Σελίδα 18 από 34 ΠρώτηΠρώτη ... 814151617181920212228 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 341 έως 360 από 663

Θέμα: Mαθητικά & φοιτητικά νέα

ReDevil Το avatar του χρήστη Phaedra

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 716 φορές σε 465 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Mαθητικά & φοιτητικά νέα

Πραγματικά θαυμάζω τους λάτρεις της ιστορίας και κατά κάποιο τρόπο ζηλεύω το πάθος τους γι`αυτή..

Λαμβάνοντας τις πρώτες ιστορικές παραστάσεις και γνώσεις σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απαιτούσε περισσότερο μεθόδους ακριβείας και παπαγαλίας παρά ουσιαστικής μάθησης και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, αλλά και αργότερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τους καθηγητές να ενδιαφέρονται μόνο για το "ξεπέταγμα" της διδακτικής ύλης, δυστυχώς δεν μπόρεσα ποτέ να εντρυφήσω - εχμμμ.. γκούχου γκούχου - να ασχοληθώ όπως θα ήθελα με τον τομέα αυτό (ακόμα και τα 2 μοναδικά - καθαρά - ιστορικά μαθήματα της σχολής μου τα έχω αφήσει για το τελευταίο των τελευταίων εξαμήνων του αιώνα των απάντα).

Χωρίς να θέλω να χρησιμοποιήσω το γεγονός αυτό ως δικαιολογία, παρ`όλα αυτά πιστεύω πως είναι ο σημαντικότερος λόγος που δεν κατάφερε ποτέ να μου προκαλέσει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον (φυσικά ντρέπομαι και λυπάμαι που το λέω, αλλά τουλάχιστον είμαι ειλικρινής ).
    Το μόνο κίνητρο που έχω κατορθώσει να βρω για να μελετήσω ιστορία μέχρι τώρα, είναι η απαίτηση που έχω από τον εαυτό μου για όσο το δυνατόν πιο σφαιρική θεώρηση του κόσμου. Αλλά δε μου φτάνει, το βρίσκω ιδιαιτέρως επιφανειακό και ανεπαρκές..

Θα το εκτιμούσα αφάνταστα δε, όσοι προτίθεστε, αν μου κάνατε μια "από καρδιάς" μίνι εξομολόγηση () για το τί σας ενέπνευσε πρώτη φορά, αν θυμάστε πώς ξύπνησε μέσα σας αυτή η ουσιαστική επιθυμία για το κυνήγι των στιγμών του παρελθόντος..
    (Ίσως με τη βοήθειά σας να μπορέσω κι εγώ να βρω το δρόμο μου στα βάθη των αιώνων )

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το avatar του χρήστη nbqgr

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 10.238 φορές σε 6.408 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Phaedra Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πραγματικά θαυμάζω τους λάτρεις της ιστορίας και κατά κάποιο τρόπο ζηλεύω το πάθος τους γι`αυτή..

Λαμβάνοντας τις πρώτες ιστορικές παραστάσεις και γνώσεις σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απαιτούσε περισσότερο μεθόδους ακριβείας και παπαγαλίας παρά ουσιαστικής μάθησης και ανάπτυξης της κριτικής σκέψης, αλλά και αργότερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τους καθηγητές να ενδιαφέρονται μόνο για το "ξεπέταγμα" της διδακτικής ύλης, δυστυχώς δεν μπόρεσα ποτέ να εντρυφήσω - εχμμμ.. γκούχου γκούχου - να ασχοληθώ όπως θα ήθελα με τον τομέα αυτό (ακόμα και τα 2 μοναδικά - καθαρά - ιστορικά μαθήματα της σχολής μου τα έχω αφήσει για το τελευταίο των τελευταίων εξαμήνων του αιώνα των απάντα).

Χωρίς να θέλω να χρησιμοποιήσω το γεγονός αυτό ως δικαιολογία, παρ`όλα αυτά πιστεύω πως είναι ο σημαντικότερος λόγος που δεν κατάφερε ποτέ να μου προκαλέσει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον (φυσικά ντρέπομαι και λυπάμαι που το λέω, αλλά τουλάχιστον είμαι ειλικρινής ).
    Το μόνο κίνητρο που έχω κατορθώσει να βρω για να μελετήσω ιστορία μέχρι τώρα, είναι η απαίτηση που έχω από τον εαυτό μου για όσο το δυνατόν πιο σφαιρική θεώρηση του κόσμου. Αλλά δε μου φτάνει, το βρίσκω ιδιαιτέρως επιφανειακό και ανεπαρκές..

Θα το εκτιμούσα αφάνταστα δε, όσοι προτίθεστε, αν μου κάνατε μια "από καρδιάς" μίνι εξομολόγηση () για το τί σας ενέπνευσε πρώτη φορά, αν θυμάστε πώς ξύπνησε μέσα σας αυτή η ουσιαστική επιθυμία για το κυνήγι των στιγμών του παρελθόντος..
    (Ίσως με τη βοήθειά σας να μπορέσω κι εγώ να βρω το δρόμο μου στα βάθη των αιώνων )

Ξεκίνα διαβάζοντας ιστορική λογοτεχνεία.

Προτείνω για αρχή την "Τριλογία" (δεν είναι εγώ την χαρκτηρίζω) του Steven Pressfield

"ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" (ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΘΕΡΜΠΟΠΥΛΕΣ)

"ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" (ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ)

"ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ" (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ)

Κάποια στιγμή θέλω να διαβάσω και το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ" (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ)
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

3. Οι ακόλουθοι 4 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον nbqgr για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (12-03-11), dimace (09-03-11), ffyiannis (12-03-11), Phaedra (11-03-11)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από nbqgr Εμφάνιση μηνυμάτων

Προτείνω για αρχή την "Τριλογία" (δεν είναι εγώ την χαρκτηρίζω) του Steven Pressfield

Κάποια στιγμή θέλω να διαβάσω και το "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ" (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ)
    Ο Πρεσφιλντ, σε μερικά χρόνια θα διδάσκεται ως πανεπιστημιακή ύλη.
    (όχι σ' εμας... στους κανίβαλους τους Αμερικάνους)
    ΤΕΛΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ!

5. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (12-03-11), Phaedra (11-03-11)

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από nbqgr Εμφάνιση μηνυμάτων

Σ`ευχαριστώ για την "'καθοδήγηση" συνονόματε...

Το avatar του χρήστη ANDREASPROEDROS

Thanks
    1.936
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 809 φορές σε 420 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή

Θα προτεινω και εγω με την σειρα μου 2 βιβλια στην αγαπητη Φαιδρα,αφου πρωτα υπογραμμισω οτι τα βιβλια που προτεινε ο Νικος ειναι εκπληκτικα.Ο Steven Pressfield ειναι τεραστιο μυαλο.
    Προτεινω τα εξης βιβλια:
    1)Αρχαία ελληνική ιστορία-G. W. BOTSFORD / C. A. ROBINSON- Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ)
    2), Για την Ιστορία,Eric Hobsbawm ,Θεμέλιο

Το πρωτο βιβλιο αποτελει μια αναλυτικοτατη καταγραφη της αρχαιας ελληνικης ιστοριας απο την Εποχη του Λιθου μεχρι και την πληρη κατακτηση της Ελλαδας απο τους Ρωμαιους.

Το δευτερο βιβλιο αποτελει μια φιλοσοφικη προσεγγιση της ιστοριας,απαντωντας σε καιρια ερωτηματα π.χ πως πρεπει να διδασκεται η ιστορια,πως πρεπει να διαβαζεται και τι ακριβως μας προσφερει.Μια εξαιρετικη προσεγγιση της επιστημης της ιστοριας απο εναν απο τους σπουδαιοτερους ιστορικους του αιωνα μας.

8. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Phaedra (12-03-11)

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από ANDREASPROEDROS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα προτεινω και εγω με την σειρα μου 2 βιβλια στην αγαπητη Φαιδρα,αφου πρωτα υπογραμμισω οτι τα βιβλια που προτεινε ο Νικος ειναι εκπληκτικα.Ο Steven Pressfield ειναι τεραστιο μυαλο.
    Προτεινω τα εξης βιβλια:
    1)Αρχαία ελληνική ιστορία-G. W. BOTSFORD / C. A. ROBINSON- Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ)
    2), Για την Ιστορία,Eric Hobsbawm ,Θεμέλιο

Το πρωτο βιβλιο αποτελει μια αναλυτικοτατη καταγραφη της αρχαιας ελληνικης ιστοριας απο την Εποχη του Λιθου μεχρι και την πληρη κατακτηση της Ελλαδας απο τους Ρωμαιους.

Το δευτερο βιβλιο αποτελει μια φιλοσοφικη προσεγγιση της ιστοριας,απαντωντας σε καιρια ερωτηματα π.χ πως πρεπει να διδασκεται η ιστορια,πως πρεπει να διαβαζεται και τι ακριβως μας προσφερει.Μια εξαιρετικη προσεγγιση της επιστημης της ιστοριας απο εναν απο τους σπουδαιοτερους ιστορικους του αιωνα μας.
    Να`σαι καλά Αντρέα..! Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω μ`αυτά ως βάση, και μάλιστα με σειρά αντίστροφη από την αναγραφόμενη.. Ειδικά το δεύτερο φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα, η αρχή του νήματος..

..Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για το χρόνο σας..!

10. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (12-03-11)

Thanks
    1.936
    Ignore User

Προεπιλογή

Να`σαι καλά Αντρέα..! Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω μ`αυτά ως βάση, και μάλιστα με σειρά αντίστροφη από την αναγραφόμενη.. Ειδικά το δεύτερο φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα, η αρχή του νήματος..

..Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για το χρόνο σας..!
    Απο οσα βιβλια ειχαν σαν υλη για το πρωτο εξαμηνο στο Ιστορικο,ομολογω οτι αυτα τα δυο βιβλια με εντυπωσιασαν.Αυτο που εχω να σε συμβουλευσω ειναι πολυ υπομονη και να εισαι πολυ συγκεντρωμενη οταν τα διαβαζεις.Ειδικα το βιβλιο του Hobsbawm θα σε ζαλισει ωρες-ωρες,αλλα θα σε αφησει σε γενικες γραμμες εκστασιασμενη.
    Υ.Γ Ποτε πανω απο 80 σελιδες συνεχομενα.Φιλικη συμβουλη,γιατι εγω την ειχα πατησει.Οσον αφορα το θεμα του χρονου που γραφεις,προσωπικα κανενας κοπος.Χαρα μου!Θα μπορουσα να συζηταω για ιστορικα θεματα και μια μερα συνεχομενα.
    Οτιδηποτε θελησεις,γραψτο.Ευτυχως το φορουμ μας ειναι γεματο αξιολογα και εξαιρετικα μορφωμενα ατομα.

12. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Phaedra (12-03-11)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Απο οσα βιβλια ειχαν σαν υλη για το πρωτο εξαμηνο στο Ιστορικο,ομολογω οτι αυτα τα δυο βιβλια με εντυπωσιασαν.Αυτο που εχω να σε συμβουλευσω ειναι πολυ υπομονη και να εισαι πολυ συγκεντρωμενη οταν τα διαβαζεις.Ειδικα το βιβλιο του Hobsbawm θα σε ζαλισει ωρες-ωρες,αλλα θα σε αφησει σε γενικες γραμμες εκστασιασμενη.
    Υ.Γ Ποτε πανω απο 80 σελιδες συνεχομενα.Φιλικη συμβουλη,γιατι εγω την ειχα πατησει.Οσον αφορα το θεμα του χρονου που γραφεις,προσωπικα κανενας κοπος.Χαρα μου!Θα μπορουσα να συζηταω για ιστορικα θεματα και μια μερα συνεχομενα.
    Οτιδηποτε θελησεις,γραψτο.Ευτυχως το φορουμ μας ειναι γεματο αξιολογα και εξαιρετικα μορφωμενα ατομα.
    Όταν θα είσαι στην ηλικία μου θα αποστηθίζεις (όχι παπαγαλίζεις) 150 σελίδες
    την ημέρα ή 500 τη βδομάδα χωρίς πρόβλημα και θα γράφεις περίπου 100
    δημιουργικού κειμένου. Περίμενε και θα με θυμηθείς...

Φιλάκια, Αντρίκαρε!

14. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Thanks
    1.936
    Ignore User

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων

Φιλάκια, Αντρίκαρε!
    Μακαρι!Ηδη ξεκιναω μια προσπαθεια απομνημονευσης σπουδαιων ελληνικων ποιηματων.Ελπιζω το αποτελεσμα να ειναι επιτυχημενο.

Vade retro κατσαπλιάδες Το avatar του χρήστη sadi

Περιοχή
    Graecum est,non legitur
    Thanks
    11.700
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.785 φορές σε 19.670 μηνύματα
    Ignore User

Φιλάκια, Αντρίκαρε!
    Οταν θα ειναι στην ηλικία σου (και μου) θα λεει τι μαλακας ήμουνα που δεν εμενα στην ηλικία του Αντρέα...
    Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;

17. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον sadi για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (12-03-11), dimace (12-03-11)

Το avatar του χρήστη Red Unity

Thanks
    455
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 666 φορές σε 431 μηνύματα
    Ignore User

Εγώ έχω ακούσει ΠΑΡΑ πολύ καλά λόγια από φίλους για το "Ιστορία της αποικιοκρατίας" του Νίκου Ψυρούκη, χωρίς να το έχω διαβάσει (είναι αρκετοί τόμοι).

Για αρχή πάντως προτείνω το "Μικρή ιστορία του κόσμου" του E. H. Gombrich, το οποίο είναι πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση και αφηγείται ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας συμπυκνωμένη σε 350 σελίδες. Είναι αρκετά ενδιαφέρον.
    Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.

19. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Red Unity για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (12-03-11), Phaedra (12-03-11)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από sadi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν θα ειναι στην ηλικία σου (και μου) θα λεει τι μαλακας ήμουνα που δεν εμενα στην ηλικία του Αντρέα...
    Κάτι τέτοια λες και σε λατρεύω!
    (έχεις δίκιο)

21. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

sadi (12-03-11)

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Ignore User

Υ.Γ Ποτε πανω απο 80 σελιδες συνεχομενα. Φιλικη συμβουλη,γιατι εγω την ειχα πατησει.

Για Ιστορία πάντα μιλάμε, έτσι..??

..Thanks a lot για τη συμβουλή, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον θεωρώ πως δε διατρέχω κανέναν απολύτως τέτοιο κίνδυνο..

23. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Για Ιστορία πάντα μιλάμε, έτσι..??

..Thanks a lot για τη συμβουλή, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον θεωρώ πως δε διατρέχω κανέναν απολύτως τέτοιο κίνδυνο..
    Νομίζεις πως στην 25, την 70 και την 76 τους πέφτουν πολύ οι ογδόντα?
    Μια ευθεία από τη Sharon Springs, είναι Νικόλ, μόνο που ανηφορίζει.
    Α! Και η Τοπέκα πολύ ομορφότερη από την Aurora και το Denver.
    Ένας παλιός σου γείτονας. (και στην Αμερική)

Περιοχή
    Always somewhere..
    Thanks
    2.800
    Ignore User

Νομίζεις πως στην 25, την 70 και την 76 τους πέφτουν πολύ οι ογδόντα?
    Μια ευθεία από τη Sharon Springs, είναι Νικόλ, μόνο που ανηφορίζει.
    Α! Και η Τοπέκα πολύ ομορφότερη από την Aurora και το Denver.
    Ένας παλιός σου γείτονας. (και στην Αμερική)

Για να το λες, κάτι θα ξέρεις.. μιας και δεν έχω πάει ποτέ σ`αυτά τα μέρη.. (άσχετα με το τί δηλώνω..)

Το πολύ-πολύ να σου πω την άποψή μου για την Αχαϊας, τη Λουϊζης Ριανκούρ, τον Άγιο Δημήτριο..

26. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (13-03-11)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Για να το λες, κάτι θα ξέρεις.. μιας και δεν έχω πάει ποτέ σ`αυτά τα μέρη.. (άσχετα με το τί δηλώνω..)

Το πολύ-πολύ να σου πω την άποψή μου για την Αχαϊας, τη Λουϊζης Ριανκούρ, τον Άγιο Δημήτριο..
    Χάλασε η Ελλάδα...
    Δεν είσαι πλέον ό,τι δηλώσεις?
    Κρίμα ο κόπος μου να δηλώνω δεξιά κι αριστερά ό,τι έχω λεφτά
    και μυαλό...

28. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

ANDREASPROEDROS (13-03-11)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

Διαβάστε, όσοι θέλετε, την άποψη του Αλεξάκη, για τη γλώσσα και την
    περιρρέουσα κατάσταση. Τη βρήκα ολοκληρωμένη, όπως αρμόζει σε
    συγγραφέα. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι κάποια "ανοιχτα" μυαλά
    (και η μπάλα, φυσικά) Ας μην τους γυρίζουμε την πλάτη.

30. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Phaedra (12-06-11)

Το avatar του χρήστη Red Sting

Thanks
    6.734
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.585 φορές σε 7.687 μηνύματα
    Ignore User

καλή επιτυχία σε όλους όσους αρχίζουν εξεταστική!!!!! εγώ αρχίζω στις 20 του μήνα και προχθές βγήκαν αποτελέσματα για ένα μάθημα που είχα δώσει τη χειμερινή εξεταστική...

έδινε κανείς πανελλήνιες??? αναμένονται αποτελέσματα κατά τις 20. Νίκο καλά αποτελέσματα για την κόρη σου!!!
    “The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
    ― Bertrand Russell

32. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

nbqgr (13-06-11)

Το avatar του χρήστη nbqgr

Περιοχή
    ΠΕΙΡΑΙΑ
    Thanks
    3.956
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 10.238 φορές σε 6.408 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Red Sting Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλή επιτυχία σε όλους όσους αρχίζουν εξεταστική!!!!! εγώ αρχίζω στις 20 του μήνα και προχθές βγήκαν αποτελέσματα για ένα μάθημα που είχα δώσει τη χειμερινή εξεταστική...

έδινε κανείς πανελλήνιες??? αναμένονται αποτελέσματα κατά τις 20. Νίκο καλά αποτελέσματα για την κόρη σου!!!
    Ευχαριστώ κι ελπίζω να σου 'ρθει
    Cogito ergo sum

A member of the 6G club

Το avatar του χρήστη BrazHlias

Περιοχή
    .
    Thanks
    23.337
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 26.981 φορές σε 15.086 μηνύματα
    Ignore User

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ !! (ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ)

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  

Μάνα και πατέρα,Είναι τώρα ένα εξάμηνο που έφυγα στη Σάμο για
    να σπουδάσω και σας ζητώ συγγνώμη που καθυστέρησα τόσο να επικοινωνήσω μαζί σας. Θα σας ενημερώσω τώρα, μόνο που πριν σας παρακαλώ καθίστε κάπου.
    Λοιπόν, είμαι αρκετά καλύτερα τώρα. Το βαρύ κρανιακό κάταγμα και η αμνησία που έπαθα όταν έπεσα από την ταράτσα του σπιτιού μου όταν έπιασε φωτιά το κτίριο, αμέσως με το που έφτασα, έχουν σχεδόν περάσει.
    Πέρασα ένα μήνα στο νοσοκομείο, μπορώ να δω σχεδόν καλά και κάνω μόλις δύο μικροεπεμβάσεις την ημέρα.
    Ευτυχώς, την ώρα του ατυχήματος με είδε ένας από το γειτονικό κτίριο που ειδοποίησε την πυροσβεστική και το νοσοκομείο. Με επισκέφτηκε και στο νοσοκομείο και εφόσον δεν είχα που να μείνω μετά τη φωτιά, προσφέρθηκε να με φιλοξενήσει σπίτι του. Είναι ένα ισόγειο μικρό αλλά χαριτωμένο μέρος. Είναι πολύ καλό αγόρι και ερωτευτήκαμε αμέσως κεραυνοβόλα. Έκανα αλλαγή γεννητικών οργάνων και σχεδιάζουμε να παντρευτούμε πριν αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη μου.
    Ναι, αγαπητοί μου γονείς, είμαι έγκυος. Ξέρω πόσο ανυπομονείτε να αποκτήσετε ένα εγγονάκι και ξέρω πως θα καλοδεχτείτε το παιδί και θα του δώσετε την ίδια αγάπη όπως με μένα όταν ήμουν παιδί. Ο λόγος που καθυστερούμε το γάμο είναι που το αγόρι μου έχει μια μικρή μόλυνση στο αίμα και καθυστερούν τα αποτελέσματα από το τεστ για AIDS που έχει κάνει. Προσπαθώ κι εγώ να καταπολεμήσω τη σύφιλη που έχω με καθημερινές ενέσεις. Ξέρω ότι θα τον καλοδεχτείτε στην οικογένεια μας με ανοιχτές αγκάλες. Είναι ευγενικός και αν και δεν είναι πολύ μορφωμένος και φιλόδοξος. Παρόλο που δεν έχει το ίδιο χρώμα με μας, ούτε την ίδια θρησκεία, είμαι σίγουρος ότι η ανωτερότητά σας και η ηθική σας καλλιέργεια δε θα σας κάνει να μη δεχτείτε που το χρώμα του δέρματός του είναι λιγάκι πιο σκούρο. Είμαι σίγουρος ότι θα τον αγαπήσετε όσο εγώ. Η οικογένεια του είναι πολύ πλούσια. 'Όπως έμαθα ο πατέρας του είναι ένας πολύ σημαντικός λαθρέμπορος όπλων στο χωριό της Αφρικής απ' όπου προέρχεται.

Τώρα που σας είπα τα νέα, πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν έπιασε ποτέ φωτιά το σπίτι μου, δεν έπεσα από καμία ταράτσα, δεν έπαθα ποτέ κρανιακό κάταγμα και αμνησία, δεν έκανα αλλαγή γεννητικών οργάνων, δεν είμαι τραβεστί, δεν τα έχω με κανένα μαύρο, δεν πρόκειται να παντρευτώ, δεν είμαι έγκυος και δεν έχω σύφιλη. Παρ' όλα αυτά, πέρασα μόνο ένα μάθημα στην εξεταστική και θα ήθελα να το δείτε αυτό από τη σωστή οπτική γωνία και να του δώσετε την δέουσα σημασία.

Ο γιος σας.
    Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Σελίδα 18 από 34 ΠρώτηΠρώτη ... 814151617181920212228 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές