panty (10-07-12)
panty (10-07-12)
Αθάνατη Ελλάδα.
Πρόκειται για την πιο επεισοδιακή βάπτιση της χρονιάς - Ο παπάς διέκοψε το μυστήριο, γονείς και συγγενείς βγήκαν στο προαύλιο και τα όσα ακολούθησαν πολύ δύσκολα θα ξεχαστούν...
Όλα αυτά συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες σε παραλιακό δήμο της Αιγιάλειας και το εν λόγω περιστατικό δεν έχει σταματήσει να συζητιέται στην τοπική κοινωνία. Οι γονείς του μωρού βρίσκονται σε διάσταση και κανόνισαν να γίνει η βάπτιση του αγοριού τους σε εκκλησάκι της Αιγιάλειας και τραπέζι σε παραλιακό εστιατόριο.
Μόνο που στη διάρκεια του μυστηρίου ήρθε στην επιφάνεια η διαφωνία των γονιών γύρω από το όνομα που θα δινόταν στο παιδί. Η μάνα ήθελε το όνομα του πατέρα της ενώ ο πατέρας του παιδιού, του δικού του... Το ζευγάρι άρχισε να διαφωνεί μέσα στην εκκλησία.
Σύμφωνα με το thebest.gr, το μυστήριο διεκόπη για να τα βρουν οι δύο πλευρές και οι γονείς μαζί με αδέλφια βγήκαν στο προαύλιο του ναού. Μόνο που η μία κουβέντα έφερε την άλλη και πατέρας, νονός και θείοι πιάστηκαν στα χέρια!
Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, το μυστήριο έγινε με τη συμφωνία να δοθούν και τα δύο ονόματα στο παιδί, ενώ στη συνέχεια ήταν αδύνατο να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να γλεντήσουν σαν να μη συνέβη τίποτα.
Έτσι, η μάνα με το μωρό και τους συγγενείς της πήγαν κανονικά στην ταβέρνα που είχε κλειστεί, ενώ ο πατέρας με τον νονό και τους δικούς του συγγενείς πήγαν στο απέναντι κατάστημα!
chainsaw (23-07-12)
εγω έζησα απο κοντά βάπτιση στην Παναγια Σουμελά όπου οι καλεσμένοι είχαν καταφτάσει με πουλμαν (και ηταν αρκετοι και απο τα 2 σογια ) και όταν ο κουμπαρος έδωσε όνομα έγινε της πουτάνας με βρισιές και προπηλακισμούς με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το μυστήριο και να επιστρέψουν όλοι άπραγοι στην Θεσσαλονίκη!!!
θρύλε για πάρτι σου θρύλε μαζί σου, εμείς οι άρρωστοι οι οπαδοί σου....
Μα δε γίνεται να ακυρωθεί το μυστήριο. Απαξ και δοθεί το όνομα, αυτό είναι. Ξέρω περίπτωση προ δεκαετιών, στα μέρη μου, που ο νονός (ένας φανατικός εθνικιστής) βάφτισε παιδί με το όνομα...Βασίλειος Βουλγαροκτόνος!!!!! Ναι, έτσι ακριβώς. Βάλαν ζωντανούς και πεθαμένους οι γονείς του παιδιού να αλλαχτεί το όνομα, αλλά τζίφος. Ο άνθρωπος αυτός υπάρχει και στη ταυτότητά του γράφει Βασίλειος Βουλγαροκτόνος Τάδε.
Μόνος τρόπος είναι να αλλάξεις θρήσκευμα και να πάρεις νέο όνομα, οπως ο Κάσιους Κλέι έγινε Μωχάμετ Αλι.
τα ονόματα δεν δηλώνονται στο ληξιαρχείο?? τι σχέση έχει το μυστήριο της βάφτισης με το όνομα της ταυτότητας?
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Δε ξέρω αν μπορείς να δηλώσεις άλλο όνομα από αυτό της βάφτισης. Πάντως σίγουρα δεν ακυρώνεται το μυστήριο, δηλαδή η Εκκλησία δεν βαφτίζει κανέναν 2 φορές. Τώρα, να σε βαφτίσουν πχ Αντώνη και στο ληξιαρχείο να σε δηλώσουν πχ Λάμπρο δε ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα τέτοια.
Σίγουρα πάντως πριν 60 χρόνια περίπου που συνέβη το γεγονός που περιέγραψα παραπάνω οι άνθρωποι δε διανοούνταν να δηλώσουν διαφορετικό όνομα από αυτό της βάφτισης.
Λέει τ' όνομα ο νονός έξω απ' την εκκλησία? Πρώτη φορά τ' ακούω. Την ώρα της βύθισης στη κολυμβήθρα κι ενώ πρώτα έχει πει ο νονός το Πιστεύω δεν πρωτοακούγεται το όνομα του νηπίου?
Εκτός αν εννοείς ότι πριν ξεκινήσει η τελετή ο νονός είπε στους συγγενείς τι όνομα θα δώσει κι εκεί τα τσούγκρισαν.
πριν μπουνε στον ναό ο παππας διαβαζει ευχες και λεει στον νονο να φτυσει και να αποτάξει τον σατανα κλπ, τοτε ρωταει ο παππας το ονομα και μετα μπαινουν μεσα και πανε στην κολυμπήθρα για την κυριως τελετη όπου βουταει το παιδι και λεει τα βαφτίζεται ο δουλος του Θεού "ταδε"
Εκει που σου λεω "έσπασε" η τελετη στην αρχή με το που ξεστόμισε ο νονος το ονομα και άρχισαν τα "τι λες ρε πουλημένε?" "ξεφτίλα" κλπ και πιάστηκαν στα χερια ενω ο παππας ματαια προσπαθουσε να τους ησυχάσει και στο τελος ματαιώθηκε η τελετη και αποχώρησαν άπαντες χωριστα φυσικά!
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Αν οι 300 Σπαρτιάτες ήταν από τη Θεσσαλονίκη!
Μια άποψη με χιούμορ...
Τι θα γινόταν αν οι 300 ήταν Θεσσαλονικείς;
1. Η μάχη δεν θα είχε διεξαχθεί αρχές Σεπτέμβρη γιατί θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ...
2. Επίσημο ρόφημα των πολεμιστών θα ήταν ο φραπές.
3. Το μολών λαβέ θα είχε αντικατασταθεί από το χαλαράαααααα.
4. Καντίνα με ...σουβλάκι και αλοιφή θα υπήρχε στην περιοχή.
5. Οι συμπολεμιστές θα ονομάζονταν καρντάσια.
6. Λαϊκά θα έδιναν κουράγιο στους πολεμιστές.
7. Η παραλία θα είχε γεμίσει καφέ.
8. Η μάχη πιθανόν να είχε διεξαχθεί στη Χαλκιδική λόγω διακοπών.
9. Ο Ξέρξης θα ονομαζόταν μπουγάτσα με κεμπάπ.
10. Ο Εφιάλτης θα είχε σίγουρα άλογο με Αθηναϊκές πινακίδες!
Du3lisT (03-09-12), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (10-07-12), panty (10-07-12), Red Sting (10-07-12)
-Με κοιταει?
-εμ,οχι...
-Αα τον μαλ@κα!
-Αχ σε κοιταει!
-Αχου το μωρακι μου!!!
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
—John Lennon
panty (10-07-12)
Ένας γέρος, φανατικός Ολυμπιακός, λίγο πρίν πεθάνει, φωνάζει το γιό του και του λέει :
- Γιέ μου, θα 'θελα να μου κάνεις μια τελευταία χάρη.
- Ό,τι θες πατέρα.
- Θα 'θελα να με γράψεις στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.
- Μα τι λες ρε πατέρα; Εμείς στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού; Τόσα χρόνια άρρωστοι Ολυμπιακοί, γήπεδα, ξύλο, ιστορίες... ;
- Σε παρακαλώ παιδί μου. Άκουσέ με. Είναι η τελευταία μου επιθυμία...
Τί να κάνει και ο γιός.Τελευταία επιθυμία του πάτερα του ήταν, πήγε.
Γυρνώντας...
- Εντάξει πατέρα. Σε έγραψα στο σύνδεσμο του Παναθηναϊκού.
- Σ' ευχαριστώ παιδί μου. Τώρα μπορώ να πεθάνω ήσυχος. ΕΝΑΣ ΒΑΖΕΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ!
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
panty (23-07-12)
Ένα immobilizer διαφορετικό από τ' άλλα.
Όταν ήμουν 14 χρονών, ήλπιζα ότι μια μέρα θα βρω ένα κορίτσι. Όταν έγινα 16 βρήκα ένα κορίτσι, αλλά δεν είχε καθόλου πάθος, κι έτσι αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι με πάθος για ζωή. Στο κολέγιο έβγαινα ραντεβού με ένα παθιάρικο κορίτσι, αλλά παραήταν συναισθηματική. Όλα μαζί της ήταν μία κατάσταση εκρηκτική. Ήταν μελοδραματική, έκλαιγε όλη μέρα και με απειλούσε με αυτοκτονίες. Έτσι αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι με συναισθηματική σταθερότητα.
Όταν έγινα 25 βρήκα ένα πολύ σταθερό κορίτσι, αλλά ήταν βαρετή. Ήταν απόλυτα προβλέψιμη και δεν την ενθουσίαζε τίποτα. Η ζωή μου μαζί της ήταν τόσο ανιαρή που αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι γεμάτο με ενθουσιασμό για ζωή. Όταν έγινα 28 βρήκα ένα ενθουσιώδες κορίτσι, αλλά δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τους ρυθμούς της. Έτρεχε από το ένα πράγμα στο άλλο, ποτέ δεν καθόταν στα αυγά της. Λειτουργούσε παρορμητικά και με έκανε τόσο ευτυχισμένο όσο και δυστυχή. Έτσι αποφάσισα να βρω ένα κορίτσι με πιο εφικτούς στόχους στη ζωή του.
Όταν έφτασα τα τριάντα, βρήκα ένα έξυπνο και φιλόδοξο κορίτσι με τα δυο της πόδια να πατάνε γερά στη γη και την παντρεύτηκα. Ήταν τόσο φιλόδοξη που με χώρισε και πήρε ό,τι είχα και δεν είχα. Τώρα στα 40 που είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός από ποτέ, ψάχνω για μια ξανθιά με μεγάλα βυζιά.
BrazHlias (14-07-12), consigliere (24-07-12), Du3lisT (03-09-12), Kaine (23-07-12), panty (23-07-12), sirkostas (14-07-12), VALVERDES_7 (02-08-12), vasilis-thrylos7 (17-07-12)
—John Lennon
Bookmarks