Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Πιστεύω πως είναι πολύ καλή η ιδέα και το σενάριο του παιχνιδιού αλλά λάθος ο τρόπος εφαρμογής του. Τι εννοώ:
Από τη στιγμή που η ερώτηση δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένο παίχτη, όλοι θα ψάχνουν στο internet να βρουν την απάντηση. Αυτός/ή που θα τη βρει πρώτος θα κερδίζει τον πόντο. Συνεπώς το παιχνίδι μετατρέπεται αυτομάτως από παιχνίδι γνώσεων σε παιχνίδι ιντερνετικού ψαξίματος.
Θεωρώ πως οι ερωτήσεις πρέπει να απευθύνονται σε συγκεκριμένο παίχτη, με προκαθορισμένη σειρά και με συγκεκριμένο χρόνο για να απαντήσει. Εάν ξέρει την ερώτηση παίρνει τον πόντο και θέτει με τη σειρά του τη δική του ερώτηση. Εάν δεν την ξέρει συνεχίζει ο επόμενος.
Και κάποιες ιδέες:
- Θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια βάση δεδομένων από όπου αντλούμε τις ερωτήσεις για να μην ψαχνόμαστε.
- θα μπορούσαμε να βρούμε ακόμα και το ίδιο το παιχνίδι σε ηλεκτρονική μορφή.
- Θα μπορούσαν οι ερωτήσεις να είναι υπό τη μορφή multiple choice.
- Ο αριθμός 10 μου φαίνεται μεγάλος. Έξι νομίζω είναι το ιδανικό. Θα μπορούσαν να λειτουργούν πολλαπλά ταμπλό παιχνιδιού όταν υπάρχουν παραπάνω συμμετοχές.
Δε θέλω να σας τη σπάσω, ούτε να την πω στον ZouPan - η ιδέα του παιχνιδιού είναι και παραμένει δική του αποκλειστικότητα. Απλά θέτω κάποιους προβληματισμούς που θεωρώ θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός άρτιου, ειλικρινούς και απόλυτα διασκεδαστικού παιχνιδιού.
Bookmarks