιτηθούν από τον παίκτη πολλά προτερήματα , όπως φρόνηση , πρόβλεψη και υπομονή. Σε λίγο καιρό ο Σίσσα έφερε στον βασιλιά το καινούργιο παιγνίδι :μια σκακιέρα σαν την σημερινή και πεσσούς. Αυτοί οι πεσσοί αναπαριστούσαν τα τέσσερα στοιχεία του ινδικού στρατού :άρματα, ίππους, ελέφαντες και στρατιώτες , οδηγούμενα όλα αυτά από ένα βασιλιά και από ένα βεζύρη.Ο βασιλιάς ενθουσιάστηκε από το παιγνίδι αυτό και όταν ρώτησε τον Σίσσα τι ήθελε ως αμοιβή ,ο σοφός ζήτησε να του δοθούν κόκκοι σιταριού τοποθετημένοι στην σκακιέρα ως εξής:στο πρώτο τετράγωνο ένας κόκκος ,στο δεύτερο δυο, στο τρίτο 4, στο τέταρτο τετράγωνο διπλάσιοι κόκκοι από όσοι ήταν στο προηγούμενο δηλ. 8 κόκκοι κ.ο.κ. μέχρι το 64ο τετράγωνο. Ο βασιλιάς διέταξε να εκπληρωθεί η επιθυμία του.Η έκπληξη του βασιλιά ήταν μεγάλη όταν τον πληροφόρησαν ότι για να συγκεντρωθούν οι κόκκοι που ζήτησε ο Σίσσα ,δεν έφθανε όλο το σιτάρι όχι μόνο των Ινδιών αλλά όλου του κόσμου. Διότι ο συνολικός αριθμός των κόκκων που έπρεπε να δοθούν ήταν 18.446.744.073.709.551.615 κόκκοι σιταριού ή σε κιλά 977.677.435.907 τόνοι σιταριού.Ο βασιλιάς δεν ήξερε τι να πρωτοθαυμάσει περισσότερο ,την εφεύρεση του Σίσσα ή την απαίτηση του.
Ειναι παρα παρα παρα πολλα πραγματα που πρεπει να σταθμισεις και να αξιολογησεις προτου παρεις καποια αποφαση στο ποκερ.Συμφωνω οτι και στο σκακι πρεπει να επεξεργαστεις παρα πολλες πληροφοριες.Βεβαια σκακι εγω δεν ξερω πολυ καλο, αλλα απο αυτα που ξερω πιστευω οτι το ποκερ ειναι δυσκολοτερο. Γιατι εκει η αποφαση που παιρνεις λαμβανεται υπο πολυ πολυ υψηλη πιεση. Πρωτον γιατι μπορει να σου κοστισει αυτη η αποφαση και δευτερον γιατι πρεπει να εισαι απολυτα ψυχραιμος και νηφαλιος.Γιατι εκει το image ειναι πολυ μεγάλης ουσίας.Απαιτει μυαλο, ψυχραιμια, διαβασμα αντιπαλου και το κυριοτερο: αυτοκυριαρχια.
Bookmarks