καποιος πρεπει να του τραβηξει κανενα αυτι (λεμε τωρα). Περσυ συγκρατουσε λιγο το κωλοπαιδισμο του, φετος βλεπω να τα κανει ολα ποτανα. Τσαλιμια, δε δινω μπαλα ποτε, παταω και εναν πουστικα.
και αποθεωνεται απο το κοσμο και βγαινει μβπ ελεος τα νευρα μου
do not disturb my circles[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
καποιος πρεπει να του τραβηξει κανενα αυτι (λεμε τωρα). Περσυ συγκρατουσε λιγο το κωλοπαιδισμο του, φετος βλεπω να τα κανει ολα ποτανα. Τσαλιμια, δε δινω μπαλα ποτε, παταω και εναν πουστικα.
και αποθεωνεται απο το κοσμο και βγαινει μβπ ελεος τα νευρα μου
βρε μαλάκα Κοτζιά άντε να γράψεις κανένα άρθρο για το μπάσκετ που μου έμαθες και ποδόσφαιρο.....
Τέτοια παικτάρα δεν υπάρχει…
Ο Τόλης Κοτζιάς δράττεται της ευκαιρίας να εκφράσει τον θαύμασμό του για τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, μέσα από το sday.gr!
Για ποδόσφαιρο γράφω ελάχιστες φορές και οι λόγοι είναι ευνόητοι. Αλλά πήρα την αφορμή να παραθέσω μερικές αράδες εξ αφορμής της ευκαιρίας, που μου έδωσε η καλοκαιρινή μου άδεια να πάω να παρακολουθήσω ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.
Εννοείται ότι βλέπω πολλά ματς ποδοσφαίρου στην τηλεόραση (έστω και αποσπασματικά), αλλά από κοντά ελάχιστα (και όλα του Ιωνικού εννοείται), λόγω έλλειψης χρόνου. Εν πάσει περιπτώσει, μη σας κουράζω: πήγα στην Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου) και (ξανά) είδα έναν ποδοσφαιριστή, που θυμίζει μπασκετμπολίστα. Υπό την έννοια ότι χειρίζεται την μπάλα τόσο ιδανικά όσο ένας καλός πλέι-μέικερ στο μπάσκετ (αναλογικά βεβαίως). Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ είναι ένας παίκτης, που μόνο για αυτόν πρέπει να πας στο γήπεδο και να πληρώσεις το αντίτιμο του εισιτηρίου. Τέτοιος παίκτης σίγουρα δεν υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα: είναι αρτίστας της ασπρόμαυρης, παίκτης, που ακόμη και στην κακή του μέρα θα κάνει 2-3 ενέργειες, που θα πεις στο τέλος του ματς αν έχει χάσει η ομάδα σου «χαλάλι, που πήγα στο γήπεδο και έφαγα όσες ώρες έφαγα».
Εννοείται πως δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Ο Εστογιανόφ είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας και είναι από τις περιπτώσεις, που λέμε ό, τι πληρώσεις, παίρνεις. Δεν γνωρίζω και δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να ξέρω ή να εκτιμήσω αν ο Πανιώνιος θα μπορέσει να καλύψει το υψηλό συμβόλαιο του Ουρουγουανού, αυτό, όμως, που διαπίστωσα για μία ακόμη φορά είναι πως πρόκειται για παικτάρα, που ομορφαίνει το κατά τα άλλα τραγικό ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γενικώς, πάντως, άρεσαν οι Νεοσμυρνιώτες στο εν λόγω φιλικό και γέμισαν με ικανοποίηση τον κόσμο τους. Αν λυθούν οι εσωτερικές διαμάχες (που μάλλον δεν είναι εύκολο), αν βρει λύση στο οικονομικό (που επίσης δεν μοιάζει βατό) και αν αποκτηθεί ένας βαρβάτος επιθετικός (π.χ Βαγγέλης Μάντζιος), τότε ο Πανιώνιος μπορεί να στοχεύει ψηλά, αφού φαίνεται ότι ο Τάκης Λεμονής έχει δουλέψει καλά την ομάδα του στην προετοιμασία. Ναι, καλά λέτε: τα «αν» είναι πολλά και βαίνουν προς το αρνητικό. Ποτέ, όμως, δεν πρέπει να λες ποτέ.
ΥΓ1: Για την Εθνική του Ηλία Ζούρου και την εξαιρετική της παρουσία στα φιλικά γράψαμε στο [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] . Θα επανέλθουμε μετά το πρώτο φιλικό στο Ακρόπολις.
ΥΓ2: Μέσα στην εβδομάδα επίσης θα γράψουμε για τον γκαρντ, που θα πάρει ο Ολυμπιακός και για το «4άρι», που ψάχνει ο Παναθηναϊκός.
ΥΓ3: Παικτάρα είναι και ο Βιερίνια και ο Αμπντούν και ο Μόνχε και ο Λέτο και ο Μιραλάς. Αλλά ο Εστογιανόφ είναι πιο εντυπωσιακός, πιο…μπασκετικός.
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Δεν ρωταει και ο Κοτζιας ποσο καιρο εχει να παιξει μπαλα ο Εστογιανόφ εκτος των φιλικών και των προπονητικών διπλών; Γιατι πρεπει να ειναι καμια διετία που ξύεται.
Στη λίστα με τους εκατό καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς επέλεξε τον Βέλγο επιθετικό του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, η ΟΥΕΦΑ. Την "Χρυσή Μπάλα στον Ρονάλντο" επιθυμεί ο 24χρονος άσος.
Ακόμα μία διάκριση για τον Βέλγο επιθετικό του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα στους εκατό καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς.
Ο 24χρονος παικταράς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού:
Για το πως αισθάνεται:
"Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συγκαταλέγομαι μεταξύ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών της Ευρώπης. Φυσικά πρέπει να παραμείνω προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος ότι η Χρυσή Μπάλα είναι ακόμα πολύ μακριά από μένα, αλλά σίγουρα είμαι ένα βήμα πιο κοντά στο να την κατακτήσω μια μέρα (γελάει)".
Για το ποιος πιστεύει ότι θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα:
"Πιστεύω ότι θα κριθεί μεταξύ του Μέσι και του Ρονάλντο".
Mirallas αριστερά και Abdoun δεξιά οι πρώτες επιλογές ( όταν φορμαριστεί ο αλγερινός)
Φέτφα και Grbic παίζουν δεξιά, και ο Javito επιστρέφει δριμύτερος για αναπληρωματικός αριστερός χαφ με αντίθετο πόδι, στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Εγω παντως εχω την αισθηση οτι θα φυγει κακην κακως απο τον Ολυμπιακο αλα Τουρε.Καθε χρονο πιστευω θα μας κανει τσαλιμακια με το συμβολαιο του. Ελπιζω να βγω λαθος αλλα απο το φετινο σιριαλ με την παραμονη του το βλεπω το πιο πιθανο σεναριο.
Mirallas αριστερά και Abdoun δεξιά οι πρώτες επιλογές ( όταν φορμαριστεί ο αλγερινός)
Φέτφα και Grbic παίζουν δεξιά, και ο Javito επιστρέφει δριμύτερος για αναπληρωματικός αριστερός χαφ με αντίθετο πόδι, στο ελληνικό πρωτάθλημα!
και γιατι βρε να μην παιζει ο φετφα αριστερα που εχει και αριστερο ποδι? Ο μιραλας μακραν τα χειροτερα παιχνιδια τα εχει κανει ως αριστερο χαφ. Στα δεξια ψιλοπαλευεται. Ο χαβιτο ειναι αναγκη να παιζει? Καλυτερα να παρει παραπανω ευκαιριες ο γκριμπιτς
και γιατι βρε να μην παιζει ο φετφα αριστερα που εχει και αριστερο ποδι? Ο μιραλας μακραν τα χειροτερα παιχνιδια τα εχει κανει ως αριστερο χαφ. Στα δεξια ψιλοπαλευεται. Ο χαβιτο ειναι αναγκη να παιζει? Καλυτερα να παρει παραπανω ευκαιριες ο γκριμπιτς
Μακράν κιόλας; Εμένα πάντως ο Μιραλλάς μου άρεσε μόνο όταν έπαιζε αριστερά. Ούτε στην περιοχή θεωρώ ότι έχει την γρήγορη εκτέλεση, ούτε δεξιά πιστεύω ότι θα κάνει κάτι. Είναι γρήγορος και ντριμπλαδόρος και τέτοιοι παίκτες θέλουν χώρο. Δεδομένου λοιπόν ότι είναι δεξιοπόδαρος και δεν είναι για σέντρες, η θέση που του ταιριάζει είναι αριστερά. Ο Μέσι έχει παίξει καμιά φορά φορ ή αριστερό χαφ;
Μακράν κιόλας; Εμένα πάντως ο Μιραλλάς μου άρεζε μόνο όταν έπαιζε αριστερά. Ούτε στην περιοχή θεωρώ ότι έχει την γρήγορη εκτέλεση, ούτε δεξιά πιστεύω ότι θα κάνει κάτι. Είναι γρήγορος και ντριμπλαδόρος και τέτοιοι παίκτες θέλουν χώρο. Δεδομένου λοιπόν ότι είναι δεξιοπόδαρος και δεν είναι για σέντρες, η θέση που του ταιριάζει είναι αριστερά. Ο Μέσι έχει παίξει καμιά φορά φορ ή αριστερό χαφ;
εχει δικιο ο Πανος βαλέ. Ο Μιραλλας οσες φορες επαιξε αριστερα εδωσε σεμιναρια στον Κρι-Κρι-ερα πως παιζεται η θεση
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Μακράν κιόλας; Εμένα πάντως ο Μιραλλάς μου άρεσε μόνο όταν έπαιζε αριστερά. Ούτε στην περιοχή θεωρώ ότι έχει την γρήγορη εκτέλεση, ούτε δεξιά πιστεύω ότι θα κάνει κάτι. Είναι γρήγορος και ντριμπλαδόρος και τέτοιοι παίκτες θέλουν χώρο. Δεδομένου λοιπόν ότι είναι δεξιοπόδαρος και δεν είναι για σέντρες, η θέση που του ταιριάζει είναι αριστερά. Ο Μέσι έχει παίξει καμιά φορά φορ ή αριστερό χαφ;
γιατι ρωτας? μην τυχων και μας κανει ωστε να τον κτυπησουμε στην επομενη μεταγραφικη?????
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
ο μεσι ειναι ενας και μοναδικος και αλλος ενας ειναι ο κριστιανο, τι μου λες τωρα?? Και δεξι μπακ να τον βαλεις θα βγαλει ματια! Ο μεσι εχει ελευθερια κινησεων, τη μια στιγμη θα παιζει σεντερ φορ και θα βαζει γκολ, την αλλη θα βγαζει ασιστ απο τα πλαγια, την αλλη απο το κεντρο καθετες.....και παραλληλα ψηνει και καφε.
Για να μην τα μπερδευουμε εγω τον μιραλας τον θελω επιθετικο, ο βαλβερδε παιζει με γρηγορο φορ και γι αυτο ειναι ιδανικος. Οσο ποιο πολυ παιζει εκει τοσο θα καλυτερευει και την εκτελιστηκοτητα που λες. Στα ακρα, ειτε αριστερα ειτε δεξια εγω πιστευω οτι χαραμιζεται. Αλλα δεν μας ρωταει και κανεις, μεταξυ μας μονο χολοσκαμε
ο μεσι ειναι ενας και μοναδικος και αλλος ενας ειναι ο κριστιανο, τι μου λες τωρα?? Και δεξι μπακ να τον βαλεις θα βγαλει ματια! Ο μεσι εχει ελευθερια κινησεων, τη μια στιγμη θα παιζει σεντερ φορ και θα βαζει γκολ, την αλλη θα βγαζει ασιστ απο τα πλαγια, την αλλη απο το κεντρο καθετες.....και παραλληλα ψηνει και καφε.
Για να μην τα μπερδευουμε εγω τον μιραλας τον θελω επιθετικο, ο βαλβερδε παιζει με γρηγορο φορ και γι αυτο ειναι ιδανικος. Οσο ποιο πολυ παιζει εκει τοσο θα καλυτερευει και την εκτελιστηκοτητα που λες. Στα ακρα, ειτε αριστερα ειτε δεξια εγω πιστευω οτι χαραμιζεται. Αλλα δεν μας ρωταει και κανεις, μεταξυ μας μονο χολοσκαμε
αυτο ξαναπεστο...
Bookmarks